Sağol canımm :) ben artık 4-6 aylık aktiviteler yaptırıyprum internette bir çok etkinlik var. Bebek oyunları kitabim var ondan da yararlanıyorum. Pdf olarak da var atabilirim sana da isterden kuzum. Ama geçen ay en çok parmak kuklalarıyla farklı tonlamada sesler, elleriyle kavrama, bir gün sağ el bir gün sol el üzerine odaklanıyordum. Aynı şekilde boyun kasları için yüz üstü aktivite yapıp önüne hışırtılı kitap koyuyordum sayfaları çevirip oyalıyordum yarı emekler pozisyona geldi rahatça üst vücudunu baya rahat havaya kaldırıypr. Aynı şekilde bir gün sol bir gün sağ taraf ağırlıklı oynatarak boynunu da güçlendirmeye çalışıyorum. Sonra kendi çıkardığı gıı-guu-moo gibi sesleri tekrar ederek konuşuyorum onun dışında her dakika büyük insanmış gibi konuşuyorım. Geceleri uyumadan önce gazını çıkarırken o gün içerisinde yaptığımız herşeyi, gittiğimiz yerleri anlatıyorum. Bir sonraki gün için yapacaklarımızı anlatıyorum. Ufak ufak kısa masallara da başlaım. Bazen kendi okuduğum romanları dahi sesli okuyup erkek sesi, kadın sesi vs seslerde tonlamalar yapıyorum. Müzik açıyorum farklo dillerde farklı ritimlerde bir gün ispanyok, bir gün hint, bir gün fransız vs gibi :) Benim yardımımla el çırpıyoruz ritme göre ya da jimlastik yaptırıyorum.
Oyun alanına koyuyorum kendi uzanıp oyuncaklarıyla oynuyor, vuruyor ellerini kullanıyor. Zorda kalmadıkça kucağa almıyorum her yerini rahatça kullansın, kaslarını çalıştırsın diye.
Artık zeka kartları ilgisini çekmiyor bizimkinin. Renkli şeylere ilgi duymaya başladı ama ilk 2 ay zeka kartlarıyla da baya oynadık. Atladığım şeyler mutlaka vardır ams genel olarak böyle canım:)