- 25 Nisan 2020
- 1.991
- 2.791
- 63
- 36
Kuzum hiç takma kendini ve bebeğini düşün. Ölesi insan kocamın kardeşi de olsa aramasın sormasın hiç üzülmemde düşünmemde. Eşime yorumu da yapmam kendi kardeşiyle nasıl geçiniyorsa geçinsin ben geçinmek zorunda konuşmak zorunda değilim diye düşünüyorum.Kizlar bugun belim cok kotu dun hic yatamadim butun odalari gezdim resmen esimlede biraz tartistik dun bosu bosuna dun uzak bi akrabamiz var beni aradi kadin hasta olmasina ragmen bi ihtiyacin varsa geleyim fala dedi bende esime dedimki beni aradi boyle dedi eltilerinden iyiymis yine dedi bende hepsinden gorumcemdende iyi dedim vay soylemez olaydim gorumcemin bi problemi olursa arar akil alir esimden yok cocuklari yok esi bitmez sorunlari hic hamile oldugumda arayip tebrik bile etmedi 4 ayim Ramazana denk geldi hep kusmalarla gecti ac kalmadinlar diye kalkip zoraki yemek yaptim simdide vucut agrilarim cok yakinda oturuyo bize bigun bi ihtiyacin varmi diye sormadi esim cocuklarim yapti herseyi kendiside biliyo ama toz kondurmuyo sinir oldum Rabbim kimseyi kimseye muhtac etmesin
Ben de aylardan beri evimde değilim herşeyi silip yıkayasım var hergün bi odanın üstünden geçeyim diyorum ilham oldu banaBenim koltuk hali kilim kışlıklar vs yıkandı. Ayakkabılık dolap içleri düzenlendi baza altları vs her şeyi eşim yaptı sağolsun bu haftada annem gelip cam kapı mutfak banyo tuvalet temizleyecek. Ama yine halıları sermiycem doğuma 1 gün kala lohusa yatagimi sereriz ev dip köşe süpürür silinir duşumu alır doğuma giderim inşallah .Temizlikten sonra 3 haftam kalıyor o evin mis kokusu gider ama napiyim erken gelir falan herşey temiz olsun
Helal olsun gerçekten :) benim kayınvalidem çağırsam gelir ama çokk rahat hissedemiyo gibi geliyo. Kızımla ilgilenir oynar ama çok az yemek yiyo çok narin onunla ilgilenicem diye fazladan yorulucaö şimdi sadece. Kendiliğinden çıkıp gelse kapım açık ama zannetmiyorum pek. Genelde kendi göbeğimi kendim kesiyorum Allah muhtaç etmesin kimseye en büyük duam bu.Anne kardeş gibi yar olmaz .Doğum olsun hepsi başına doluşur bebek görmeye sevmeye gelirler. Hamile kadının duasını almak ne büyük sevap .Gün gelir aynı durumda ke dileri olursa kulağını çevirir duymazsın şen de canım.Ben çok kindarim ya yapılan kötülüğü unutmam ama iyiliği hiç hiç unutmam .Gorumcem yok eltim var onlarda hep arayip sordular bayramda falan hiç kaldırmadılar beni yerimden. Kayinvalidem köye gitti kurbandan sonra öncesinde hast sonra oraya bırakırdı eşim ben uzanırdım önümden meyvemi findigimi kuruyemisimi eksik etmezdi şimdi de her gün arar aklım sende diye .Bi ara kız kardeşim de kaldım 1 ay bana evinde bebekler gibi baktı ki çok huysuz bebeği olmasına rağmen. Annemde öyle bu surec de Allahtan kimse benim nefretimi almadı yoksa bıçak sırtı gibi iliskimi keserdi. Ay bide migde bulantimin yoğun old dönemde annem başka şehirde sokağa çıkma yasağı 'ndan dolayı mahsur kalmıştı canım aşırı ekşi yaprak sarması çekmişti hatta o gün tv de karşıma çıkmıştı bi kaç kez ağlamıştım benim annem yok olsa yapardı diye esim ben yapayım dedi evde de yaprak yontu ertesi gün pazartesi aliriz ben sararım akşam işten gelince sararim demişti biri yengeme söylemiş kadın gece 3 de sarmış kuzenimle sabah kapı çaldı biz annemde kaliyorduk dayım o yağmurda yuruyerek getirmiş kahvaltıda yemiştim. Yazarken gözlerim doldu bak .Merhamet vicdan baska birsey esine anlatamazsın hic kendini germe erkek kafasi iste ailesi her zaman hakli .Gun gelir sira onlarada gelir
Parasizliktan ölsem dahi götüremem evimde malzemeyle kek börek bisey yaparım veya hiç yoksa arkadaşıma açıklama yaparım ama yine de o çikolata goturulmez ya .Benim bahsettiğim yengem doğum yapmıştı öncesinde bi arkadaşı dogum yapmıştı yani arada 2 ay falan vardir arkadaşına takısını hediyesini herseyini dort dörtlük goturmus. Yengem doğum yapınca o arkadaşı kusmuklu giyilmis bebek tulumu getirmişti muhtemelen çocuğuna giydirmiş öncesinde. Ama yengem yerin dibine sokup ağzına geleni sayip tulumu sokağa fırlatmış karşılıklı binalari. Güzel bir ders vermiştiHiçte eskisi gibi olamayacaksın biliyo musun? Bu dönemde yapılanlar hiç ama hiç unutulmuyor, bende lohusalığımda yapılan söylenen cümleleri ve hareketleri hiç unutamıyorum.
Hatta bir arkadaşım benden 6 ay önce erkek doğum yapmıştı, kızıma mavi kutulu bayat çikolata getirmişti doğum hediyesi. Gören şok oldu ama o kendini kurnaz gördü işte. Sonrasında ona bi daha hiç güvenip arkadaşım evet diyemedim, bunu da hiç unutamıyorum niyeyse3 kuruşluk çikolata almasan da olur ama evdeki bayat ve cinsiyet farklı çikolata da götürülmez yaw
Yok artık kız çocuğuna mavi çikolata nedir ya bi kap yemek yapıp gelse daha makbule geçerdiHiçte eskisi gibi olamayacaksın biliyo musun? Bu dönemde yapılanlar hiç ama hiç unutulmuyor, bende lohusalığımda yapılan söylenen cümleleri ve hareketleri hiç unutamıyorum.
Hatta bir arkadaşım benden 6 ay önce erkek doğum yapmıştı, kızıma mavi kutulu bayat çikolata getirmişti doğum hediyesi. Gören şok oldu ama o kendini kurnaz gördü işte. Sonrasında ona bi daha hiç güvenip arkadaşım evet diyemedim, bunu da hiç unutamıyorum niyeyse3 kuruşluk çikolata almasan da olur ama evdeki bayat ve cinsiyet farklı çikolata da götürülmez yaw
yaa olsun bak ilerde anlatırsın cocuğuna sana su kadar hamileyken toplantılara gidiyordum diye. az kaldı sabret. ama cok kotuysen 37 yi beklemene gerek yok ne zman istersen clısamaz alabiliyorsun. bend e 10 kılo aldım ama 2 gundur belim cok ağrıyor tekmeler cok zorluyor kaburgalarımı. sıkcaz disimizi biraz daha.kızlar selam,
dünden bugüne ne çok şey olmuş sabahtan beri yazılanları okumaya çalışıyorum. ben de 33+3 üm ama öyle zorlanıyorum ki Allah beterinden saklasın. karnım aşırı şiş ve gergin kaburgalarıma batıyor, sırt ağrım hiç geçmiyor gece bacak ağrısından, karın sertliğinden ve sırt ağrısından zor uyuyorumböyle hepsi üst üste geldi dahaa 5 haftam var en az nasıl bekleyeceğim modundayım hazırlık filan umrum değil şu an olduğu kadar diyorum. dün bir toplantıya gittim, arabadan zor indim ya. diyecekler doğuracak hala toplantı derdinde. olmam da gereken bir toplantıydı, doğum sonrası için bir iş peşindeyim. aslında 10 kilo aldım ama ne bileyim. Allah sağ sağlim kucağımıza almayı nasip etsin. tabi ben normal doğum istiyorum ama çok riskli olduğu için sezeryan hiç içime sinmiyor hiç. onun stresi de var. iyileşmem zaman alacak ve tekim şu anda of hayırlısı olsun artık
Kesinlikle iyi bir eşin varsa dünyada cenneti yaşıyorsun.Kiz çocuğu doğduğunda ilk duam Allah karşısına iyi insanları çıkarsın demek olur. Bu grup da bir arkadaş vardı bi akşam eşinden şiddet gördüğünü yazmıştı sürekli aklıma geliyor ya ne halde napiyor diyeNe kadar iyi bir esin var, çok buyuk bir şans hayatta. Evdeki huzur çok önemli. Uyumlu, sakin, eşine düşkün erkekleri çok takdir ediyorum cidden. Şu dili uzun zehir zembelek konuşanları duymaktan gına geldi toplumumuzda.
Parasizliktan ölsem dahi götüremem evimde malzemeyle kek börek bisey yaparım veya hiç yoksa arkadaşıma açıklama yaparım ama yine de o çikolata goturulmez ya .Benim bahsettiğim yengem doğum yapmıştı öncesinde bi arkadaşı dogum yapmıştı yani arada 2 ay falan vardir arkadaşına takısını hediyesini herseyini dort dörtlük goturmus. Yengem doğum yapınca o arkadaşı kusmuklu giyilmis bebek tulumu getirmişti muhtemelen çocuğuna giydirmiş öncesinde. Ama yengem yerin dibine sokup ağzına geleni sayip tulumu sokağa fırlatmış karşılıklı binalari. Güzel bir ders vermişti
Yok artık kız çocuğuna mavi çikolata nedir ya bi kap yemek yapıp gelse daha makbule geçerdi
Vuuuuvvvvv ben bile şuan korktum şimdi onlar düşünsünHamileliğim lohusalığım hayırlısıyla bitsin ifadesini alacağım çok insan biriktişuan hepsini Allaha havale ediyorum ama gün gelecek bu süreçte yaptıkları ne varsa hepsininin suratına bir bir çarpacağım Rabbim kimseye muhtaç etmesin inşaallah şuan her işimi kendim yapabiliyorum çok şükür inşaallah doğum sonrasında da çabucak toparlanıp kimseye muthaç olmam diyorum
Benim de aklıma o geldi, kimdi acaba hatırlamıyorum hiç adını falan.Kesinlikle iyi bir eşin varsa dünyada cenneti yaşıyorsun.Kiz çocuğu doğduğunda ilk duam Allah karşısına iyi insanları çıkarsın demek olur. Bu grup da bir arkadaş vardı bi akşam eşinden şiddet gördüğünü yazmıştı sürekli aklıma geliyor ya ne halde napiyor diye
Böyle risklerde var Allah korusun
Benim de aklıma o geldi, kimdi acaba hatırlamıyorum hiç adını falan.
Kesinlikle iyi bir eşin varsa dünyada cenneti yaşıyorsun.Kiz çocuğu doğduğunda ilk duam Allah karşısına iyi insanları çıkarsın demek olur. Bu grup da bir arkadaş vardı bi akşam eşinden şiddet gördüğünü yazmıştı sürekli aklıma geliyor ya ne halde napiyor diye
Kontrolüm haftaya cuma herşey iyi şimdilik iki hafta sonra gel dedi. Evet benim doktorda ilk doğumun öyle sancım geldi hemen olacak diye düşünme dedi. Ama sağlık ocağındaki hemşire de suyun geldiğini bazen kadınlar farketmiyor idrarla bile gelebiliyor sancında hafif olursa hissetmeyebilirsin dikkatli ol dedi. Ondan sonra korktum farketmezsin o anı hastaneye gecikir miyim diye. Evham yapmamak lazım aslında kendimi motive etmeye çalışıyorum ama söylenenlerden de etkileniyorum bi yandanKontrolun ne zaman canim iyice stres oluyoruz sakin olmak gerekiyor ama elimizde degil kuzum banu ciftciyi izlemistim sanciniz baslasada 4 saat vaktiniz var demisti bi hastasida uzaktaydi o bu
allah korusun kuzumbende annemdeyim ya o hic bir is yaptirmiyor sabah uyandigimda kahvaltim hazir oluyor bi bardak bile kaldirttirmiyor sagolsun sanirim o yuzden iyice uyuşuk oldum ama gercekten enerjim yok dogum yaklasti benim
ben simdi evimde degilim ya bana arada gelen hi kadin vardi virus varken hic cagirmadim esim dedi zaten evde olmayacaksin onu cagiralim benimde annem gibi olan alt komsum var onada geliyordu guvenilir bir kadin işte komsum yaninda duracak persembe gunu kadin temizleyecek duvarlari perdeleri komple evi temizleyecek halilarim yikandi serilmedi onlarida serecek o yuzden kafam rahat neyseki temiz bir eve bebegimle girmiş olacam
Pasif etmiş üyeliğini, inşallah iyidir, inşallah eşi artık iyi davranıyordur.Dlk bbbn ydi yanlış hatirlamiyorsam acaba ne halde
Ben abartmadan hep yedim bundan sonra dikkat ederim
Canım şeker bebegi etkilemiş mi neden 37.hafta.Ben günde 4 kere insülin kullanıyorum ama bana 38 39. Hafta diyor doktor
[/QUOTE
Geldiğinde duruma bakarız dedi. Ama 37 de alınabilir dedişimdiye kadar gittigim doktorlar çok büyük bir etkiden bahsetmedi sadece 10 gün ilerde gidiyor ama özel muayenehanesine gittiğim doktor da öyle demişti 37 gibi alıyoruz şeker olup da iğne kullananları diye. Ben de sabah akşam insülin kullanıyorum açlık şekerim yüksek çıkıyor malesef. Belki ani bir sorun yaşamamak için öyle yapıyorlardir. Sadece devletteki 38 de alırız demisti. Gidince belli olacak inşallah sağlıkla gelir bütün kuzucuklar
Suyun gelince anlarsın bence ya korkma. Sızıntı gibi olsa da anlarsın, diğer türlü de tutamadığın bayaa bi sıvı var yine anlarsın.Kontrolüm haftaya cuma herşey iyi şimdilik iki hafta sonra gel dedi. Evet benim doktorda ilk doğumun öyle sancım geldi hemen olacak diye düşünme dedi. Ama sağlık ocağındaki hemşire de suyun geldiğini bazen kadınlar farketmiyor idrarla bile gelebiliyor sancında hafif olursa hissetmeyebilirsin dikkatli ol dedi. Ondan sonra korktum farketmezsin o anı hastaneye gecikir miyim diye. Evham yapmamak lazım aslında kendimi motive etmeye çalışıyorum ama söylenenlerden de etkileniyorum bi yandan
Benim hamileliğimde çok şükür bi sıkıntı olmadı annem ilk 3 ay bakmıstı bana. Taşınmadan önce kv geldi ama hasta olduğu için o varken toplamadım evi yorulmasın diye. Taşınmayada kimseleri çağırmadım hepsi gelelim dese de kronik hastalıkları var diye istemedim gelmelerini eşimle herşeyi hallettik. Eşim bana çok iyi baktı hamilelikte her işi de yaptı lohusalıkta nasıl olur bilmem
Kv de görümcemde her zaman arayıp sorarlar ihtiyacımı da sorarlar saolsunlar. Oğlundan daha iyi anlaşır benimle. Ne zaman geleyim diyor aslında bana çok yardımı olmaz hastalıkları var. annem gelip bakacak zaten görmek istiyor yanında olmak istiyor diye bende doğuyuma yakın gelirsin diyorum. Şuan evde kimseyle ilgilenmek istemiyorum.
Eşim çok düşkün değil ailesine hatta annemle daha iyi geçiniyor. hep lohusa kadına annesi bakar herkesin hemen gelmesine gerek yok diyor bende bişey söyleme kadına torunu merak ediyodur gelsin diyorum. Ama lohusalıkta da anneme herşeyi söylerim annem hep yanımda olursa alınganlıkta yapabilir ondan korkuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?