- 24 Ağustos 2012
- 6.055
- 7.342
- 398
Canım şimdiden kendini bunaltma .Senin zaten özünde var anne olmak bunun için yaratilmissin. Küçükken neden evcilik oynarken anne olup bebeklerimizi yedirip giydiriyorduk banyosunu yaptiriyorduk kimse bize böyle yapın demedi içgüdüsel .Esin destekçinmis ikinizde üstesinden gelirsiniz. Annelerimizde korktu korkmazlar mi onlarda insan annem bana doğumunda karnimda sen olmasaydın kendimi aşağı atmayı düşündüm der biz şimdi okuyoruz araştırıyoruz az çok neyle karşılaşacağımızı biliyoruz korkudan tecrubesizlikten kendini tuvalete kilitlemiş doktor onu çıkardığında benim saçlarım gözüküyormuş düşün. Bizim neslimizin konforu yerinde ananelerimiz babanelerimiz onlar daha zor şartlar altındaymış doğumun ertesi günü tarlaya bahçeye hayvana giderlermiş.Off kizlar annelerimiz ya da onlardan bir onceki nesil ne yaptı bu kadsr dusundu mu doğumu, korktular mi, kim bakti onlara, kocaları sorumluluk aldı mı. Şu saatte uyandım uyuuamiyorum kafamda senaryo dondurmekten. Biraz güçlü olmak gerekiyor bense sanki sıkıştım kaldım karamsarliktan korkudan kafayı yiyeceğim yakında.. Karar verdim bundan böyle güzel hikayeler okuyup meditasyon yapicam. Şanslı oldugum konular üzerinde yogunlasicam. Mesela şükür ki sağlığım yerinde, eşim çok destek, becerikli, hastane eve yakın, maddi gucumuz yerinde, ailem şu an gelemese de esiminki de benimki de sorunsuz tatlı insanlar, bu işler bitsin tr ye gitsek hemen kol kanat gerer bize, şükür çocuğum oluyor, kaç yaşına geldim sonunda
Çok tatlısın, evet doğru diyorsunCanım şimdiden kendini bunaltma .Senin zaten özünde var anne olmak bunun için yaratilmissin. Küçükken neden evcilik oynarken anne olup bebeklerimizi yedirip giydiriyorduk banyosunu yaptiriyorduk kimse bize böyle yapın demedi içgüdüsel .Esin destekçinmis ikinizde üstesinden gelirsiniz. Annelerimizde korktu korkmazlar mi onlarda insan annem bana doğumunda karnimda sen olmasaydın kendimi aşağı atmayı düşündüm der biz şimdi okuyoruz araştırıyoruz az çok neyle karşılaşacağımızı biliyoruz korkudan tecrubesizlikten kendini tuvalete kilitlemiş doktor onu çıkardığında benim saçlarım gözüküyormuş düşün. Bizim neslimizin konforu yerinde ananelerimiz babanelerimiz onlar daha zor şartlar altındaymış doğumun ertesi günü tarlaya bahçeye hayvana giderlermiş.
Ailen yanında olmasa da şükür ki hayattalar bak telefonda bike onların tecrübelerinden yararlanırsın sen .Eminim doğduğunda kucağına verdiklerinde sanki 40 yıllık anneymissin gibi davranacaksin canım
Kendim yapabilsem hiç durmıcamda yemek yaptığıma sukrediyorum.2 dk ayakta durıyım topuklarım bacaklarım sızlıyor.eğilip kalkma zaten yok.ben söylicem eşim yapacak artık.Siz iyi yapabiliyorsunuz.gerci ilk hamileligimde bende cok aktiftim.bunda öyle değilimCanım ben verdim halıları yıkamaya , baza mutfak dolabı yorgan yastık Yıkama işi bitti şükürbanyo camlar portmanto avizeler kaldı.. en sona da silip süpürme ... bi yandan da çalışmaya devam ediyorum .. askında bir an önce her işimi bitirsem de rahat rahat uzansam dinlensem istiyorum
38.hafta bitti 39.haftadasın demek misal 38+5 (38.hafta bitti 39.haftaninda 5.günündesin demek yani 2 gün sonra 39+lara gececeksin)38+ lar 39 sayılıyor mu yoksa makalede 39+ lardan mı bahsediyor
Dogmak istiyor sanirim. Doktor sancı neden başlamış sebep söyledi mi? En güzeli olsun senin için. Sağlıkla gelsin minnoş en uygun zamandaSancım devam ediyor kızlar yazamıyorum kollarım şişti serumdan . Baş agrisida var . Sabah doktor ne derse artık . Onca ilca rağmen durmuyor sancılar . Öylece bekliyorum elimden birşey gelmiyor
En hayırlısı neyse o olsun bebek de sende sağlıklı ol da vakte takılma büyümüş maşallahSancım devam ediyor kızlar yazamıyorum kollarım şişti serumdan . Baş agrisida var . Sabah doktor ne derse artık . Onca ilca rağmen durmuyor sancılar . Öylece bekliyorum elimden birşey gelmiyor
Ben şehir hastanesine gidiyorum ordaki doktorlar hep değişiyor. Yani her muayeneme farklı doktor giriyor. Dün muayenemi yapan doktordan memnun kalmadım bana sancım var mı diye sordu NST de sancım çıktı ki gerçekten de sancım vardı. Sancımı beklememi söyledi. 5 dk da bir gelecek dedi. Açıklığım var mı diye elle muayene etti. Çok azmış dedi. Açıklığım olsaydı yatıracaktı. Her an sancın başlayabilir dedi. Özellikle sordum ben sezaryen olacaktım sancımın olması gerekli mi diye, o da evet sezaryen için sancıyı bekliyoruz dedi. Haftaya gel sen dedi. Bi doktor beklemeyelim bebeği doğurtalım diyor başka doktor hayır bekleyelim sancın gelsin öyle doğurtalım diyor. Bu doktorun yaptığı uygulamalar bana mantıklı gelmedi perşembe günü için başka bir doktora randevu aldım. Tekrar gideceğim. Sende durumlar nasıl?pylz seninde bugün kontrolun vardı. Makat gelisiydi diye hatırlıyorum, ne oldu durumun?
Şehir hast de olsa hep aynı dr a gidebilirsin cnm randevu alıp ben kaçırmışım galiba sancin mi oldu seninBen şehir hastanesine gidiyorum ordaki doktorlar hep değişiyor. Yani her muayeneme farklı doktor giriyor. Dün muayenemi yapan doktordan memnun kalmadım bana sancım var mı diye sordu NST de sancım çıktı ki gerçekten de sancım vardı. Sancımı beklememi söyledi. 5 dk da bir gelecek dedi. Açıklığım var mı diye elle muayene etti. Çok azmış dedi. Açıklığım olsaydı yatıracaktı. Her an sancın başlayabilir dedi. Özellikle sordum ben sezaryen olacaktım sancımın olması gerekli mi diye, o da evet sezaryen için sancıyı bekliyoruz dedi. Haftaya gel sen dedi. Bi doktor beklemeyelim bebeği doğurtalım diyor başka doktor hayır bekleyelim sancın gelsin öyle doğurtalım diyor. Bu doktorun yaptığı uygulamalar bana mantıklı gelmedi perşembe günü için başka bir doktora randevu aldım. Tekrar gideceğim. Sende durumlar nasıl?
Pazar gecesi ve pazartesi sabahı kasıklarımdan belime vuran kasılmalarım oldu doktor muayene ederken de oldu sol kasığımı eliyle muayene etti kasılmaların başlamış dedi. Bugün nolacak bakalım şuan hiçbir şeyim yok. Ya ben bulamıyorum aynı doktora hiç denk getiremiyorum. Çok sıkıntı ya önceden perinatoloji bölümüne gidiyordum orda randevu alabiliyordum aynı doktora ama şimdi gebe takip için alamıyorum ki doktora da söyledim ben sizi her zaman bulamıyorum diye o da doğrudur farklı yerlerde oluyoruz her zaman denk gelemiyoruz demişti.Şehir hast de olsa hep aynı dr a gidebilirsin cnm randevu alıp ben kaçırmışım galiba sancin mi oldu senin
Canım ben taşındığım dönemde 2. Trimesterdeydim ve hareketliydim ama sonraları çok kemik kas ağrıları çektim. Senin haftalarda artık yemeği bile zor yapar oldum. O yüzden temizlik işine dikkat et dönecek diye yapma haftan ilerlemiş artık ağrıların artar sen sadece temiz havada yürüyüş yap herhangi bir hareket yapabilme ihtimalini doktora sormadan yapma. Normal sezeryan doğum önemli değil bebeğin sağlıklı ve zamanında gelmesi önemli. Hangisi hayırlıysa o şekilde olsun dediğim gibi ilk olduğu için ben hepsinden korkuyorumYa haklısın bende korkuyorum ama çaktırmıyoruminşallah benimki de döner ya normal doğum yapmak istiyorum yapmadığım şey kalmadı temizlik yapmazdım temizliğide başladım bakalım yarında banyo tuvalet girişeyim bari
Canım inş iyi olur sizin için. Bebeğin kalp atışı yüksek oldu mu senin nabzın yüksek oluyor mu? Bazen çarpıntım oluyor nabzım yükseliyor o zaman karnımda ritmik hareketleri oluyor damar atması gibi doktora gitmedim bende yarın gitmeyi düşünüyorumGünaydınlarLimon11 aklımız sende kuzum Allah hakkında hayırlısını versin. Bakalım bugün doktor ne diyecek. Kızlar benimde bugün kontrolüm var dua edin bebeğimin kalp atışı yine hızlı çıkmasın
günaydın herkese
şafak 13
Altan muane oluyorum sürekli .kızlar temiz leyin valla ben pişman oldum temizlemedigime dün . Herkes bakıyor hicgormemis gibi. Şuan sancım iyiye gidiyor . Akşam belli olcak çıkıp cikmayacgim
Canım inş iyi olur sizin için. Bebeğin kalp atışı yüksek oldu mu senin nabzın yüksek oluyor mu? Bazen çarpıntım oluyor nabzım yükseliyor o zaman karnımda ritmik hareketleri oluyor damar atması gibi doktora gitmedim bende yarın gitmeyi düşünüyorum
Bende diyorum doğum için öngördüğü hafta içeyim öncesinde dogum olacagı günün önceki günleri yaniBen Hastane bavuluna koydum doğumdan sonra içeceğim içeriği bir sürü ottan oluşuyor belki doğumu tetikleyen bir şey olabilir içinde.
Birde burdan bi arkadaş kayısı kompostosu demişti hastaneye gitmedim yapıp posasiyla blenderdan çekip götüreceğim nasip olursa tabi
E ama yapılacak sımdı olmasa sonra olacak ama olacak yaniBugün halılarım ve salon perdem için randevu aldım, artık doğum günü bile belliyse kimse gelmese bile evi dip köşe halletmek lazım dimi
Eşimin de hiç gönlü yok, bozulur diye hiç sevmez öyle şeyleri, gönderiyorum ama inşallah başlarına bişi gelmez. Bu temizlik konusunda hiç anlaşamıyoruz eşimle, nefret ediyor yardımcıdan da halı perde yıkatmaktanda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?