Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Benim eşimde yaptırmak istemedi bende kararsızdım dün doktoruma msj attım kam almadan sadece ultrason la bakabilir miyiz diye olur dedi 9 aralıkta randevum var.Bende öğlen gidicem ikili testi hemen yaptımı randevu mu veriyorlar eşimde yaptırmayalım dedi dün ben kararsızım allah korusun sıkıntı olsa aldırmayacağız nasılsa diyor bilemedim bende..
Ay inşallah merak ediyoruz belki gelir hayırlısıHadi bakalım cinsiyet tahmini gelecek mi acabasağlıkla sihhatle insallah
Evet hatırladım belki banada tahminde bulunurazck daha sabret canm bakalm sana cinsyt tahmn edilcekmii bana doktr erkek olablir demişti
Benim eşimde yaptırmak istemedi bende kararsızdım dün doktoruma msj attım kam almadan sadece ultrason la bakabilir miyiz diye olur dedi 9 aralıkta randevum var.
Bende geçen kontrole gittiğimde yaptırmak istemiyorum dedim öyle mi dedi sonra siz yapalım derseniz yapalım dedim o da yapalım dedi ama işte eşim istemedi.Bende kararsız kaldım.2 li testte bende biraz karsydim
Ama doktorum yapilmali diyor.
Sonrasinda 3lu ve 4luler gerekli degil sanirim detayli ultrasonda baya cevap veriuor ama. Cocukta ne olursa olsun onceden bilinmeli ki sonra arastirmak icin vakit kaybedilmesin diyor
Bende geçen kontrole gittiğimde yaptırmak istemiyorum dedim öyle mi dedi sonra siz yapalım derseniz yapalım dedim o da yapalım dedi ama işte eşim istemedi.Bende kararsız kaldım.
Ben 22 eşim 24 yasındayız zaten ikili testte bi hastalık saptanmıyor istatiksel olarak hesaplanıyor diye biliyorum.yani Allah korusun bieşy olsa bile tedavi edilecek bişey olmuyo sanırım.ve bende bir çok kişide duydum hiç bişey yokken sıkıntılı deyip sağlıklı dünyaya gelen bebekler oluyormuş.ve hamilelik zor geçiyormuş bu yüzden kararsız kaldım yani.Esinin ve senin yaslari nedir? Valla siz bilirsiniz doktor zorlamaz tabi ama yapilmasinda da fayda var gibi. Gen testi flnda yapiyorlar amerikaya gonderiliyor vs ama oda 40 a yakin yaslardaki hamileliklerde isteniyor. Ben hamile
Kalmadan once hic birini yaptirmam
Kafasindaydim sonra bir kac hikaye dinleyince ve doktorda yapalim diince yaptirmaya karar verdim 12. Hafta gibi isticek sanirim.
Yani testin sonucuna ragmen alacaginiz karar tabi sadece aileyi ilgilendirir Allah korusun herhangi bir durumuda onden bilmekte fayda var. Ama kendinizi nasil iyi hissedecekseniz onu yapin derim.
..
Mesela doktorumun verdigi orneklerden biri;
Ornegin cocukta damak gelisiminde sknti oluyor biz bunu onde saptarsak cocuk dogmadan doguma uzmanla girip damaklik vs hazirliyoruz yani sonrada arastirmak vakit kaybi hersey bilinirse dogum ona gore planlanir onlemler alinir gerekirse o konunun uzmanida doguma eklenir demisti. Ki benim doktorum asiri rahat pozitif olumsuzluktan cok bahseden biri degildir.
Ben 22 eşim 24 yasındayız zaten ikili testte bi hastalık saptanmıyor istatiksel olarak hesaplanıyor diye biliyorum.yani Allah korusun bieşy olsa bile tedavi edilecek bişey olmuyo sanırım.ve bende bir çok kişide duydum hiç bişey yokken sıkıntılı deyip sağlıklı dünyaya gelen bebekler oluyormuş.ve hamilelik zor geçiyormuş bu yüzden kararsız kaldım yani.
Ben bu dediklerini de yemiyorumKızlar ozel bi şeyler yiyo musunuz? Ceviz badem muz tahin pekmez dışında![]()
Ben 22 eşim 24 yasındayız zaten ikili testte bi hastalık saptanmıyor istatiksel olarak hesaplanıyor diye biliyorum.yani Allah korusun bieşy olsa bile tedavi edilecek bişey olmuyo sanırım.ve bende bir çok kişide duydum hiç bişey yokken sıkıntılı deyip sağlıklı dünyaya gelen bebekler oluyormuş.ve hamilelik zor geçiyormuş bu yüzden kararsız kaldım yani.
Evet canım bende öyle biliyorum zaten kesin bişey yok yani.O yüzden sadece ultrason la incelense daha iyi gibi.Yani cok kucuksunuz daha bak bir yazi paylastim smdi asagida internetten buldum. Ztn kandan bir beta hcg birde pepp degerine bakiliyormus. Sonuc %100 degil sadece olasiligini risk faktorununsoyluyor. Eger sanirim cok yuksek risk gozukuyorsa o zaman daha detayli araniyor.
Canim ben sadece olcum yaptircam kanda baktrmiycamKızlar herkes yaptırıyor mu ikili testi kimse bişey yazmıyor bu konu hakkında.
Sor canım bizde bilgilendirŞimdi bende sorcam bakalım gerçekten sonradan müdahale vs doğduktan sonrası için önemli birşeyse yaptırırım ama yok sadece down sendromlu mu degilmi onu öğrenmek için derse yaptirmam diyorum
Bende öyle düşünüyorum canımCanim ben sadece olcum yaptircam kanda baktrmiycam