ya aslında hastanedeki makinalar bizdekilerden daha iyi. uçları pakette sana özel geliyor ve açıyorsun. ben onunla kolostromu almıştım hastanede hemen verdiler kızıma. eğer makinam olmasaydı hastane tipi kiralamayı düşünüyordum ben.çekim güçleri çok iyiYa ben onu kullanamam diye aldım ne kadar sterildir bilemedm bnmkiyle süt gelmezse en son çare artık. Hemen gelmeyen de var artık bakalm nasip bna hep lazm olcak mantığıyla erken alayım dedm bide göğüs ucu çıkartıcı koydum süt saklama poşetiyle
Bence gayet güzel olmuş hazırlıgınHerkesin gereksinimi tercihi değişebilir ama ben aşağıda çantama neler koyacağımı yazdım. Çoğu hazır sadece yerleşecek valize. Fikir almak isteyenler olursa diye ekledim. İlkinden tecrübeliyim o sebeple kendime göre hazırladım listemi.
HASTANE ÇANTASI
Bebek için
2 alt üst tam takım
2 tulum
4 alttan çıtçıtlı iç zıbın
2 penye battaniye
1 pazen battaniye
1 müslin battaniye
5 adet ağız bezi
10 adet bez
1 adet alt açma örtüsü
1 paket ıslak mendil
Emzik
Biberon
Mama
Anne için
2 gecelik
1 pijama takımı
Polar sabahlık
1 adet emzirme sütyeni
1 adet emzirme atleti
1 adet çorap
5 adet depend hasta bezi
Lohusa tacı
Terlik
Göğüs pedi
Göğüs kremi
Yastık kılıfı
Diş fırçası
Diş macunu
Bakım malzemeleri
Toka
İlaveler
Havlu peçete
Nescafe
Minik su ısıtıcı cezve
Bitter çikolata
Kuruyemiş
Şarj aleti
Kapı süsü
Balon
Çikolata
Hortumu da yeni mi acaba biberon değildir demi içim rahat etmedi ondan mecbur kalırsam tabi kullanırım evet çok daha iyi diyolar çekimi için artık durum neyi gösterirse gene bulunsun da keşke demeyelim o gün alsan gene temizleme işi parçaları kaynatma galan uğraşmak zorya aslında hastanedeki makinalar bizdekilerden daha iyi. uçları pakette sana özel geliyor ve açıyorsun. ben onunla kolostromu almıştım hastanede hemen verdiler kızıma. eğer makinam olmasaydı hastane tipi kiralamayı düşünüyordum ben.çekim güçleri çok iyi
aynen yani hasta gibi hissederim psikolojik olarak iyi olayım diye 30tl ye bir süs aldım eve geri getirmicem bile. 3-5balon bi de hoşgeldin bebek yazısı bu kadar. orda bırakıp çıkıcam onları. nevresim yük etmicem sadece kılıf alıcam. hediyeliklerimden de 15tane falan alıcam yanıma. çikolatayı ben hediyelerin içine koydum pratik olsun diyeBence gayet güzel olmuş hazırlıgın
Benimde hemen hemen bu şekilde çantam hatta daha fazlası. Samsun 1.30 saat evime Herşeyi fazla koydum ki orda aramayım diye. Evet bi çok şey lazım olduğunda o an alınabilecek şeyler ama ben hepsini güzelce yıkadım dezenfekte ettim o an dışardan alacağım şeyden daha çok korkarım. Bir asıl valizimiz var birde arabada duracak yedek çantamız daha var. Kusan bir bebek olursa diye yedek çantamızda da Kıyafetleri var. Ayrıca 2 tane nevresim takımı pike de koydum annem ve benim için. Birde babamıza çanta yapıcam eve dönüp gidemeyeceği için.
odasını da kendimce izin verirlerse süsleyecem bebeğime ve bana anı kalsın diye istiyorum gerekirse süsleri atarım. Ziyaretçi için hazırlık mantığını sevmiyorum pandemi olmasa bile odama o bitkin halimde sürekli bebeği emzirmeye çalışırken ziyaretçi gelsin yine istemzdim zaten
Canım çok geçmiş olsun dualarımız seninle herşey yoluna girecek hiç stres yapma bebeğini düşün az kaldı bizi haberdar etmeyi unutma canımkızlar iyi geceler çapa tıp fakültesinden selamlar hepinize. Maalesef yatış verildi bana bu akşam. Sabah kan uyuşmazlığı kontrolü için okmeydanı eah a gittim. Kan uyuşmazlığı testim negatife dönmüş ama maalesefki bebeğin kalp atışı çok hızlı çıktı. Doğum yaptırıcaz dediler kabul etmedim kendi doktoruma fulya acıbademe gittim. Oda beni çapanın bir doktoruna yönlendirdi. Gittim detaylı usg ye gitdim yine herşey yolunda ama kalp atışı çok hızlı hemen çapaya yatış verildi. Geldim buraya bu sefer doğumhanede korkudan benimde kalp atışım hızlandı doğum yapanların arasında. Neyse şimdi servise çıkarıldım banyolu özel oda tuttuk annemi ve eşimide odaya alıyorlar. Annem refakatçi kaldı bekliyoruz. Bir müddet burdayım dualarınızı eksik etmeyin hepinizi kocaman öpüyorum
Bende götürcem kapı tülü kapı süsü kuvez tülü standlı balon çikolata kolonya dağıtmalık aldım kendimiz süslicez fotoğraf çekeriz nasip olursa fotoğraflardan hastane klibi yapıcam sadece başkaları için değil aslnda kendimiz içinde yapıyoruz doğum olduğu belli olsunaynen yani hasta gibi hissederim psikolojik olarak iyi olayım diye 30tl ye bir süs aldım eve geri getirmicem bile. 3-5balon bi de hoşgeldin bebek yazısı bu kadar. orda bırakıp çıkıcam onları. nevresim yük etmicem sadece kılıf alıcam. hediyeliklerimden de 15tane falan alıcam yanıma. çikolatayı ben hediyelerin içine koydum pratik olsun diye
Gecmis olsun canim insallah zamaninda dogar bebis yuregini ferah tut zor anne olmak ama aklina kotu seyler getirmemeye calis pul takilacak gibi bisey olsaydi ayrintilida cikardi diye dusunuyorun gecen benim nts oyle cikti sonra boyle cikarsa dogumganedeki ntsye baglayacaz dediler pozizyon degistirince normale dondu dr gerek yok cikabilirsin dedi sen boyle olunca endiselendim her gebelikte ayri bi stres yasadim hayirlisiyla bi dogursaydik dualarimuz seninle canimkızlar iyi geceler çapa tıp fakültesinden selamlar hepinize. Maalesef yatış verildi bana bu akşam. Sabah kan uyuşmazlığı kontrolü için okmeydanı eah a gittim. Kan uyuşmazlığı testim negatife dönmüş ama maalesefki bebeğin kalp atışı çok hızlı çıktı. Doğum yaptırıcaz dediler kabul etmedim kendi doktoruma fulya acıbademe gittim. Oda beni çapanın bir doktoruna yönlendirdi. Gittim detaylı usg ye gitdim yine herşey yolunda ama kalp atışı çok hızlı hemen çapaya yatış verildi. Geldim buraya bu sefer doğumhanede korkudan benimde kalp atışım hızlandı doğum yapanların arasında. Neyse şimdi servise çıkarıldım banyolu özel oda tuttuk annemi ve eşimide odaya alıyorlar. Annem refakatçi kaldı bekliyoruz. Bir müddet burdayım dualarınızı eksik etmeyin hepinizi kocaman öpüyorum
Evet kese güzel olmuş banada fikir oldu bende öyle yapayım.aynen yani hasta gibi hissederim psikolojik olarak iyi olayım diye 30tl ye bir süs aldım eve geri getirmicem bile. 3-5balon bi de hoşgeldin bebek yazısı bu kadar. orda bırakıp çıkıcam onları. nevresim yük etmicem sadece kılıf alıcam. hediyeliklerimden de 15tane falan alıcam yanıma. çikolatayı ben hediyelerin içine koydum pratik olsun diye
Listeye çok olmuş diyenler olmuş ama ben bu listedekileri sayıları biraz daha fazla koydum çünkü hastane evimize çok uzak bir ihtiyaç olduğunda her seferinde gidip gelinecek gibi değilHerkesin gereksinimi tercihi değişebilir ama ben aşağıda çantama neler koyacağımı yazdım. Çoğu hazır sadece yerleşecek valize. Fikir almak isteyenler olursa diye ekledim. İlkinden tecrübeliyim o sebeple kendime göre hazırladım listemi.
HASTANE ÇANTASI
Bebek için
2 alt üst tam takım
2 tulum
4 alttan çıtçıtlı iç zıbın
2 penye battaniye
1 pazen battaniye
1 müslin battaniye
5 adet ağız bezi
10 adet bez
1 adet alt açma örtüsü
1 paket ıslak mendil
Emzik
Biberon
Mama
Anne için
2 gecelik
1 pijama takımı
Polar sabahlık
1 adet emzirme sütyeni
1 adet emzirme atleti
1 adet çorap
5 adet depend hasta bezi
Lohusa tacı
Terlik
Göğüs pedi
Göğüs kremi
Yastık kılıfı
Diş fırçası
Diş macunu
Bakım malzemeleri
Toka
İlaveler
Havlu peçete
Nescafe
Minik su ısıtıcı cezve
Bitter çikolata
Kuruyemiş
Şarj aleti
Kapı süsü
Balon
Çikolata
Çok geçmiş olsun canım inşallah tedaviyle herşey yoluna girer Rabbim yardımcınız olsunkızlar iyi geceler çapa tıp fakültesinden selamlar hepinize. Maalesef yatış verildi bana bu akşam. Sabah kan uyuşmazlığı kontrolü için okmeydanı eah a gittim. Kan uyuşmazlığı testim negatife dönmüş ama maalesefki bebeğin kalp atışı çok hızlı çıktı. Doğum yaptırıcaz dediler kabul etmedim kendi doktoruma fulya acıbademe gittim. Oda beni çapanın bir doktoruna yönlendirdi. Gittim detaylı usg ye gitdim yine herşey yolunda ama kalp atışı çok hızlı hemen çapaya yatış verildi. Geldim buraya bu sefer doğumhanede korkudan benimde kalp atışım hızlandı doğum yapanların arasında. Neyse şimdi servise çıkarıldım banyolu özel oda tuttuk annemi ve eşimide odaya alıyorlar. Annem refakatçi kaldı bekliyoruz. Bir müddet burdayım dualarınızı eksik etmeyin hepinizi kocaman öpüyorum
Canım çok geçmiş olsun. Kuzucuguna güven inşallah herşey yoluna girer.kızlar iyi geceler çapa tıp fakültesinden selamlar hepinize. Maalesef yatış verildi bana bu akşam. Sabah kan uyuşmazlığı kontrolü için okmeydanı eah a gittim. Kan uyuşmazlığı testim negatife dönmüş ama maalesefki bebeğin kalp atışı çok hızlı çıktı. Doğum yaptırıcaz dediler kabul etmedim kendi doktoruma fulya acıbademe gittim. Oda beni çapanın bir doktoruna yönlendirdi. Gittim detaylı usg ye gitdim yine herşey yolunda ama kalp atışı çok hızlı hemen çapaya yatış verildi. Geldim buraya bu sefer doğumhanede korkudan benimde kalp atışım hızlandı doğum yapanların arasında. Neyse şimdi servise çıkarıldım banyolu özel oda tuttuk annemi ve eşimide odaya alıyorlar. Annem refakatçi kaldı bekliyoruz. Bir müddet burdayım dualarınızı eksik etmeyin hepinizi kocaman öpüyorum
Sorma biyerler yıkıldı sandım nasıl uyandımof nasıl bir gökgürültüsü sesiyle uyandımani bir yağmur o gürültü ne oluyor dedim. ee şimdi tekrar uyuyabilirmiyim acaba
Doktor için bartın a gidiyorum ordan aldım. Zonguldağın bir ilçesindeyimRaporu çalıştığınız il dışından mı aldınız bide zonguldaklımısınız acaba
Balon en kolayı, kapı süsünün yanına 2 tane, 2 tane de perdelere al sana süslü odaNe güzel düşünmüşsünüz kızlar, ben hiç öyle düşünmedim. Kendimiz için de süsleyebiliriz elbet :)
Ben bir şey yapmayacaktım ama çikolata kolanya alayım bari. Ebelere doktora tutarım. Bir de kapı için uyduruk da olsa bir süs alırım ya da yaparım :)
Balonu bilemedim ama bir şeyler düşüneyim.
Yapalım valla doğumu kutlamak lazım de mi o kadar da sönük olmasın :)Balon en kolayı, kapı süsünün yanına 2 tane, 2 tane de perdelere al sana süslü oda
Burada süs satan bi yer var orda öyle hazır kapı süsleri var alıp eve getirdiğine değmez fiyatları. Bende öyle alıp hastanede bırakacağım bi süs almayı düşünüyorum.
Diğerini odasının kapısına asarım ya da diğer kızın süsü hala dış kapının yanında, bu da orda asılı dururken eskisin napim
Aynen canım, çikolata kolonya da yeterli bence, zaten fazlasını kimse de istemiyor paketli olunca en azından alırlar.Yapalım valla doğumu kutlamak lazım de mi o kadar da sönük olmasın :)
Aynen ya ben de evde yatak odasına yeni nevresim, halı, yatak örtüsü filan aldım bu bahane ileAynen canım, çikolata kolonya da yeterli bence, zaten fazlasını kimse de istemiyor paketli olunca en azından alırlar.
Kendimize kahvaltılık falan da alıcam ben, hastanenin kahvaltısını yiyememiştim kızımda, sabah sabah çorba sütlaç falan geliyordu, bunda zeytin peynir alırım yanıma mini dolap vardı, hoş eşim getirir aslında ama olsun, doğum yaptım diye bazı güzelliklerden eksik kalmayım
İnşallah canım benim32 de başladı suan 34+0 benim de o günden beri hastane de yatıyorum bu üniversite hastaneleri beni benden alıyor hepsinden Allah razı olsun ama incelemeyen asistan kalmadı yorucu anlayacağınız benim değerlerim de 70 ve 119 kadar düştü inşallah normal seviyeyi bulur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?