Ay sanki sende sezaryen olarak aklımda kalmıssın...Benim gün belli değil canım şimdilik ssvd olarak deneyeceğim.
Bendim benEvet sensin canım birde 29 yada 30 ekim.olan arkadaş var kimdi o akıl kalmıyor biliyorum halbuki unutuyorum
Sonra 2 kasımda wendy ve ben variz
İlki sezaryandi benim bakalım bunda da bekleyeceğim sancıyı artık olursa nasip.Ay sanki sende sezaryen olarak aklımda kalmıssın...
İnşallah istediğin sekilde olur.
Ne kadar az kaldı zaman...
Su misali aktı gitti. Haftaya son kontrolüm var sonraki hafta doğum benimde bakalım...
Sağlıkla gelsinler inşaallah
29ekim dedi dr.. Ama o zaman 38e4olacak bebiş...İlki sezaryandi benim bakalım bunda da bekleyeceğim sancıyı artık olursa nasip.
Senin hngi gün oldu şimdi gün olarak 29unu istiyordun gibi aklımda kalmış ama
Benim sana en ufak bir sözüm yoktu ki niye üzerine alındın???Ayrıca ilk haftalardan beri hep topikteyim ve aktifim yorum yaparım sonradan gelip grup felan karıştırmadım sadece erken dogum yapanlar ve sezeryan olacaklar için daha dikkatli konışulmasını istedim. Sendeki ne hiddet bu celal anlayamadımCanım kimse kimseyi rencide etmeye çalışmıyor burada...
Ayrıca hiç bşr sorun yokken 37de doğum yapmak isteyen arkadaslar vardı onlar için 39.hafta mevzuu konsuldu.. Ben kendi adıma da dedim evet en güzel hafta sezaryen için bence 39..
çünkü kızımı 38e0da doğurdum mecburi sezaryen ile kendimce içimde uhtedir... Buradaki arkadaslar ile de deneyim paylastım.
Aynı sekilde bir arkadasım var o da 35de mecburi sezeryan oldu ve gayette sağlıklı bşr kızı var buradaki bizm konusmalarımız sohbetimiz hep samimiyetimizden.
..
Sünnet konusuna gelince de bu elbette ki üzerine fikir alısverisi yapılacak bir konu bize göre...
Sizin fikirleriniz sizi ilgilendirir. Biz birbirlerimizin görüşlerine ihtiyaç duyuyoruz ve ciddi anlamda da faydalı bir topik olduk.
Herkesin görüşü kendine... Sizi niye rahatsız ediyor sünnet konusu anlamadım bunu??
Ortaya atılan bir laf değil netice de.. Karsılıklı diyalog halinde üzerine konusuluyor. Bilmem farkında mısınız? Bence buraya faydalı olmaya değil grubu karıstırmaya gelmişsiniz.
Yarın da böyle devam ederse gideceğim. Ama inş benimki sadece bir kuruntudur.Bebeğini sen daha iyi bilirsin tabi son kontrolüm de doktor bebeği sordu yine pek hareket etmiyor dedim güzel şeyler yiyince hareket başlıyor dedim seninki sakin bebek olacak dedi.Eger olumsuz bir durum hissediyorsan zaman kaybetmeden doktora git bence nts sokup muayene ederler
Amin hepimizi doğacak güzel evlatlarımızı da Rabbim kalbi merhametli insanlarla karşılaştırsın inşNe güzel... iyi insanlarla karsılassın yollarımız
Allah böyle güzel kalpli insanlardan razı olsun.
Onalra neymis sünnet askerlikte heey Allahım.. Hakketen aynen bende öyle düşünüyorum her farzı yaptık bu kaldı hayır farz ise oğluma farz madem ergenlik cağına gelince kendisi karar versin.
Hayır bir de çocuklarımız sanki kesin Müslüman oalcak gbi davranıyoruz. Doğmadan her seyine müdahale ediyoruz.
Onlar bize sadece emanet. Haddimiz değil fazlası...
Bu mevzular bence ne cocuklar arasında ne aileler ne arkadaslar arasında konusulmalı ama toplum kültürümüz Arap kültürüne yakın olduğu için maalesef, böyle seyler özellikle erkek cocuklarında ballandra ballandıra konuşuluyor.
Eşin ne düşünüyor?
Eşin de seninle aynı fikirde ise geriye kalana " he yaptırdık" deyin geçin.
Biz öyle yapmayı planlıyoruz.
İlerisinde de işte karsılasacağı sıkıntılar olursa bu konuda bizim ona göstereceğimiz yol ve sığ düşünceli olmaması önemli oalcak diye düşünüyorum.
Hiddetli ve celalli değilim ki güzelce yazdımBenim sana en ufak bir sözüm yoktu ki niye üzerine alındın???Ayrıca ilk haftalardan beri hep topikteyim ve aktifim yorum yaparım sonradan gelip grup felan karıştırmadım sadece erken dogum yapanlar ve sezeryan olacaklar için daha dikkatli konışulmasını istedim. Sendeki ne hiddet bu celal anlayamadım
Teşekkür ederim canım benimişte en büyük sorun, eşimin de tamamen toplumun çoğunluğu gibi sünnet yanlısı olması. ben oğluma sünnetsiz dedirtmem diye tutturuyor. toplumda iyice norm halini almış. hani yaptırılacak diye yazılı bir kural kanun yok. ancak yaptırmayana da ağır dışlama vs. ile dolaylı yoldan toplumsal bir ceza uygulanıyor anladığım kadarıyla. pek de ailelerin tercihine bırakılmış değil.
bilmiyorum nasıl çözülecek bu durum. ben 9 ay karnımda taşıdığım çocuğun, sırf toplumun gözüne girmek için orasını burasını kestirmek istemiyorum.
eşinle bu konuda hemfikir olmanız çok güzel. mutluluğunuz daim olsun canım
Ben zaten rencide etmek için yazıldığını söylemedim aksine farkında olmadan yazıldıgı için dikkat edilmesini rica ettim. Neyse yanlış anladık birbirimizi. Hepimiz için en hayırlısı olsunHiddetli ve celalli değilim ki güzelce yazdım
Kime dedin o doğumu anlamadım ama kendimde 39 diye çok yazdım buradaki kızlara..
Ondandır belki yorum yapısım o kısma...
Ama sünnet konusunda bir arkadas ile aramızda konusuyorduk. O kısma hiddetlenmis olabilrm...
Grup karıstırma mevzusuna gelince burada bir kaç kez oldu maalesef o skeilde davranan ve sonra gruba selam vermeyen.
Meğer maksat farklı imiş sonradan öğrendik...
Belli başlı arkadaslar ile görüşüyoruz burada ondan ben her rumuzu aklımda tutamıyorum. Başından beri varsan kusura bakma ama bu grupta kimse kırıcı olmadı olmaya da calısmadı... Takip ediyorsan görmen lazım aslında
Hep en iyisi olsun diye konsuyoruz biz...
İnşallah bu gruptaki herkes için en ama en iyisi olur
Teşekkür ederim canım benimAmin.. Cümlemiz
Sana katılıyorum her sözüne... Burada yurtdısında olan bir arkadas var daha oncesi de onunla da bu mevzuyu konustuk.. O da sıcak bakmıyor. Dr ler den görüşte almıs doğum sonrasında da haberleşelim demiştik.
Yne seninle de haberlesirz.
Anladım canım hayırlısı olsun bakalım senin de az kalmış bu durumda.29ekim dedi dr.. Ama o zaman 38e4olacak bebiş...
Bir de 3kasım demisti o zaman 39a2olacak...
Bu gittiğimde ise 29ekim olsun hastane personeli tatil değilse not aldım haftaya konsuruz dedi.. Tatilse eğer hastane 30u da olabilr ddi... Ama benim gönlüm 3kasımdan yana...
Bilemiyorum tabiki... Hayırlısı olsun...
EvetAnladım canım hayırlısı olsun bakalım senin de az kalmış bu durumda.
Insan gruba da bisey yazmaya çekiniyor ya o zaman hiçbirşeyi konuşmayalım fikir alıp vermeyelim.Arkadaşlar konuşmalarımıza biraz dikkat etsek grupta erken doğum yapanlar varken sürekli 39.haftalarda doğum yapılmalı yazılıyor kimse isteyerek gidip çocugunu erken aldırmıyor. Benim yegenim 35. haftada kendi gelmek istedi ve geldi şimdi 15 yaşında maşallah bebekliğinden beri o kadar güçlü bir bagışıklık sistemi vardı ki hiç antibiyotik bile kullanmadan büyüdü.
İkinci bir konu sürekli normal dogum övülüp duruyor herkesin durumu, sıkıntısı farklı hamile insanları hassas dönemlerinde strse sokmaya ne gerek var. Sen dogur normal neden sezeryanı kötüleyip duruyorsun.
Üçüncü konu sünnet bu konuda yorum bile yapmayacağım...
Bende öyle daha çift çizgi görmeden totem yaptım bu grupta sonra çift çizgi ile geldimErken uyumuşum neler olmushadi biraz sakin olalım hepimizin korkuları endiseleri var hepimiz gerginiz son gunler. Birbirmize daha cok ihtiyacimiz olan gunlere yaklastik. Ben kendi adıma iyi ki bu başlığa gelip üye olmusum her seyi sordum hep cvpladiniz iyi ki burası var. Kirmadan kopmadan devam edelim. Tartismalar da burda bitsin.
Arkadaşım ZORUNLU sezaryen olacaklar için birşey demedik zaten burda önce okuduğumuzu anlayalım.Arkadaşlar konuşmalarımıza biraz dikkat etsek grupta erken doğum yapanlar varken sürekli 39.haftalarda doğum yapılmalı yazılıyor kimse isteyerek gidip çocugunu erken aldırmıyor. Benim yegenim 35. haftada kendi gelmek istedi ve geldi şimdi 15 yaşında maşallah bebekliğinden beri o kadar güçlü bir bagışıklık sistemi vardı ki hiç antibiyotik bile kullanmadan büyüdü.
İkinci bir konu sürekli normal dogum övülüp duruyor herkesin durumu, sıkıntısı farklı hamile insanları hassas dönemlerinde strse sokmaya ne gerek var. Sen dogur normal neden sezeryanı kötüleyip duruyorsun.
Üçüncü konu sünnet bu konuda yorum bile yapmayacağım...
Seni öperim kızInsan gruba da bisey yazmaya çekiniyor ya o zaman hiçbirşeyi konuşmayalım fikir alıp vermeyelim.
Doğum haftasını, doğum şeklini,doktorun bebeğin zayıf dediği için kilo boy gelişim muhabbetini, mesela kimisi benim eşim destekçi diyor diğeri kılını kipirtatmaz diyor .Kimi kayinvalidem gelip temizlik yaptı diyor kimisi yardım edecek kimsem yok diyor, ben bugün annem gelip yaptı yazıyorum belki içimizde annesini kaybedenler var üzülüyor, kimisi bebeğine oda takımı yapıyor resmini atıyor kimi 2.el beşik aldim diyor bu böyle devam eder hiç birşey konuşamayız ki.Lohusalik da da yazılacak sütüm hemen geldi ben sağıp buzluğa bile atıyorum diyecek ben o sirada memelerim de acı ile 1 damla süt bulmaya çalışacağım bebeğimi mamayla besliycem, sen lohusa yataginda prensesler gibi bakilacaksin benim mesela kimsem olmayacak gibi gibi .O zaman kimse bisey yazmasin.
He tamam misal sezeryan doğum hakkında derin detaylar verirler anlarım normal doğumda kötü izlenimler bırakırlar anlarım ama senin dediğin
Tuhaf. Ben Gebeliğimi yatarak geçirdim yeni yeni başladım ayaklanmaya o zaman her gün düzenli yürüyüş yapan arkadaşlarıma bileneyim.
Ben tecrübesiz biri olarak çok şey öğrendim. Çok basit bir ornek burun aspiratoru aldim meğer onun yedek hortumunu almışım daha sonra aspiratorunu aldim sonra kuru kuru çekilmiyormuş serum su aldim gani bilmediğim için bir burun temizleme aparatını 3 seferde tamamladım. Hastane ye ne götürülür burda okudum şimdi bir bavul dolusu eşyam var .Depent deseler o ne derdim yanimda kanamam az diye kısa boy bi ped götürürdum. Kahve makinası almak asla aklıma gelmezdi doğumdan çıktıktan sonra kafein içerin gıda tuketecegimi bilmediğim için eşim marketlerde ariyabilirdi gibi gibi. Biyerden kayısı kurusu geldi saklıyorum burdan bi arkadaşım kavanoza komposto yap götür dedi.
Migde yanmam yine arkadaşım sayesinde hafifledi yemekten önce ve sonra su içmiyorum.
Bebek zayıf diyor doktoru muz ceviz süt kaşar ye diyor yiyor haftalık 300 gr almış bebeği
Ben tecrübelere açığım arkadaşlar hepinize sevgiyle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?