2020 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    278
Benim kızım da cumartesi 5 aylık oldu. 1 haftadır ben de meyve emziği ile elma veriyorum. Çok az az. Bugün de ona yoğurt mayaladım. Bakalim yarın tattiracagim. 3 gün kuraliile değil de.tek tek denemeyi düşünüyorum . Bakalim güzel ve faydalı bi süreç olur hepimize ins

Bende çok kararsızım doktorum 6. ayda diyor sizin gibi öncesinde tadımlık başlasam mı diye düşünüyorum
Valla ben 180 günü doldurmak çok istiyorum benim de doktor tadımlık başla arttır dedi bi de annemin baskısı var üstümde ver ver yedir yedir diyip duruyor tadını alsin alışsın diye en az 5 buçuk oluruz da bizde bakalım 6 yi da bulabiliriz

Baya uzun süre nasıl baş edicem bu huysuzlugu ile bilmiyorum

Evet kuzum mecbur takıyorum tırnaklarını uyurken bile kestirmiyor kessem bile kalanı çok keskin oluyor
Canım sen gece tak eldiven gündüz takmasan da kendini çizmesin zarari felan olmaz eldivenin elini en erken tanıyan kullanan bebeklerden bnm oğlum ben epey taktım doğduğunda. Sonra takmıyordum bayadır geçen hafta kendini çok kötü yaralamış gece bir kaç gün taktim burnunun kenarı çok kötü yara olmuş incecik derisi var zaten bebeklerin birde alerjik bebek bizimkiler yediklerimizden etkilenip hemen gözlerini kaşıyorlar her bebek kendini kaşımıyor çizmiyor alerjik bebekler öyle olmuyor malesef gece huzursuzluğu çok fazla olduğu zaman da kendini çiziyor

5 aya bir hafta kala yoğurtla başladım pek sevmedi tadim yaotim hoslanmadi simdj sebze çorbasını içiyor her gün bi ogun veriyorum balkabagi yeşil kabak patates havuc elma muz denendi
korkarak verıyorum bende agzını burnunu eksıttı zaten muhallebı 1 tatlı kasıgından yapıp verıyorum yavastan ama korkmuyoda degılım aşırı gazlı bir oğlum var çünkü

Maşallah canim, baştan beri hep mi böyle? Yoksa zamanla mi böyle oldu ?
Canim bastan beri boyle ilk dogdugunda hic uyandiramiyorduk ozellikle cok zordu beslemek valla simdi rahatiz ama

Arkadaşlar sizin de saçınız döküldü mu ? 1haftadir saçlarım inanılmaz dökülüyor neden olabilir? Vitaminlerimi kullanıyorum. Demir takviyesi de alıyorum.
Benim dokulmelerim 5.ayda epey azaldi canim

Kızlar d vit olarak ocean damla aldım bu sefer , doktorumuz 1x1 puf dedi ama ben sprey ucuyla pek rahat veremiyorum gelip gelmediğinden emin değilim , damlalık ucuyla vermek istiyorum o daha rahat gibi ama onunla da mı 1 damla vereceğiz yoksa 3 damla mı vermek gerekiyor ? 1 puf 1 damlaya eşit mi ? Bana az gibi geliyor , sizler nasıl kullanıyorsunuz ?

İnşallah

Hâlâ eldiven kullanıyor musunuz canim ? Artık baya büyüdüler bence çıkarmalısın. Biz hiç eldiven kullanmadık.
Mecbur kullaniyorum canım kafasını tirnakliyor kulaklarını en önemlisi bingildagini bende takmak istemiyorum ama bu gaz sancısı bitiriyor kızımı gündüz bir dk uyumayan kız yorgunluktan bir saat uyuyor

Bende de fıs var cnm gidiyor suratından belli ama kabızlık yapıyor sanki bnm kulandigim

Evet kuzum mecbur takıyorum tırnaklarını uyurken bile kestirmiyor kessem bile kalanı çok keskin oluyor
Canım bence törpüle elleri gelişim için önemli

Bende aynısını kullanıyorum puf yapamadım 3 damla veriyorum 1 puf:3damla

Hala eldiven mi takiyorsun ben 10 günlükken çıkardım. Biseyleri nasıl tutacak eldiven varken.

Tirnaklarini törpülemeyi deneyin kağıt törpü ile, ben emzirirken uyukladığı sıra kesiyorum.

Biz ek gidaya 2 hafta önce başladık, bal kabağı, havuç, hurma ,yogurt, muz ,elma, armut denedim. Labne ve lor yaptim denedim. Sadece muzu deliler gibi yedi meyve püre şeyi varya adını bilmiyorum onun içine koydum. Yoğurttan nefret ediyor hurma haşlayıp ezdim içine ancak öyle yedi. Avokadoyu nasıl vereceğimi bilemedim ben hayatımda hiç avokado yemedim o bana ben ona bakıyorum 1 dilim kesip icini püre yaptim begenmedi tadı da saman gibi nesine deli oluyolar anlamadim. Karardı attim 1 tane daha var öneriniz varsa bekliyorum çok besleyiciymis yedirebilirsem mutlu olacağım.
Onun dışında pirinc unu ,keci boynuzu unu ve özü ,tam buğday unu aldim ama daha hiç kullanmadım zaten 1 cay kaşığı ya yiyor ya da yemiyor. Sadece anne sütü ile 6. Ayi tamamlariz saniyordum dr ver diyince asiri panik oldum yemedikçe de sinir oldum. Çok yorucu bibsurec hepimize kolay gelsin

Hala eldiven mi takiyorsun ben 10 günlükken çıkardım. Biseyleri nasıl tutacak eldiven varken.
Evet takıyorum bu tutmasına engel değil . Onun iyiliği için hala takıyorum ve takmaya devam edeceğim torpude ise yaramıyor kızım babası gibi bir günde tırnakları uzuyor torpuledikce daha keskin oluyor . Tutması birşeylere uzanıp almasında hiç sıkıntı çekmedim .

Canım bence törpüle elleri gelişim için önemli
Torpuluyorum tırnak makasındaki torpuyle daha keskin oluyor . El gelişiminde sıkıntımız yok aslında yanımdayken eldiven takmıyorum herşeyi tutuyor ellerini kaç aydır hayranlıkla izliyor . Artık saç çekme moduna bile girdik

Canim daha 2 hafta olmuş başlayalı hiç moralini bozma, senin de dediğin gibi tadım zamanları bunlar. Yoğurttan nefret etmez hemen canim, öyle düşünme. Bi kaç hafta sonra tekrar teklif et. Ilk defa anne sütünden farklı bisi yiyecekler , cok normal yüzlerini eksitmeleri falan.. 3 4 haftaya zevkli bi süreç olur. Merak etme ,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…