- 24 Ağustos 2012
- 6.055
- 7.342
- 398
Canım çok geçmiş olsun neden öyle ağrın çok oldu ki ağrı kesiciler mi yetersiz ben çok çok ağrım olmasına rağmen 1.günün aksamı ayaktaydim sabaha kadar bebekle ilginlendim ama sürekli ağrı kesici istedim sürekli damardan verdiler .Yürüdükçe acilacaksin kafein al neskafe bitter çikolata falan ye sana iyi gelir hemde ağrılarını azaltır 2 saatte bir ben sek kahve içmiştim. Derin nefes al biraz sakinles annesi seni kokunu istiyordur doysa bile 9 aydır senden başka kimsesi yoktu onun senin kanınla beslendi senin sesini duydu elinden geldiğince emzirmeye çalış uygun bir pozisyon bul yaranı acitmiycak şekilde ben hiç yatarak emzirmedim bebek halen geriliyor ayaklarimi yataktan sallayarak bacaklarının üstüne de yastık koyarak tutturmaya çalıştım belki bu şekilde rahat edersin .Ama en önemlisi gerilme hissediyorlar geçecek bu günlerdeÇok bunaldim. Hastanede 2. Gunum. Cumartesiye kadar burdayım. Iyiki de burdayım gerçi yoksa eşimle ben altından kalkamazdik. Öncelikle doğru düzgün yuruyemiyorum henüz. Karnım ağrıyor. Ağrı kesici alıyorum. Bebek de çok bunalttı beni yaygarayi koparıyor hastanede. Sesi de gur. Meme emmek istemiyor. Formula SMA infant milk diye birşey verdiler ona dadandı. Memeye gidince ağlıyor. Kolastrum ilk uc gün çok faydalı diye goguslerimden masajla sagmays çalıştı hemşireler. Sagdiklarini kalem şırınga gibi birşeye çekip bebeğe vereceklermis. Ne zaman formula yiyor o zaman susuyor. Bazen yine susmuyor kucağımda uyumak istiyor ama benim karnım aciyor tutamiyorum çok uzun süre kucağımda. Yatmaktan popom acıdı ya. Canımdan bezdim iki günde. Bir yandan da beni yürütmeye çalışıyorlar koluma girip hep yatmayayim diye.Imdat diye bagiricam en sonunda
ahahah aynı hayal kırıklığını bende yaşamıştım. 3kg gitmişti sadece. şu an 7kg verdim 11.5kg almıştım. zamanla veriliyor. eski kotumu giydim ptesi doktora giderkenBu arada doğuma gitmeden tartılmıştım 3 gün sonra bi daha tartılayım dedim sadece 3 kilo vermişimo da bebek, suyu falan içimde kaldı heralde
gerçi ayak bileklerim falan yok şu an, bayaa anestezi ödemim var ve kabızlık devam ediyor, bi çözülseydi hayırlısıyla. Zaten ben kendimi biliyodum, ben hiç emzirdim hepsi kendiliğinden gitti diyen annelerden olamadım
Benim kolumda 1 damarım varmış çok zor damar yolu açıyorlar bana hast 2.5 gün boyunca 3 yerimden damar yolu acıktı iki kol 1 el üstüm serum takıyorlar kan içine doluyor sürekli yer değiştiler bebeğin kafasına batmasın diye battaniye sarıyordum .Korkma canım alışacaksın acaba mama. Çok mu geliyorda kusuyor kaç cc veriyorlarSondayi bir kaç saat sonra cikarcaklar o çıksın biraz daha yürürüm. Aşırı rahatsız sondayla yürümek. En az 24 saat kalıyormuş sonda zorunlu
Elimde de damar yolunu kapatmadilsr bekletiyorlar kanama falan olursa hemen müdahale ederiz diye. Oyle olunca sanki elim kolum bağlı gibi. Önce memeyi deniyoruz ama yaygarayi koparıyor hiç istemiyor meme emmek. Ben de korkup ebelere veriuorum direk siz yedirin diye. Ben SMA icirince geri kusuyorebe verince rahat rahat içiyor. Tutmayı beceremiuor olabilirim
Biri okulda biri babannede, emzirirken yazıyorum bende sizeYa sen o bebişle birde 2 cocugunla nasıl buralara da yetişiyorsun valla maşallah
Meme+mama şu anda. Doktorum “sıkıntı olmaz, sadece çok ağrın olduğunda kullan“ dedi. Ben de aynı şeyi sordum yoksa onamajezik emzirirken içilmiyor diye biliyorum. emiyor mu bebeğin
Şöyle birşey mama. Hepsini icirmen şart değil de onlar icirirken biraz iciriyor sonra ters çevirip sırtını sivazliyor. Ben henüz tam yapamiyorum ağır geliyor bebek. Bir de sonda çıkınca daha rahat hareket edicem. O zaman daha rahat kavrarim herhalde bebisiBenim kolumda 1 damarım varmış çok zor damar yolu açıyorlar bana hast 2.5 gün boyunca 3 yerimden damar yolu acıktı iki kol 1 el üstüm serum takıyorlar kan içine doluyor sürekli yer değiştiler bebeğin kafasına batmasın diye battaniye sarıyordum .Korkma canım alışacaksın acaba mama. Çok mu geliyorda kusuyor kaç cc veriyorlar
Bu arada doğuma gitmeden tartılmıştım 3 gün sonra bi daha tartılayım dedim sadece 3 kilo vermişimo da bebek, suyu falan içimde kaldı heralde
gerçi ayak bileklerim falan yok şu an, bayaa anestezi ödemim var ve kabızlık devam ediyor, bi çözülseydi hayırlısıyla. Zaten ben kendimi biliyodum, ben hiç emzirdim hepsi kendiliğinden gitti diyen annelerden olamadım
Ayyy çok tatlıymış bu ben şırınga tarzı bisey sandım. 2.5 gün hemşireleri gözlemledim nasıl tutuyor nasıl dokunuyor nasıl uyandırıyor senin yanında dursunlar gerekirse sen besle alışmış olursun canım .Yerken uyuyorsa soyunduruyorlar ayaklarına pit pit vuruyorlar mamayı içmezse burnunu sıkıyorlarŞöyle birşey mama. Hepsini icirmen şart değil de onlar icirirken biraz iciriyor sonra ters çevirip sırtını sivazliyor. Ben henüz tam yapamiyorum ağır geliyor bebek. Bir de sonda çıkınca daha rahat hareket edicem. O zaman daha rahat kavrarim herhalde bebisi
Bende majezik ıctim doktorum ağrın olursa ic dedi ama eve gelince uykusuzluktan migrenim tutmuştu onun için içtimMeme+mama şu anda. Doktorum “sıkıntı olmaz, sadece çok ağrın olduğunda kullan“ dedi. Ben de aynı şeyi sordum yoksa ona
Canım sen benden önce doğurcan o zaman ben 11 ine randevu aldım tam günü dolsun dedim. Bi bakarsın kendi sancılarımız gelir bugün yarın lap diye doğururuz hala bi umudum varBenim bebis 15 gundur ayni kiloda 9 kasima sezaryen günü aldik covid testi olcam sıra bekliyorum simdi beni de yazwendy cim
Çok tatlısınız darısı başımıza artık sağ salim kucağına almışsınız ne mutlu.3 gün çok değil mi canım ya hayırdır bi sıkıntı mi varAdı Ekin 39+6 sezeryan kilo 3200 boy çıkarken olculuyormus. 3 gün hastane olucam, prosedür böyleymiş. Detaylı yazarim
31 ekim doğumDogum yapan anneler doktor kontrolüne ne sıklıkla gidiyorsunuz.
Biz 24 ekim doğum
26 ekim hast çıkış
27 ekim bebek genel muayene işitme testi ve benim sezeryan kanama kontrolüm
31 ekim bebek genel kontrol
2 kasım sağlık ocağı
Ve bu cumartesi yine bebek genel kontrol
Ne zaman bitecek bu has işleri
Sagol canim anca yazabiliyorum agrim vardi biraz cok sukur saglikli bisekilde kucagimiza aldik cok guzel bir kizim var rahm8m cok incelmis dr eger kilo alsaydi dedi tasiyamaz rahmin delinirmis dedi vardir herseyde bir hayir darisi diger arkadslara
ayda bir gidersin artık bebeğin için. ben 1 yaşına kadar ayda 1 götürüyordum doktora. sağlık ocağına aşıdan aşıya giderim artık. şu dönemde sık gitmeye gerek yok bir problem yoksaDogum yapan anneler doktor kontrolüne ne sıklıkla gidiyorsunuz.
Biz 24 ekim doğum
26 ekim hast çıkış
27 ekim bebek genel muayene işitme testi ve benim sezeryan kanama kontrolüm
31 ekim bebek genel kontrol
2 kasım sağlık ocağı
Ve bu cumartesi yine bebek genel kontrol
Ne zaman bitecek bu has işleri
majezik benim 1 numaralı ağrı kesicim de ondan sordum bende. parol minoset kesmşyor bende ağrıyıMeme+mama şu anda. Doktorum “sıkıntı olmaz, sadece çok ağrın olduğunda kullan“ dedi. Ben de aynı şeyi sordum yoksa ona
Bende majezik ıctim doktorum ağrın olursa ic dedi ama eve gelince uykusuzluktan migrenim tutmuştu onun için içtim
majezik benim 1 numaralı ağrı kesicim de ondan sordum bende. parol minoset kesmşyor bende ağrıyı
Ben de yatağın icine girdim insallah kendi sancim hayirsiysa gelsin diye icimden geciriyordum. Bilmiyorum biraz garip ve kötü hissediyorum.Canım sen benden önce doğurcan o zaman ben 11 ine randevu aldım tam günü dolsun dedim. Bi bakarsın kendi sancılarımız gelir bugün yarın lap diye doğururuz hala bi umudum var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?