ne ayıp yaHiçte eskisi gibi olamayacaksın biliyo musun? Bu dönemde yapılanlar hiç ama hiç unutulmuyor, bende lohusalığımda yapılan söylenen cümleleri ve hareketleri hiç unutamıyorum.
Hatta bir arkadaşım benden 6 ay önce erkek doğum yapmıştı, kızıma mavi kutulu bayat çikolata getirmişti doğum hediyesi. Gören şok oldu ama o kendini kurnaz gördü işte. Sonrasında ona bi daha hiç güvenip arkadaşım evet diyemedim, bunu da hiç unutamıyorum niyeyse3 kuruşluk çikolata almasan da olur ama evdeki bayat ve cinsiyet farklı çikolata da götürülmez yaw
Hayırlı olsun canım sağlıkla kavuşun evladinla. Bazen denk gelmiyor benimde hast işim öyle oldu tedavim memorial da oldu tüp bebek doktorları gebe takibi yapmıyor sonra ssk geçmediği için oradan vazgeçtim 12.haftalarda rahme dikiş atılma durumu vardı bi doktor buldum kadıköy medicana da evime çok uzak neyse o dönem virüs yoğundu insanlar evindeydi trafik karşıya gecsekde sorun olmuyordu insanlar ise başlayınca gidip gelmek zor oldu bende avrupa yakasında yenidoğan yoğun bakım ünitesi iyi olan bi yer buldum bide perinatologa takipli olmam lazımdı çok şükür kafam rahat oldu.Kuvez çok önemli Öyle bir durum olsa bile bebeğin aynı hastanede olur .evimin yakınında bilinen bir hast var haberlere çıkmıştı Hatta yenidoğan uni yokmuş başka bi yere sevk etmişler bebeğin ölüsü gelmiş Allah korusun kadın bebeğim sapasağlam di diyor .İlk önce özel muayenehaneye gittim pandemi var hastaneye girmeyeyim diye sonra öğrendim ki o doktor bulunduğumuz yerde doğum yaptirmiyormus sonra devlete geçtim devlette doğum yaparım diyordum aynı zamanda özel doktora da devam ediyordum. Son randevuda devletteki doktorum ben de şeker olduğu için bebeğin belki kuveze ihtiyaci olabilir emme ve nefes alma da herhangi bir sorun olursa dedi ve bu hastanede de kuvez yok malesef bebeği alıp merkezdeki hastaneye sevk ediyorlarmisAllah korusun öyle biseye gerek kalmaz inşallah ama ya olursa diye kafama takıldı o orda ben burda nasıl olacak diye şimdi burda özel hastane var oraya gittim ordaki doktorda 15 gün sonra gel gün verelim 37 haftada falan alırız muhtemelen dedi şekerden dolayı sanirim ayyy çok uzun olmuş
Valla alismam lazimdi canim 15 senelik evliyim bu konuda onu hic anlayamadim kendisiyle degilde ailesi cok problem yasatti bana hep Allaha havel ettim tek tek gozume gosterdi ama anlayana insallah canim Rabbim saglik sihhat versin az kaldi insallahAman canım, erkekler bu konularda daha sığ düşünüyorlar, neden üzdün ki kendini, kardeşi ya toz kondurmaz zaten, neyse diyip geçseydin Allah biliyor nasıl olsa, Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin biz yine şükür ki hamilelik gibi bir durum yaşıyoruz ve şurda 1 aya kalmaz eskiye döneceğiz.
Eşlere anne/kardeş haksız bile olsa evet haksız dedirtmek çok zor hiç o konulara girmemek en iyisi, üzme kendini sende. Gün olur devran döner o zaman da sen olabilirsen el gibi olursun.
Yuhh hic gelmeseydin daha iyiydi yani evet bugunlerde yapilan seyler insan dahada aliniyo sinir oluyoHiçte eskisi gibi olamayacaksın biliyo musun? Bu dönemde yapılanlar hiç ama hiç unutulmuyor, bende lohusalığımda yapılan söylenen cümleleri ve hareketleri hiç unutamıyorum.
Hatta bir arkadaşım benden 6 ay önce erkek doğum yapmıştı, kızıma mavi kutulu bayat çikolata getirmişti doğum hediyesi. Gören şok oldu ama o kendini kurnaz gördü işte. Sonrasında ona bi daha hiç güvenip arkadaşım evet diyemedim, bunu da hiç unutamıyorum niyeyse3 kuruşluk çikolata almasan da olur ama evdeki bayat ve cinsiyet farklı çikolata da götürülmez yaw
Düz stor ama ikili olanlar var ya üstünde de düz tül var işte, ay korkutma beni nolur yaa, perdecimizi de çok severdik karşı komşumuzdu koronadan dolayı kaybettik perdeye bişi olursa yani iyice üst üste gelmiş olacak her şey. O perde temizleyicisini bende alayım olmazsa yaa, ama çok güneşli evim hergün indirip
He onlara bisey olmaz zebra mi ne diyorlar .çevremde onu kullananlar banyo da veya balkonda yıkıyor kırılma olmuyor onlarda daha yumuşak. Bisey olmaz inş
Benim koltuk hali kilim kışlıklar vs yıkandı. Ayakkabılık dolap içleri düzenlendi baza altları vs her şeyi eşim yaptı sağolsun bu haftada annem gelip cam kapı mutfak banyo tuvalet temizleyecek. Ama yine halıları sermiycem doğuma 1 gün kala lohusa yatagimi sereriz ev dip köşe süpürür silinir duşumu alır doğuma giderim inşallah .Temizlikten sonra 3 haftam kalıyor o evin mis kokusu gider ama napiyim erken gelir falan herşey temiz olsunDip köşe temizlik mis gibi işte bende 36.haftam bitsin başlıcam halılar yıkatmaya perdeler yıkanacak camlar silinecek...sonrada gerisayım başlasın
Kontrolun ne zaman canim iyice stres oluyoruz sakin olmak gerekiyor ama elimizde degil kuzum banu ciftciyi izlemistim sanciniz baslasada 4 saat vaktiniz var demisti bi hastasida uzaktaydi o buBende bazen böyle oluyorum hormonlaron etkisi mi nedir bilmem. Kendimi kötü çirkin hissettiğim için bazen aklıma eşim beni beğenmiyorsa artık diye bile geliyor üzülüyorum ki adam bunu hissettirecek bişey de yapmıyor bende vesvese bol ama
Bende 36+2 yim kabuslar bende de başladı hastane uzak günüm belli olmadığı için sancım başlayınca naparım diye kara kara düşünüyorum
allah korusun kuzumBen gün içinde ev işlerinden doğru dürüst yzanıp dinlenemiyorumgecede aynı şekilde su wc mekik dokudum ağrılarım oldu üstüne rüyamda da bebeğimi erken aldırmak zorunda kalıyorduk acil bir durum çıkıyordu
Başınız sağolsun canım Allah rahmet eylesin
İnşaallah dediğin gibi olur canım bu aralar psikolojik olarak baya kötüyüm gün azaldıkça da heyecan panik artıyor
Hayırlı olsun canım Rabbim sağlıkla kavuştursun
ben simdi evimde degilim ya bana arada gelen hi kadin vardi virus varken hic cagirmadim esim dedi zaten evde olmayacaksin onu cagiralim benimde annem gibi olan alt komsum var onada geliyordu guvenilir bir kadin işte komsum yaninda duracak persembe gunu kadin temizleyecek duvarlari perdeleri komple evi temizleyecek halilarim yikandi serilmedi onlarida serecek o yuzden kafam rahat neyseki temiz bir eve bebegimle girmiş olacamBitmiş hiç bisey kalmamış işlerin bitti mi
Anne kardeş gibi yar olmaz .Doğum olsun hepsi başına doluşur bebek görmeye sevmeye gelirler. Hamile kadının duasını almak ne büyük sevap .Gün gelir aynı durumda ke dileri olursa kulağını çevirir duymazsın şen de canım.Ben çok kindarim ya yapılan kötülüğü unutmam ama iyiliği hiç hiç unutmam .Gorumcem yok eltim var onlarda hep arayip sordular bayramda falan hiç kaldırmadılar beni yerimden. Kayinvalidem köye gitti kurbandan sonra öncesinde hast sonra oraya bırakırdı eşim ben uzanırdım önümden meyvemi findigimi kuruyemisimi eksik etmezdi şimdi de her gün arar aklım sende diye .Bi ara kız kardeşim de kaldım 1 ay bana evinde bebekler gibi baktı ki çok huysuz bebeği olmasına rağmen. Annemde öyle bu surec de Allahtan kimse benim nefretimi almadı yoksa bıçak sırtı gibi iliskimi keserdi. Ay bide migde bulantimin yoğun old dönemde annem başka şehirde sokağa çıkma yasağı 'ndan dolayı mahsur kalmıştı canım aşırı ekşi yaprak sarması çekmişti hatta o gün tv de karşıma çıkmıştı bi kaç kez ağlamıştım benim annem yok olsa yapardı diye esim ben yapayım dedi evde de yaprak yontu ertesi gün pazartesi aliriz ben sararım akşam işten gelince sararim demişti biri yengeme söylemiş kadın gece 3 de sarmış kuzenimle sabah kapı çaldı biz annemde kaliyorduk dayım o yağmurda yuruyerek getirmiş kahvaltıda yemiştim. Yazarken gözlerim doldu bak .Merhamet vicdan baska birsey esine anlatamazsın hic kendini germe erkek kafasi iste ailesi her zaman hakli .Gun gelir sira onlarada gelirKizlar bugun belim cok kotu dun hic yatamadim butun odalari gezdim resmen esimlede biraz tartistik dun bosu bosuna dun uzak bi akrabamiz var beni aradi kadin hasta olmasina ragmen bi ihtiyacin varsa geleyim fala dedi bende esime dedimki beni aradi boyle dedi eltilerinden iyiymis yine dedi bende hepsinden gorumcemdende iyi dedim vay soylemez olaydim gorumcemin bi problemi olursa arar akil alir esimden yok cocuklari yok esi bitmez sorunlari hic hamile oldugumda arayip tebrik bile etmedi 4 ayim Ramazana denk geldi hep kusmalarla gecti ac kalmadinlar diye kalkip zoraki yemek yaptim simdide vucut agrilarim cok yakinda oturuyo bize bigun bi ihtiyacin varmi diye sormadi esim cocuklarim yapti herseyi kendiside biliyo ama toz kondurmuyo sinir oldum Rabbim kimseyi kimseye muhtac etmesin
Ben abartmadan hep yedim bundan sonra dikkat ederimnormal doğumu tetikliyormus cnım rahmi gevsetiyormus
Canım şeker bebegi etkilemiş mi neden 37.hafta.Ben günde 4 kere insülin kullanıyorum ama bana 38 39. Hafta diyor doktorİlk önce özel muayenehaneye gittim pandemi var hastaneye girmeyeyim diye sonra öğrendim ki o doktor bulunduğumuz yerde doğum yaptirmiyormus sonra devlete geçtim devlette doğum yaparım diyordum aynı zamanda özel doktora da devam ediyordum. Son randevuda devletteki doktorum ben de şeker olduğu için bebeğin belki kuveze ihtiyaci olabilir emme ve nefes alma da herhangi bir sorun olursa dedi ve bu hastanede de kuvez yok malesef bebeği alıp merkezdeki hastaneye sevk ediyorlarmisAllah korusun öyle biseye gerek kalmaz inşallah ama ya olursa diye kafama takıldı o orda ben burda nasıl olacak diye şimdi burda özel hastane var oraya gittim ordaki doktorda 15 gün sonra gel gün verelim 37 haftada falan alırız muhtemelen dedi şekerden dolayı sanirim ayyy çok uzun olmuş
ne ayıp ya
Aynen kim geldi kim gelmedi insan anlıyor. Hatta birine giderken (hoş o da kalmadı coronadan kimse gelmez gitmeyiz) o bana gelmedi bile ne gidicem diyo insan.Yuhh hic gelmeseydin daha iyiydi yani evet bugunlerde yapilan seyler insan dahada aliniyo sinir oluyo
Anne kardeş gibi yar olmaz .Doğum olsun hepsi başına doluşur bebek görmeye sevmeye gelirler. Hamile kadının duasını almak ne büyük sevap .Gün gelir aynı durumda ke dileri olursa kulağını çevirir duymazsın şen de canım.Ben çok kindarim ya yapılan kötülüğü unutmam ama iyiliği hiç hiç unutmam .Gorumcem yok eltim var onlarda hep arayip sordular bayramda falan hiç kaldırmadılar beni yerimden. Kayinvalidem köye gitti kurbandan sonra öncesinde hast sonra oraya bırakırdı eşim ben uzanırdım önümden meyvemi findigimi kuruyemisimi eksik etmezdi şimdi de her gün arar aklım sende diye .Bi ara kız kardeşim de kaldım 1 ay bana evinde bebekler gibi baktı ki çok huysuz bebeği olmasına rağmen. Annemde öyle bu surec de Allahtan kimse benim nefretimi almadı yoksa bıçak sırtı gibi iliskimi keserdi. Ay bide migde bulantimin yoğun old dönemde annem başka şehirde sokağa çıkma yasağı 'ndan dolayı mahsur kalmıştı canım aşırı ekşi yaprak sarması çekmişti hatta o gün tv de karşıma çıkmıştı bi kaç kez ağlamıştım benim annem yok olsa yapardı diye esim ben yapayım dedi evde de yaprak yontu ertesi gün pazartesi aliriz ben sararım akşam işten gelince sararim demişti biri yengeme söylemiş kadın gece 3 de sarmış kuzenimle sabah kapı çaldı biz annemde kaliyorduk dayım o yağmurda yuruyerek getirmiş kahvaltıda yemiştim. Yazarken gözlerim doldu bak .Merhamet vicdan baska birsey esine anlatamazsın hic kendini germe erkek kafasi iste ailesi her zaman hakli .Gun gelir sira onlarada gelir
aynen doğumlarda lohusalıklarda yapılanlar unutulmuyor hiç. benim kvalidemler ilk doğumumda hastaneye doğumdan 3-4saat sonra gelip misafir gibi oturup gitmişlerdi. bir de ben demişimki hastaneden çıkınca annem gelecek bize onu çağırmamışım ki o halimle bir de davet beklemişler. onu da 1 sene sonra dillendirdiler. insan davet bekler mi oğlunun evine Allah aşkına. sanki geleni kovduk biz. hala o doğumdan içimde kinliyimdir. bu doğumda da hastaneye alıyorlar dedim yarım ağız ayyy nasıl gelcez ki dedi. bende eşime diyorum şimdi söle gelmesinler korona falan olurlar bşrşey olur onu da bize mal ederlerbir de kızımı oraya bırakıcaz ama kalmam diyor ağlıyor nası bşr plan hapcaz bilmiyorum
ŞokHiçte eskisi gibi olamayacaksın biliyo musun? Bu dönemde yapılanlar hiç ama hiç unutulmuyor, bende lohusalığımda yapılan söylenen cümleleri ve hareketleri hiç unutamıyorum.
Ne tuhaf hangi zihniyetle yapmış sa bunuHiçte eskisi gibi olamayacaksın biliyo musun? Bu dönemde yapılanlar hiç ama hiç unutulmuyor, bende lohusalığımda yapılan söylenen cümleleri ve hareketleri hiç unutamıyorum.
Nane limon ic istersen ben gecen hafta yaptim gecirdi.Hamilelikte ıhlamur içen var mı? Ben dünden beri boğaz agrısı yaşıyorum belki iyi gelir diye sizce bir zararı yok tur demi
Ne kadar iyi bir esin var, çok buyuk bir şans hayatta. Evdeki huzur çok önemli. Uyumlu, sakin, eşine düşkün erkekleri çok takdir ediyorum cidden. Şu dili uzun zehir zembelek konuşanları duymaktan gına geldi toplumumuzda.Anne kardeş gibi yar olmaz .Doğum olsun hepsi başına doluşur bebek görmeye sevmeye gelirler. Hamile kadının duasını almak ne büyük sevap .Gün gelir aynı durumda ke dileri olursa kulağını çevirir duymazsın şen de canım.Ben çok kindarim ya yapılan kötülüğü unutmam ama iyiliği hiç hiç unutmam .Gorumcem yok eltim var onlarda hep arayip sordular bayramda falan hiç kaldırmadılar beni yerimden. Kayinvalidem köye gitti kurbandan sonra öncesinde hast sonra oraya bırakırdı eşim ben uzanırdım önümden meyvemi findigimi kuruyemisimi eksik etmezdi şimdi de her gün arar aklım sende diye .Bi ara kız kardeşim de kaldım 1 ay bana evinde bebekler gibi baktı ki çok huysuz bebeği olmasına rağmen. Annemde öyle bu surec de Allahtan kimse benim nefretimi almadı yoksa bıçak sırtı gibi iliskimi keserdi. Ay bide migde bulantimin yoğun old dönemde annem başka şehirde sokağa çıkma yasağı 'ndan dolayı mahsur kalmıştı canım aşırı ekşi yaprak sarması çekmişti hatta o gün tv de karşıma çıkmıştı bi kaç kez ağlamıştım benim annem yok olsa yapardı diye esim ben yapayım dedi evde de yaprak yontu ertesi gün pazartesi aliriz ben sararım akşam işten gelince sararim demişti biri yengeme söylemiş kadın gece 3 de sarmış kuzenimle sabah kapı çaldı biz annemde kaliyorduk dayım o yağmurda yuruyerek getirmiş kahvaltıda yemiştim. Yazarken gözlerim doldu bak .Merhamet vicdan baska birsey esine anlatamazsın hic kendini germe erkek kafasi iste ailesi her zaman hakli .Gun gelir sira onlarada gelir
Teşekür ederim bir de onu deneyeyimNane limon ic istersen ben gecen hafta yaptim gecirdi.
abartmadan içilir. ben içtim ara araHamilelikte ıhlamur içen var mı? Ben dünden beri boğaz agrısı yaşıyorum belki iyi gelir diye sizce bir zararı yok tur demi
Boyle insanlarin eksikligini gostermesin duani almislar ne guzel Allah razi olsunAnne kardeş gibi yar olmaz .Doğum olsun hepsi başına doluşur bebek görmeye sevmeye gelirler. Hamile kadının duasını almak ne büyük sevap .Gün gelir aynı durumda ke dileri olursa kulağını çevirir duymazsın şen de canım.Ben çok kindarim ya yapılan kötülüğü unutmam ama iyiliği hiç hiç unutmam .Gorumcem yok eltim var onlarda hep arayip sordular bayramda falan hiç kaldırmadılar beni yerimden. Kayinvalidem köye gitti kurbandan sonra öncesinde hast sonra oraya bırakırdı eşim ben uzanırdım önümden meyvemi findigimi kuruyemisimi eksik etmezdi şimdi de her gün arar aklım sende diye .Bi ara kız kardeşim de kaldım 1 ay bana evinde bebekler gibi baktı ki çok huysuz bebeği olmasına rağmen. Annemde öyle bu surec de Allahtan kimse benim nefretimi almadı yoksa bıçak sırtı gibi iliskimi keserdi. Ay bide migde bulantimin yoğun old dönemde annem başka şehirde sokağa çıkma yasağı 'ndan dolayı mahsur kalmıştı canım aşırı ekşi yaprak sarması çekmişti hatta o gün tv de karşıma çıkmıştı bi kaç kez ağlamıştım benim annem yok olsa yapardı diye esim ben yapayım dedi evde de yaprak yontu ertesi gün pazartesi aliriz ben sararım akşam işten gelince sararim demişti biri yengeme söylemiş kadın gece 3 de sarmış kuzenimle sabah kapı çaldı biz annemde kaliyorduk dayım o yağmurda yuruyerek getirmiş kahvaltıda yemiştim. Yazarken gözlerim doldu bak .Merhamet vicdan baska birsey esine anlatamazsın hic kendini germe erkek kafasi iste ailesi her zaman hakli .Gun gelir sira onlarada gelir
Rabbim kimseyi kimseye muhtac etmesin bu donemlerde arayip sormazlar kendilerine bisey olursa niye aramamisim diye laf ederler aslinda annemde kardesim de sorar ben biraz kendi isimi yapmayi severim zoraki olsada kendim yaparim benim sinir oldugum anlayissiz insanlaraynen doğumlarda lohusalıklarda yapılanlar unutulmuyor hiç. benim kvalidemler ilk doğumumda hastaneye doğumdan 3-4saat sonra gelip misafir gibi oturup gitmişlerdi. bir de ben demişimki hastaneden çıkınca annem gelecek bize onu çağırmamışım ki o halimle bir de davet beklemişler. onu da 1 sene sonra dillendirdiler. insan davet bekler mi oğlunun evine Allah aşkına. sanki geleni kovduk biz. hala o doğumdan içimde kinliyimdir. bu doğumda da hastaneye alıyorlar dedim yarım ağız ayyy nasıl gelcez ki dedi. bende eşime diyorum şimdi söle gelmesinler korona falan olurlar bşrşey olur onu da bize mal ederlerbir de kızımı oraya bırakıcaz ama kalmam diyor ağlıyor nası bşr plan hapcaz bilmiyorum
[/QUOTE
Bide davetiye yazsaydin aman ben lohusaliktan kimseyi istemiyorum tecrubeyle denenmistir.sen ne yaparsan yap karsindakiler anlayissiz olduktan sonra istedigi yone cekiyolar malesef
se
[QUOTE="wendy, post: 65488506, member:
Benim görümcem şehir dışında yaşıyor, benim doğuma gelmişlerdi, kv görümcemi ağırlamaktan 2 dk uğrayıp gitti bi daha da gelmemişti resmen. Ne gıcık olmuştum, görümcelerde gezdiler bi de gelip misafir gibi ağırlanmayı bekliyorlardı gelmedikleri daha hayırlı
2. De bende sabah yatış için gittim hastaneye kızım üzülmesin gece kalmaz kimseyle diye, kv bende kalsın falan demedi hoş kalmazdı benimki de onda. Kardeşimin eşine bırakmıştı eşim akşam alırım gece de benimle kalır demişti o dönem saolsun gelinimiz her şeyiyle ilgilenmiş kızım mutlu olmuştu. Sevdiği bi başka akraba varsa onda gündüz idare etsinler akşam babasıyla takılır zaten.
Zararı yok canım, abartmadan içebilirsin tabi.Hamilelikte ıhlamur içen var mı? Ben dünden beri boğaz agrısı yaşıyorum belki iyi gelir diye sizce bir zararı yok tur demi
Bilmiyorum inan, kendi kaybetti ama.Ne tuhaf hangi zihniyetle yapmış sa bunu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?