2020 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    278
Yeni bir duzen kurabilmenize cok sevindim. Benim de annem dayılarımdan cok cekmis 5 abisi varmış cok korkunc insanlarmış annemin evlenmesine de 37 yasına kadar izin vermemisler 3 tanesi cok korkuncmus dayilarimdan kucuk olanlardan biri evden kacmis biri kendi yasamni sonlandirms. O kadar kotulermis. Annem cok okumak istemiş evden kaca kaca okula gidermis ilkokula bile bir de orda öğretmeninden azar yermis gec kaldı diye. Hep oğretmen olmak istemiş küçükken ama ortaokula bile yollamamışlar. Hala o donemde yasadiklarinin etkisinden kurtulamadiği icin yillardr antidepresan kullaniyor. O dayılarımı ben hic görmedim büyürken konusmuyorduk o zmanlar. annemin tüm mal varlığına falan zten el koymuslar. Olmeden once hlallik istemeye çağırdılar kznlerimi de ilk kez orda gordum ama çoğunu annem buyutmus bekarken. Ben olsam gidip gorusmezdim o gidip gorustu ama ben bile onun gencliğinde yasadiklarini sindiremiyorm. Nefret ediyorm onlardan.

Bizi surekli ders clstirdi surekli okumamız clismamiz gerektiğini anlattı. kız kardeşim öğretmen oldu ben akademisyen oldum. Hala keske okula gidebilseydim der.

Ben asla seni suçlayıcı bisey yazmadım arkadaşım sakin yanlış anlama ve gruptan ayrılma lütfen. Sadece yaşananları biraz anlattım ki kolay olmadığını anlamamız için. Annemin kestiği bilekleri ben tülbentle bağladım karnında kardeşim varken gözümün önünde hep yedi dayak ama çıkamadı o evden maaşı old halde çıkamadı. Tehditler insanların ne der diye düşünmesi hayat zorluğu .Annem bi emekli maaşıyla evden çıksaydı asla hayata tutunamazdi ben eşşek gibi çalıştım iş yerimde arkadaşlarım ezdiği halde sustum ya sabır dedim dayımlar çok yardımcı oldu.Annem hep der sen ise girip çalışmasaydın ben asla yetişemezdim belki de benim buyumemi bekledi güç ve destek almak için. Arkadaşın bebekleri küçükse hayatında hiç çalışmamış vasfı yoksa ve ailesi sahip çıkmıyorsa nasıl çıkabilir ki .Allah tüm kiz çocuklarını iyi insanlarla karşılaştırsin derim hep kötülüklerden şeytanlaşmış insanlardan uzak tutsun tek duam bu.

Anneni çok iyi anlıyorum bende edebiyat öğretmeni olmak istiyordum puanım çok iyi yetiyordu ama gidemedim. Aileme sahip çıkmak zorundaydım. Ne mutlu annene kızlarını okutmuş maşallah. Belki de Allahın mükafatı ben çok dua aldim okumadım ama değer gördüğüm ve iyi maaş aldığım bi iş yerim var heyet raporum old halde hiç ise gitmiyorum sürekli arar sorarlar cevremde hep sevindim.esim ise babamın tam tersi o da bana Allahın mükafatı. Tüm zorlukların yanında böyle güzellikler de oluyor canım işte

10 gündür dikkat etmiyordum hiç.borek,pasta ,,,dışarıda yemek yedim misafirlerim vardı. Normalde çok saglikli beslenirim ..onun da etkisi vardır eminim.ne güzel sizin ilaca gerek kalmamis
Malesef benimki de o döneme denk gelmişti canım hatta birgün öncesi ve akşamında da öyle şekerli şeyler yemiştimki hiç şaşrmadım sonrasında yüksek çıkmasına

Ay okudukça başıma ağrılar girdi kızlar çok stres oldum asabım bozuldu artık kötü hikayeler anlatmayalım olur mu çünkü elimden birşey gelmedikçe ben daha bunalıma giriyorum o kızcağıza da bütün şiddet gören şerefsiz kocaları tarafından çaresiz bırakılan kadınlara da rabbim yardim etsin Y Yasinin_Annesi sana ne oldu da gidiyorsun ki valla anlamadım niye böyle oldu grup

Hamilelikten en ufak birşey bile bizi sarsabiliyor canım doktor daha iyi bilir tabiki ben de b grubu vitaminlerinin uzun süre vücutta depolanmadığını biliyorum fazlası idrarla atılır diye biliyorum

Canım benim multivitaminimin içinde de folik asit var oceanmummy kullanıyorum. Kan ilacı vermişti doktor gynoferon adı onun içinde de folik asit var. Bunları doğuma kadar kullanacağım hep. Benim bildiğim kadarıyla folik asit fazlası vücutta depolanmayan atılan bir vitamin. Bir zararı olsa doktorum bunları birlikte vermezdi diye düşünüyorum korkma bence bir şey olmaz

folik asiti ilk 14-16 hafta öneriyorlar sonra multivitamin ve Demir’e geçiliyor ikisinin icinde de folik asit var.(Her demirde var mi bilmiyorum benimkinde var) Zten folik asit ilk 3 ay ve gebelik öncesi donemdeki önemini yitiriyor 4. Aydan sonra. Acaba özel durumlar mi var devam edilmesi gereken

folik asit erken bırakılıyor ama. sonra normal vitaminlere geçtik çoğumuz burda. folik asit gebelik boyunca hiç duymadım ben
Aslinda kullanılıyor. Hamilelik vitaminlerinin hepsinin içinde var folik asit. Eğer doktor demir ilacı falan verdiyse onların içinde de var. Bir şekilde hamilelikte hep alıyoruz aslinds

Canim boyle dusunme msj okuyan herkes eminin cok uzulmustur cunku etrafimizda o kadar cok varki Rabbim kahreylesin boyle insanlari iki canli olarak daha icten hissediyoruz simdide gotme lutfen dua edelim arkadsa

Ben çocuğu yalnızca annenin yetistirdigine inanmıyorum. Baba da çocuk bakımında yetiştirilmesinde aktif rol almalı. Erkek çocuk yetiştirirken de her iki çiftte dikkat etmeli. Zaten erkek egemen dünya da ve toplumda yaşıyoruz. Iyice pipisinden erkekliginden ovunecek hale gelmemeli evlatlarimiz. Ben ve eşim dikkat edeceğiz sahsen

Merhaba hanımlar bende Kasım annesiyim. Ayrıntılı ultrasonda bebekte böbrekte genişleme beyinde su toplanması var dedi doktor. Down sendromu riskinin yüksek olduğunu söyledi kan gönderdik yurtdışına sonuç pozitif çıktı. Amniyo sıvısı alınmasını önerdi ve aldırdık şimdi bekliyoruz. Çevrenizde kanda pozitif çıkıp amniyo sonucu temiz gelen var mı?

Bu kk de okuduğum çok örnek vardı amniyosentezi temiz gelen..(amniyosentez yüzde yüz sonuc veriyor.) yurt dısına gönderilen kan yüzde 90larda ihtimal..
Dr ne dedi peki? Yorumu nedir?

Panaroma testi yaptırmıştık bizde sonuc negatif geldi risk bulmadı yani ama bu testlerin doğruluk oranı %99 gibi birşey oluyor sanırım. ben yine de her ihtimale karşı detaylıyı beklemiştim. Siz amniyo sıvısı aldırın bakalım insallah güzel bir sonuc çıkar.

Inşallah korktuğunuz gibi olmaz canım ben pek anlamıyorum o testlerden

Bu kk de okuduğum çok örnek vardı amniyosentezi temiz gelen..(amniyosentez yüzde yüz sonuc veriyor.) yurt dısına gönderilen kan yüzde 90larda ihtimal..
Dr ne dedi peki? Yorumu nedir?
Her doktor farklı yorumluyor kimisi tek başına bu test yeterli değil böyle bir sonuca varmak için kimisi bu belirtiler riski arttırıyor diyor. Aklım karmakarışık çok üzgünüm ne yapacağımı bilmiyorum

Aldırdım sonuç bekliyorum inşallah temiz çıkar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…