Sezeryanda dıkkat ettim genel anestezi olanlar acı cekıyor. Doktorlarda genelde epidural tercih ediyorlar . Etkısı uzun sürüyor agrıyı hissetmıyorlar diye . Yinede araştır ama benım gonlumden geçen nedense sezeryan. Cocuk rahat direk cıkıcak pamuk gibi anne yorulmıcak. Normalde 8-9 saat sancı cekıyosun cocuk cıkarken yoruluyo mosmor cıkıyo ne bilim ınsan video ızleyıncede dıyosun sezeryan olsun guzel guzel cıksın cocukBen de şu an aynısını sezeryan için hissediyorum. Burada normal doğum çok tesvik ediliyor. Sezeryan zaten isteğe bağlı değil, benimki makat gelişi diye öyle. Doğum çok bireysel birşey. Annem mesela iki kez normal doğum yapmış tek sancı ile rahatça doğurmuş. Ayni günun akşamı da ayaklanmış. Ona göre sıkıntısız bir süreç kesiği yok ağrısı sızısı olmamış hiç. Gorumceme ise normal doğumda kesik atıldı saatlerde doguramadi vakumla çektiler çocuğu. Sezeryanda da kuzenim çok ağladım ameliyat sonrası acıdan günlerce oturamadim yatamadım diyor, arkadaşım iki kez sezeryan oldu ben bir gün hastanede kaldım çok kolaydı hemen ayaklandim tavsiye ederim diyor. Her kafadan bir ses. Anladım ki bireysel bir surec. Başımıza geleni yaşayacağız. Önemli olan gelip gececek öyle düşünelim.
Sizinle aynı günüzdoğum normal mi sezeryan mı belli mi sizin
Tam olarak bu sebepten vazgectim benama sen epey herseyi ayarlamissin az kalmis halledersin
Beni de yeteneksizlere ekle, 2 ay bitti evdeyim tek parça bişi bile yapmadımBiizm grubun kızları çok yetenekli ben hariçÇok güzel olmuş ellerine sağlık canım ☺
Kızlar sabah çok büyük bir sancıyla uyandım ama kasık ağrısı değil göbeğimin çevresini kıvıran afedersiniz ishal olmuşum gibi sancım oldu arada sabahları oluyordu Demir ilacı yapıyor diye burda okumuştum. Ama bugün çok fenaydı agrım soguk soguk terler döktüm. Kalktık devlet hastanesine gittik hemen özelde gittiğim doktor uzak diye. Muayene etti ağrı gebelik sancısı da olabilir nst ye gönderim dedi. Bi hafta öncede tahlillerimi devlette yaptırmak için gitmiştim. O zaman 10 gün geriden geliyor zayıf bebek falan demişti. Ama suyum kalp atışı besleyen damarlar hep iyi çıkmıştı. 35+4 de 2385 gr demişti şimdi muayenede 36+4 2348 gr dedi bebek gelişmiyor normal doğum bebeği strese sokar ayın 26 sında sezeryan ol dedi. Nst falan iyi çıktı suyum damarlar yine herşey yolunda şekerim yok tansiyonum yok. Özelde gittiğim doktora geçen cuma gitmiştim herşey yolunda normal doğum için riskli hiç bir durum yok bebeğin kilosu 2700 gr dı. Ya takmayım diyorum üzülüp bebeğime yansıtmak istemiyorum ama ben kime inanacagımı nasıl olması gerektiği şaşırdım stres olmaya başladım. Devletteki doktora güvensem bebeğim iyiyse erkenden aldırmış olacam. özeldekine göre normali bekleyip aksi bişe yaşasam ben naparım bilmiyorum artık kendimi motive edemiyorum
Canım alerji falan mı oldun acaba? Yanma varsa kızarıklıkta normaldir, doktoruna yaz bi olmazsa. Eczaneden bi damla alırsınız olmadı.Kızlar selam,
bana mı öyle geldi bilmiyorum ama dünden beri gözlerimde bir yanma var. Migrendendir dedim uyudum uyandım bugün de başladı. Aynada kontrol ettim sanki gözümün kanlı kısımları hafif sararmış. Göz yapısından mı yoksa evham mı yaptım bilemedim. Hamilelikte de hiç başıma gelmedi böyle bir şey, şimdi hastaneye gitmek istemiyorum hiç evham yapıyorsam. Oturdum eski fotolarıma bakıyorum yaa, normalde gözüm böyle miydi diye anlamak için
ben aile hekimine vermemek için haftasonu özel hastaneye gittim. hem başka işim de vardı. orda kabı aldım baktım temizlikçiler wcyi temizliyor. bekledim işleri bitene kadar ilk ben girip hallettim işimiKizlar bugun aile hekimi idrar istedi of klozete idrar örneği vermek zor diye temmuzdan beri vermiyorum bi şikayetim yok siz veriyor musunuz düzenli
Ben epeydir vermemiştim şikayetim de yoktu ama bu son gidişimde tüm testlerin içinde vardı onun için verdim, klozetle cidden çok zor oluyor yaa, ama onun da bi yolunu buldum gibi tam sıkışık olma, yerine denk getir o zaman halloluyor.Kizlar bugun aile hekimi idrar istedi of klozete idrar örneği vermek zor diye temmuzdan beri vermiyorum bi şikayetim yok siz veriyor musunuz düzenli
Ben de dış çekim istiyorum ama detaylar baya uğraştırıyorHaftaya dış çekim yaptıracağız, kızlara elbise ayarlamaya çalışıyorum aman ne zormuş yaa, kendime buldum, eşime az çok ayarladık gibi kızlar, ayakkabılar, saç baş, taç off bunlar yüzünden vazgeçmek üzereyim.
32 de hastanede 33 de sağlık ocağına verdim klozet kağıdı bulunduruyorum yanimda serdim eve gelince duş aldim bi sorun olmadi. Peçete de serebikirsinKizlar bugun aile hekimi idrar istedi of klozete idrar örneği vermek zor diye temmuzdan beri vermiyorum bi şikayetim yok siz veriyor musunuz düzenli
odemim tansıyonum falan olmayınca hic uğrasasm gelmedi ama doğumdan once bi versem iyi olur.32 de hastanede 33 de sağlık ocağına verdim klozet kağıdı bulunduruyorum yanimda serdim eve gelince duş aldim bi sorun olmadi. Peçete de serebikirsin
Özel hastaneye güven cihazları çok çok iyidir devletteki bazı doktorlar felaket tellalı gibi .Rahat etmek için istersen herhangi bi Özel e daha git aynı gün karşılaştırmış olursun. Senin takibini özeldeki doktor aylardan beri yapıyor dimi devlete ilk kez gittin muayene için. Sonlara geldin canım stres yapma.Ozeldeki doktoruna söyle bi bakalım benim sancim oldu uzak diye gelemedim böyle dediler diyeKızlar sabah çok büyük bir sancıyla uyandım ama kasık ağrısı değil göbeğimin çevresini kıvıran afedersiniz ishal olmuşum gibi sancım oldu arada sabahları oluyordu Demir ilacı yapıyor diye burda okumuştum. Ama bugün çok fenaydı agrım soguk soguk terler döktüm. Kalktık devlet hastanesine gittik hemen özelde gittiğim doktor uzak diye. Muayene etti ağrı gebelik sancısı da olabilir nst ye gönderim dedi. Bi hafta öncede tahlillerimi devlette yaptırmak için gitmiştim. O zaman 10 gün geriden geliyor zayıf bebek falan demişti. Ama suyum kalp atışı besleyen damarlar hep iyi çıkmıştı. 35+4 de 2385 gr demişti şimdi muayenede 36+4 2348 gr dedi bebek gelişmiyor normal doğum bebeği strese sokar ayın 26 sında sezeryan ol dedi. Nst falan iyi çıktı suyum damarlar yine herşey yolunda şekerim yok tansiyonum yok. Özelde gittiğim doktora geçen cuma gitmiştim herşey yolunda normal doğum için riskli hiç bir durum yok bebeğin kilosu 2700 gr dı. Ya takmayım diyorum üzülüp bebeğime yansıtmak istemiyorum ama ben kime inanacagımı nasıl olması gerektiği şaşırdım stres olmaya başladım. Devletteki doktora güvensem bebeğim iyiyse erkenden aldırmış olacam. özeldekine göre normali bekleyip aksi bişe yaşasam ben naparım bilmiyorum artık kendimi motive edemiyorum
aynı gün hem kendi dr uma hem de devlet hastanesine gittimKızlar sabah çok büyük bir sancıyla uyandım ama kasık ağrısı değil göbeğimin çevresini kıvıran afedersiniz ishal olmuşum gibi sancım oldu arada sabahları oluyordu Demir ilacı yapıyor diye burda okumuştum. Ama bugün çok fenaydı agrım soguk soguk terler döktüm. Kalktık devlet hastanesine gittik hemen özelde gittiğim doktor uzak diye. Muayene etti ağrı gebelik sancısı da olabilir nst ye gönderim dedi. Bi hafta öncede tahlillerimi devlette yaptırmak için gitmiştim. O zaman 10 gün geriden geliyor zayıf bebek falan demişti. Ama suyum kalp atışı besleyen damarlar hep iyi çıkmıştı. 35+4 de 2385 gr demişti şimdi muayenede 36+4 2348 gr dedi bebek gelişmiyor normal doğum bebeği strese sokar ayın 26 sında sezeryan ol dedi. Nst falan iyi çıktı suyum damarlar yine herşey yolunda şekerim yok tansiyonum yok. Özelde gittiğim doktora geçen cuma gitmiştim herşey yolunda normal doğum için riskli hiç bir durum yok bebeğin kilosu 2700 gr dı. Ya takmayım diyorum üzülüp bebeğime yansıtmak istemiyorum ama ben kime inanacagımı nasıl olması gerektiği şaşırdım stres olmaya başladım. Devletteki doktora güvensem bebeğim iyiyse erkenden aldırmış olacam. özeldekine göre normali bekleyip aksi bişe yaşasam ben naparım bilmiyorum artık kendimi motive edemiyorum
Evet iki doktor arasındaki farkı çok önemsemiyorum herkeste böyle farklı çıktığına göre demek ki cihaz ve ölçümle alakalı ama yine de benim bebiş geriden geliyorHadi gozunaydin canim guzel gunlerde buyut insallah biraz aceleci gelmis ama cok sukur saglik durumunuz iyiymis
Canim gittigin her dr farkli bisey soyluyo makineden kaynakli heralde ende ayni durum var en dogrusunu dogunca anliyacaz
Hemen sezeryana aliniyo duruma gore lavma falN yapiyolar cok sukur riskli donemleri gectik ama hep diyorumki 38 gecince gelsinler insallah
Amin inşallah tabiki sağlıklı olsunda doğunca da alır kilosunu sadece bir sıkıntımız yok neden almıyor acaba diye üzülüyorum.Bu arada foto çekiminden vazgeçme sonra iyi ki yapmışım dersin ne güzel bir hatıracidden zormuş bu işler yaa, daha sadece belirledim akşam eşim gelsin fotoğrafçım da okeylerse alıcam sonra kuaför kızları zaptederek çekimhala vakit varken vaz mı geçsem, gözümde büyüyor yaaa, bi daha da bebek istemiyorum, Allah bunlara sağlık versin, o yüzden son bir hatıra kalsın diyorum ama of yani.
Beni de yeteneksizlere ekle, 2 ay bitti evdeyim tek parça bişi bile yapmadım
canım bebeğin duruş pozisyonundan, doktorun nereden nereye ölçtüğüne bağlı bir sürü sebep olabilir, mesela hep aynı doktora gitsen o zamana bir öncekine göre kıyas yaparsın ama iki doktor arası kıyas şu an için senin için doğru değil bence.
Özeldeki Doktoruma bu durumu anlat, evham yaptırmış diyecektir büyük ihtimalle.
sakın kilo vs kafana takma, aynı şekilde sende A aria09 kilo hiç bir zaman için tutmuyor zaten doğumla, o yüzden sağlıklıca gelsinler diye dua edicez napalım.
Canım alerji falan mı oldun acaba? Yanma varsa kızarıklıkta normaldir, doktoruna yaz bi olmazsa. Eczaneden bi damla alırsınız olmadı.
Baya fark çıkmış ya şaşırdımaynı gün hem kendi dr uma hem de devlet hastanesine gittim
birinden çıkıp öbürüne
iki ultrason cihazı arasında 220gr fark vardı 32. haftada
hatta sorduğumda cihazdan cihaza fark eder net olarak bilinmesi de mümkün değil dedi dr
ilk kızım da söylenenden 300gr eksik doğmuştu mesela
bence hepsi yaklaşık bir kg söylüyor
sağlıkla gelsinler de biz büyütürüz inşallah
bence içinden hangi dr a güveniyorsan yoluna onunla devam et
anlamıyorum ben deBaya fark çıkmış ya şaşırdım
Idrar testi her kontrole gidişimde veriyorum ben burda zorunlu, kabı doktorun yanına götürüyorsun, hemen orda idrar kabinin içine çubuk batırıp kontrol ediyor doktor sonra sorun yok diyor. O an ne bakıyor hiç sormuyorum :) kan testi de oldum demirin düşük çıktı o kadsr demir ilacı kullanıyorum yine de düşük.Ben epeydir vermemiştim şikayetim de yoktu ama bu son gidişimde tüm testlerin içinde vardı onun için verdim, klozetle cidden çok zor oluyor yaa, ama onun da bi yolunu buldum gibi tam sıkışık olma, yerine denk getir o zaman halloluyor.
Ohhh masallah canim darisi basimizaValla hanımlar ben doğurdum bu gece ve çok şükürki ikimizde iyiyiz rabbim sizleride bi an önce kurtarsın inş
Evet, her hafta kontrole gittiğimde veriyorum burda zorunlu. Hemen o an bakıyor doktor idrar kabına çubuk batırıp.Kizlar bugun aile hekimi idrar istedi of klozete idrar örneği vermek zor diye temmuzdan beri vermiyorum bi şikayetim yok siz veriyor musunuz düzenli
Aynen kendi doktoruma devam edeceğim sezeryansa da o yapsın. İnş iyidir senin minnoş haber et çıkınca
Devletteki doktor problem olarak görüyor erken almamız lazım diyor. Özeldekine göre herşey normal. Sağlıklıysa Zayıf olması sorun değil ama hep erken almaktan bahsediyolar. Doktorların yorumları birbirine yorumlar bile değil iki ayrı uç gibi oldu. Ne yapacağım bilmiyorum
Şehir değişikliğimiz oldu canım eski doktorumda herşey normal demişti genelde haftasıyla uyumlu yada birkaç gün önden gidiyordu. Özeldeki doktora göre yine durumumuz iyi.
eğitim ve araştırma hastanesi canım cihaz eski bebeği de çok net göremedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?