Herkes başlamış gibi bende heveslendim 5,5 ta bizde başlayalım bakalım ama nasıl başlayacağım ilk ne vereceğim hiç fikrim yokValla ben 180 günü doldurmak çok istiyorum benim de doktor tadımlık başla arttır dedi bi de annemin baskısı var üstümde ver ver yedir yedir diyip duruyor tadını alsin alışsın diye en az 5 buçuk oluruz da bizde bakalım 6 yi da bulabiliriz
1 puf 3 damlaya eşitmiş canım o yüzden 3 damla vereceksin bizde hergün 3 damla veriyoruzKızlar d vit olarak ocean damla aldım bu sefer , doktorumuz 1x1 puf dedi ama ben sprey ucuyla pek rahat veremiyorum gelip gelmediğinden emin değilim , damlalık ucuyla vermek istiyorum o daha rahat gibi ama onunla da mı 1 damla vereceğiz yoksa 3 damla mı vermek gerekiyor ? 1 puf 1 damlaya eşit mi ? Bana az gibi geliyor , sizler nasıl kullanıyorsunuz ?
buharda haşladım ezdim çatallaBizim daha 5 ay dolmadı 5 buçuk olunca bende yavaştan tadımlara başlayayım meyve filesiyle iyi oluyordur dimi damaklarınıda kaşırlar.Havucu haşlayıp mı verdin?
muza karıştırabilirsin avokadoyuBiz ek gidaya 2 hafta önce başladık, bal kabağı, havuç, hurma ,yogurt, muz ,elma, armut denedim. Labne ve lor yaptim denedim. Sadece muzu deliler gibi yedi meyve püre şeyi varya adını bilmiyorum onun içine koydum. Yoğurttan nefret ediyor hurma haşlayıp ezdim içine ancak öyle yedi. Avokadoyu nasıl vereceğimi bilemedim ben hayatımda hiç avokado yemedim o bana ben ona bakıyorum 1 dilim kesip icini püre yaptim begenmedi tadı da saman gibi nesine deli oluyolar anlamadim. Karardı attim 1 tane daha var öneriniz varsa bekliyorum çok besleyiciymis yedirebilirsem mutlu olacağım.
Onun dışında pirinc unu ,keci boynuzu unu ve özü ,tam buğday unu aldim ama daha hiç kullanmadım zaten 1 cay kaşığı ya yiyor ya da yemiyor. Sadece anne sütü ile 6. Ayi tamamlariz saniyordum dr ver diyince asiri panik oldum yemedikçe de sinir oldum. Çok yorucu bibsurec hepimize kolay gelsi
Ben muhallebi kısmına geçmedim henüz 6 aydan sonra başlayacağım. Yeni tadlar keşfettileri için her tada suratları değişiyor. Yogurdu ilk inek sütüyle yaptim gaz yapti gunluk sütle devam ediyorumkorkarak verıyorum bende agzını burnunu eksıttı zaten muhallebı 1 tatlı kasıgından yapıp verıyorum yavastan ama korkmuyoda degılım aşırı gazlı bir oğlum var çünkü
Gunde bir kez ek gida veriyorum o da ikindi vakti genelde yatarken emiyor yetmezse mama veriyorum canimMaşallah canim.siz baya ek gıda olayını yarılamışsınızgece uykudan önce bisi veriyor musun ek gıda icin de canim ?
Ocean 1 pis sıkıyorum ağzına. Gelince zaten yüzünü burusturur ordan anlarsınKızlar d vit olarak ocean damla aldım bu sefer , doktorumuz 1x1 puf dedi ama ben sprey ucuyla pek rahat veremiyorum gelip gelmediğinden emin değilim , damlalık ucuyla vermek istiyorum o daha rahat gibi ama onunla da mı 1 damla vereceğiz yoksa 3 damla mı vermek gerekiyor ? 1 puf 1 damlaya eşit mi ? Bana az gibi geliyor , sizler nasıl kullanıyorsunuz ?
Aslında arkadas ellerin duyusal gelişim için çıplak olmasının cok önemli oldugu söylüyor. El gelisimi iyi olsa bile eldiven takarsanız duyusal gelişimi eksik olur. Duyusal gelisimi desteklemek için tam da bu ellerini kesfettiği uzun uzun incelediği dönemde farklı dokulara dokundurtmak tanımasına fırsat verip gelişimini desteklemek gerekiyor. Mesela ben kundakta büyümüşüm ellerim baglı haliyle. Şimdi duyusal problemlerim var. Şeftali, çagla, kayısı vb tüylü meyvelere dokunamam. Burada adlarını yazmak bile bütün tüylerimi diken diken ettiTorpuluyorum tırnak makasındaki torpuyle daha keskin oluyor . El gelişiminde sıkıntımız yok aslında yanımdayken eldiven takmıyorum herşeyi tutuyor ellerini kaç aydır hayranlıkla izliyor . Artık saç çekme moduna bile girdik
Yorucu ama cok zevkliBiz ek gidaya 2 hafta önce başladık, bal kabağı, havuç, hurma ,yogurt, muz ,elma, armut denedim. Labne ve lor yaptim denedim. Sadece muzu deliler gibi yedi meyve püre şeyi varya adını bilmiyorum onun içine koydum. Yoğurttan nefret ediyor hurma haşlayıp ezdim içine ancak öyle yedi. Avokadoyu nasıl vereceğimi bilemedim ben hayatımda hiç avokado yemedim o bana ben ona bakıyorum 1 dilim kesip icini püre yaptim begenmedi tadı da saman gibi nesine deli oluyolar anlamadim. Karardı attim 1 tane daha var öneriniz varsa bekliyorum çok besleyiciymis yedirebilirsem mutlu olacağım.
Onun dışında pirinc unu ,keci boynuzu unu ve özü ,tam buğday unu aldim ama daha hiç kullanmadım zaten 1 cay kaşığı ya yiyor ya da yemiyor. Sadece anne sütü ile 6. Ayi tamamlariz saniyordum dr ver diyince asiri panik oldum yemedikçe de sinir oldum. Çok yorucu bibsurec hepimize kolay gelsin
Camim kaç aylık oldular eldiven mi takiyorsun halenKızlar daha hiç disi çıkmayan bebiş varmı .bizimki çıkarıyor gibi sonrasi yok.kulagina çok vuruyor kaç aydır . anlamadim elimi alıp damagiyla ezmeye çalışıyor. Bide eldiveni cikariyormu sizinkiler öğrenmiş kızım eldiveni çıkarıyor sürekli.
AmiiinCanim daha 2 hafta olmuş başlayalı hiç moralini bozma, senin de dediğin gibi tadım zamanları bunlar. Yoğurttan nefret etmez hemen canim, öyle düşünme. Bi kaç hafta sonra tekrar teklif et. Ilk defa anne sütünden farklı bisi yiyecekler , cok normal yüzlerini eksitmeleri falan.. 3 4 haftaya zevkli bi süreç olur. Merak etme ,
Oyle sakladım ama hava aldi heralde ,ne biliym erken mi acaba hersey +6 yazıyor internette bizim dr da süt ve bal haric herseyi ver dedi hemde küçük kase ve 3 öğün. Ben 1 cay kaşığına razıyım aslindaYorucu ama cok zevkliOna ozel birseyler hazırlamak hoşuma gidiyor.Bi gidayi sevmediyse israr etme demisti doktorumuz.Bizde yogurdu pek sevmedik.ilk inek sütü probiyotik mayayla mayaladim inek sütü gaz yapti simdi gunluk sut le mayaliyorum elma rendesiyle bir kaşık anca yiyiyor. Avakado için biraz erken değil mi sade sevmesi çok zor yoğurduna veya sebze çorbasına az tadını almiycak miktarda verirsen belki yiyebilir. Kararmamasi içinde çekirdeğini çıkarmadan strec e sarıp bir kaç gün dolapta muhafaza edebilirsin.
O kadar haklısın ki ,hatta çorap bile çok giydirmemek çeşitli dokulara temas etmesini sağlamak lazım duyu bütünleme adına. Bebeklerin cildi çok hassas evet qma aynı zamanda çok hızlı iyileşiyor hücre bölünmesi çok hızlı olduğu için.Aslında arkadas ellerin duyusal gelişim için çıplak olmasının cok önemli oldugu söylüyor. El gelisimi iyi olsa bile eldiven takarsanız duyusal gelişimi eksik olur. Duyusal gelisimi desteklemek için tam da bu ellerini kesfettiği uzun uzun incelediği dönemde farklı dokulara dokundurtmak tanımasına fırsat verip gelişimini desteklemek gerekiyor. Mesela ben kundakta büyümüşüm ellerim baglı haliyle. Şimdi duyusal problemlerim var. Şeftali, çagla, kayısı vb tüylü meyvelere dokunamam. Burada adlarını yazmak bile bütün tüylerimi diken diken etti. Öğretmenim diye midir nedir vok konuştum uzun lafın kısası yüzünü çizse birsey olmaz ama eldiven takarsa gelişimiolumsuz etkilenir arkadasım.
Bizim kizin daha disi cikmadi gorunurde de yok henuz cnmKızlar daha hiç disi çıkmayan bebiş varmı .bizimki çıkarıyor gibi sonrasi yok.kulagina çok vuruyor kaç aydır . anlamadim elimi alıp damagiyla ezmeye çalışıyor. Bide eldiveni cikariyormu sizinkiler öğrenmiş kızım eldiveni çıkarıyor sürekli.
Genelde ilac kutusunun uzerinde yazar canim 1fis esittir ... damla diye bir bak bakalim uzerineKızlar d vit olarak ocean damla aldım bu sefer , doktorumuz 1x1 puf dedi ama ben sprey ucuyla pek rahat veremiyorum gelip gelmediğinden emin değilim , damlalık ucuyla vermek istiyorum o daha rahat gibi ama onunla da mı 1 damla vereceğiz yoksa 3 damla mı vermek gerekiyor ? 1 puf 1 damlaya eşit mi ? Bana az gibi geliyor , sizler nasıl kullanıyorsunuz ?
Canim ben de cok gec çıkardım eldiveni cok iyi anlıyorum seni.. haklısın aurekli kendilerine zarar verebiliyor bazı çocuklar... ama bor yandan da eli biseyleri farklı dokuları hissetsin istedim.. önceleri emzirirken tek el açtım ama durmuyor surekli kendini tırmalıyor sakinken açmaya çalıştım. Sonra sakin oldukça oyuncakları ellettim. Ama beş dk değil 10 sn bile ayrılamazdim yanından sonra cok cok yavaş sanırım 1 veya 2 ay sürdü,eldivensiz vakitleri arttira arttira gündüzleri açık kalmaya baslladi.. ama hala geceleri takıyorum. Cunku surekli yüzünü gözünü ovarak uyaniyir. Ve tırnak kessemde torpulesem de cok keskin.. fakat şunu farkettim uyku sersemi değilken uyanıkken gözünü surekli elinin tersiyle kasıyor tırnağını hic sürmemeye calisiyor demekki o şekilde caninin yandığını anladi..Evet takıyorum bu tutmasına engel değil . Onun iyiliği için hala takıyorum ve takmaya devam edeceğim torpude ise yaramıyor kızım babası gibi bir günde tırnakları uzuyor torpuledikce daha keskin oluyor . Tutması birşeylere uzanıp almasında hiç sıkıntı çekmedim .
Ben de aynı durumdayım. Ne garip bişey bu nasıl uyuyup kalmıyor hayret. Hala uyanığız bu saatte uyumuyor hiç. Baybay night bildiğim kadarıyla çocuklar için. Bebeklere verilmiyor.Gerçekten asla ama asla uyumayan bebek var mafoldum artık yorgunluktan eşimde bende 2 saat sallıorum 15 dk uyuyor gecede gündüzde kullanmadığım şey kalmadı hic birşey fayda etmiuor baybay night bile verdim
kaç aylık bebeğin aktardan anason alıp demle ve iç gunde 400 ml ıc ve farkedıceksın uykusunun düzeldiğiniGerçekten asla ama asla uyumayan bebek var mafoldum artık yorgunluktan eşimde bende 2 saat sallıorum 15 dk uyuyor gecede gündüzde kullanmadığım şey kalmadı hic birşey fayda etmiuor baybay night bile verdim
Evet kuzum .5 aya girecegiz 10 gün sonra ya çıkarıca kafa göz yüz kalmıyor ayakları bil çizik çizik . Kesmeylede olmuyor torpuluyorum daha keskin oluyor babaya çekmiş bu konuda bugün kesince yarın uzuyor .Camim kaç aylık oldular eldiven mi takiyorsun halen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?