2020 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    278
yoo özür dilemiyorum. görüşümün arkasındayım. sünnet yaptırmak aptalca ve çağdışı. üstelik barbarca ve vahşi bir uygulama.
Sadece bunu dine ve geleneğe bağlamak yanlış. Zaten müslümanlık taki yeri de sağlık için Peygamber efendimin SAV bir çok sünnetinde olduğu gibi buda insanlığa yararlı olan birşey. Bir çok gayrı müslüm dahi erkek çocuklarını sünnet ettiriyorlar. Ben oğlumu sünnet yaptıracağım için aptal olmuyorum

hazreti muhammed zaten sünentli bir bebek olarak doğmuş ve sünnet olmamış. sünnet uygulaması ise, hem kız hem de erkek çocuklarına çok eskiden beri süregelen bir gelenekmiş. yani hz. muhammed'in doğduğu toplumda olan bir gelenek. islam dininin getirdiği bir uygulama olmadığı gibi, sünnete teşvik eden ne bir ayet ne de bir hadis var. afrika ülkelerinde hala kızları da sünnet ettirme geleneği sürüyor. yani işin tarihsel ve dini boyutu araştırıldığında, anlamsızca süregelen bir gelenekten baika bir şey olmadığı anlaşılıyor.

Evet kuzum kalp atışları hızlı hastanedede yattım ama ilaçsız düzeldi kendiliğinden bir müdahale yapılmadı. O yüzden doktor riske girmeyelim dedi.
yoo özür dilemiyorum. görüşümün arkasındayım. sünnet yaptırmak aptalca ve çağdışı. üstelik barbarca ve vahşi bir uygulama.
Tüm dünyada artık gayrimüslimler bile sağlık için sünnet oluyorken böyle düşünmekte ne bilim. Bir siz akıllısınız hanımefendi hepimiz aptalız Allah nasip eder bir erkek evladım olursa bende barbar cahil ve aptal olacağım şimdiden kusura bakmayın birde ahdım var bir sünnet düğünü yapıcam ki çift davul zurnalı kocaman böle herkesi çağıracağım bir düğün

Aynen söyle iyi bi kayınvalideye denk gelemedik. Benim ki yardım etmeyi bırak oğluna da nasihat veriyor resmen yapmasın diye
Bu kayinvalide bana cok tanidik geliyo enistesi is yapabilir ama ogullari asla ben alistim artik esimde korkuyo ben evlendigimde kendi ailem gelince biseye yardim etmem dedi sasirdim gercektende oyle yapiyo garibim

Bulmazsa bulmaz 39 u neden onun lafiyla stres oluyorsun 37 yi geçsin doğalında ilerlesin yeter ki ben 36 bitti 37 ye girdim daha yukarda bayağ

31.haftadan beri ayni şeyi duyuyor olmak gerçekten sinir bozucu ama..
Abla hayr konuş diyorum ben hissiyatimi söylüyorum diyor.
kalbi temizmis..
Allah'ın izniyle 36.yi bitireyim zaten sonrasinda doğum olursa korkmam..

Bu kayinvalide bana cok tanidik geliyo enistesi is yapabilir ama ogullari asla ben alistim artik esimde korkuyo ben evlendigimde kendi ailem gelince biseye yardim etmem dedi sasirdim gercektende oyle yapiyo garibim
Neyse onlar yokken yapsin yardim etsin de onlar varken yapmıyor gibi takilsin
Benim de eşim bana yardim eder anası hic durma laf sokardı onu kötü hissettirmek ve yaptırmamak için bende onlar varken eşime sen git diyorum meyve tabağı felan getirip götürse bile
Bu arada kv kolum bacağım ağrıyor diye kp e cam bile sildirir

Canım benim göbeğim yukarda inmemiş herkes öyle söylüyor ama nst de sancı çıkıyor doktor heran hazırlıklı ol dedi değişiyor yani, korkulacak hiçbirşey yok sağlıcakla gelsinler inş
ptesi nst'ye alacak benide..
merak ettim peki nst'de sancı çıkıyor ise normalde bu sancilari hissediyor muydunuz?

Günaydın kızlar
Uykucu ben hala uyanamıyorum benimde çok uyuma sorunum var

Bende çok uyuyorum gece 12 sabah 10 falan maşallah

Tercih etmeyebilirsiniz aptalca ve çağdışı kelimeleri için özür dileyin lütfen kimse size yaptirmiyorsunuz diye bu kelimeleri kullanmıyor sizde yaptıranlara kullanamazsınız

+1 ne kadar sivri ve saldırgan cümleler bunlar. Burada sünnet yaptırmayı düşünen onlarca anne varken üslup çok önemli.

Arkadaşlar konuşmalarımıza biraz dikkat etsek grupta erken doğum yapanlar varken sürekli 39.haftalarda doğum yapılmalı yazılıyor kimse isteyerek gidip çocugunu erken aldırmıyor. Benim yegenim 35. haftada kendi gelmek istedi ve geldi şimdi 15 yaşında maşallah bebekliğinden beri o kadar güçlü bir bagışıklık sistemi vardı ki hiç antibiyotik bile kullanmadan büyüdü.
İkinci bir konu sürekli normal dogum övülüp duruyor herkesin durumu, sıkıntısı farklı hamile insanları hassas dönemlerinde strse sokmaya ne gerek var. Sen dogur normal neden sezeryanı kötüleyip duruyorsun.
Üçüncü konu sünnet bu konuda yorum bile yapmayacağım...

Doğuran yok heralde genel olarak durumlar iyi :)

Ben Perşembe günü bebek hareketsiz diye acile gittim. Her şey yolundaymış ama hareketsiz olduğu için yatırmak istedi. Kabul etmedim. İli gündür baya hareketli.
Bu arada alttan kontrol oldum acilden giriş yaptığım için genel bi kontrol yaptılar. 1 cm açılma varmış rahim ağzında.
Genelde 2 hafta sonra filan doğum oluyormuş 1 cm açıklıkla. Umutlandım bi bakalım ne olacak :)
Yine de hiç hazır değilim gibi hissediyorum ayy çok heyecanlı bir süreç.
Hakkımızdan hayırlısı olsun.

Helal olsun Ayakta alkışlıyorum noktasına virgülüne katılıyorum

Haklısın arkadaşım herkesin tercihleri kendine. Kimseyi strese sokmayalım dediğin gibi. Bazen istemeden de karşıdakini rahatsız edici konuşabiliyoruz belki. Herkes affetsin kusurlarımızı.
Hepimizin derdi sağlıklı bir doğum yapmak, sağlıklı bebeklerimizi kucağımıza almk.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…