2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    229
Daha söylencek çok birşey olduğunu düşünmüyorum, herkes düşüncesini net olarak ifade etti :) ben hala kararsizim gerçekten olmak isteyen varsa başka biri olabilir.
Ben de açıkçası o tatsız atışmalardan sonra biraz uzak kalmayı tercih etmiştim, çünkü faydalı bilgiler yerine sayfalar dolusu tartışma okumak zorunda kalmak hiç hoş değildi. Görüyorum ki durum çözülmüş. Tekrar etmemesini umuyorum. Benim için de hiçbir sakıncası yok. Hayırlı olsun :)

Bizim isim hala belli değil valla çok üzülüyorum artık birşeyler yapıcam bebişin adına yapamıyorum eşim hiçbirşey beğenmiyor bu arada erkek olacak sizin önerileriniz var mı ?
Bizimde belli değil daha eşimle bnim beğendiğini kayınvalidemler falan beğenmiyor böyle bir durum var

Evet dun sag yanım geriliyordu zannettımkı ya kıpırdıyormu dıye dr bundan sonra asıl baslıyor dedı. Hele ben bı komıkım kendı kendime konuşuyorum guluyorum kımseye caktırmıcam guya acemılıgımı🤭🤭
O hooo. Benim konuşmalarımı sen görsen. Mesela gecenler de katmer yaptım annecim bu gelen şey katmer sevdinmi diyorum hele kıpırtısı geliosa tamam o zaman dunyalar benim. Annecim babaya soyle bizi gezdirsin diyorum. Masal anlatıyorum. Kendi kendime işte mutlu oluyorum napim. ☺️Bişey alıyorsam hele süs die her yere koyuyorum seviyorum onu.

Kızlar geçen gün bana sağlık ocağından vegaferon kan ilacı verdiler kullanan var mı nasıl kullanıyorsunuz?

Dunya guzel.
Ben Pamir cok istedim anlamı dunyanın catısı demek. Ama işte malesef anlasamıyoruz.
Kız olarak sefırın kızı filminde Nare duydum cok hoş ılk defa anlamıda hıc kuvvet demekmiş.

Bizim kızımızın ismi sanırım melodi olacak. Hem eşimle ben hobi olarak enstürman çaldığımız için anlamı olur dedik, hem de yurt dışında yaşayacağı için ve çift vatandaş olacağı için uluslararası kullanılabilecek bir isim olmasını istedik zorluk yaşamaması adına. Melodi fransızcada da, ingilizcede de, türkçede de melodi diye telafuz ediliyor :)
Mila, mira gibi isimler de yurt dışında kolay kullanılır ve benim hoşuma gidiyor ama eşim kedi ismine benzetiyor bu yeni isimleri :) melodi de anlaştık gibi.

Kızlar geçen gün bana sağlık ocağından vegaferon kan ilacı verdiler kullanan var mı nasıl kullanıyorsunuz?
Canım bende aynısını kullanıncam baya oldu alalı ama Dr um benım mıdem hassas oldugu ıcın bulantı tıksınme coktu ya 5.ayda basla dedı. Sabah ac karnına demıslerdı sonra 1 2 saat sonra kahvaltı ywp demıslerdı tok alırsan da boyle kalsiyum vs bırseylerle al demıslerdı oyle bılıyorum.

Canım bende aynısını kullanıncam baya oldu alalı ama Dr um benım mıdem hassas oldugu ıcın bulantı tıksınme coktu ya 5.ayda basla dedı. Sabah ac karnına demıslerdı sonra 1 2 saat sonra kahvaltı ywp demıslerdı tok alırsan da boyle kalsiyum vs bırseylerle al demıslerdı oyle bılıyorum.
Bana ebe verdi aç tok bieşy demedi başlamadım şuan açım acaba içsem mi diye düşünüyorum kaç gündür başlayamadım

Genç kızlığımdan beri demir anemisi olarak her sene düzenli olarak kan ilacı kullanırım. Hamilelikte de kansızlıktan 2 kere bayılınca 4. ayın başından beri demir ilacı kullanıyorum.
Kan ilaçlarının en etkili hali sabah aç karnına içilirse oluyor. Yanında c vitamini tüketmek etkisini çok arttırır. yarım portakal suyu ya da normal kapsül olarak c vitaminiyle aynı anda alabilirsin.
Kesinlikle öncesinde ve 1-2 saat sonrasında süt ürünleri, kafein tüketmemen gerekiyor. Yoksa boşuna içmiş olursun. Kahvaltıyı ilaçtan 1-2 saat sonra yapmak gerekiyor.
Ben ilacı suyumla birlikte yatağın başında bulunduruyorum. Kalkar kalkmaz içiyorum. Yataktan kalkıp hazırlanıp duş alıp güne başlayana kadar 1 saat oyalanıp öyle kahvaltı yapıyorum.
Bir de kan ilacı kabızlık yapar genelde yan etki olarak. Hamilelik zaten kabızlık yapıyor bir çok insanda. Akşamdan suya 2 kuru kayısı koyup sabah kahvaltıda onları yersen yan etkisini de gömezsin :)

Gerçekten çok doğru. Riskli hamileliklerle normal hamilelikleri çok fazla karıştırıp olayları genelliyoruz. Kanaması olan birinin yatması, sık doktor kontrolünde olması çok normalken, bir sorunu olmayan hamile gayet çalışır, duşunu alır, alışverişini yapar. Ama biz kendimize riskli hamilelikleri örnek alıp aşırı strese giriyoruz. Etkilenirim, öğrenmeyeyim diye ikili testini yaptırmayanlar oldu hamileliği riskli olmasına rağmen ya da doktor yapalım demesine rağmen. Dediğiniz gibi doktorun verdiği ilacını içmeyenler oluyor. Doktoru geri plana atıp çevredeki insanlardan akıl alanlar oluyor. Ben de çok şaşırıyorum. Ama benim anlamadığım sanırım herkes zor hamilelikler geçiriyor. Allah hepsine kolaylıklar versi. Burada ilk üç ay ultrason bile yok doğru düzgün. Düşecek çocuğu tutmaya çalışmıyorlar. Hastane kaydı bile 4. aydan sonra yapılabiliyor. Bir yerde bir taraf yanlış yapıyor ama neresi çözemedim :) iki ülkenin tüm sistemi bu kadar farklı olamaz :)
aslında eskiden burada da böyleydi ama özel hastanelerin çoğalması ve arz talep meselesi yüzünden sistem bu hale geldi ben Ankarada yasiyorum doğun fiyatlari aldı başını gidiyor bunun en büyük sebebi sağlık artık ticarete dönmüş durumda . bu çarkın en büyük dişlisi doğum herşey bir seromoniye döndü dogum öncesi özel cekimden doğum ani foto cekimi sonra yenidoğan çekimi hastane odasi parti konseptinde süsletme doğum sonrası hediyelikleri ( kaldı ki o hediyeleri kimse kullanmiyor ya çöpe atiliyor yada evde bir cekmeceye ) yapmayanlar sanki eksikmiş gibi hissettiriliyor aa çok pisman olursun geri dönüşü olmaz diye etki altinda birakiliyor . doğumdan sonra bitmiyor 6 ay kınasi diş buğdayı bez birakma partisi ilk dogum gununu buyuk organizasyonla kutlama partisi acayip bir girdap içine düşüyor hamile anne durumu olmayan kendini eksik cocugunu degersiz hissediyor ve bunlarin tek sebebi bizlerin herşeyi abartmasi doğadaki tüm canlılar doğururken bizim kendimize hollywood yıldızı muamelesi yapmamız . kesinlikle yalnış olan burdaki sistem zaten buda cok eskiye dayanmiyor birkac yıllık mazisi var

Bana ebe verdi aç tok bieşy demedi başlamadım şuan açım acaba içsem mi diye düşünüyorum kaç gündür başlayamadım
Banada saglık ocagında ebe verdı ama baslayamadım. Dr kontrolu vardı o hafta da soyledım dursun dedı mıdemden dolayı bulantı olabıkır dıye. 5.aya rahatlarsın bıraz dedı cunku o zaman kullan dedı.

Bu arada bı yanlışlık olmasın kalsıyum yazmısım c vıtamını ıle kullanabilirsin demıstı kusura bakma bı an diş agrım varda kafam dönmüş sanırım. 😕

aslında eskiden burada da böyleydi ama özel hastanelerin çoğalması ve arz talep meselesi yüzünden sistem bu hale geldi ben Ankarada yasiyorum doğun fiyatlari aldı başını gidiyor bunun en büyük sebebi sağlık artık ticarete dönmüş durumda . bu çarkın en büyük dişlisi doğum herşey bir seromoniye döndü dogum öncesi özel cekimden doğum ani foto cekimi sonra yenidoğan çekimi hastane odasi parti konseptinde süsletme doğum sonrası hediyelikleri ( kaldı ki o hediyeleri kimse kullanmiyor ya çöpe atiliyor yada evde bir cekmeceye ) yapmayanlar sanki eksikmiş gibi hissettiriliyor aa çok pisman olursun geri dönüşü olmaz diye etki altinda birakiliyor . doğumdan sonra bitmiyor 6 ay kınasi diş buğdayı bez birakma partisi ilk dogum gununu buyuk organizasyonla kutlama partisi acayip bir girdap içine düşüyor hamile anne durumu olmayan kendini eksik cocugunu degersiz hissediyor ve bunlarin tek sebebi bizlerin herşeyi abartmasi doğadaki tüm canlılar doğururken bizim kendimize hollywood yıldızı muamelesi yapmamız . kesinlikle yalnış olan burdaki sistem zaten buda cok eskiye dayanmiyor birkac yıllık mazisi var
Burada hastane odasında 2 anne birlikte kalınıyor, refakatçi yok, oda süsleme yok, ziyaretçi saati 16-18 arası sadece. Yalnızca eş istediği her an odada olabiliyor ama gece kalamıyor. Anneve bebeğin hastanede kalma süresi 4 gün normal doğum da olsa. Bebek kilo alana kadar çıkarmıyorlar hastaneden. Çıkarken son gün yıkama, emzirme gibi bebek bakımı eğitimleri veriliyor ve öyle çıakrılıyor. Özel hastaneye gideyim deseniz çok az sayısı ve yerleri alakasız. Herkes evine yakın hastane seçiyor.
Açıkçası dediğiniz gibi biz farklı alıştığımız için endişeleniyorum 4 gün hastane, başka biriyle oda paylaşımı falan. Ama fransız arkadaşlarımla konuştuğumda çok normal geliyor onlara. Oda süslemeyi falan soruyorum şaşırıyorlar. Ben hiçbirini yapamayacağım zaten istesem de :)

Genç kızlığımdan beri demir anemisi olarak her sene düzenli olarak kan ilacı kullanırım. Hamilelikte de kansızlıktan 2 kere bayılınca 4. ayın başından beri demir ilacı kullanıyorum.
Kan ilaçlarının en etkili hali sabah aç karnına içilirse oluyor. Yanında c vitamini tüketmek etkisini çok arttırır. yarım portakal suyu ya da normal kapsül olarak c vitaminiyle aynı anda alabilirsin.
Kesinlikle öncesinde ve 1-2 saat sonrasında süt ürünleri, kafein tüketmemen gerekiyor. Yoksa boşuna içmiş olursun. Kahvaltıyı ilaçtan 1-2 saat sonra yapmak gerekiyor.
Ben ilacı suyumla birlikte yatağın başında bulunduruyorum. Kalkar kalkmaz içiyorum. Yataktan kalkıp hazırlanıp duş alıp güne başlayana kadar 1 saat oyalanıp öyle kahvaltı yapıyorum.
Bir de kan ilacı kabızlık yapar genelde yan etki olarak. Hamilelik zaten kabızlık yapıyor bir çok insanda. Akşamdan suya 2 kuru kayısı koyup sabah kahvaltıda onları yersen yan etkisini de gömezsin :)
O zaman yarın başlayım normalde kalkar kalkmaz kahvaltı ediyorum önceden alarm kurup içeyim bari teşekkür ederim canım çok güzel açıklamışsın ❤

Kesinlikle katılıyorum . Bu yüzden hiçbirini yapmayacağım . Konuşan olursa da ağzına kürekle vururum valla :D bana özel olmasını istediğim bir şeyi gösterişe dönüştürüp kirletmek ve bayagilastırmak gibi geliyor o seremoniler falan .. doğumu da imkanım olmasına rağmen sırf evimin karşısında diye küçük bir hastanede gayet uyguna planladım

Banada saglık ocagında ebe verdı ama baslayamadım. Dr kontrolu vardı o hafta da soyledım dursun dedı mıdemden dolayı bulantı olabıkır dıye. 5.aya rahatlarsın bıraz dedı cunku o zaman kullan dedı.

Bu arada bı yanlışlık olmasın kalsıyum yazmısım c vıtamını ıle kullanabilirsin demıstı kusura bakma bı an diş agrım varda kafam dönmüş sanırım. 😕
Benim bulantı kusmalar geçti çok şükür aslında doktor başka yazmıştı sıvı olan onu içemem deyince ebe bunu verdi yarın başlayım artık önemli demir takviyesi. Önemli değil canım zaten bakmıştım reçete de iki saat kalsiyum almayın yazıyor 🙂

Back
X