Onalra neymis sünnet askerlikte heey Allahım.. Hakketen aynen bende öyle düşünüyorum her farzı yaptık bu kaldı hayır farz ise oğluma farz madem ergenlik cağına gelince kendisi karar versin.canım ben de ayynı senin gibi düşünüyorum. dini olarak da farz değil zaten, sünnet. biz daha farzları bile yapmıyoruz, kaöımız namaz kılıyor oruç tutuyor da bebeğe sünnet olan bi şeyi yapalım. tamamen geleneksel ve aptalca çağ dışı bi uygulama. sırf bu yüzden bebeğim kız olsun istiyordum ama erkek bebek oluyor. şimdi bu sünnet meselesini nasıl çözeriz bilmiyorum.
askere giderken kontrol ediliyo diyolar. bence 20-25 yıla kalmaz askerlik maskerlik. kalsa da herkesin fikri değişir sünnetli mi diye kontrol etmezler. hem kime ne oluyor sünnetli veya değil. gerçekten anlamıyorum be yapmalı ve nasıl çözmeli.
Hâdis olmasaydi sünnet denmezdi kaynak olarak iyi araştırmak lazim .Buyuruyor ki ,hazreti muhammed zaten sünentli bir bebek olarak doğmuş ve sünnet olmamış. sünnet uygulaması ise, hem kız hem de erkek çocuklarına çok eskiden beri süregelen bir gelenekmiş. yani hz. muhammed'in doğduğu toplumda olan bir gelenek. islam dininin getirdiği bir uygulama olmadığı gibi, sünnete teşvik eden ne bir ayet ne de bir hadis var. afrika ülkelerinde hala kızları da sünnet ettirme geleneği sürüyor. yani işin tarihsel ve dini boyutu araştırıldığında, anlamsızca süregelen bir gelenekten baika bir şey olmadığı anlaşılıyor.
Bugün benimkide bir hareketsiz içime kuşku düşürmek istemiyorum yarın inş kıpır kıpır hallerine dönerDoğuran yok heralde genel olarak durumlar iyi :)
Ben Perşembe günü bebek hareketsiz diye acile gittim. Her şey yolundaymış ama hareketsiz olduğu için yatırmak istedi. Kabul etmedim. İli gündür baya hareketli.
Bu arada alttan kontrol oldum acilden giriş yaptığım için genel bi kontrol yaptılar. 1 cm açılma varmış rahim ağzında.
Genelde 2 hafta sonra filan doğum oluyormuş 1 cm açıklıkla. Umutlandım bi bakalım ne olacak :)
Yine de hiç hazır değilim gibi hissediyorum ayy çok heyecanlı bir süreç.
Hakkımızdan hayırlısı olsun.
İnsan artık endişeleniyor ister istemez hareketsiz olunca. Doktor şey dedi günde 10 kere hareket etmeli en az. Sayıyor musun?Bugün benimkide bir hareketsiz içime kuşku düşürmek istemiyorum yarın inş kıpır kıpır hallerine döner
ne güzel fikrinizi yazmışsınız. karşı olanlara tek bir rencide edici sözünüz yok. işte saygı budur.Onalra neymis sünnet askerlikte heey Allahım.. Hakketen aynen bende öyle düşünüyorum her farzı yaptık bu kaldı hayır farz ise oğluma farz madem ergenlik cağına gelince kendisi karar versin.
Hayır bir de çocuklarımız sanki kesin Müslüman oalcak gbi davranıyoruz. Doğmadan her seyine müdahale ediyoruz.
Onlar bize sadece emanet. Haddimiz değil fazlası...
Bu mevzular bence ne cocuklar arasında ne aileler ne arkadaslar arasında konusulmalı ama toplum kültürümüz Arap kültürüne yakın olduğu için maalesef, böyle seyler özellikle erkek cocuklarında ballandra ballandıra konuşuluyor.
Eşin ne düşünüyor?
Eşin de seninle aynı fikirde ise geriye kalana " he yaptırdık" deyin geçin.
Biz öyle yapmayı planlıyoruz.
İlerisinde de işte karsılasacağı sıkıntılar olursa bu konuda bizim ona göstereceğimiz yol ve sığ düşünceli olmaması önemli oalcak diye düşünüyorum.
Canım sağlıklı doğduktan sonra haftası doğum şekli çokta önemli değil başkasının dediklerine hiç takılma. Biz anneler normal olsa sancıdan acı cekecez sezeryan olsa ameliyattan ki hepimizin acı eşiği Farklı belki hiç hissetmeyecez ama sonunda bebeğimizi sağlıklı bir şekilde kucağımızda olunca hepsi unutulacak hepsi geçecek.vaktiyle gelsin, saglikla gelsin, hayırlısiyla gelsin kuzucuk
benim göbek büyük ve aşağıda..
bebek pozisyonunu da almış, sağolsun gorumcek 39 haftayi bulmaz seninki deyip strese sokuyor.
boyum 1.60 80 kg oldum..
normalde bi sorunum yok şükür..
herkesin vücut yapısı farklıdır tabi ama merak ettim sizin göbek aşağıda mi ve bu asagida oluşu erken doğuma mi delalet ki beni korkutuyorlar..
Günün 2-3 saati dışında genel olarak hareketli bir bebeğim var o yüzden saymaya pek ihtiyaç duymadık ama bugün beni endişelendiriyor genel halini bildiğim içinİnsan artık endişeleniyor ister istemez hareketsiz olunca. Doktor şey dedi günde 10 kere hareket etmeli en az. Sayıyor musun?
Canım kimse kimseyi rencide etmeye çalışmıyor burada...Arkadaşlar konuşmalarımıza biraz dikkat etsek grupta erken doğum yapanlar varken sürekli 39.haftalarda doğum yapılmalı yazılıyor kimse isteyerek gidip çocugunu erken aldırmıyor. Benim yegenim 35. haftada kendi gelmek istedi ve geldi şimdi 15 yaşında maşallah bebekliğinden beri o kadar güçlü bir bagışıklık sistemi vardı ki hiç antibiyotik bile kullanmadan büyüdü.
İkinci bir konu sürekli normal dogum övülüp duruyor herkesin durumu, sıkıntısı farklı hamile insanları hassas dönemlerinde strse sokmaya ne gerek var. Sen dogur normal neden sezeryanı kötüleyip duruyorsun.
Üçüncü konu sünnet bu konuda yorum bile yapmayacağım...
Aaa hadi gözün aydın canım günün belli olmuş sanırım :)Bu gidişle Ben en son dogurucam. Sezeruan gunum 4 kasim 39+6 da verdi doktor. 40.haftamda sezeryan olucam resmen, daha erken gelmezse kendi kendine :)
Evet benimki de öyle hareketliydi hep birden hiç hareket etmedi 2 gün boyunca çok zayıftı hareketleri. Ama bi sorun yok dedi doktor. Yine de endişelenmeden bi doktorunla görüş derim.Günün 2-3 saati dışında genel olarak hareketli bir bebeğim var o yüzden saymaya pek ihtiyaç duymadık ama bugün beni endişelendiriyor genel halini bildiğim için
Amin... cümle evlatlarımız için AminBir kaç yorum okudum ve zihniyet çok kötü tabi herkesin kendi tercihi saygım sonsuz . Inşallah hayırlı sağlıklı vatanına milletine bağlı bayrağına sevdalı büyüğünü küçüğünü bilen yoldaki karıncayı dahi incitmeyen cevresini koruyan doğayı seven bir evladım olur .Bunun için eşim de bende elimizden geleni yapacağız .Detaylı ultrason da doktorum kalbini gösterirken bile inş iyi kalpli bir insan olur demiştim umarım öyle de olur.
Canım sana nE zamana gün verdi Dr.Evet benimki de öyle hareketliydi hep birden hiç hareket etmedi 2 gün boyunca çok zayıftı hareketleri. Ama bi sorun yok dedi doktor. Yine de endişelenmeden bi doktorunla görüş derim.
Ya ben böle anneleri anlamıyorum çok kızıyorum. Çok şükür kv herzaman eşime söyler yardım etmesi gerektiğini hamileliğimin başından beri de uyarır hep iş yaptırma diye. Duygusal olur bu dönemde incitme diye.Neyse onlar yokken yapsin yardim etsin de onlar varken yapmıyor gibi takilsin
Benim de eşim bana yardim eder anası hic durma laf sokardı onu kötü hissettirmek ve yaptırmamak için bende onlar varken eşime sen git diyorum meyve tabağı felan getirip götürse bile
Bu arada kv kolum bacağım ağrıyor diye kp e cam bile sildirir
Ay sizlerin de günü belli olmuş. Artık heye can dorukta. Sağlıkla gelsinler.Evet sensin canım birde 29 yada 30 ekim.olan arkadaş var kimdi o akıl kalmıyor biliyorum halbuki unutuyorum
Sonra 2 kasımda wendy ve ben variz
Benim gün belli değil canım şimdilik ssvd olarak deneyeceğim.Canım sana nE zamana gün verdi Dr.
Bebeğini sen daha iyi bilirsin tabi son kontrolüm de doktor bebeği sordu yine pek hareket etmiyor dedim güzel şeyler yiyince hareket başlıyor dedim seninki sakin bebek olacak dedi.Eger olumsuz bir durum hissediyorsan zaman kaybetmeden doktora git bence nts sokup muayene ederlerGünün 2-3 saati dışında genel olarak hareketli bir bebeğim var o yüzden saymaya pek ihtiyaç duymadık ama bugün beni endişelendiriyor genel halini bildiğim için
Ne güzel... iyi insanlarla karsılassın yollarımızYa ben böle anneleri anlamıyorum çok kızıyorum. Çok şükür kv herzaman eşime söyler yardım etmesi gerektiğini hamileliğimin başından beri de uyarır hep iş yaptırma diye. Duygusal olur bu dönemde incitme diye.
Kendi annemde herzaman abimi uyarır hatta kız kardeşlerine yapılmasın istediğin bişeyi sende sakın eşine yapma der
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?