2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    229
En son 20+3 de ayrıntılı ya gittim 414 gr dı şekere bişey demedi yapalım yapmayalım diye benim aklıma direk yanlış ölçüm mü yaptı geldi
Benim 20+6 da 400 gr di, 1 hafta sonra 450, 22+6 da 600 gr olmuştu, bu haftadan sonra en az 100 150 gr aliyormus diye okumuştum bi yerde, aslında boyle düşününce değerin çok anormal gibi durmuyor ama yinede doktora gözükmekte fayda var.

Bu gittigin doktor farklımiydi? Yoksa seni sürekli takip eden doktormuydu?? Sonuçta bebeğin gelişiminin büyük bir kısmı yapısal oluyor. Mesela yengemin kardeşi hamileyken bebeğin kafası normale gore küçük down olabilir aldırın demişler, sonra baska doktora gitmis, doktor anne ve babaya bakmis ikiside minyon yapıda ve normal bişey demiş, bebek doğdu kocaman genc kiz oldu. Doktorun yaklaşımı da çok önemli. Herşey rakamlardan ibaret degil

Internetten biraz baktim ve 26.haftada 1 kilo civarı olur diyor zaten, yani gayet normal gözüküyor aslında, doktor sanki biraz abartmis gibi. Acaba sadece kilosu mu 3 hafta onde dedi yoksa bas yada karin ölçümü de olabilir, sana ultrason kağıdı verdi mi onlarda yazması lazım

Kızlar yeni bişey öğrendim 28. Haftada kan uyuşmazlığı testi yapılıyormuş bilen varsa aydınlatabilir mi ?
Kan uyuşmazlığı testi diye bişey yok canım kan uyuşmazlığı iğnesi yapılıyor anti D adı da ben brh negatif eşim brh pozitif anne negatif baba pozitif olunca bu iğneyi yapıyorlar

Farklı Dr du evet iri doğanlar oluyor ama Dr un yaklaşımı beni yaptı şimdi mantıklı düşününce normal geldi zaten ayrıntılı ultrason da bana uzman şey demişti ortalama her hafta 100 gr alır fazlası da olabiliyor demişti demek ki fazla aldı haftaya başka Dr da hep gittiğim özele gidecem bakalım o ne diyecek sağlıklı olsun da başka bişey istemiyorum

Ultrason kağıdı vermedi benim eski ultrasonlara da imkansız yanlış ölçmüşler dedi

Bir sorun olacağını hiç sanmıyorum, doktorun tutumu yanlis olmus, hem oyle olsa bile niye erken doğsun ki, 4.5 5 kg olupta zamaninda doğanlarda oluyor, bebisimiz annesine çekmiş yani biraz :)

Aynen ya artık içim rahatladı valla sağolasın canım
Yanı seninle birlikte bende endişelendim ilk duyduğumda ama biraz nette bakınca kilo olarak normal cıktı ki, zaten 2 haftaya kadar ileride yada geride olması normal, çoğunlukla yapısal :) doktora gittiginde güzel haberleri bekliyoruz

Bizim 26. Haftada 935 gr

Dr.um boyat diyor şampuan da kimyasal herşey kimyasal artık dedi

Söylerim tabiki de tabi. Bir an önce memlekette gitseydim orada daha sağlıklı doğru bilgiler alırdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…