2020 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    278
Kuzum hiç takma kendini ve bebeğini düşün. Ölesi insan kocamın kardeşi de olsa aramasın sormasın hiç üzülmemde düşünmemde. Eşime yorumu da yapmam kendi kardeşiyle nasıl geçiniyorsa geçinsin ben geçinmek zorunda konuşmak zorunda değilim diye düşünüyorum.

Hamileliğim lohusalığım hayırlısıyla bitsin ifadesini alacağım çok insan birikti şuan hepsini Allaha havale ediyorum ama gün gelecek bu süreçte yaptıkları ne varsa hepsininin suratına bir bir çarpacağım Rabbim kimseye muhtaç etmesin inşaallah şuan her işimi kendim yapabiliyorum çok şükür inşaallah doğum sonrasında da çabucak toparlanıp kimseye muthaç olmam diyorum

kızlar selam,
dünden bugüne ne çok şey olmuş sabahtan beri yazılanları okumaya çalışıyorum. ben de 33+3 üm ama öyle zorlanıyorum ki Allah beterinden saklasın. karnım aşırı şiş ve gergin kaburgalarıma batıyor, sırt ağrım hiç geçmiyor gece bacak ağrısından, karın sertliğinden ve sırt ağrısından zor uyuyorum böyle hepsi üst üste geldi dahaa 5 haftam var en az nasıl bekleyeceğim modundayım hazırlık filan umrum değil şu an olduğu kadar diyorum. dün bir toplantıya gittim, arabadan zor indim ya. diyecekler doğuracak hala toplantı derdinde. olmam da gereken bir toplantıydı, doğum sonrası için bir iş peşindeyim. aslında 10 kilo aldım ama ne bileyim. Allah sağ sağlim kucağımıza almayı nasip etsin. tabi ben normal doğum istiyorum ama çok riskli olduğu için sezeryan hiç içime sinmiyor hiç. onun stresi de var. iyileşmem zaman alacak ve tekim şu anda of hayırlısı olsun artık

Ben de aylardan beri evimde değilim herşeyi silip yıkayasım var hergün bi odanın üstünden geçeyim diyorum ilham oldu bana
Helal olsun gerçekten :) benim kayınvalidem çağırsam gelir ama çokk rahat hissedemiyo gibi geliyo. Kızımla ilgilenir oynar ama çok az yemek yiyo çok narin onunla ilgilenicem diye fazladan yorulucaö şimdi sadece. Kendiliğinden çıkıp gelse kapım açık ama zannetmiyorum pek. Genelde kendi göbeğimi kendim kesiyorum Allah muhtaç etmesin kimseye en büyük duam bu.

Parasizliktan ölsem dahi götüremem evimde malzemeyle kek börek bisey yaparım veya hiç yoksa arkadaşıma açıklama yaparım ama yine de o çikolata goturulmez ya .Benim bahsettiğim yengem doğum yapmıştı öncesinde bi arkadaşı dogum yapmıştı yani arada 2 ay falan vardir arkadaşına takısını hediyesini herseyini dort dörtlük goturmus. Yengem doğum yapınca o arkadaşı kusmuklu giyilmis bebek tulumu getirmişti muhtemelen çocuğuna giydirmiş öncesinde. Ama yengem yerin dibine sokup ağzına geleni sayip tulumu sokağa fırlatmış karşılıklı binalari. Güzel bir ders vermişti

Yok artık kız çocuğuna mavi çikolata nedir ya bi kap yemek yapıp gelse daha makbule geçerdi

yaa olsun bak ilerde anlatırsın cocuğuna sana su kadar hamileyken toplantılara gidiyordum diye. az kaldı sabret. ama cok kotuysen 37 yi beklemene gerek yok ne zman istersen clısamaz alabiliyorsun. bend e 10 kılo aldım ama 2 gundur belim cok ağrıyor tekmeler cok zorluyor kaburgalarımı. sıkcaz disimizi biraz daha.

Kesinlikle iyi bir eşin varsa dünyada cenneti yaşıyorsun.Kiz çocuğu doğduğunda ilk duam Allah karşısına iyi insanları çıkarsın demek olur. Bu grup da bir arkadaş vardı bi akşam eşinden şiddet gördüğünü yazmıştı sürekli aklıma geliyor ya ne halde napiyor diye

Yok artık yuh, hani sorsa hemen büyüyolar istersen vereyim dese bi nevi, ay ne iyi yapmış yengen, ben yapamam öyle, yeri gelince söylerim ama o yeri de gelmedi.

Yok artık kız çocuğuna mavi çikolata nedir ya bi kap yemek yapıp gelse daha makbule geçerdi

Eli boş bile gelse üzülmezdim, o bi şekilde telafi eder derdim o kadar yakınız düşün yani. Neyse böyle zamanlarda daha iyi tanıyor insan işte çevresini, beklentiyi düşük tutmak en iyisi ama unutulmuyor hiç.

Vuuuuvvvvv ben bile şuan korktum şimdi onlar düşünsün

Benim de aklıma o geldi, kimdi acaba hatırlamıyorum hiç adını falan.

Böyle risklerde var Allah korusun

evde kendizin hazırladığı kompostolar daha sağlıklı kanimca..
süt için o bu şu diye kafanizi karistirmayin..
hic birsey yapmasaniz ama suyunuzu düzenli 2-2.5 lt icseniz kafi..muhim olan su.
onun harici kahvaltilik helva ve ev yapımı komposto.
bitki çayları bagirsagi bozarsa, mideye iyi gelmezse, her bünyeye uyacak diye birsey yok ki..
ablama rezene çayı vermisler içemediği gibi içtiği zaman tansiyonu tetikliyor.

Allah razı olsun bende eşimden razıyım, dogumda hastanede sonrasinda evde yanimda o olduktan sonra cidden kimseye ihtiyacim yok..
sadece yaşlı annesine kıyamıyor hayır diyemiyor bi kusuru o.

Benim hamileliğimde çok şükür bi sıkıntı olmadı annem ilk 3 ay bakmıstı bana. Taşınmadan önce kv geldi ama hasta olduğu için o varken toplamadım evi yorulmasın diye. Taşınmayada kimseleri çağırmadım hepsi gelelim dese de kronik hastalıkları var diye istemedim gelmelerini eşimle herşeyi hallettik. Eşim bana çok iyi baktı hamilelikte her işi de yaptı lohusalıkta nasıl olur bilmem
Kv de görümcemde her zaman arayıp sorarlar ihtiyacımı da sorarlar saolsunlar. Oğlundan daha iyi anlaşır benimle. Ne zaman geleyim diyor aslında bana çok yardımı olmaz hastalıkları var. annem gelip bakacak zaten görmek istiyor yanında olmak istiyor diye bende doğuyuma yakın gelirsin diyorum. Şuan evde kimseyle ilgilenmek istemiyorum.
Eşim çok düşkün değil ailesine hatta annemle daha iyi geçiniyor. hep lohusa kadına annesi bakar herkesin hemen gelmesine gerek yok diyor bende bişey söyleme kadına torunu merak ediyodur gelsin diyorum. Ama lohusalıkta da anneme herşeyi söylerim annem hep yanımda olursa alınganlıkta yapabilir ondan korkuyorum

Kontrolüm haftaya cuma herşey iyi şimdilik iki hafta sonra gel dedi. Evet benim doktorda ilk doğumun öyle sancım geldi hemen olacak diye düşünme dedi. Ama sağlık ocağındaki hemşire de suyun geldiğini bazen kadınlar farketmiyor idrarla bile gelebiliyor sancında hafif olursa hissetmeyebilirsin dikkatli ol dedi. Ondan sonra korktum farketmezsin o anı hastaneye gecikir miyim diye. Evham yapmamak lazım aslında kendimi motive etmeye çalışıyorum ama söylenenlerden de etkileniyorum bi yandan

Suyun gelince anlarsın bence ya korkma. Sızıntı gibi olsa da anlarsın, diğer türlü de tutamadığın bayaa bi sıvı var yine anlarsın.

Diğer kızımda gebe eğitimine gitmiştim, o zaman suyumuz gelince bebek etkilenir mi acilen doğuma yetişmemiz mi lazım susuz kalan bebeğe bişi olur mu diye sormuştum, 3 kesesi varmış bebeğin, suyumuz gelse de diğer keseler bebeği beslemeye devam edermiş, o yüzden korkma demişti.

Keşke Pandemi olmasaydı gebe eğitimi çok güzeldi ya.

bencede lohusa bi kadin kendi annesi ablasi yaninda daha rahat eder..
bunuda her kadinin her gorumce, kv'nin bilmesi gerekir heleki şu salgin sureciyle gelmek icin israr etmemeliler.
ben lohusaligimda ev ile degil cocugum ile ilgilenmek istiyorum ama aklimda evde kalmamali..
kv'm yaşlı, görümcem hem eli cok agir hem derdi ev degil bebek olacak potansiyelde..ben bisey bilmiyorum o tecrubeli diye cocugun yanindan ayrılmaz buna kalıbımı basarim.
kendi annem ve ablamlarda onlar var ev kalabalik olmasin diye gelmez ya da kalmazsa Allah bilir ama beni çokta ii bi lohusalik beklemiyor gibi..
Eşime bizimkileri istiyorum dedigimde benimkiler insan değil mi gormeyecekler mi cocugu herkes gelsin işte modunda..
Adam kalabalik aileyi, cem olmayi cok seviyor..
Ablamlarin eşleri de gelecekmis desem ooo cok ii cok ii der

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…