- 8 Mayıs 2013
- 11.896
- 25.514
- 798
Canım o zaman bol bol yürü, lavaboya çıkamamak sancı yapar. Doktoruna lavman bi danış yapabilir miyim diye. Seni rahatlatır. Patlayacak gibi olmuşsundur kesin ya. Çok zor.İçmediğim komposto kalmadı. Gazimi ve küçük tuvaleti yapinca çıkardılar. Seyhan başkentin hemsirelik hizmetlerinden de doğum dr um ve anestezi dr um disinda nbetci doktorlardan da hic memnun kalmadım. Hemsireler stajyer gibiydi bebek hemşiresi disindakkler servistekiler zten hepsi liseli gibi kucuk.
Kizlar cocuk isi zormus ya 1.00 de 3 30 da besledik 6 da beslicektik babasiyla uyanamamisz alarma 7 olmus. İnsan 2. Ye nasıl cesaret ediyor bu zorlukları bile bile ben edemem heralde.
Senin süreç baya uzun ve zor olmuş ya. Türkiyede daha hızlı ilerliyor süreç. Daha kolay haliyle.Ameliyattan 24 saat sonra sonda çıkarıldı.o zamana kadar gaz ve ya tuvalete çıkmadım. 24 saat sonrası kendim çiş yapmaya başladım. Büyük tuvaletimi ise ilaç verdiler bağırsakları hızlandıran yumuşatan tam olarak 3. Günün sonunda yaptım. Gaz ise ameliyattan bur gün sonra cikarmaya başladım. Zor bir süreç.
39+1 olduğun gün 39u tamamlayıp 40.haftaya girmiş oluyorsun. sen şu an takvime göre 37+ lardasın yani 38in içindesin.sagol canım ya bir sorun çikar diye korktuum
bende geçen hafta girmistim nstye sancı yok tu insallah dogurana kadar olmaz cünkü karantinadayım dr benden covid testi istemedi 25 kasimda gel dogum olcak dedi
bende tam 39 a giriyorum yani 40.hafta mı oluyor yani
Ben olacagım nasipse canım. Doguma gırecegım gun 39#1 olacagım onumuz carsamba. Dr ozellikle 39un içine girelim dedi. Doguma sayılı gunler kaldı. Bugun ve dogum yapacagım sabahı saymazsam 5 gun kaldı bilekızlar ikinci sezeryanı 39.haftada olan var mı aranızda?
Bol bol sıvı tuketerek canım. Bol su en az 3 4 litre. Katı seylerı minimum sınırda yiyerek. Yazdıkları gıbı hosaf, rezene, corba gıbı ve lifli seyler tuketerek. Bagırsaklqrını yumusak tutmalısın. Bende de kabızlık sorunu var. Ve bu sadece hamilelik degıl normalde de basıma gelen bisey sık sık. Son 2 gun kala daha hafif beslenmeyi dusunuyorum.İçmediğim komposto kalmadı. Gazimi ve küçük tuvaleti yapinca çıkardılar. Seyhan başkentin hemsirelik hizmetlerinden de doğum dr um ve anestezi dr um disinda nbetci doktorlardan da hic memnun kalmadım. Hemsireler stajyer gibiydi bebek hemşiresi disindakkler servistekiler zten hepsi liseli gibi kucuk.
Kizlar cocuk isi zormus ya 1.00 de 3 30 da besledik 6 da beslicektik babasiyla uyanamamisz alarma 7 olmus. İnsan 2. Ye nasıl cesaret ediyor bu zorlukları bile bile ben edemem heralde.
Allah beterinden korusun. Of ya çok zor gerçekten . Karantina bitince herşey normale dönüyor mu. Hastalığı şikayetleri devam ediyor mu .Canım ben 14 gün kaldım, pozitiflerin 10 günde, temaslıların 14 günde bitiyor karantinasıeşimin ikinci testi de pozitif çıkınca biz kendimiz gönüllü olarak bir 10 gün daha kaldık. Bir aya yakın evdeydik hala psikolojim düzelmedi
Bişey yoktur canım sen canını sıkma. Allah yardım ediyor . Hareketleri nasıl normal minegatif cikmasina sevindim canım icin rahatlamıs oldu.bende acaba mi diye diye günleri geciriyorum bana bir tane bile belirti olursa yaparız dedi ondan bekliyorum ins olmambenimde kontrolum yarin ama dr gelme bebegin hareketleri say az çıkarsa kanama ve suyun gelirse 112yi ara seni getirirler dedi yoksa dısarda beni görseler para cezasi varmıs
38+5 e gun verildi bana canim daha olmadim ama bekliyorum insallh 20sinekızlar ikinci sezeryanı 39.haftada olan var mı aranızda?
Yapmadılar neymiş birden fazla belirti olması gerekiyormuş. Çok saçma sanki aynı çatı altında değildik birlikte yatağı paylaşıyoruz. Eşim annesinin evine gitti oraya geldi acil servis . Benim durumumu anlatmış. Bide korkuttular kendi doktoruna gitsin bebeği alabilirler demişler . Psikolojim bozuldu .Ne kadar kotu ya neden ters bu insanlar böyle. Kibar davranmak varken hele de gebe birine.zaten eşin pozitif çıkınca otomstik olarak sana da test yapmıyorlar mi hamilesin diye?
Hayırlı doğumlar olsun canımBende geldim hastanedeyim kızlar yatış işlemlerini bekliyorum bol bol dua edin bende sağlıkla alayım bebişimi kucağıma
Zorluklari olmustur illaki ilk sezaryenin de ama niyeyse hep iyi seyler kalmis aklimda sanki kizimi ilk gordugum onun minikligi masumlugu yanimizda olan sevdiklerimiz sevincimiz bunlari hatirliyorum... insan boyle cesaret ediyor demekİçmediğim komposto kalmadı. Gazimi ve küçük tuvaleti yapinca çıkardılar. Seyhan başkentin hemsirelik hizmetlerinden de doğum dr um ve anestezi dr um disinda nbetci doktorlardan da hic memnun kalmadım. Hemsireler stajyer gibiydi bebek hemşiresi disindakkler servistekiler zten hepsi liseli gibi kucuk.
Kizlar cocuk isi zormus ya 1.00 de 3 30 da besledik 6 da beslicektik babasiyla uyanamamisz alarma 7 olmus. İnsan 2. Ye nasıl cesaret ediyor bu zorlukları bile bile ben edemem heralde
Canım yapmıyorlar maalesef, benimde babam temaslı çıktı riskli gruptaydı aile hekimliği aramış belirti gösterirsen ara ilaç getirelim demiş ortada test filan da yok. Temaslı olunca karantina da belirti gösterirsen ilacı getirirp test yapıyorlar sonra test sonucu pozitifse arayıp ilaçlara başlayın diyorlarmış. Cok şükür babamda bi belirti yok ama iste babamdan dolayı annem kardeşlerim hep evde karantina da. Annemde gelemiyro. Test yapmıyorlar belirti yoksa öyleYapmadılar neymiş birden fazla belirti olması gerekiyormuş. Çok saçma sanki aynı çatı altında değildik birlikte yatağı paylaşıyoruz. Eşim annesinin evine gitti oraya geldi acil servis . Benim durumumu anlatmış. Bide korkuttular kendi doktoruna gitsin bebeği alabilirler demişler . Psikolojim bozuldu .
Hadi bakalım canım güzel haberlerini alalım. Sağlıkla gelsin minikBende geldim hastanedeyim kızlar yatış işlemlerini bekliyorum bol bol dua edin bende sağlıkla alayım bebişimi kucağıma
Çooooook sevindim inanki gözün aydın şimdi senin icin belki daha zor olur bocalama anlamında yeni buluşup alışacaksınız çok şükür Allaha bugünü gösterdiValla sorma şok oldm dunseninkinin durumlqr nasil
Haydi hayırla sağlıkla doğurBende geldim hastanedeyim kızlar yatış işlemlerini bekliyorum bol bol dua edin bende sağlıkla alayım bebişimi kucağıma
Karnina bastirdilar mi aslihan bana basmadilar. 20 dk kesintisiz yurumedm ben nefesm kesiliyodu. Gaz cikarttm bu sabah biraz tuvalete de çıkarsam super olcak. Bir de karnim şişti diye mi bilmiyorum dikisin ust tarafi alt tarafından bombeli normal mi kizlar ya.Ben ameliyattan çıktım 5 saat sonra çorba getirdiler onu içtim biraz. Sonra iki hemşire geldi her yerimi temizlediler, sondayı çıkarıp üzerimi giydirdiler. Kendi hasta bezlerini bağladılar depend giymeme izin vermediler.
Yavaş yavaş kaldırdılar ayağı 20 dakika yürümek zorunlu dediler. Sonra da saat başı kalkıp yürüyeceksin dediler. Ben de yaptım dediklerini. Ertesi sabah hem gaz çıkardım hem de lavaboya çıktım büyük abdestimi yaptım.
Ama sadece sıvı, sulu beslen dediler. Öyle yaptım ben de. Zaten gelen yemek sadece çorbaydı hasta için. Kahvaltı bile çorba ve yoğurttu :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?