2020 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    278
Onalra neymis sünnet askerlikte heey Allahım.. Hakketen aynen bende öyle düşünüyorum her farzı yaptık bu kaldı hayır farz ise oğluma farz madem ergenlik cağına gelince kendisi karar versin.
Hayır bir de çocuklarımız sanki kesin Müslüman oalcak gbi davranıyoruz. Doğmadan her seyine müdahale ediyoruz.
Onlar bize sadece emanet. Haddimiz değil fazlası...
Bu mevzular bence ne cocuklar arasında ne aileler ne arkadaslar arasında konusulmalı ama toplum kültürümüz Arap kültürüne yakın olduğu için maalesef, böyle seyler özellikle erkek cocuklarında ballandra ballandıra konuşuluyor.
Eşin ne düşünüyor?
Eşin de seninle aynı fikirde ise geriye kalana " he yaptırdık" deyin geçin.
Biz öyle yapmayı planlıyoruz.
İlerisinde de işte karsılasacağı sıkıntılar olursa bu konuda bizim ona göstereceğimiz yol ve sığ düşünceli olmaması önemli oalcak diye düşünüyorum.

Hâdis olmasaydi sünnet denmezdi kaynak olarak iyi araştırmak lazim .Buyuruyor ki ,
Dört şey var ki bunlar peygamberin sünnetlerindendir.
Sünnet olmak ,güzel koku sürünmek, misvak kullanmak ve evlenmek kaynak tirmizi.Bu ve bunun gibi bir çok hadis vardır hatta bu yüzden Islamla özdeştirilmiştir.
Bazı peygamberler sünnetli doğmuştur yaklaşık 15 tane var bildiğim bunu geleneğe baglamaktansa ilahi boyutuda göz önünde tutmak gerekir .

Bugün benimkide bir hareketsiz içime kuşku düşürmek istemiyorum yarın inş kıpır kıpır hallerine döner

ya aslında ilk sünnet olayını açan arkadaş ne zaman yaptırmayı düşünüyorsunuz diye sordu. yani yaptırıp yaptırmamakla ilgili hiçbir yorumu olmadı.zaten burda kimse kimseyi yargılayamaz. herkesin görüşü kendisinedir. ama bir görüşü savunacağım diye karşı tarafı aşağılar gibi yorum yapmak da kimsenin haddine değildir. ben yaptırmayacağım der geçersin. yaptıracaklara resmen hakaret eder gibi laflar etmek hiç doğru olmadı. ben asla dönüpte sormam neden yaptırmıyorsun diye.
bu konular oldukça hassas konular. bence yorum bile kaldıracak konular değil.

Bugün benimkide bir hareketsiz içime kuşku düşürmek istemiyorum yarın inş kıpır kıpır hallerine döner
İnsan artık endişeleniyor ister istemez hareketsiz olunca. Doktor şey dedi günde 10 kere hareket etmeli en az. Sayıyor musun?

ne güzel fikrinizi yazmışsınız. karşı olanlara tek bir rencide edici sözünüz yok. işte saygı budur.

Canım sağlıklı doğduktan sonra haftası doğum şekli çokta önemli değil başkasının dediklerine hiç takılma. Biz anneler normal olsa sancıdan acı cekecez sezeryan olsa ameliyattan ki hepimizin acı eşiği Farklı belki hiç hissetmeyecez ama sonunda bebeğimizi sağlıklı bir şekilde kucağımızda olunca hepsi unutulacak hepsi geçecek.

İnsan artık endişeleniyor ister istemez hareketsiz olunca. Doktor şey dedi günde 10 kere hareket etmeli en az. Sayıyor musun?
Günün 2-3 saati dışında genel olarak hareketli bir bebeğim var o yüzden saymaya pek ihtiyaç duymadık ama bugün beni endişelendiriyor genel halini bildiğim için

Canım kimse kimseyi rencide etmeye çalışmıyor burada...
Ayrıca hiç bşr sorun yokken 37de doğum yapmak isteyen arkadaslar vardı onlar için 39.hafta mevzuu konsuldu.. Ben kendi adıma da dedim evet en güzel hafta sezaryen için bence 39..
çünkü kızımı 38e0da doğurdum mecburi sezaryen ile kendimce içimde uhtedir... Buradaki arkadaslar ile de deneyim paylastım.
Aynı sekilde bir arkadasım var o da 35de mecburi sezeryan oldu ve gayette sağlıklı bşr kızı var buradaki bizm konusmalarımız sohbetimiz hep samimiyetimizden.
..
Sünnet konusuna gelince de bu elbette ki üzerine fikir alısverisi yapılacak bir konu bize göre...
Sizin fikirleriniz sizi ilgilendirir. Biz birbirlerimizin görüşlerine ihtiyaç duyuyoruz ve ciddi anlamda da faydalı bir topik olduk.
Herkesin görüşü kendine... Sizi niye rahatsız ediyor sünnet konusu anlamadım bunu??
Ortaya atılan bir laf değil netice de.. Karsılıklı diyalog halinde üzerine konusuluyor. Bilmem farkında mısınız? Bence buraya faydalı olmaya değil grubu karıstırmaya gelmişsiniz.

Bir kaç yorum okudum ve zihniyet çok kötü tabi herkesin kendi tercihi saygım sonsuz . Inşallah hayırlı sağlıklı vatanına milletine bağlı bayrağına sevdalı büyüğünü küçüğünü bilen yoldaki karıncayı dahi incitmeyen cevresini koruyan doğayı seven bir evladım olur .Bunun için eşim de bende elimizden geleni yapacağız .Detaylı ultrason da doktorum kalbini gösterirken bile inş iyi kalpli bir insan olur demiştim umarım öyle de olur.

Günün 2-3 saati dışında genel olarak hareketli bir bebeğim var o yüzden saymaya pek ihtiyaç duymadık ama bugün beni endişelendiriyor genel halini bildiğim için
Evet benimki de öyle hareketliydi hep birden hiç hareket etmedi 2 gün boyunca çok zayıftı hareketleri. Ama bi sorun yok dedi doktor. Yine de endişelenmeden bi doktorunla görüş derim.

Amin... cümle evlatlarımız için Amin

Evet benimki de öyle hareketliydi hep birden hiç hareket etmedi 2 gün boyunca çok zayıftı hareketleri. Ama bi sorun yok dedi doktor. Yine de endişelenmeden bi doktorunla görüş derim.
Canım sana nE zamana gün verdi Dr.

Ya ben böle anneleri anlamıyorum çok kızıyorum. Çok şükür kv herzaman eşime söyler yardım etmesi gerektiğini hamileliğimin başından beri de uyarır hep iş yaptırma diye. Duygusal olur bu dönemde incitme diye.
Kendi annemde herzaman abimi uyarır hatta kız kardeşlerine yapılmasın istediğin bişeyi sende sakın eşine yapma der

Bebeğini sen daha iyi bilirsin tabi son kontrolüm de doktor bebeği sordu yine pek hareket etmiyor dedim güzel şeyler yiyince hareket başlıyor dedim seninki sakin bebek olacak dedi.Eger olumsuz bir durum hissediyorsan zaman kaybetmeden doktora git bence nts sokup muayene ederler

Ne güzel... iyi insanlarla karsılassın yollarımız
Allah böyle güzel kalpli insanlardan razı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…