Amin cnim ben aşılar olmasa halimiz ne olurdu diyenlerdenim cok sukur ki aşılar antibiyotikler bulunmus.Ben bebeğime bile aşı yaptırır mıyım muallağındaym nicedir...
Kendime de Dr yaptırman sana baglı koruyuculuğu halen devam ediyor dedi önceki gebeliğimdekinin ama hatrlatma dozu olur vurunursan dedi ben vurunmadım.
Aşılarla ilgili o kadr sey okudum ki artık allak bullak kafam... Allah doğru yolu göstersin
Ben aldim verdim bugun doktorum da persinel işleri de sikinti çıkarmadı.Kamuda idari izin kyllandiktan sonra 32. Haftada çalışabilir raporu alan var mi
Ben sanirim korkudan odadan disari cikamam canimHastane de belki dağıtırım diye çikolata bir kutu götüreceğim hemşirelere hastane arkadaşlarına obur doğumlarda koridorda yürüyüşe çıktığımda hep konusmustuk diğer annelerle onlarada dağıtırım gerci o zaman virüs yoktu ama paketli çikolatadan da bisey olmaz
benimde ilk aldigim eşya emzirme yastigiydi hastanede dogumada gotursemmi acaba lazim olurmuÖyle deme yaa, emzirme yastığı candır :) benim acayip işimi kolaylaştırmıştı, hatta az büyüyünce memede uyuyodu, çaktırmadan yanıma yastığın üstünde bırakıyordum, yoksa uyanıyordu onun üstünde farketmiyordu yazık :)
canim kalan sutunu biberonlami iciriyordun cunku ilk zamanlar biberon önerilmiyormus onun icin sordumpompam ilk doğumumdan var. olmasa alırdım kesin. çünkü ben kalan sütü sağmayı tercih ediyorum.
göğüs kremi aldım. yara olmasa da bakım için sürüyorum.
reflü yatağı almadım bu sefer. gerek görmedim.
Ne güzel aserme oKız ebnde de inanılmaz bir temizlik yapma isteği var sana anlatamam hiç oturmak yatmak istemiyorum
Sürekli brl yerleri temşzlesem sonra karsısına geçip baksam mis gbi koksa filan.. Normalde de hayatta o kdr titiz değilimdir bende temizliğe aşeriyprum sanırm
biberonla içirdim. zaten benim kız ilk 1ay emmedi beni. sağım yaparak biberonla besledim sürekli mecburiyetten. şimdi de 2.el ama hiç kullanılmamış medela biberon aldım. oğlumda onu kullanacağım gerekirse. şırınga ile beslemek çok zor çünkü.Ben sanirim korkudan odadan disari cikamam canim
benimde ilk aldigim eşya emzirme yastigiydi hastanede dogumada gotursemmi acaba lazim olurmu
canim kalan sutunu biberonlami iciriyordun cunku ilk zamanlar biberon önerilmiyormus onun icin sordum
Ne güzel aserme o
Antibiyotikler ve zamanında yapılan bulunan asılar için bende hemfikirim.. Ama günümüz aşıları için aynı seyi söyeleyemeyeceğim...Amin cnim ben aşılar olmasa halimiz ne olurdu diyenlerdenim cok sukur ki aşılar antibiyotikler bulunmus.
Biri sonlandırıldı mı 3ünden? İkiz gebelik mi simdi bebişlerHerkes hikayelerini paylaşmış ne güzelRabbime şükürler olsun ki mucizelerimizi bekliyoruz. Bende 1 yıl boyunca ilaç kullanıp normal yolla hamilelik olsun diye uğraştık hangi doktora gitsem bişeyin yok deyip gönderdi ben zorladıkça ilaç verdiler ama yine de olmadı aşılama oldum yine olmadı sonra tüp bebek karar verdik 3 embriyo konmasına rağmen ilki başarısız oldu doktor rahimde polip gördü histereskopi oldum. Bi yandan bana sürekli destek olan eşimde de artık umutsuzluğu görmeye başladım. 2. Tüp bebek denemesinde yine iyi kalite 3 embriyo kondu. doktor bana eğer 3 ü tutarsa birini almak zorundayız taşıyamazsın Bunu kabul edersen 3 embriyo koyacağız şansın artacak dedi. Birde kalbi attığında iğne vurup birinin kalp atışını sonlandıracak diye duyunca ben yıkıldım nasıl böle karar verilir ki. Koyma desem şansım azalacak koyup 3 olsa biri ölecek. 3 kondu ve 12 gün bana ne zor geçti. eşimde hiç umut yoktu konuyu konuşmak bile istemiyordu sonuca kadar. O benden daha büyük hayal kırıklıgı yaşıyordu. 12. Güne test bekleyemeden evde 7. Gün idrar testlerine başladım silik çizgi gördüm sonra sabah akşam test yapıyodum ☺ 4 günde 8 test yaptım eşim kızıyordu ona bakıp umutlanma ilaçların etkisidir deyip hep kenara çekildi kanda çıkana kadar inanmak istemedi sonra çok şükür tek kese gördük tabi kalp atışı duyulana kadar hala bi korkuyla bekledik Rabbime binlerce kere şükür bugünlere geldik sağlıkla kucagımıza da alalım inş
Benimde karnım çok tüylendi gördükçe sinirlerm bozuluyor doktor karnıma baktıkça utanıyorumgöbeğimde tüylersiyahlaştı hafif, onlar da geçer inşallah ya, zaten bıktım koca karnımdan, rahatça fit halimi istiyorum bu ne böyle yaaa
Bogmaca o kadar kotu biseyki 11 sene once oglum dogdu 2 ay sonra bronsit oda boğmaca cevirdi yani öksürük krizi nefes alamiyodu hatta salliyodum boguluyodu siddetli öksürük canim o doktora goturdum bogmacaya çevirmiş demistiArkadaşlar şimdi aile hekiminden geldim. Burda bir hafta doğumdan sorumlu aile hekimi bakıyor diğer hafta kadın doğum Hastanesi'nde ebe ya da hemşire. Boğmaca ve grip aşısı önerdi bana. Benim için değil bebeği korumak içinmiş. Antikorlar bebeğe geçiyormuş onu koruyormus. Gribi anladım da boğmaca nedir. Siz de vuruldunuz mu boğmaca aşısı. Son bir kaç senede herkese oneriliyor herkes vurduruyor düşün taşın 36.haftaya kadar gel yapalım dedi
Ya boğmaca diye hastalık mı kaldı ben bilemedim. Belki de ben duymadım hiç
Bu arada tansiyonum da düşük çıktı ama benim zaten hep düşük.
M galiba 42 beden ustu l yaziyodu l aldm ben 69daKızlar şu an 62 kiloyum kaç beden depend almalıyım
Yani normal mi sezaryen mi bilmiyorum seninki ama hastanede kullanmadım hiç zaten hafif yatar pozisyonda emzirmiştim, sezaryen olunca da karnıma bişi koyma fikri bile ürkütücü zaten, Bi de ne gerek hastanede kirlenir o, boşver 2 gün sonra kullanmaya başlarız.benimde ilk aldigim eşya emzirme yastigiydi hastanede dogumada gotursemmi acaba lazim olurmu
Ya geçen kontrole giderken eşim alsan mı tüyleri dedi, gerçekten benden utanıyorum o görüntüden, inşallah doğum sonrası dökülür kurtuluruz.Benimde karnım çok tüylendi gördükçe sinirlerm bozuluyor doktor karnıma baktıkça utanıyorum
Yok canım teki tuttu çok şükürBiri sonlandırıldı mı 3ünden? İkiz gebelik mi simdi bebişler
Bende aldırmak istedim doktora sordum karnına şuan öle bi müdahale olmasın genelde doğumdan sonra dökülüyor dökülmezse o zaman lazere gidersin dedi.Yani normal mi sezaryen mi bilmiyorum seninki ama hastanede kullanmadım hiç zaten hafif yatar pozisyonda emzirmiştim, sezaryen olunca da karnıma bişi koyma fikri bile ürkütücü zaten, Bi de ne gerek hastanede kirlenir o, boşver 2 gün sonra kullanmaya başlarız.
Ya geçen kontrole giderken eşim alsan mı tüyleri dedi, gerçekten benden utanıyorum o görüntüden, inşallah doğum sonrası dökülür kurtuluruz.
Ben hepsini aldim canim gogus pompasi elektrikli almistim ise gidecegim icin lazim olacak krem yerine gumus kalkan aldim ama yara olmadan kullaniliyor zaten krem vs ve bence cok onemli yara olmasini beklememek lazim cnm reflu yatagida bir arkadasim cok onerdi diye bime uygun gelmisti ordan aldim karar yine de seninKizlar gogus pompasi reflu yatagi gogus ucu kremini almaya acele etmiym diorm belki ihtiyac olmz alip elinde kalam çok olmuş. Sonucta hemen bulunan seyler. Aldinz mi siz
Peki bu aşı doğduktan sonra yapılan karma aşının içinde yok mu? Öyleyse ben yaptırayım. Biraz korkuyorum aşıdan yan etki gelişir falan diye ama kendi pimpirikligim yüzünden bebeği etkilemeyeyimBogmaca o kadar kotu biseyki 11 sene once oglum dogdu 2 ay sonra bronsit oda boğmaca cevirdi yani öksürük krizi nefes alamiyodu hatta salliyodum boguluyodu siddetli öksürük canim o doktora goturdum bogmacaya çevirmiş demisti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?