2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    229
Canın uzun ve guzel yorum ve onerı be tecrubelerin için çok tesekkurler 🤗😍
Rica ederim ;) Genelde herşeyden o kadar çok çeşit var ki, bazılarını hiç bilmiyor yada bilsede karar vermekte zorlanıyor insan, böyle zamanlarda tecrübe ise yarayabiliyor :) tabi elbette her bebek yada her ebeveyn farklı birisine iyi gelen diğerine iyi gelmeyebilir, bunuda ancak tecrübe ederek bulabilir :)

Ve de burun aspiratoru 😇

ben ilk kızımda kullandıklarımı yazayım. 3 buçuk yıldır kullanıyorum. hiç bi sıkıntı olmadı:

termometreyi hala aktif kullanıyorum kızımın odasında. 20 tlye almıştım o zaman. piyasada en uygunu buydu. şimdi bebek bir süre kendi odamda olacağından bir tane daha alacağım:

burun aspiratorü baby vac kullandım. önce serum fizyolojik sıkıp sonra bu aspiratörü süpürgeye takıyorsunuz. süpürge deyince korkmayın. çok kuvvetli çekmiyor yine de. önce kendimde denemiştim. arkadaş tavsiye etmişti. çok memnun kaldık:

ateş ölçer braun'un kulaktan ölçerini kullanıyoruz. modelini tam hatırlayamadım. ama fiyatlar nerdeyse 3 katına çıkmış sanırım.

emzik ve biberon bir sürü farklı model aldım. kızım hiç birini istemedi :D

emzirme yastığını nerdeyse 1 yıl aktif kullandım. sadece sezaryan olduğumdan ilk 2, 3 hafta kullanmadım. ilk haftalarda futbol tutuşu denilen bir pozisyon var. normal bir yastığı yan tarafıma koyup, futbol tutuşu denilen pozisyonda emziriyordum.

bu arada emzirme pozisyonları olarak internette aratın. videoları var. onları izleyin. çok faydasını görürsünüz. ben ilkinde hamilelik eğitimlerine katılmıştım. ayrıntılı olarak öğretmişlerdi.

ben ilk kızımda kullandıklarımı yazayım. 3 buçuk yıldır kullanıyorum. hiç bi sıkıntı olmadı:

termometreyi hala aktif kullanıyorum kızımın odasında. 20 tlye almıştım o zaman. piyasada en uygunu buydu. şimdi bebek bir süre kendi odamda olacağından bir tane daha alacağım:

burun aspiratorü baby vac kullandım. önce serum fizyolojik sıkıp sonra bu aspiratörü süpürgeye takıyorsunuz. süpürge deyince korkmayın. çok kuvvetli çekmiyor yine de. önce kendimde denemiştim. arkadaş tavsiye etmişti. çok memnun kaldık:

ateş ölçer braun'un kulaktan ölçerini kullanıyoruz. modelini tam hatırlayamadım. ama fiyatlar nerdeyse 3 katına çıkmış sanırım.

emzik ve biberon bir sürü farklı model aldım. kızım hiç birini istemedi :D

emzirme yastığını nerdeyse 1 yıl aktif kullandım. sadece sezaryan olduğumdan ilk 2, 3 hafta kullanmadım. ilk haftalarda futbol tutuşu denilen bir pozisyon var. normal bir yastığı yan tarafıma koyup, futbol tutuşu denilen pozisyonda emziriyordum.

bu arada emzirme pozisyonları olarak internette aratın. videoları var. onları izleyin. çok faydasını görürsünüz. ben ilkinde hamilelik eğitimlerine katılmıştım. ayrıntılı olarak öğretmişlerdi.
Çok sagol canım🤗

Selam kızlar. Biz de bugün ayrıntılı ultrason yaptık. Küçük hanım biraz inat ettiği için 1.5 saate yakın sürdü. Kalbindeki aort damarının çıkışını görmek istedi doktor. Ama küçük hanım hep aynı pozisyonda durdu. Öksürdüm olmadı. Kalkıp gidip çikolata yedim su içtim 10 dakika sonra tekrar pozisyon aynı 🙄 sonra küçük tempoda 15 20 dakika koştum nihayet döndü 😃 çok şükür bir sıkıntımız yok💞

Selam kızlar. Biz de bugün ayrıntılı ultrason yaptık. Küçük hanım biraz inat ettiği için 1.5 saate yakın sürdü. Kalbindeki aort damarının çıkışını görmek istedi doktor. Ama küçük hanım hep aynı pozisyonda durdu. Öksürdüm olmadı. Kalkıp gidip çikolata yedim su içtim 10 dakika sonra tekrar pozisyon aynı 🙄 sonra küçük tempoda 15 20 dakika koştum nihayet döndü 😃 çok şükür bir sıkıntımız yok💞
Nazlı kuzu uğraştırmış ama sonu güzel olmuş 😂💓

Gerekli araştırmaları yaparsanız eğer ihtiyacınız olan tek şey doğru bir şekilde emebilen bebektir. Bakın özellikle bastırarak söylüyorum DOĞRU şekilde emebilen bebek. Birşeyler yemek içmekten ziyade bu konuda çaba gösterilirse inanın olur. (Milyonda bir de olsa süt kanallarıyla ilgili sıkıntı olan anneleri tabi ki saf dışı bırakıyorum bu yorumları yaparken)
Ayrıca sütünüzün çoğalmadığını neye dayanarak söylüyorsunuz merakımdan soruyorum yanlış anlamayın. Yani memeleriniz dolup taşmadı da o yüzden mi bölyle düşünüyorsunuz ki eğer öyleyse çok yanılıyorsunuz çünkü bazı memeler terbiyelidir sadece çocuk emerken üretir, bazıları terbiye olmaz sürekli üretir.
bebegimin yeterli beslenememesinden doktor teshisinden anladim. emzirme destek birimi dahil destek aldim bazen sadece emmek emzirmek yeterli olmuyor tek sorun sut kanali olmayabilir sut hormonlari yetersiz olur, stres, gecirilen hastaliklar bir suru alt etken olabilir .insan ne kadar cabalasa da emek verse de olmaz ve olmadigi zaman etraftan duydugu cok bilmis herkesin sutu olur yorumlari eksik hissettirir. zorlanan anneyi herkesin oluyor benim neden olmuyor diye daha cok strese sokar zaten yeme icmenin sutle bir alakasi olmadigini doktorlar soyluyor her anne bebegi icin elinden geleni yapar zaten anneleri emzirdi emzirmedi diye ayristirmak cok yalnis bazende hersey yolunda olur bebek emmek istemez saatlerce gogsunu sagip 5 damla sut cikmayan anneler gordum ben ve hepsi cok uzgundu burda da oyle birsey yasayan anne olabilir dogumdan sonra biz ona kusura bakmada hata sende suc sende yalnis yapiyosun dersek ona hissettirdiklerimizin telafisi olabilir mi

Kızlar bu taz ürünler satıyorum kapıda ödeme ücretsiz kargo isteyen bana ulaşsın %100 pamuk ve organik kumaş
İnstagram sumeyye_doruk
IMG_20200211_181319_882.webp
IMG_20200211_102835_557.webp
IMG_20200211_102833_697.webp
IMG_20200211_102830_834.webp
IMG_20200211_102827_247.webp
IMG_20200211_102825_875.webp
IMG_20200211_102823_652.webp

Günaydın güzellikler . Bu hafta benim sol elimde durup dururken uyusmalar başladı . Böyle bir şey yaşayan var mı aranızda ??

Kizlar detayli ultrasonda hepiniz perinatologa mi gittiniz? Ben radyologa gittim doktorum yonlendirdi diye. Herkesin cok uzun surmus benim o kadar uzun surmedi merak ettim

Günaydın güzellikler . Bu hafta benim sol elimde durup dururken uyusmalar başladı . Böyle bir şey yaşayan var mı aranızda ??
Sol el uyusması olsa sadece ıkıgun once gece uykumun arasında butun sol taraf uyustu uyandırdı halsız hıssızlık kalp carpıntısı. Tansıyon vs ölçtüm az düşük ama uyutmuyor yatamıyorum oturdum sabaha kadar. 😕

Sol el uyusması olsa sadece ıkıgun once gece uykumun arasında butun sol taraf uyustu uyandırdı halsız hıssızlık kalp carpıntısı. Tansıyon vs ölçtüm az düşük ama uyutmuyor yatamıyorum oturdum sabaha kadar. 😕
O uyku esnasındaki uyuşmalar bende çok uzun süredir var, önemsemedim bile üstüne yatıyorumdur diye... Ama saç tararken ya da durup duruken uyuşmaya başladı. Fena .. :/

Kizlar detayli ultrasonda hepiniz perinatologa mi gittiniz? Ben radyologa gittim doktorum yonlendirdi diye. Herkesin cok uzun surmus benim o kadar uzun surmedi merak ettim
Bildiğim kadarıyla aslında rutin kontrollerde bir sorun olduğu zamanlar kadın doğum uzmanının önerisiyle perinatoloğa gidilmesi gerekir. Ama sanıyorum çoğumuz pimpirikli türk anneleri olarak perinatoloğa muayene olmayı tercih ettik. Onlar da elbette ki her muayene iyi bir ücret getirisi olduğundan hayır demiyorlar, bu iş böyle popülerite kazanmış oluyor. :KK39:Yani demek istediğim aslında olması gereken sizinki, kendinizi kötü hissetmeyin :)

Bu arada kızlar şöyle bir başlık açtım:
Sizlerin de tarifleri varsa paylaşırsanız hepimiz için güzel bir derleme olur :)

Back
X