2020 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    278
Merhaba anneler. Bebişlerin uyumayıp huysuzluk yapmaları alerji, idrar enfeksiyonu ya da orta kulak enfeksiyonu oluyor genelde. Özellikle memeden ayrılıp ağlıyorsa kulağını çekiştirip duruyorsa ve uykusuzluk orta kulak enfeksiyonuna baktırın derim. Bunlar görünmez huzursuz edici rahatsızlıklarmış.

Annelerim bisey sormak istiyorum benin kizda bugün baya gaz var osurup duruyor cıkaramadikca agliyor,emzirdigim zamanda karnı gurulduyor acaba dün iftarda nohutlu pilav yemistim o yapmis olabilir mi yoksa üc gündür maflor plus damla kullanıyorduk o yapmıstır..eski kızım geri geldi resmen bugün uyuyamadı gazdan

Benim bebeğim de aynı sizin anlattığınız gibiydi, bugün doktora gittik kulağında iltihap varmış antibiyotik şurup ve kulak damlası verdi, sizin bebekte de olmuştu değil mi, geçti mi sizin bebeğin rahatsızlığı, ilaç olarak ne vermişti size, antibiyotiğin adı neydi, bide kaç güne geçiyo acaba ilaçları kullanınca

Evet malesef. Bize de antibiyotik şurup verdi ama benim bebiş içmedi o yüzden iğne vuruldu 6 gün. Yarın kontrole gideceğiz. Geçti mi bilmiyorum ama sanki hala belirtiler var gibi. Eskiye göre biraz daha mutlu ve biraz daha fazla uyuyor ama hala geceleri sık uyanıyor. Antibiyotiğin adı sanırım klamoks bıd. 2. Gün falan rahatlama başlıyor.

Bizim ilacın ismi de largopen, inşallah geçmiştir bebeğinizin rahatsızlığı, Allah şifa versin, bende bugün akşam başlıcam ilaca inşallah içirebilirim

Kulakta enfeksiyon neden olurmuş siz biliyo musunuz, doktor iltihap var kulakta deyince hiç sormak aklıma gelmedi

Canım bunun adı die off sendromu
Yani iyileşme krizi bir hafta 10 gün sürebilir
Peki neden oluyor probiyotik kullanmaya başlayınca oluyor bagirsaklarindaki yararlı bakteriler ne kadar azaldı ise zararlı bakteriler o kadar artıyor bu da neden oluyor dersen süt alerjili bebeklerde uzun süren ishal mukus yararlı bakterileri azaltıyor
Sonra probiyotik almaya başlayınca faydalı bakteriler zararlı bakterileri öldürüyor ve ortaya gaz ve toksinler çıkıyor bu da sanci yapıyor içerde yararlı bakteriler zararlı bakterilerle savaş veriyor
Yararlı bakterilerinin azalmış olması durumuna göre 3 gün ile 10 gün arası sürebilir bu esnada huzursuzluk gaz sancısı uykuya dalamama mızmızlanma vs olabilir bazı bebeklerde küçük egzamalar ve cilt de sivilce bile olabiliyor toksinler atılırken ama dediğim gibi bu iyileşme krizi ve probiyotigi kullanmaya devam ettikçe geçecek
Ben klaire labs kullandım daha yoğun içerikli olduğu için bizdede epey bu belirtiler oldu şimdi geçti Kakasi bağırsakları çok güzel çok şükür

Aynı durumdayım ne hayyaler kurduk ne hale düştük hele hamilelik başlı başına evde geçti
zaten depresyondayım ben psikolojim alt üst oldu

Ayni durumdayim cnm hamilelikte cok kotuydu ben resmen insan ozluyorum ya ama dedigin gibi alisiyiruz hrealde tembellik ediyorum bazen disari cikarken bitsede kurtulsak ga cocuklarimiz park bile goremiycek bu gidisle

Evet kızlar hamilelikler güme gitti tadını çıkaramadık inşallah salgın biter de bebelerimizin bu günlerinin tadını alırız gezer tozarız
Parklara da pikniklere gezmelere de gönül rahatlığı ile gidebiliriz insallah

Ya anlamıstim zaten probiyitikten olduguni vermicektim bende vereyim ozaman bari sagol canım ya sizin kac günde iyilesti
Ins bizde cabuk atlatıriz

Kulakta enfeksiyon neden olurmuş siz biliyo musunuz, doktor iltihap var kulakta deyince hiç sormak aklıma gelmedi
Bebekleri 6. Aya kadar yaklaşık 45 derece dik pozisyonda yatırıp uyutmak, dik pozisyonda emzirmek gerekirmiş. Ben doğduğundan beri hiç düz yatırmadım ve hiç yatık pozisyonda emzirmedim ama oldu belki de genetik benim de kulağımla çok uğraşmışlar. Doktor emme refleksi yüzünden olduğunu ne kadar dikkat etsek de olabildiğini söyledi bizim bunlara dikkat ettiğimizi gözönünde bulundurunca. İnşallah bebişin iyileşir hemencik.

Son düzenleme:
Doktora götürdüm gece artık 1-2 saatte 1 ağladığı için ne sıkıntısı var diye mamadan yapar dedi mamayı değiştirdi bide relactaz verdi benmkide süt alerjisi keçi sütü veriyordum keçi sütüde kullanılmazmş

Merhaba Kasım anneleri nasılsınız
Aranızda göz muayenesine götürüpte minnoşların gözü astigmat çıkan var mı biz 5 aylıkken gittik 2.5 astigmat çıktı. Biraz üzüldüm. Bizim gibi olanlar var mı

Ben bazen yatarak emziriyodum, dikkat ediyim bundan sonra, inşallah ikimizinki de bi an önce iyileşirler

merhaba canım benim kızdada süt alerjisi var emzirdiğim için inek ve keçi sütü veremiyorım bende tüketemiyorum boynunun altı hep yara olmuştu daha yeni geçti

kızlar selam biz 5 buçuk aylık olduk grubun erken gelen ablasısizlerde durum nedir kızımda süt alerjisi çıktı yavaş yavaş ek gıdaya başladık sayılır sizlerde bi aıkıntı yoktur inşallah

1 gunde neler veriyorsun nasil veriyorsun öğün olarakmi veriyorsun.bebegin tam olarak kac gunluk canim.benimki tam 5.5 aylik 3 gün kurali yapiyorum yogurt havuc elma armut kayisi bugünde kabak basladik hic sevmedi.yumurta sarisi verebilirmiyim labne falan.3 öğün verebilirmiyiz 5.5 aylik bebege.bebek tarifleri hep 6+dan basliyor nette.sen nasil veriyorsun

kızlar selam biz 5 buçuk aylık olduk grubun erken gelen ablasısizlerde durum nedir kızımda süt alerjisi çıktı yavaş yavaş ek gıdaya başladık sayılır sizlerde bi aıkıntı yoktur inşallah
Merhaba sut alerjisi oldugunu nasil anladiniz belirtileri neler bizde 5.5 ayligiz bizdede olurda anlamassam diye korkarak veriyorum.simdilik tek sorun kakasi koyulasti ve 2 gunde bir yapiyor .tadimlarin icine zeytinyagi ve 1 tane kuru kayisi rendeliyorum cam rendede.

Ay sinirlerim bozuldu. Kaç oldu yoğurt mayalıyorum. Hep sulu oluyor. Sinir ediyor beni bu durum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…