Daha önce doğum yapmis olan arkadaşlar epidural mi yoksa normal sancı cekmeyi mi önerirsiniz normal doğumda? Sancı çok mu dayanılmaz birşey? Epiduralin riskleri oluyor mu? Bir de sezeryan olunursa genel anestezi mi daha rahat yoksa spinal mi?
Sezeryan olacaksan eğer faydası yokmus canım normal doğum için ordaki kasları yumuşatma amaçlı bi masajBazıları faydası olur diyo bazıları da boşa uğraş diyor. Yani yapmakta fayda var ama çok da mühim değil heralde :)
Olsun sen de alırsın bir şeyler ne olacak.evt ya ben de cok sevdim esimin is arkadası aslında onlar cok samimi benım de cok sevdğm bi abla hatta o da gebe aynı haftadayz. ben mahcup oldum hic aklıma gelmedi boyle bisi yaptrmak ona.
Biliyorum canım aynen bebek çıkarken yırtmasın diye yapılıyor. Normal doğum deneyeceğim yine. Nasip olur mu bilmemSezeryan olacaksan eğer faydası yokmus canım normal doğum için ordaki kasları yumuşatma amaçlı bi masaj
Canim herkesin bunyesi farkli kimi sanci hissetmeden doguruyo ben oglumda 6 saat sanci cektim öldüm resmen ebe bana ne dese begenirsin cok kolay bi dogum yaptin afferim sana dedi ilk olmasina gore cabuk oldu bumu dedim kolay ama ozamnlar ilk dogumlara epidural yapmiyolardi ikinmayi bilmedigi icinDaha önce doğum yapmis olan arkadaşlar epidural mi yoksa normal sancı cekmeyi mi önerirsiniz normal doğumda? Sancı çok mu dayanılmaz birşey? Epiduralin riskleri oluyor mu? Bir de sezeryan olunursa genel anestezi mi daha rahat yoksa spinal mi?
İnş olur canım normal doğum yapan bi arkadaşım aynı gün ayağa kalktı herşeyini yaptı. Senin ilki sezeryanmıydı pekiBiliyorum canım aynen bebek çıkarken yırtmasın diye yapılıyor. Normal doğum deneyeceğim yine. Nasip olur mu bilmem
Maşallah sana canım, başından beri istiyorum diyorsun, yapacaksın inanıyorum sanaEvet sırf ssvd destekliyor diye gidiyorum. Son gittiğimde ciddi ciddi konuştuk. Sorun yok Ssvdye engel bir durum şimdilik yok dedi. Önceki ameliyatı yapan doktoru sordu, iyi dedi onun dikişleri sağlam oluyor. Baya yaşlı bir doktorum var düşün annem bile gitmiş hamileleiğinde2 kere rüptür gelmiş başına onları anlattı. Riskleri söyledi. Riske atmam seni de kendimi de dedi. Normalde ssvd gebelerine eğitim verdiriyormuş ama malesef pandemiden dolayı eğitimleri kapatmışlar. Kendin hazırlan, doğumu aşamaları, ıkınmayı iyice öğren dedi.
Ben de kararlı gibiyim şimdilik ya inşallah başıma iş almam diyorum :)
Zaten ssvd olmasa da sancımı bekleyeceğim için çok fark etmiyor bana şimdilik.
Benim eşim gir desende giremezBir de doula olayını, eşim girebilir mi vs onları konuşmadım henüz. Eğer kendi doulası varsa isteyeceğim. Yoksa da eşimi yanıma istiyorum.
Tatlım ben erken normal doğum yaptım. Oğlum büyümüyordu karnımda 36+6 da suni sancı ile başladık. Suni sancı normal sancıdan daha betermiş. Yani herkesi bilemem tabi ama benim su patladı öğlen gibi sonrası çok zordu. SU patlaması öncesi ağır bir adet ağrısı gibiydi. Su patladıktan sonra çok zor oldu ama günün sonunda bitecek geçecek diye telkin ettim kendimi hep. Bir de benim sıkıntım 7 saat oldu açılmam olmadı, rahim duvarı inceliyor ama bir türlü açılma olmuyordu. 7 saat sancı 1 cm açıldı :) Neyse şükür 9 saat sonunda 4 cme ulaştık, dayanacak gücüm kalmadı epidural yapın dedim, epidural 4 cm öncesi olmuyormuş. Epiduraldan sonra sancı hissim azaldı ama beni hemen doğuma aldılar anında açılmam oldu ne hikmetse. Ben buna da normal doğum istiyorum kesinlikle, çok dikişim olmasına rağmen öyle rahat ettim ki sonrasında. bu arada rabbimin hikmeti sancılar arayla geliyor ya o 30 saniyelik ara bile insana nefes oluyor. Fıtratımız gereği Allah bizi doğum yapacak şekilde yaratmış, o yüzden ben hep bir sorun olmadıkça normal doğum yanlısıydım, geçiyor gidiyor çok şükür.
canım ama benim daha vakti gelmemişti. mecburen suni sancı ile başlattılar ve açılmam da olmayınca bütün süreç boyunca elimde serum inleye inleye dolaştım hastaneyibenim de epidural sonra açılma oldu direk şimdi bikaç kitap okudum doğru nefes almayladaha rahst oluyomuşsun doğum anında ve daha hızlı ilerliyomuş. Suni sancı da doğal sancıya göredaha zor kesinlikle katılıyorum. Ben istemiyoruö suni sancı diye çıkarttırmıştım 12. Saattebu sefer kesinlikle ikna etmeleri lazım suni sancıya yoksa evet demem
Canim yani ayni boy biberonu kullanacaksin sonra sadece basligi degistirip delik sayisinimi arttiracaksin bendekide 125 ml di sanirim avent camemziğin üzerinde yazar numarası. tahminimce tek deliktir. öyleyse ilk 3aya uygun. sonra emzikleri değişriteceğim delik sayısı artacak
gelsin hediyelerrrryaa bi arkadas isimli hastane cıkısı yaptırmıs bize o kadar hosuma gitti ki dun de yine bi arkadasım cogzel hastane cıkısı hediye etmisti. cok mtlu oldum.
atmissin zaten gule kullansin bebisin cok minnoşesimin is yerine gelmis ay bayıldm. tsekkur ederz teyseziii
Eki Görüntüle 2698793
ya cok tsekkurler teyzesi hihihi evt cok sekermis bayıldık.Canim yani ayni boy biberonu kullanacaksin sonra sadece basligi degistirip delik sayisinimi arttiracaksin bendekide 125 ml di sanirim avent cam
gelsin hediyelerrrrfoto at bakalim kuzu
atmissin zaten gule kullansin bebisin cok minnoş
ewt o şekilde oluyor. biberon sabit. büyüdükçe başlığı değişeceğizCanim yani ayni boy biberonu kullanacaksin sonra sadece basligi degistirip delik sayisinimi arttiracaksin bendekide 125 ml di sanirim avent cam
gelsin hediyelerrrrfoto at bakalim kuzu
atmissin zaten gule kullansin bebisin cok minnoş
Nasıl bi korse almıştınız bilgi verirseniz bizde bakarızherhangi bir sorun yaşamadım aksine daha rahat ettim sanki.
Memurlarda öyle birşey yok diye biliyorum ben kurum veriyor TAm maaşıKızlar 32. haftada çalışamaz raporu aldım doğum iznine ayrıldım ben. bu ay normal hesabımda maaşımı aldım. ama bundan sonra söylenene göre bir miktarı SGK yatıracakmış bize artık hesaba mı PTT mi bilmiyorum SGK dan yatan kadarı kuruma bildirip maaşımdan kesinti olacakmış. memurlarda işleyiş böyle mi
E devlete gir ama uygulamadan deil chrome uzerindn. Orda arama yerine sahis odemeleri yaz cikan yere gir. oraya banka kartini tanimla. Otomatik o kartina gecer para.Kızlar 32. haftada çalışamaz raporu aldım doğum iznine ayrıldım ben. bu ay normal hesabımda maaşımı aldım. ama bundan sonra söylenene göre bir miktarı SGK yatıracakmış bize artık hesaba mı PTT mi bilmiyorum SGK dan yatan kadarı kuruma bildirip maaşımdan kesinti olacakmış. memurlarda işleyiş böyle mi
Anladım canım takip ediyorlarsa sorun yok.Hiç bir fikrim yok yarın sabah gidicem bakalım ne yapıcaklar dün kendi doktorumda baktı damarlarda ödem yok etkilenmemiş gözüküyor dedi ama sen perinatologada git yinede dedi. Yarın önce usg ile bakıp etkilenmemii görürse test ister belki ona görede iğneyi yaparlar inşAllah
Canım çok vakıf değilim ama benim özel sektörde resmi yatan kismini maaşımın rapor bitince ptt alıyorum elden kisminida iş yerim veriyor. Sizin resmi kurum old için bence direk ptt devletten alırsın e devletine gir ptt gidip uğraşmak istemezsen bazı bankalara yatabiliyor tanımlama yapip ordanda alabilirsin. Kafanda soru işareti varsa 170 bi danış istersenKızlar 32. haftada çalışamaz raporu aldım doğum iznine ayrıldım ben. bu ay normal hesabımda maaşımı aldım. ama bundan sonra söylenene göre bir miktarı SGK yatıracakmış bize artık hesaba mı PTT mi bilmiyorum SGK dan yatan kadarı kuruma bildirip maaşımdan kesinti olacakmış. memurlarda işleyiş böyle mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?