2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    229
Ben cuma günü cihat şene gideceğim canım biraz pahalı ama ben riskli gebelik durumundayım. Nasıl yapıldığını ayrıntılı anlatırım.
Neden riskliydi? Ben de 2 hafta sonraya randevu aldım Cihat hocadan. Çok iyi bir perinatalog olduğunu duydum. Sizin yorumunuzu da bekliyorum.

Neden riskliydi? Ben de 2 hafta sonraya randevu aldım Cihat hocadan. Çok iyi bir perinatalog olduğunu duydum. Sizin yorumunuzu da bekliyorum.
12. Haftada fışkırır şekilde kanamam oldu. Neden olduğu bulunamadı. Kanama alanı bebek çevresinde görülmedi.

Bende liarac corp ve hindistan cevizi yağı kullanıyorum canım göğüsler aldı başını gidiyor zaten düzenli kullanıyorum ama tamamen deri yapınla ilgili çatlamak umarım çatlamayız 🙏😊
Göğüslerim çok az büyüdü eskdien de küçüktü hal küçük. Bebeğime yetememekten korkuyorum.
Bebek ysğı ve lierac kullanıyorum ben
Baya yağlı mı sürüyorsunuz ben bi fıs sürüyorum ama yeterli mi bilemedim

Benim doktorum normal doğum için dedi. Bir de iri bebek bize şekeri hatırlatır dedi.
Şeker testini yapmadan bilemez onu ve de normal doğum içinde kilolu bebek doğuranlar nasıl cikariyomus saçma bence söyle düşün sana zayıf der iri der o bebeğe bisi olur adamı vururlar yani oyuzden diyemez ileri veya geri der sadece gelişimini söylerler genelde normal doğum bence şans işi birazda

Göğüslerim çok az büyüdü eskdien de küçüktü hal küçük. Bebeğime yetememekten korkuyorum.

Yok canım hiç öyle düşünme sütün olsunda iriliği büyüğü göğüsün çok da etki etmez bebek doğunca da hiç evham yapma geliyor diye düşünceksin ki psikoloji etkiliyormuş baya 😘

Dogum sekliyle ilgili konusmak icin henuz cok erken degil mi? Doktorlar cati muayenesinden once yorum yapmayi cok dogru bulmuyorlar diye biliyorum ve gittigim her doktor da boyle yonlendirmistir stres yaratmamak adina. Sahsen benim su anki doktorum 8. ayda konusacagiz bunlari diyor.

Dogum sekliyle ilgili konusmak icin henuz cok erken degil mi? Doktorlar cati muayenesinden once yorum yapmayi cok dogru bulmuyorlar diye biliyorum ve gittigim her doktor da boyle yonlendirmistir stres yaratmamak adina. Sahsen benim su anki doktorum 8. ayda konusacagiz bunlari diyor.
Bizim konusu bile açılmadı canım tamamen senin istediğine ve durumuna bağlı son aylarda konuşulur çünkü bende öyle biliyorum kadın doğumda da çalıştım çünkü tamamen şans ya benim arkadaş normal doğurdu şekeri de vardı her hastalık vardı belde fitik bile vardı doktor bile ümitli değildi kadın çatır çatır normal doğurdu bebeği de maşallah kilolusu iyiydi cıktı yani allah bilir bide tabi hayırlısı neyse o olsun ben şuan düşünmüyorum bile hiç strese girmemek adına yolunu bulur kendi 🤭🤣

Bizim konusu bile açılmadı canım tamamen senin istediğine ve durumuna bağlı son aylarda konuşulur çünkü bende öyle biliyorum kadın doğumda da çalıştım çünkü tamamen şans ya benim arkadaş normal doğurdu şekeri de vardı her hastalık vardı belde fitik bile vardı doktor bile ümitli değildi kadın çatır çatır normal doğurdu bebeği de maşallah kilolusu iyiydi cıktı yani allah bilir bide tabi hayırlısı neyse o olsun ben şuan düşünmüyorum bile hiç strese girmemek adına yolunu bulur kendi 🤭🤣
Katiliyorum kesinlikle, benim de etrafimda cok var boyle hikaye 😆 Annemin komsusu bikac yil once hastaneye bile gidemeden evde dogurdu 😆 Keza yengeme son gune kadar normal dediler, saatler sonra acilmasi yeterli seviyeye gelmedi diye sezaryana aldilar. Ne desek bos canlari nasil isterse oyle gelecekler 🤭

Ben yağlı bırakıyorum. Atletimi her gün değiştiriyorum ama göbeğimi yağlı bırakıyorum ben 5.5 aylık oldum hala çok karnım yok. Birden çıkacak diye esnek olmasını bırakıyorum

Şeker testini yapmadan bilemez onu ve de normal doğum içinde kilolu bebek doğuranlar nasıl cikariyomus saçma bence söyle düşün sana zayıf der iri der o bebeğe bisi olur adamı vururlar yani oyuzden diyemez ileri veya geri der sadece gelişimini söylerler genelde normal doğum bence şans işi birazda
Valla doktor sonuçta bana dediği mantıklı geldi. İri bebek normal doğum riskli dedi. Sonuçta 4 kg olunca bebek normal yaptırmıyor çoğu doktor. Bence mantksız değil dediği.
Bu arada şeker testi yaptırsak bile son aylarda bile şeker çıkabiliyor bir arkadaşımın öyle oldu. 8. Aydan sonra kendi kilo vermeye bebek de çok fazla almaya başladı. Doktor şüphelendi ki şeker yüklemesi temizdi. Hemen yeni test yapıldı son ay insilün oldu.

Valla doktor sonuçta bana dediği mantıklı geldi. İri bebek normal doğum riskli dedi. Sonuçta 4 kg olunca bebek normal yaptırmıyor çoğu doktor. Bence mantksız değil dediği.
Bu arada şeker testi yaptırsak bile son aylarda bile şeker çıkabiliyor bir arkadaşımın öyle oldu. 8. Aydan sonra kendi kilo vermeye bebek de çok fazla almaya başladı. Doktor şüphelendi ki şeker yüklemesi temizdi. Hemen yeni test yapıldı son ay insilün oldu.
Valla bilemem burda herkes gidiyor sonuçta kontrole bebek gelişimi dışında konuşup yorum yapıyorsa tuhaf geldi bana.. etrafta var 4 kiloyla normal doğuma giden çok var teyzem mesela acilma varsa doktor buna riskli diyemez bilmiyorum sezeryan deriz açılma olur çıkıverir yani bilemeyiz son ana kadar doktor da bunun garantisini veremez kısmet artık gözümle birebir okadar şey gördüm yaşadım sasirmam yani hiç bisiye🤭🤣

merhaba kizlar. ben Azerbaycanda yasiyorum. şu an 19+1 haftalik hamileyim. benim doktor 16 17ci haftada detayliya gonderdi. 17+4e doktordan gun aldim. ben de cok stres yaptim, sabaha kadar ruyamda siyah beyaz ultrason resimleriyle ugraştim. sira beklemesi falan cok stresli. ama cok sukur sorun yok. doktorum da cok iyiydi, hic germedi beni. her detayina baktikca benimle sesli konustu,; bak şu parmaklari, bak şu goz lensleri, şu elleri bak hatta tirnaklari bile cikmiş, bak anneye el salliyor, kaburgalarimizin tamami yerinde, omurgasi tamamen normal, bak şu kucuk burnuna falan. daha ilk dakikalardan cok rahatladim. ne kadar bosuna stres yaptigimi anladim. girip ciktikdan sonra "başka ne ola bilirdi ki?" diye bir hava bile atdim evrene😄 cok şukur. doktor kalbine beynine organlarina giden kan akişina falan bakiyor, zaten 2li tarama normalse 98% her sey yolunda oluyor. geri kalan 2% doguma kadar yoluna giriyor. beyin kisti, su kan birikintisi ve s. icinizi rahat tutun, eminim 98% olucaksiniz, ve cikarken amma da stres yapmişim diye kendinize guleceksiniz. Allahim bebeklerimizi korusun🙏🥰

Ya su fitili kullanimini benmi yanlis yapiyorum acaba. Simdi baktim koyacaktım tekrar bi baktim dun aksamki koydugum fitil parmagima geldi tam erimemis neden öyle erimesi lazim degilmi ne kadar ileri itmem gerekiyor
itebildigin kadar ileri taa iceri itmen gerekiyor bosluga dusecek rahim agzinda kalmamasi lazim

Ya su fitili kullanimini benmi yanlis yapiyorum acaba. Simdi baktim koyacaktım tekrar bi baktim dun aksamki koydugum fitil parmagima geldi tam erimemis neden öyle erimesi lazim degilmi ne kadar ileri itmem gerekiyor
Vajina kaslarını sıktığında hissetmemen gerek canım fitili. İstersen eşinden yardım iste. Bir de koyduktan sonra hemen hareket etme.

hic endiselenmeyin gogsu kucuk olanlarin sutu oyle cok oluyorki ben hem kuzenlerimden hem kiz kardesimden biliyorum cogunun 70 75 beden sutleri akar dururdu benim 90 di ama cok azdi sütüm dalga geciyordu esim benimle süt yolu bulup cikamiyo ne yapsin diye 😂 bilimsel olarakta kucuk goguslerde sut kanallari daha kisa var belirgin oldugu icin daha hizli akarmis

Ben cuma günü cihat şene gideceğim canım biraz pahalı ama ben riskli gebelik durumundayım. Nasıl yapıldığını ayrıntılı anlatırım.

Ya benim bildigim riskli risksiz her gebelikte bu tam tarama yapiliyor. Kuzenlerim de hep yaptirmis. He riskli gebelikte tabiki perinatolog takibi yapiliyor.

Cihat sen i ben de gordum, acibadem in doktoruymus. Anlatirsan sevinirim. Cok tesekkurler

arkadaşlar sizce de bazı konularda emin konuşmak yanlış değil mi? şimdi birimiz diyoruz ki doktorum zayıf bebek iri bebekten daha iyi dedi. hadi sen umursamadın, ben umursamadım ama belki aylar sonra burayı biri okuyacak ve bebeğinin kilosu önde diye bunu kafaya takıcak. demedi demiyorum, demiş olabilir tabiki ama şuan önümüzde en az 15 hafta var, bebek bir anda 3 hafta geride yada 3 hafta ileride çıkabilir. şu an doğum konuşuyor olmak bile garip. ben sezeryan istiyorum ama doktora kontrol için gittiğimde 6 cm açıklığım olursa sezeryan isteyecek değilim mesela. bebekler gerçekten gelişini kendi seçiyor. şu an bunu konuşmanın manası bile yok BENCE. evet fikir alışverişi yapıyoruz, çook güzel. ama dediklerimize dikkat etmekte fayda var diye düşünüyorum. sonuçta insanlar muz, kaşar yiyolar çocuk kilo alsın diye, kimse bunları boşuna yapmıyordur diye düşünüyorum. tabiki 5 kilo olsun bebek demiyorum ama henüz 300-400 gram arasında bu bilgiyi burda paylaşmak, bence değişik 🤯🙂🤔

arkadaşlar sizce de bazı konularda emin konuşmak yanlış değil mi? şimdi birimiz diyoruz ki doktorum zayıf bebek iri bebekten daha iyi dedi. hadi sen umursamadın, ben umursamadım ama belki aylar sonra burayı biri okuyacak ve bebeğinin kilosu önde diye bunu kafaya takıcak. demedi demiyorum, demiş olabilir tabiki ama şuan önümüzde en az 15 hafta var, bebek bir anda 3 hafta geride yada 3 hafta ileride çıkabilir. şu an doğum konuşuyor olmak bile garip. ben sezeryan istiyorum ama doktora kontrol için gittiğimde 6 cm açıklığım olursa sezeryan isteyecek değilim mesela. bebekler gerçekten gelişini kendi seçiyor. şu an bunu konuşmanın manası bile yok BENCE. evet fikir alışverişi yapıyoruz, çook güzel. ama dediklerimize dikkat etmekte fayda var diye düşünüyorum. sonuçta insanlar muz, kaşar yiyolar çocuk kilo alsın diye, kimse bunları boşuna yapmıyordur diye düşünüyorum. tabiki 5 kilo olsun bebek demiyorum ama henüz 300-400 gram arasında bu bilgiyi burda paylaşmak, bence değişik 🤯🙂🤔
👏👏👏👏

Kızlar dün biz görüştük çok güzel geçti birdahakine gelmeyenleri de bekliyoruz 🤣
Birde sağolsun burdan bir arKadas suwen de indirim var demisti lohusa takımları falan benim geldi çok tatlı kaliteli duruyor baya sanırım indirim halavar bakın derim beklediğimden güzel geldi😊
Dün biz sorduk valla 170 180den aşağı değildi takımlar..

Back
X