2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    229
Kızlaaaar o değil de, ben şimdi araştırma konusunda bebek giyme-taşıma kısmına geçtim. Wrap sling mi? Kanguru mu? Tercihleri neye göre yapacaksınız? Yenidogandan 3. aya kadar hangi yöntemler uygun? Nelere dikkat edilmeli vs. .. bir de ev tipi anakucagi hakkında ne düşünüyorsunuz? Bir de bebek bakim çantası araştıran ya da öneren var mı (bitmiyor):D

Kızlar meraba, bugun jokerde phılıps avent urunlerı ındırımde ,biberonunu oneren var mı cam ve 120 ml olanı alsammı dıyorum , gogus pedi olarak kansinoh mı phılıps avent mı alsak ,kalkan almaya gerek yok sanırım duruma gore alcaz?
Ben beslenmesiyle ilgili her şeyi mümkün olduğunca avent almaya çalışıyorum. Önümüzdeki cumartesi e bebekte de avent indirimi var yanlış hatırlamıyorsam.

Kızlaaaar o değil de, ben şimdi araştırma konusunda bebek giyme-taşıma kısmına geçtim. Wrap sling mi? Kanguru mu? Tercihleri neye göre yapacaksınız? Yenidogandan 3. aya kadar hangi yöntemler uygun? Nelere dikkat edilmeli vs. .. bir de ev tipi anakucagi hakkında ne düşünüyorsunuz? Bir de bebek bakim çantası araştıran ya da öneren var mı (bitmiyor):KK70:
Merhaba ben kanguru almıştım 7 kilo olunca taşımaya başladım 2 yaşında bile kullandım. 3. Ayına kadar puset kullandım. Bebek bakım çantası da normal sırt çantası aldım ekstra bişey almamıştım açıkcası

Bende 86 ile kalmıştım 3 kilodayim gerçi grip oldum istahim yok o da etkiledi kilo almamak için artık porsiyon kontrolü yapıyorum son trimestirde bebek zaten yeterince alacak
Çok güzel az almışsın 👏🏻👏🏻 ben kontrol ettiğimi sanıyorum mesela doymadan kalkıyorum sebze ağırlıklı besleniyorum ama hareketsizim ve tatlı biseyler olunca yiyorum, inşallah çok fazla olmadan tamamlarım 🙈😊

Kızlaaaar o değil de, ben şimdi araştırma konusunda bebek giyme-taşıma kısmına geçtim. Wrap sling mi? Kanguru mu? Tercihleri neye göre yapacaksınız? Yenidogandan 3. aya kadar hangi yöntemler uygun? Nelere dikkat edilmeli vs. .. bir de ev tipi anakucagi hakkında ne düşünüyorsunuz? Bir de bebek bakim çantası araştıran ya da öneren var mı (bitmiyor):KK70:
Ben sling pek kullanamadım, zaten çok dışarı çıkmamıştık, çıktığımızda pusetine koyuyorduk. 4 ay civarı kanguru kullanmaya başladım çünkü yatmaktan çok sıkılıyordu, sürekli kucakta gezmek istiyordu. Ergonomik içine oturuyordu, tabi ben yinede 1 elimle onu tutuyordum ama en azından yük hafiflemiş oluyordu. O şekilde ev işi bile yapabiliyordum :)

Kızlar ben bebegimle artık iletişime geçtim özellikle sabah ve akşam sırt üstü yatarken karnima dokundukca o da tekme atıyor mükemmel.bir duygu allah herkese nasip etsin eşim de kiziyor bırak belki çocuk uuuyodur ne rahatsız ediyorsun diye ama ben onu hissetmekten öyle mutlu oluyorum ki müthiş bir sey
Çok güzel. Dikkatli takip edersen uyku saatlerini bile anlayabileceksin. Ben şuanda sadece gece 11-2 arası ve akşam üstü 5-8 arası uyanık olduğunu takip edebildim. O sürelerde hiç durmuyor. Bende 2 haftanın sonnnda bu kanıya vardım :)

Kızlar alısverıs konusunda hızlsndım🙈 şimdi de sıra banyo ve oda termometresınde.philips aventin ki iyi mi ne drrsınız,baby plus a da iyi dıyolar acaba hangisi🤔😂

Kızlar meraba, bugun jokerde phılıps avent urunlerı ındırımde ,biberonunu oneren var mı cam ve 120 ml olanı alsammı dıyorum , gogus pedi olarak kansinoh mı phılıps avent mı alsak ,kalkan almaya gerek yok sanırım duruma gore alcaz?
Ben kalkan almadim ama lansinoh gogus pedi ve gogus kremi aldim. Kremi son 1 ay kullancam insaAllah. Avent 120 ml olanin yorumlari cok iyi degildi sanki tam hatirlayamadim simdi ama yorumlara bak e bebekte

Diğer çocuğumda denedim diyerek değil de içeriği temiz ürünlere yönelerek tavsiye vermek isterim ben. instagramda mühendisinoğlu hesabını takip ediyorum içerikleri okumayı öğrenirsek kendimiz de hangi ürün temiz içerikli anlayabiliyoruz bu sayede. Dalinin tek iyi ürünü yenidoğan ıslak mendiliymiş mesela
-Şampuan olarak hipp, minoris, mustela, e bebek ürünü baby me seçenekler
-Pudralar talc içeriyor çok zararlı onun yerine pişik önleyiciler var ben bubchen marka alacağım.
-Bebe yağı olarak Mustela, frei öl, incia, bioderma
-bebe losyonu tru kid düşünüyorum
-Bebek deterjanı olarak siveno, yine baby me nin granülü, green clean,minoris, incia yumuşatıcı pek önerilmiyor bebek ürünlerinde
- biberon emzik temizleyici bulaşık deterjanı olarak yine green clean minoris veya siveno almayı düşünüyorum.
-Bebek bezi yüksek fiyatlı pampersin pure serisi orta segment molfix sleepy canbebe uygun fiyatlı ise migros minies düşünülebilir.
Karar sizin tabi 😊

ben ürünlerin içeriğinin ne kadar temiz olduğunu anlamak için ewg'nin database'ini kullanıyorum. büyük kızıma hep buradan bakıp almıştım. 1 ve 2 olarak numaralandırılanlar zararsız olanlar. kendinize kullandığınız kozmetik ürünlerde ne kadar kimyasal olduğuna buradan bakabilirsiniz

trukid, thinkbaby ve earth mama angel ürünleri kullanmıştım. yine de markalar iyi olsa da bazı spesifik ürünlerde kimyasalı daha fazla kullanabiliyorlar. tek tek bakmak gerek.

Evet malesef 🙈 sanırım 7 kg aldım, 80 ile kalmistim

peki ayrıntılı ultrasonda doktor kiloyla ilgili bir şey söyledi mi?

benimki karın yağlarımın fazla olduğunu söyledi. görmekte zorlandı. ultrason aletini baya bastırdı. hatta gerildim baya. biraz dinlen yine bakalım dedi. ilk hamileliğime başlarken çok zayıftım. şimdi ben de 80 ile hamile kaldım. nerdeyse hiç kilo almadım. ama sürekli kiloma dikkat etmemi söylüyor doktorlar :/

zaten daha bi kaç haftadır bebeği hissetmeye başladım. ilkinde çok erken hissetmiştim. yine karın yağlarım yüzünden sanırım.

Back
X