- 25 Nisan 2020
- 1.991
- 2.791
- 63
- 36
Tabi canım böle bi hediyedense sormaya gelmesi bile yeter. Bencede beklentiye girmemek lazım aynısını bende arkadaşımda yaşadım hamileliğin başında taşınıyordu gittim yardım ettim. hamileliği boyunca canı bişi istese yaptım götürdüm her zaman sordum. Ben taşınırken yardımı geçtim artık bazen eşim şehir dışındayken hamile halimle yalnız kaldım o zaman arayıp sormadı gelmedi. Eşim bile çok kırılmıstı beni sormamalarınaEli boş bile gelse üzülmezdim, o bi şekilde telafi eder derdim o kadar yakınız düşün yani. Neyse böyle zamanlarda daha iyi tanıyor insan işte çevresini, beklentiyi düşük tutmak en iyisi ama unutulmuyor hiç.
Bende aynı durumdayım. İnsallh geçecek bugünler gözüyle bakıyorumkızlar selam,
dünden bugüne ne çok şey olmuş sabahtan beri yazılanları okumaya çalışıyorum. ben de 33+3 üm ama öyle zorlanıyorum ki Allah beterinden saklasın. karnım aşırı şiş ve gergin kaburgalarıma batıyor, sırt ağrım hiç geçmiyor gece bacak ağrısından, karın sertliğinden ve sırt ağrısından zor uyuyorumböyle hepsi üst üste geldi dahaa 5 haftam var en az nasıl bekleyeceğim modundayım hazırlık filan umrum değil şu an olduğu kadar diyorum. dün bir toplantıya gittim, arabadan zor indim ya. diyecekler doğuracak hala toplantı derdinde. olmam da gereken bir toplantıydı, doğum sonrası için bir iş peşindeyim. aslında 10 kilo aldım ama ne bileyim. Allah sağ sağlim kucağımıza almayı nasip etsin. tabi ben normal doğum istiyorum ama çok riskli olduğu için sezeryan hiç içime sinmiyor hiç. onun stresi de var. iyileşmem zaman alacak ve tekim şu anda of hayırlısı olsun artık
Görümcem doğum yaptında onun eşide böyleydi gelene bişey demek istemiyordu kv kendisi rahatsız olmustu. Eşimde annesine kızına sen bakacaksın toparlandıgı zaman gelsinler o kadar insanın ne işi var diye kızdı hep. Şimdi annesi sonra gelsin istiyor bende incitme gelsin dedim. 10 güne görümcemde gelmek istiyormuş eşim kızıyor bi ay toparlan kimse gelmesin misafir ağırlayacak durumda olmayız diyor. Bu konularda eşim beni daha çok düşünüyor.bencede lohusa bi kadin kendi annesi ablasi yaninda daha rahat eder..
bunuda her kadinin her gorumce, kv'nin bilmesi gerekir heleki şu salgin sureciyle gelmek icin israr etmemeliler.
ben lohusaligimda ev ile degil cocugum ile ilgilenmek istiyorum ama aklimda evde kalmamali..
kv'm yaşlı, görümcem hem eli cok agir hem derdi ev degil bebek olacak potansiyelde..ben bisey bilmiyorum o tecrubeli diye cocugun yanindan ayrılmaz buna kalıbımı basarim.
kendi annem ve ablamlarda onlar var ev kalabalik olmasin diye gelmez ya da kalmazsa Allah bilir ama beni çokta ii bi lohusalik beklemiyor gibi..
Eşime bizimkileri istiyorum dedigimde benimkiler insan değil mi gormeyecekler mi cocugu herkes gelsin işte modunda..
Adam kalabalik aileyi, cem olmayi cok seviyor..
Ablamlarin eşleri de gelecekmis desem ooo cok ii cok ii der
İnş anlayabilirim. Bunu duyduğuma çok sevindimSuyun gelince anlarsın bence ya korkma. Sızıntı gibi olsa da anlarsın, diğer türlü de tutamadığın bayaa bi sıvı var yine anlarsın.
Diğer kızımda gebe eğitimine gitmiştim, o zaman suyumuz gelince bebek etkilenir mi acilen doğuma yetişmemiz mi lazım susuz kalan bebeğe bişi olur mu diye sormuştum, 3 kesesi varmış bebeğin, suyumuz gelse de diğer keseler bebeği beslemeye devam edermiş, o yüzden korkma demişti.
Keşke Pandemi olmasaydı gebe eğitimi çok güzeldi ya.
kızlar 29 ekim doğum gunu istiyosunuz ama hep tatil olcak buyudukten sonra iyi olur da okulda acaba arkadasları unutursa uzulur mu diye dusunuyorum simdi niye oyle dusundum bilmem dedunyaya yeni minik akrepler salacağız bussuru ben basak olsun diye aralıkta uğtasmıstım baya olmadı basaklarla hep iyi analsmısımdır hep tertipli duzenli olmaları cok hosuma gider. annem akrep ben akrep ergenlıkte cok tartısmıstık. simdi aynı seyleri ben yasayacam galiba.
daisyyy ben 1 ay değil 1 yıl sonraya gıtmek istiyorum ya ilk 1 yıl cok zor gececek gibi gelıyor hatta sbah kznıme aynı cumleyı kurdum. 1 yıl hemen gecse diye o da 10. 5 aylık bir balkabağı annesi o da 2 yıl hemen gecse olur aslında 2 yas sendromundan kurtulurum ben dıyor cok zor bir surecin daha basında bile değiliz. ben dun yine ağlaya ağlaya uyuakalmısım. doğum korkum var o ayrı. bir sekilde yapılır dr uma guvenıyorum ama sonrası. ben daha hic kucuk bebis kucaklamadım bile biblo gibiler cok hassaslar ya bir seyi yanlıs yaparsam ya emmezse ya su ya bu diye sureklı icim icimi yıyor. sankı bundan sonra hep mtsuz olcakmısım gibi geliyor telefonumun arka planında bir fotoğraf var annem ve ben bi kac aylıkken o fotodan guc alıyorum yoksa sankı bana sorsan bebekelr hep ağlıyor gibi. bu foto olmasa iyiden depresyona girerdim heralde. annemi kırptım ama o da guluyor fotoda. demek ki o kadar da zor değil diyorum bakıp bakıp.
Eki Görüntüle 2703579
medical parktan fiyat aldım özel sigorta için. sez 6000 normal 12.000 dedi şaka mı dedim. ne alaka yani? meğer özel sigorta olunca normal doğumda sgk ile anlaşmaları çok düşükmüş ondan normal doğum böyle oluyor dedi. ilginç geldi bana da...Cnim hayir bundadir cok kafana takma demek ki böyle olması gerekiyormus. Turkiyede sezryan doğum oranı %50 civari hem de çoğu isteğe bağli. Benim cok yakjn arkadaşım gecen sene szryan olduğu gun ayağa kalktı hic ağrisi sizisi olmadi. Belii senin de oyle olur. Iyi düşün.
Kizlar bir sey sorucwm bizim hastanede normal doğum 2800 sezryen 1500 mus normalde tam tersi olmaz mi ya neden böyle ki?
ay korkunç olmuş ya, hele ki bu dönem herkes her şeyi görüyor sosyal medyadan, iyi cesaret. ben de akraba ve etrafımdakilere aşığı gıcığımHiçte eskisi gibi olamayacaksın biliyo musun? Bu dönemde yapılanlar hiç ama hiç unutulmuyor, bende lohusalığımda yapılan söylenen cümleleri ve hareketleri hiç unutamıyorum.
Hatta bir arkadaşım benden 6 ay önce erkek doğum yapmıştı, kızıma mavi kutulu bayat çikolata getirmişti doğum hediyesi. Gören şok oldu ama o kendini kurnaz gördü işte. Sonrasında ona bi daha hiç güvenip arkadaşım evet diyemedim, bunu da hiç unutamıyorum niyeyse3 kuruşluk çikolata almasan da olur ama evdeki bayat ve cinsiyet farklı çikolata da götürülmez yaw
Ben suyum geldiginde anlamadım idrardan biraz farklı sızıntı şeklindeydi sen ona dikkat et sadece zaten gittigimdede doğumun başlamış dedi doktor belli bir seviyeye inmişti artık bebgin suyu ama tedirgin olmaKontrolüm haftaya cuma herşey iyi şimdilik iki hafta sonra gel dedi. Evet benim doktorda ilk doğumun öyle sancım geldi hemen olacak diye düşünme dedi. Ama sağlık ocağındaki hemşire de suyun geldiğini bazen kadınlar farketmiyor idrarla bile gelebiliyor sancında hafif olursa hissetmeyebilirsin dikkatli ol dedi. Ondan sonra korktum farketmezsin o anı hastaneye gecikir miyim diye. Evham yapmamak lazım aslında kendimi motive etmeye çalışıyorum ama söylenenlerden de etkileniyorum bi yandan
Evet benim suyum iki gün boyunca gelmişti ben anlamamıştım meselaSuyun gelince anlarsın bence ya korkma. Sızıntı gibi olsa da anlarsın, diğer türlü de tutamadığın bayaa bi sıvı var yine anlarsın.
Diğer kızımda gebe eğitimine gitmiştim, o zaman suyumuz gelince bebek etkilenir mi acilen doğuma yetişmemiz mi lazım susuz kalan bebeğe bişi olur mu diye sormuştum, 3 kesesi varmış bebeğin, suyumuz gelse de diğer keseler bebeği beslemeye devam edermiş, o yüzden korkma demişti.
Keşke Pandemi olmasaydı gebe eğitimi çok güzeldi ya.
Masajı duymuştum bana teklif etmediler direk sezaryen olacaksın dediler ama teklif etselerdi ben de kabul etmezdim. Zaten zamanında amniyosentez yaptırarak bir risk almıştım bir daha risk almazdım heralde. İyi ya sevindim senin adına benimki de haftasıyla falan hep uyumlu çok şükür. Sadece makattan dönmedi ve suyu sınırda işte. Sağlıkla doğarlar inşallahBende de her seferinde farklı doktor bakıyor. Dün gittiğimde benim bebek hala makat pozisyonundaydi. Onun dışında herşey normal, suyu, kilosu vs. benim sancim yok. Burda makat pozisyonuna breech baby diyorlar. Bana iki seçenek verdi. Sana sezeryan günü verelim 39.hafta ya da breech kliniğe alalım deneyimli doktor eliyle döndürmeye çalışsın önce dedi. Belki normal doğum yaparsın dedi. Ben tabiki kilitlendim. Riskleri ne falan dedim. Çok birşey anlatmadi. Ben tamam masaji deneyeyim dedim ama eve dönünce dedigime pişman oldum. Vazgeçip sezeryan günü alacagim.
Makat gelişi olması dışında bir sorunum yok şu an gebelikle ilgili. Bir bu başıma musallat oldu.
İçmesen daha iyiHamilelikte ıhlamur içen var mı? Ben dünden beri boğaz agrısı yaşıyorum belki iyi gelir diye sizce bir zararı yok tur demi
Teşekkür ederimGeçmiş olsun canım inşallah artmaz ya vaktimiz var daha şöyle 38 leri bulalım
Evet devlet hastanelerinde zor oluyor aynı dr a denk gelmek peki şimdi nasılsın son durum ne
Suyun geldiği farkedilmiyormu yok artik oyle bir geliyormuski bardaktan boşalir gibi birde su patlamadan once hani kapak acilir ya onun gibi pat diye bir ses geliyormus sonrasinda zaten malum ve su gelse bile vaktimiz var hic korkma allahin izniyle zamaninda doğumumuzu yapacagizKontrolüm haftaya cuma herşey iyi şimdilik iki hafta sonra gel dedi. Evet benim doktorda ilk doğumun öyle sancım geldi hemen olacak diye düşünme dedi. Ama sağlık ocağındaki hemşire de suyun geldiğini bazen kadınlar farketmiyor idrarla bile gelebiliyor sancında hafif olursa hissetmeyebilirsin dikkatli ol dedi. Ondan sonra korktum farketmezsin o anı hastaneye gecikir miyim diye. Evham yapmamak lazım aslında kendimi motive etmeye çalışıyorum ama söylenenlerden de etkileniyorum bi yandan
Ben artik insanlardan beklentilerimi birakali cok oldu cunku üzülüyorum bi arkadasimin dugunu cok uzaktaydi yinede ne yapip edip nisanliyken gittim benim dugunum merkezi bi yerdeydi o arabalarini sattilar araba yok diye gemediler ki o donem bizimde arabamiz yoktu bi arkadasim evlenmişti işimden dolayi dugunune gidememistim evine gittigimde ona altin kolye hediye götürdüm o dugunume gelmedi kayninin dugunune katilmayi tercih etti bi 5 dk yuzunu gorsem o bile yeterdi bana ama iki arkadasimda bebekleri daha 10 gunluktu dugunume geldiler o durumda olmalarina ragmen onun icin ne demisler iyilik yap denize atTabi canım böle bi hediyedense sormaya gelmesi bile yeter. Bencede beklentiye girmemek lazım aynısını bende arkadaşımda yaşadım hamileliğin başında taşınıyordu gittim yardım ettim. hamileliği boyunca canı bişi istese yaptım götürdüm her zaman sordum. Ben taşınırken yardımı geçtim artık bazen eşim şehir dışındayken hamile halimle yalnız kaldım o zaman arayıp sormadı gelmedi. Eşim bile çok kırılmıstı beni sormamalarına
Sezeryan gününü ne zamana verdiler? Burda 39.haftaya veriyorlar. Benim endişem planlı sezeryandan önce bir şekilde suyum gelir ve doğum başlarsa. O zaman makat gelişi doğum çok çok zor. Acil sezeryan nasıl oluyor bilmiyorumMasajı duymuştum bana teklif etmediler direk sezaryen olacaksın dediler ama teklif etselerdi ben de kabul etmezdim. Zaten zamanında amniyosentez yaptırarak bir risk almıştım bir daha risk almazdım heralde. İyi ya sevindim senin adına benimki de haftasıyla falan hep uyumlu çok şükür. Sadece makattan dönmedi ve suyu sınırda işte. Sağlıkla doğarlar inşallah
Bu perşembe için başka bir doktora randevu aldım. Belki bana da sezaryen için tarih verirler artık.Sezeryan gününü ne zamana verdiler? Burda 39.haftaya veriyorlar. Benim endişem planlı sezeryandan önce bir şekilde suyum gelir ve doğum başlarsa. O zaman makat gelişi doğum çok çok zor. Acil sezeryan nasıl oluyor bilmiyorum
inşallah ya gerçekten zorlandım artıkBende aynı durumdayım. İnsallh geçecek bugünler gözüyle bakıyorum
canım normal işim evden devam şu anda zorlamıyor. bu ayrı bir işti proje gibi ücretsiz izindeyken evden yapabileceğim bir şey. o yüzden gitmem önemliydi. bakalım inş halledebilirim zaten :)yaa olsun bak ilerde anlatırsın cocuğuna sana su kadar hamileyken toplantılara gidiyordum diye. az kaldı sabret. ama cok kotuysen 37 yi beklemene gerek yok ne zman istersen clısamaz alabiliyorsun. bend e 10 kılo aldım ama 2 gundur belim cok ağrıyor tekmeler cok zorluyor kaburgalarımı. sıkcaz disimizi biraz daha.
Görümcem doğum yaptında onun eşide böyleydi gelene bişey demek istemiyordu kv kendisi rahatsız olmustu. Eşimde annesine kızına sen bakacaksın toparlandıgı zaman gelsinler o kadar insanın ne işi var diye kızdı hep. Şimdi annesi sonra gelsin istiyor bende incitme gelsin dedim. 10 güne görümcemde gelmek istiyormuş eşim kızıyor bi ay toparlan kimse gelmesin misafir ağırlayacak durumda olmayız diyor. Bu konularda eşim beni daha çok düşünüyor.
Kendi annen ablana söyle bırakıp gitmesinler senin ihtiyacına onlar yetişecekler.Gerekirse sırayla gelsinler ama kendi yakının olsun yanında.
Tecrübeli diye bebekle de görümcen ilgilenmesin tecrübesizde olsak artık bizim çocuğumuz yanlış da olsa doğru da olsa biz büyüteceğiz. Sana yardım edecekse yemek yapsın.
_seastar_ canım başın sağ olsun. Allah geride kalanlara sabır versin.
canım benim ilki 30 Ağustos ama hep tatil ve oğlum çok mutsuz oluyor. okula denk gelsin istiyor doğum günü. bana kalırsa 29 Ekime getirme ama sen bilirsin.
medical parktan fiyat aldım özel sigorta için. sez 6000 normal 12.000 dedi şaka mı dedim. ne alaka yani? meğer özel sigorta olunca normal doğumda sgk ile anlaşmaları çok düşükmüş ondan normal doğum böyle oluyor dedi. ilginç geldi bana
ben cok kokorec yedım ilk aylarda bilmezken cok yedim oğrendikten sonra da yedim biraz. ins bir sey olmaz. temiz bir yerse bir sey olmaz gibi.Arkadaşlar ya tv de mumbar yapıyolar. Şöyle tereyağında kızarmış olsa da yesem hiç fena olmazdıbu dönemde yesem sizce sıkıntı yaratır mı???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?