Ben dün kontrole gittim bebek 32+1 di raporumu veriyordu ama uzatırdım yeri için ise gayet güzel yukarda dedi dogum belirtisi yokdediMerhaba arkadaşlar. Bugün rutin kontrolumuze gittik. 32+0 dayım. Boyu 43 cm, kilosu 1830 dedi bir hafta öndeymisiz çok şükür. Ama bebek çok aşağıda duruyor erken doğum riski olabilir dedi, nst istedi orada sancı gorunmedi. Yine de dinlen kendini yorma dedi. Var mı başına böyle bir şey gelen, yapısal bir şey olabilir mi
Bir de doktor çalışabilir raporunu tam bir hafta sonra vermemiz gerekiyor dedi. Anlamadım aslında bugün verebilir diye biliyordum ben. 32. Haftayi doldurunca mi veriliyor.
Merhaba arkadaşlar. Bugün rutin kontrolumuze gittik. 32+0 dayım. Boyu 43 cm, kilosu 1830 dedi bir hafta öndeymisiz çok şükür. Ama bebek çok aşağıda duruyor erken doğum riski olabilir dedi, nst istedi orada sancı gorunmedi. Yine de dinlen kendini yorma dedi. Var mı başına böyle bir şey gelen, yapısal bir şey olabilir mi
Bir de doktor çalışabilir raporunu tam bir hafta sonra vermemiz gerekiyor dedi. Anlamadım aslında bugün verebilir diye biliyordum ben. 32. Haftayi doldurunca mi veriliyor.
Çok şükür iyiye gidiyo canım anne sütüyle beslenmeye başladı gram gram da olsa kilo alıyo28 haftalık doğuran arkdastan haber varmı .35yagmur35 ti galiba . Bebeği nasıl oldu bilen varmı
Çok sevindim canımÇok şükür iyiye gidiyo canım anne sütüyle beslenmeye başladı gram gram da olsa kilo alıyo
İnşallah canım benim tek duam bir an önce toparlanması eve gelmesiÇok sevindim canımbir an önce evine bebeğinle dönersin inşallah. Anne sütü ile besleniyor olması çok iyi ablaminda bebeği sekiz aya yakın doğdu üç gün Ümit yok dediler . Anne sütüne basladilar iki hafta bile sürmeden çıktılar hastaneden ❤
O sarı süt protein yüklü bi süt bebek için çok kıymetli bebek doğduktan bikaç gün sonra normal süte dönüyoKızlar benim göğsümden de yaklaşık 1 aydır günde birkaç damla sarı süt geliyor. 33 haftalığım şuanda. Normal mi bu ?
Ah ah bir hamilelik yaşadık ya gelde bize sor benim de bulanıyor canım durup durup başlıyor dogurana kadar dedikleri bu işte ne çektik ya 8 aya girdik daha midemiz bulanıyor
Aynen bulantimin yoğun olduğu dönemlerdeki bi müziği duydum sabah öyle bir bulantı yaptı ilk haftalara döndüm hem bulantılar koronadan dolayı sokağa çıkma yasakları evde hapis çocuklar evde benimde 3. Ve son gebelik güya tadını çıkartacaktım batmazlar halsizlikler gün sayıyorum inan bildiğin gün gün sayıyorumAhh bende nasıl bi hamilelik yaa ne hayallerim vardı gezip tozma yan gelip göbeğimi okşayarak bebegimi severek gececekdi. İlk hamilelikte bebegim sıkıntılı idi cok zordu.ilk olarak covit sonra bulantı halsizlik uykusuzluk ooo Ahh ahh bu güzel geçse idi hemen bi tane daha cocuk Yapacagım diye geziyordum şimdi tövbe ediyorum
Bende çok severdim baya soğudum ilk 4 5 ay hiç içmedim çay ve kahve 5 aydan sonra haftada bir ancak kahve mide yanmasını da sodayla hallediyorum ilk aylar bende kilo vermiştimKızlar iyi akşamlar,
Kahve ile ilgili çok yorum yapılmış. Ben 3 ayım bittiğinden beri her gün 1 fincan türk kahvesi içiyorum. Hiç sapmaz. Doktorum 3. aydan sonra izin verdi, günde max 1 fincan türk kahvesi ya da 2 kupa filtre kahve iznim vardı. Kahve en büyük keyfim hiç vazgeçmedim :) Çikolatayı kahveyi sade içip çok az tüketiyorum. Onun harici mide yanmaları ve ekşime için her sabah aç karna pantpas alıyorum 40 mg. İki doktor değiştirdim ikisi de bu ilaca devam ettirdi. Birkaç kere bıraktım ama mahvoldum geri başladım. Bacak ve sırt ağrılarım için de günde 2 kere 1000 mg solgar ın kalsiyum magnezyum çinko alıyorum. Ve yine aşırı önerilen bir vitamin var regenesis max. çok memnunum. Hatta ilk 3 ay ben 5 kilo verdim, bebiş bu ilaç sayesinde gelişti bence.
Bende çok istedim baktım araştırdım annem ben dikerim dedi o yapacak bakalım nasıl olacakKızlar sling alanınız var mı marka tavsiyesi olan var mi
günaydın canım, sırt ağrısından uyandım erkenden. ya ben 55-56 ile başladım. 51'e indim ama sonra çok hızlı kilo aldım şu an 63-64'ümBende çok severdim baya soğudum ilk 4 5 ay hiç içmedim çay ve kahve 5 aydan sonra haftada bir ancak kahve mide yanmasını da sodayla hallediyorum ilk aylar bende kilo vermiştim
Toplamda kaç kilo aldın canım sen
ya valla her gebeye göre değişebilir durum sanırım. hani bir gerilik vs yoksa ben Türk kahvesinin faydalı bile olduğunu düşünüyorum. mesela benim ilk çocukta ağzıma kafein sürmediğim halde, büyüme geriliği vardı. bunda canım ne isterse yiyorum bir sıkıntı yok. ileriden bile gidiyor. ilk gebeliğimde aşırı rahattım her şey yolundaydı bebek büyümedi ama bir süre sonra. bunda ise hep travmatik geçti derdim sıkıntım bitmedi, buna da şükür. Dediğin gibi çayda da kafein var ama kahvenin adı çıkmış :) Ben de çay tüketmiyorum pek, midemi rahatsız ediyor. kahve hem bağırsaklarımı çözüyor hem de rahatlatıyor.Gebelik sürecinde, anne adayı bazen bilerek, bazen de bilmeyerek kafein tüketmektedir. Kafein birçok besinde bulunabilir. Kafein içeceklerle vücuda temin edildiği zaman, oldukça hızlı bir şekilde vücuda alınır. Buradan da bebeğin eşi tarafından bebeğe de gider. Vücuda 200 mg kafein temin edildiği zaman bebeğe kan ileten bebeğin eşindeki akım %25 düşmektedir. Gebelerin de endişesi bu noktada başlamalıdır.Gebenin vücudunda kafein yıkını sağlayacak bir metabolizma bulunur. Ancak bebekte bu metabolizma henüz yoktur. Bundan dolayı da tüketilen kafein, bebekte daha fazla bulunur. Gebenin metabolik özellikleri; bebeğe aktarılan kafein oranını da etkiler. Aynı miktarda kahve içilse de iki gebe arasındaki metabolik özellikler farklı olduğu için bebeğe aktarılan kafein miktarı da farklı olacaktır.
Kafein tüketimini azaltmayan gebelerin bebeklerinde yaklaşık olarak 150 gr. ağırlık azalması olduğu tespit edilmiştir. Göze çarpan farklı bir bilgi de kafein tüketimi arttıkça, doğru orantılı olarak bebekteki gelişim geriliği riski de artar.
Prof. Dr. Bülent Tıraş, “Hamilelik sürecinde kahve tüketiminin zararı kafeinden kaynaklanmaktadır. Kahve içmemenin gebelik sürecinde daha sağlıklı olduğunu unutmamak gerekir. Yalnızca kahvede değil, çayda da kafein vardır. Gebelik sürecinde her türlü besinin aşırısından kaçınmak gerekir. Kafein de bunların başında gelmektedir. Aşırı kahve tüketiminin gebelikte düşüğe yol açabileceğini ortaya koyan araştırmalar da mevcuttur” diyor....Bülent Tıraş böyle bir yazı yazmış,kafeinle ilgili bilgi olsun diye paylasmak istedim...
Evet canım aslında hepsi birer mucize güzel yanlarına odaklanmak tadını almak gerekgünaydın canım, sırt ağrısından uyandım erkenden. ya ben 55-56 ile başladım. 51'e indim ama sonra çok hızlı kilo aldım şu an 63-64'ümilk çocukta 53 ile hamile kalmış, ilk 3 ay 50'ye düşüp 60 ile doğuma gitmiştim ama bir 21 gün erken doğurmuştum. Ama işte ilk çocuk karnımda büyümüyorrdu daha fazla. Şu anki karnım doğum yaptığım zamandan büyük bakalım nereye kadar alacağım :) benim bebek çok zor oldu yumurtam aşırı azalmıştı, erken menapoz dediler yaşıma rağmen. Allah bilir ama daha da zor oluş bebiş, bu bile mucize gibiydi. O açıdan son hamileliğim olabilir takmıyorum hiç :)
Ekmek sakın yeme bastırır diye düsünüyoruz aksine mayadan daha çok yakıyor mideyi bide sağına yatma ben sağıma yatınca çok yanma oluyo midemde aklıma geldikce yaziyorum.mideden yana cok dertli biri olaraktam hamile kalmadan 15 gün önce reflü tedavisine baslamistim rahatladım derken hopp hamile kaldim ilaci biraktim zaten haşat mide bide ustüne hamilelik of off ne cektim be bu mideden
Sen böyle yazdıkça ne mutlu oluyorum, ilk bebişimiz büyüsün kavuşsun kucağınaÇok şükür iyiye gidiyo canım anne sütüyle beslenmeye başladı gram gram da olsa kilo alıyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?