- 8 Mayıs 2013
- 11.896
- 25.514
- 798
Yani kötü niyetli değiller evet aslında. Bana hiç yardım edeyim mi diyen olmadı gerçiKatılıyorum hamilelik hastalık değildir ama günümüzde öyle bir algılama oluşmuş durumda. Sokağa çıktığımda insanların bana yazık der gibi bakması hoşuma gitmiyor herkes karnıma dikkat kesiliyor ya da elimde bir poşet olsa yardım edelim diye teklif edenler oluyor kötü niyetli olmadıklarını biliyorum ama bunlar kendimi kötü hissetmeme sebep oluyor.
Yok canım ilk oğlum normal doğum bunda korkudan sezeryan mı olsa diye düsünüyorum ama normale gidiyor hep aklıma kendi seçecek bebegim öyle karar verdim sonundaSen sezaryen bekliyordun ama de mi
Ben ufak tefek minyon bişeyim büyük ihtimalle yazık nasıl taşıyor onu falan diye geçiyor insanların aklından o nedenleYani kötü niyetli değiller evet aslında. Bana hiç yardım edeyim mi diyen olmadı gerçi
Yine de insan rahatsız oluyor dik dik bakışlardan cidden.
Yaa sorma bu durumdan bende nefret ediyorum avmde çalışıyorum mağaza yöneticisiyim çok sık müsteri bakmıyorum ama bazen sahaya cıkıyorum beni gören müsteri basliyor senin iznin yok mu ah yazik vah vah dogum yakinmi tüh tüh yoruluyosun şu bu töbe yarabbim sanki beni bebeğimi benden çok düsünecekler isten sogutuyorlar insani evde otursam maasimi vercekler sankiKatılıyorum hamilelik hastalık değildir ama günümüzde öyle bir algılama oluşmuş durumda. Sokağa çıktığımda insanların bana yazık der gibi bakması hoşuma gitmiyor herkes karnıma dikkat kesiliyor ya da elimde bir poşet olsa yardım edelim diye teklif edenler oluyor kötü niyetli olmadıklarını biliyorum ama bunlar kendimi kötü hissetmeme sebep oluyor.
Hıı nedense sen sezaryen gibi aklımda kalmışsın, demek ki konuşmuşuz bunu daha önce seninle. Daha var canım bebişin kararını bekle öyle daha iyi benceYok canım ilk oğlum normal doğum bunda korkudan sezeryan mı olsa diye düsünüyorum ama normale gidiyor hep aklıma kendi seçecek bebegim öyle karar verdim sonunda
Ocakta doğum yaptığımda çocuk doktoru bebeğin olduğu oda 24 derece olsun demişti. Bir süre 24 derecede tutmaya çalıştık ama bize fazla sıcak geliyodu. 21-22 yaptık bize iyi geldi kızım da çok şükür hiç hastalanmadı.Bizde konyadayız kışın bebekle nasıl olacak diyoruz birde hasta olmamak için kaloriferleri ne zaman açmak en iyi zamandır hava kaç dereceye düşünce?
Valla ben de gün içinde sürekli eğil kalk yapıyorum mecbur evde küçük çocuk var, yerlere döküyor. Sürekli onun arkasını topluyorum. 14 kilo onu kucağıma alıyorum indir kaldır dolaştır. Tarlada çalıştım zaten tüm yazPazar günü mısır biçtim baya doğuma faydası olur diye. Tabi ki abartmıyorum rahatsız olunca bırakıyorum.
Hiç bir şey de olmuyor valla riskli hamilelik olmadıktan sonra.
Beni bi kadın durdurup nasıl cesaret ettin ikinci çocuğu yapmaya diye hayretlere düştü sanki kötü bişey yapmışım gibiKatılıyorum hamilelik hastalık değildir ama günümüzde öyle bir algılama oluşmuş durumda. Sokağa çıktığımda insanların bana yazık der gibi bakması hoşuma gitmiyor herkes karnıma dikkat kesiliyor ya da elimde bir poşet olsa yardım edelim diye teklif edenler oluyor kötü niyetli olmadıklarını biliyorum ama bunlar kendimi kötü hissetmeme sebep oluyor.
Amin hayırlısı olsun canım benim... 29ekim 3kasım ikisinden brisii dedi bana da dr..ay evet 38 de doğarlarsa 5 haftack kaldı :) kızlar 38de doğar kırkı beklemez dıyorlar 38 olursa benım ıcın iyi olur ise geri doneceğm icin. ama manda yoğurdu yediğimden korkuyormbir de benimki hala donmedi dr bisi demedi ama hala ilk pozisyonda sırtı asağı bakıyo ayaklar yukarda kafası da solda buyudukce donmeleri zorlasıyor. ben de donmemisim annem sezaryen doğurmus ben normal normal diyorum ama sezaryen de olablr gibi gelmeye basladı. ikisinden de korkuyom zten hangisi hayırlısıysa o olsun
3.filan istemem Allah isteyene versinOcakta doğum yaptığımda çocuk doktoru bebeğin olduğu oda 24 derece olsun demişti. Bir süre 24 derecede tutmaya çalıştık ama bize fazla sıcak geliyodu. 21-22 yaptık bize iyi geldi kızım da çok şükür hiç hastalanmadı.
ben de öyle:) 15 kilo çocuk bi bakmışım sırtımda bi bakmışım kucağıma zıplamış. Allah koruyo gerçekten.
Beni bi kadın durdurup nasıl cesaret ettin ikinci çocuğu yapmaya diye hayretlere düştü sanki kötü bişey yapmışım gibi. Ben mi anomalim 3. Çocuk bile istiyorum amma olur amma olmaz. Toplum algısı gerçekten bi garip hamilelik bir kadın için en doğal durumlardan biri değil mi?
Benim de aynı. Kasık ağrısına bir de hafif bel ağrısı eklendi ama gelip gelip geçiyor. Dün akşam vardı bugün yok mesela. Yattigim zaman kalcam çok ağrıyor o ayrı tabi o her gece oluyorGünaydın kızlar kasığımda bir ağrı var adet sancısına benzer. Birde ne tarafa doğru yatsam o taraf kalçam bacağım ağrıyor
Ben çok yuruyorum yine dönmüyor. Gerçi 5 Ekim'de randevum var bakacağım dönmüş mu, sanki kasiklarimin uzerinde baskı hissediyorum belki kafası ordadır artık. Eğer donmemisse bir takım akrobasi hareketleri yapacağım :)) öyle donebiliyormusacaba cok yurumuyorum diye mi donmuyor. nefesim kesliyor cok hareket edemiyorum gun icinde.
Ben bu hamileliğimde hiç ödem tutmadım henüz çok mutluyum. Erken konuşmuş olmam inşallah bundan sorna da tutmaz. Ödem çok fena bir şey cidden.
Güle güle sağlıkla büyütün inşallah3.filan istemem Allah isteyene versin
Bu bebişte bile 1sene düşündüm öyle karar verdik.....
gunaydin 2 gundur bende vae , sol kasigimda ama kasilma agrisi gibi , yumurtaliklar da hafif sizlama var bide cok inceden. hic uyuyamiorum geceleri artikBenim de aynı. Kasık ağrısına bir de hafif bel ağrısı eklendi ama gelip gelip geçiyor. Dün akşam vardı bugün yok mesela. Yattigim zaman kalcam çok ağrıyor o ayrı tabi o her gece oluyor
Valla mecburen bende yapıyorum ama binbir zorlukla, ödem kaynaklı mı neyse büyük kızımı yıkarken bile yoruluyorum artık.ya ben hala yere falan cok rahat eğiliyorum zten hamile olduğumu unutup yerde gordğum seylerı alıyorum ayakkabımı bağlıyorum sonra aklıma gelınce acaba bisi olmus mudur diye yarım saat dusunuyorum
Deve eti miBence o da batil bir inanc bana 3.hamileligimde dusmesin diye deve eti yedirmislerdi yine durmadi insallah zamaninda kucagimiza almak dilegiyle
Direkt emziren anneler topiğine gidelim, ben böyle kalmak istemiyorum yaaaBiz senle buradan diyet gruplarına zaten
Amin canım, inşallah güzelce doğurur geliriz, stres yapmayalım.Bende annemle gitmekten çok korkuyorum kronik hastalıkları var evde kayınvalidem olacak onun hastalıklar daha beter anneme ihtiyacım var ilk bebeğim hiç bir şey bilmiyorum kayınvalideme de gelme diyemiyorum heves ediyor. Hastanelerde bişi olmadan sağ Salim gelelim diye dua ediyorum sürekli
Bence en güzeli biraz akışına bırakmak, sezaryen dersin sabahına suyun sancın gelir, bi bakmışsın doğmuş, normal dersin açılma olmaz acil sezaryen, hiç stres yapma canım, bebiş kendi belirliyor zaten nasıl gelmek istediğini, sende akışına bırak zamanı gelince karar verirsiniz.Yok canım ilk oğlum normal doğum bunda korkudan sezeryan mı olsa diye düsünüyorum ama normale gidiyor hep aklıma kendi seçecek bebegim öyle karar verdim sonunda
Ben genelde resimli falan yaptırıyodum magnetleri ama bebek magneti mi yaptıracaksın sen?kizlar bende magnet yaptiricam varmi iyi biyer
3 çocuk Ben de istemem sanırım. Bu ilk olacak hadi zar zor ikinciyi yaptık diyelim. Onun için bile iyi bir gelir, biraz daha geniş bir ev falan lazim bize. Su anki sartlarimda zor benim. Aileden falan da uzak olunca, bakımı okulu hep masraf.3.filan istemem Allah isteyene versin
Bu bebişte bile 1sene düşündüm öyle karar verdik.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?