• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    229
Kızlara yine ben :) aradım doktorun asistanını d vitaminim düşük dedim siz Demir ilacı vermişsiniz diye kontrol etti d vitaminini görmemişler ben söyleyince düşükmüş devit3 kullan dedi aranızda kullanan var mı ben sandımki kapsül şeklinde kullancam meğer damlaymış
 
Bence tamamen farklı bir doktora gidin. D vitamin düşüklüğü önemli birşey bebekte gelişim geriliği yapabiliyormuş ki normal insan sağlığı içinde önemli. Ben gebelikten öncede basında da şuanda hala kullanıyorum. Geçen banu hanımın gebelik uygulamasında bu konu vardı hatta 11.gebelik haftasının konusuydu.

Şöyle diyor;

"D vitamininin görevi, kalsiyum ve fosforun kan seviyelerini düzenlemektir. Bu elementler gebelikte, sizin olduğu kadar, bebeğinizin de kemik ve diş gelişiminde kullanılır. Gebelikte vitamin D eksikliği olursa, doğacak bebekte gelişme geriliği ve iskelet bozuklukları görülebilir. Aynı zamanda, bebeğin doğum kilosunu da etkilediğini biliyoruz.

Gebelikte eksik D vitamini alan bebekler, doğum sonrası da uzun dönemde bazı sorunlarla karşılaşabilirler. Bu bebekler düşük kemik yoğunluğu ile doğarlar ve 8-9 yaşına geldiklerinde de kemik kitleleri yaşıtlarına göre düşüktür. Yaşamın ilerleyen yıllarında da osteoporoz (kemik erimesi) riskiyle karşı karşıyadırlar.

Anne adayı da D vitamini eksikliğinden etkilenir. Gebelik zehirlenmesi (preeklempsi) ve sezaryen doğum olasılığı artar.

Gebe kadınlarda önerilen günlük D vitamini, güneş ışığına yeterli maruz kalamayan anne adaylarında 4000 IU dir.

D vitamini besinlerle çok az miktarda alınabilir. Asıl kaynak, gebelikte de güneş ışığına maruz kalan ciltteki yapımdır. Bu noktada bir çelişki doğmaktadır. Biz uzmanlar, gebelikte güneş ışığını kısıtlarken, güneş koruyucu kullanımı öneririz. Aynı zamanda gebelikte cilt değişiklikleri için de güneş ışığından korunulmalıdır. Bu nedenle D vitamini takviyesi gebelerde gereklidir.

D vitaminini günlük tablet olarak almaktansa, ampul formunda, oldukça ucuz olan Vitamin D kullanılabilir. Önerim eczaneden alabileceğiniz 300 bin ünite içeren bu ucuz D3 vitamini ampullerini, ayda 1 defa 1 tatlı kaşığı zeytinyağıyla karıştırıp, içmenizdir.

Bu aylık ihtiyacınızı karşılayacaktır. Yağda çözünen bir vitamin olduğu için, bu karışım gereklidir. Bu kullanım, gebelik dışında, tüm bireylerde ve çocuklarda, kullanılabilir. Günümüzde birçok hastalığın temelinde D vitamini eksikliği suçlanmakta ve kan testiyle bakıldığında, tüm bireylerde D vitamini eksikliğine çok sık rastlamaktayız."
Canım sen hangisini kullanıyosun d vitamini
 
Derya kadir
Floraa12

Sadece tahmin oylesıne ıkınıınkıde kız gb sanki duruşları pek naif geldı 🤭🤭🤗🤗
Maasallah Allah hayırlısını versin inşaallah 💙
 
Si kız hissetmiştiniz ama bakalım ne çıkıcak bi nub tahmin sayfası var ya burda oraya da arıcam şimdi.😊
Evet ben belirtilerimizi benzetmiştim. Doktor bana kız olabilir diyince herhalde dedim sizin de kız. Ama nub erkek nubu gibi :) hayırlısıyla gelsin inşallah
 
Si kız hissetmiştiniz ama bakalım ne çıkıcak bi nub tahmin sayfası var ya burda oraya da arıcam şimdi.😊
Evet ben belirtilerimizi benzetmiştim. Doktor bana kız olabilir diyince herhalde dedim sizin de kız. Ama nub erkek nubu gibi :) hayırlısıyla gelsin inşallah
 
Kızlara yine ben :) aradım doktorun asistanını d vitaminim düşük dedim siz Demir ilacı vermişsiniz diye kontrol etti d vitaminini görmemişler ben söyleyince düşükmüş devit3 kullan dedi aranızda kullanan var mı ben sandımki kapsül şeklinde kullancam meğer damlaymış
Evet canım ben kullanıyorum 10 damla her sabah tok karna yazdı bana doktorum
 
Geçen seferde bana siz böyle demiştiniz demi hatırladım.Aynen doktor ne derse o hakkımızda hayırlısı sizinde az kalmış gitmenize🙂kaç haftalık oluyorsunuz gittiğinizde
evet evet insanların yorumlarıyla fikirlerin değişmediğini düşünüyorum ben kalbimizdeki illaki bir fikir yatıyor ve yaşarken gelişiyor :)
benim 12 haftalık. :)
 
O da bir şans işte, benim ablamda uniye gidiyordu hamileyken hiç bir sıkıntı sorunu olmadi en son cuma günü okula gitmişti, pazartesi doğum oldu :)) Rabbim her sıkıntının karşılığını elbet verecek, sabrediyoruz :KK66:
İnşallah bundan sonraki aylarımız rahat geçer temennisi içinde olalım :)
 
A Acunsuz canim meyve falan yiebliomusun peki.?ben yiemiorm portakal mandlna falan ozellikle yer yemez cikariyorum.benim bebişim nasl beslencek nolcak hc blmiom ilk gebelgmde de sdce 7 kilo almstm bunda ztn7 verdim 7 de alsam en fzla nötrlenicem:rapci::rapci::KK53:
canım ben meyve yiyorum gün içindede yiyorum. Ama sabah kusma ile başlayıp aksamda kusma ile günü kapatıyorum.
Ben buna rağmen 2 kg aldım nasıl oldu anlamıyorum :(:( sen vermişsin sağlıklı olsunda kg vermek bence sıkıntı değil.
 
Back
X