Bende de her seferinde farklı doktor bakıyor. Dün gittiğimde benim bebek hala makat pozisyonundaydi. Onun dışında herşey normal, suyu, kilosu vs. benim sancim yok. Burda makat pozisyonuna breech baby diyorlar. Bana iki seçenek verdi. Sana sezeryan günü verelim 39.hafta ya da breech kliniğe alalım deneyimli doktor eliyle döndürmeye çalışsın önce dedi. Belki normal doğum yaparsın dedi. Ben tabiki kilitlendim. Riskleri ne falan dedim. Çok birşey anlatmadi. Ben tamam masaji deneyeyim dedim ama eve dönünce dedigime pişman oldum. Vazgeçip sezeryan günü alacagim.Ben şehir hastanesine gidiyorum ordaki doktorlar hep değişiyor. Yani her muayeneme farklı doktor giriyor. Dün muayenemi yapan doktordan memnun kalmadım bana sancım var mı diye sordu NST de sancım çıktı ki gerçekten de sancım vardı. Sancımı beklememi söyledi. 5 dk da bir gelecek dedi. Açıklığım var mı diye elle muayene etti. Çok azmış dedi. Açıklığım olsaydı yatıracaktı. Her an sancın başlayabilir dedi. Özellikle sordum ben sezaryen olacaktım sancımın olması gerekli mi diye, o da evet sezaryen için sancıyı bekliyoruz dedi. Haftaya gel sen dedi. Bi doktor beklemeyelim bebeği doğurtalım diyor başka doktor hayır bekleyelim sancın gelsin öyle doğurtalım diyor. Bu doktorun yaptığı uygulamalar bana mantıklı gelmedi perşembe günü için başka bir doktora randevu aldım. Tekrar gideceğim. Sende durumlar nasıl?
Cnim hayir bundadir cok kafana takma demek ki böyle olması gerekiyormus. Turkiyede sezryan doğum oranı %50 civari hem de çoğu isteğe bağli. Benim cok yakjn arkadaşım gecen sene szryan olduğu gun ayağa kalktı hic ağrisi sizisi olmadi. Belii senin de oyle olur. Iyi düşün.Bende de her seferinde farklı doktor bakıyor. Dün gittiğimde benim bebek hala makat pozisyonundaydi. Onun dışında herşey normal, suyu, kilosu vs. benim sancim yok. Burda makat pozisyonuna breech baby diyorlar. Bana iki seçenek verdi. Sana sezeryan günü verelim 39.hafta ya da breech kliniğe alalım deneyimli doktor eliyle döndürmeye çalışsın önce dedi. Belki normal doğum yaparsın dedi. Ben tabiki kilitlendim. Riskleri ne falan dedim. Çok birşey anlatmadi. Ben tamam masaji deneyeyim dedim ama eve dönünce dedigime pişman oldum. Vazgeçip sezeryan günü alacagim.
Makat gelişi olması dışında bir sorunum yok şu an gebelikle ilgili. Bir bu başıma musallat oldu.
Ağır iş yok ama aktif olmaya çalışıyorum yürüyorum temizlik yapıyorum bugüne kadar keşke oturmasaydım diyorum yabebeği döndüreceğim diye ağır işler yapma bebce. bu sefer de farklı şeyler olur Allah korusun
Ahh Başak Burcu kocam buna da karar veriyor benimE ama yapılacak sımdı olmasa sonra olacak ama olacak yani
Bu erkekler, kadın islerine pek karısmasa süper olur...
Geçmiş olsun canım inşallah artmaz ya vaktimiz var daha şöyle 38 leri bulalımPazar gecesi ve pazartesi sabahı kasıklarımdan belime vuran kasılmalarım oldu doktor muayene ederken de oldu sol kasığımı eliyle muayene etti kasılmaların başlamış dedi. Bugün nolacak bakalım şuan hiçbir şeyim yok. Ya ben bulamıyorum aynı doktora hiç denk getiremiyorum. Çok sıkıntı ya önceden perinatoloji bölümüne gidiyordum orda randevu alabiliyordum aynı doktora ama şimdi gebe takip için alamıyorum ki doktora da söyledim ben sizi her zaman bulamıyorum diye o da doğrudur farklı yerlerde oluyoruz her zaman denk gelemiyoruz demişti.
Bende çok emek ettim haklısın öncelik sağlık 3 kere dış gebelik geçirdim ölümden döndüm.. Valla sonlara doğru stresten saçmalıyoruz galiba napacağımı bilemiyorum gün sayıyorum resmen bir hafta geride bırakınca mutlu oluyorum hemen o haftada neler yaşanıyor bakıyorum bugünlere getiren Rabbime şükürler olsunCanım ben taşındığım dönemde 2. Trimesterdeydim ve hareketliydim ama sonraları çok kemik kas ağrıları çektim. Senin haftalarda artık yemeği bile zor yapar oldum. O yüzden temizlik işine dikkat et dönecek diye yapma haftan ilerlemiş artık ağrıların artar sen sadece temiz havada yürüyüş yap herhangi bir hareket yapabilme ihtimalini doktora sormadan yapma. Normal sezeryan doğum önemli değil bebeğin sağlıklı ve zamanında gelmesi önemli. Hangisi hayırlıysa o şekilde olsun dediğim gibi ilk olduğu için ben hepsinden korkuyorumama bebeğim olsun diye çok emek çektim inş ona kavuşacağım diye motive ediyorum kendimi korkmamaya çalışıyorum ☺☺
Rabbim hakkinizda hayirlisini versin dun aklim hep sendeydi insallah zamanini bekler bebis saglicakla dogsun insallah bu durumda sakin olmak zor ama bak iyiye gidiyomus dt farkina erken varmis gonlunu ferah tutAltan muane oluyorum sürekli .kızlar temiz leyin valla ben pişman oldum temizlemedigime dün . Herkes bakıyor hicgormemis gibi. Şuan sancım iyiye gidiyor . Akşam belli olcak çıkıp cikmayacgim
Ben de gece surekli girip sayfayı guncelledm dua ettm galiba ise yaramsRabbim hakkinizda hayirlisini versin dun aklim hep sendeydi insallah zamanini bekler bebis saglicakla dogsun insallah bu durumda sakin olmak zor ama bak iyiye gidiyomus dt farkina erken varmis gonlunu ferah tut
Ayni seyleri yazmisizOf kızlar çok depresifim yine sadece kötü şeyler geliyor aklıma üzücü hatıralar vs hep ağlamaklıyım için dolup duruyor şu işlerim bitseydi de doğum yapıp rahatlasaydım diyorum hic birseyle ilgilenesim yok ama çocuklar var herşeye koşturmak zorundayım
Senin daha yakın doğum ne kalmış ki kac gün vardı gününe canım bnm tam 3 haftam var aksilik çıkmazsaAyni seyleri yazmisiz
Başınız sağolsun canım Allah gençlerden esirgesin Allah rahmet eylesinbenim de eşimin babaannesi vefat etti sabah. valla kızıma hamileyken de böyle son haftalarda kendi dedemi kaybetmiştik. benim hamileliklerin son haftalarında böyle şeylerin olması tesadüf mü acaba
İyiyiz şuan canımBen de gece surekli girip sayfayı guncelledm dua ettm galiba ise yarams
Benim stor perdelerimi mahvettiler çok büyük kurumsal bi yere vermiştim hemde getirdiler hem kırılmış derin cizikler vardı bide parasıni aldılar geçen sene ben isin peşini bırakmadım her yere sikayet ettim neredeyse mahkemeye verecemtim tuketici haklarına perde para mi ödedi pis insanlar .Umarım bisey olmazBugün halılarım ve salon perdem için randevu aldım, artık doğum günü bile belliyse kimse gelmese bile evi dip köşe halletmek lazım dimi
Eşimin de hiç gönlü yok, bozulur diye hiç sevmez öyle şeyleri, gönderiyorum ama inşallah başlarına bişi gelmez. Bu temizlik konusunda hiç anlaşamıyoruz eşimle, nefret ediyor yardımcıdan da halı perde yıkatmaktanda.
Başınız sağolsun. Ölüm de hak doğum da üzülme insanoğlu doğuyor ölüyor tabiki sevdiklerinizin aramızdan ayrılması acı ama elimiz bağlıbenim de eşimin babaannesi vefat etti sabah. valla kızıma hamileyken de böyle son haftalarda kendi dedemi kaybetmiştik. benim hamileliklerin son haftalarında böyle şeylerin olması tesadüf mü acaba
Onlar neler görüyordur canım boşver önemli olan sancinin durması. Vaktinde gelsinAltan muane oluyorum sürekli .kızlar temiz leyin valla ben pişman oldum temizlemedigime dün . Herkes bakıyor hicgormemis gibi. Şuan sancım iyiye gidiyor . Akşam belli olcak çıkıp cikmayacgim
Acil bi durum olursa 38+2 dedi o gune gore 9 onun disinda 39 da dogum yaptiririm dedi o gune gorede tam 14 gun kaldi canim cumartesi kontrolumuz var sanirim tam kesin tarih verilirSenin daha yakın doğum ne kalmış ki kac gün vardı gününe canım bnm tam 3 haftam var aksilik çıkmazsa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?