Canım benim bende tam yumurtlama günü ve sonrası ilişki oldu. İnaşnalah kalbimize göre bu yöntemle hem kızı hem oğlu olan çok var katılıyorumMerhabalar.
Cinsiyet tahmini ile ilgili ben de bir iki kelam etmek istiyorum. Cinsiyet konusuna bir de bilimsel açıdan bahsetmek istiyorum.
Cinsiyeti belirleyen unsurlardan bir tanesi; beraber olduğunuz gün ile yumurtladığınız günün ne kadar yakın olduğu. Şöyle ki erkeğin sperminde bulunan XX 'dişi' kromozomları daha büyük, ağır, yavaş hareket ederler, daha güçlüdürler ve uzun yaşarlar. XY 'erkek' koromozomları ise daha küçük, daha hızlı hareket ederler ama kısa yaşarlar. Yani dişi spermler 3-4 gün yaşarken erkek spermlerin bu kadar yaşaması zordur.
Sonuç olarak eğer ki beraberliğimiz yumurtlama tarihinizden 3-4 gün öncesine denk geliyorsa cinsiyet yüksek ihtimalle kızdır. Çünkü erkek spermleri o kadar uzun ömürlü değildir. Beraberliğimiz yumurtlama günü ya da bir gün öncesi ya da sonrasıysa cinsiyet büyük ihtimalle erkektir. Çünkü dışı spermleri yeterince hızlı değildir ve erkek spermler yumurtaya daha hızlı ulaşır.
Benim bir oğlum var. İlk bebek düşünmeye başladığımızda sebepsiz yere olmuyordu, muhtemelen stres yaptığım içindi. Ben de yumurtlamamı takip etmeye başladım, yumurtlama günü ve ertesi günü denemelerimizle oğlum oldu. Bu ikinci hamileliğim, emzirmeyi yeni bırakmıştım ve benim için tamamen süpriz oldu çünkü yumurtlama günümle berberliğimizin alakası yoktu. Yumurtlama günüme 3-4 gün vardı. Ve dolayısıyla ben kız olduğunu düşünüyorum, gönlümdenden bu geçiyor.Ama sağlıklı olması en büyük önceliğin elbette.
13 mayısda cinsiyeti öğreneceğim. Bakalım tahminim tutacak mi. Siz ne düşünüyorsunuz, hatırlıyor musunuz yumurtlama tarihinizi, ya da aradaki mesafeyi?
(Bu arada ben ne zaman yumurtladığımı biliyorum çünkü akıntım ve ağrım oluyor, akıntının da yapısı farklı oluyor.)
Aa aben net yumurtlama günümde hamile kaldım çünkü çatlatma iğnesi ile hamile kaldım. Teorinize göre benimki erkek o zaman. Bakalım ne çıkıcak. Bunuda not alıcam bakalımMerhabalar.
Cinsiyet tahmini ile ilgili ben de bir iki kelam etmek istiyorum. Cinsiyet konusuna bir de bilimsel açıdan bahsetmek istiyorum.
Cinsiyeti belirleyen unsurlardan bir tanesi; beraber olduğunuz gün ile yumurtladığınız günün ne kadar yakın olduğu. Şöyle ki erkeğin sperminde bulunan XX 'dişi' kromozomları daha büyük, ağır, yavaş hareket ederler, daha güçlüdürler ve uzun yaşarlar. XY 'erkek' koromozomları ise daha küçük, daha hızlı hareket ederler ama kısa yaşarlar. Yani dişi spermler 3-4 gün yaşarken erkek spermlerin bu kadar yaşaması zordur.
Sonuç olarak eğer ki beraberliğimiz yumurtlama tarihinizden 3-4 gün öncesine denk geliyorsa cinsiyet yüksek ihtimalle kızdır. Çünkü erkek spermleri o kadar uzun ömürlü değildir. Beraberliğimiz yumurtlama günü ya da bir gün öncesi ya da sonrasıysa cinsiyet büyük ihtimalle erkektir. Çünkü dışı spermleri yeterince hızlı değildir ve erkek spermler yumurtaya daha hızlı ulaşır.
Benim bir oğlum var. İlk bebek düşünmeye başladığımızda sebepsiz yere olmuyordu, muhtemelen stres yaptığım içindi. Ben de yumurtlamamı takip etmeye başladım, yumurtlama günü ve ertesi günü denemelerimizle oğlum oldu. Bu ikinci hamileliğim, emzirmeyi yeni bırakmıştım ve benim için tamamen süpriz oldu çünkü yumurtlama günümle berberliğimizin alakası yoktu. Yumurtlama günüme 3-4 gün vardı. Ve dolayısıyla ben kız olduğunu düşünüyorum, gönlümdenden bu geçiyor.Ama sağlıklı olması en büyük önceliğin elbette.
13 mayısda cinsiyeti öğreneceğim. Bakalım tahminim tutacak mi. Siz ne düşünüyorsunuz, hatırlıyor musunuz yumurtlama tarihinizi, ya da aradaki mesafeyi?
(Bu arada ben ne zaman yumurtladığımı biliyorum çünkü akıntım ve ağrım oluyor, akıntının da yapısı farklı oluyor.)
12 mayısta cinsiyet belli oluyor benimki bakalım artıkMerhabalar.
Artık paylaşırız burdaAa aben net yumurtlama günümde hamile kaldım çünkü çatlatma iğnesi ile hamile kaldım. Teorinize göre benimki erkek o zaman. Bakalım ne çıkıcak. Bunuda not alıcam bakalım
Hadi bakalım sürprizBendede çin takvimi erkek diyor bakalım ne çıkıcak hepsini not ediyorum herkesten fikir alıyorum. Eşimlede iddaaya girdik fena inşAllah 5 mayısta bebeğim gösterir kendini öğreniriz cinsiyetini
Ayy hiç içim almıyorKızlar bu arada bol bol ceviz yiyin doktorum bu dönemde bebgin beyin gelişiminin çok önemli oldugunu ve sürekli ceviz yememi söyledi. ❤
Ben kesemden dolayı kız diye düşünüyorum açıkcası 6+5 deki kese hafif fasülyeydi ama 8+4 deki bildiğiniz yusyuvarlak bakalım kısmet
Benim canım tuzlu çok çekiyor ve tanisyon çıkacak diye ödüm kopuyor elimde tuz la geziyorum her şeye katıp yiyorumHadi bakalım sürpriz
Ayy hiç içim almıyorzorla yumurta yiyorum zorla et balık yiyorum cevizi muzla anca yiyorum hani canımız bir şeyler çekecekti
Hiçbir şeyi hiçbir şeye katıp yemiyorum canım hiçbir şey çekmiyor normalde daha çok yerdimCinsiyeti kız olanlar
Benim canım tuzlu çok çekiyor ve tanisyon çıkacak diye ödüm kopuyor elimde tuz la geziyorum her şeye katıp yiyorum
Bende baya almaya başladımHiçbir şeyi hiçbir şeye katıp yemiyorum canım hiçbir şey çekmiyor normalde daha çok yerdimneyse çok kilo almayız belki
Çok çok teşekkür ederim benimde bacaklarda titreme nefes alamama kalp çarpıntısı acil serviste ne olur bişey yapın dememe rağmen hiç bişey yapamayız dediler nasıl sabah oldu bir ben biliyorum psikiyatr unisom verdi fazlaca içmedim biraz kendim yönetmeyi de öğrenmek istiyorum yine şiddetlenirse ilacı kullanırım sanırım. Sizde hamilesiniz şu an değil mi?Merhaba. Ben kaç gündür giremiyorum yeni okudum başınız sağ olsunRabbim ölene rahmet, kalanlara sabır versin, yar ve yardımcınız olsun. Ben 3 yıl olacak anksiyete hastasıyım. Oğlum genetik ama çok şükür tedavisi olan bir hastalığa yakalandı, 3 yaşında başladı ve ilk ne olduğunu anlayamadılar, hiçbirinde de evde yoktum yanında olamadım. Hatta ilk hastaneye kaldırıldığında yurtdışındaydım. Bunlar bana ağır geldi, zaten genetik olarak sinir hastalıkları var ailede. Önce elim ayağım uyuşmaya, başım dönmeye başladı. Defalarca doktora gittim hiçbir sorun yoktu. Bir gün kafam tamamen uyuştu. Dedim bir şey oluyor bana, ölüyorum yani. Derken psikiyatriye gittim. Anksiyete bozukluğu. Benim hastalığım ölüm korkusu ile tetikleniyor. Ve rabbim kimseye vermesin bu illeti, ruh hastalığı çok başka çok lanet. Aylar boyunca her gün bir anomaliyle uyandım. Bir gün bacağım aksıyordu. Bir gün sol kolumu hissetmiyordum. Bir gün kulaklarım tıkalıydı. Bir gün yutkunamıyordum. Beynim benimle oyun oynuyor. Her defasında görmezden gelip savaştım. Bazen çok zor oluyor, eski fotoğraflarıma bakar, hiç eskisi gibi normal olabilecek miyim derdim. Hamdolsun şu an iyiyim. Baş etmeyi öğrendim. Bunun çözümü bizde. Biliyorum şu an çok zor, sosyalleşemiyoruz evde hapsolduk. Ama sağlıklı olduğumuza şükredip devam etmek lazım. Bu arada benim 10 mg ilacım var aldığım. Bu ilaçlar aşırı düşük dozda bir etkisi yok bebeğe, hatta kızılay bile bunları kullanıyorsan kan verebilirsin dedi bana. Zaten hamile kalmadan psikiyatristimle görüştüm o da uygun görmüştü. Birkaç gün bulantıdan ilaçları unuttum ve kafam yine uyuşmaya başladı. Dedim ki bu dönemde içmeye devam etmem gerek demek ki. Zaten mental olarak sınırları zorluyoruz. Demem o ki, kendini iyi hissettirecek şeyler var. Bol dua, ibadet çok işe yarar. Bana faydası dokunan bir dua vardı onu da gönderebilirim. Günde defalarca okurdum çok kötü zamanlarımda. Balkon varsa bolca çıkıp temiz hava ve nefes tutma egzersizi yapabilirsin. Nefes tutarken tuttuğumuz karbondioksit beyindeki serotonini dengeliyormuş. Doktorum demişti. Derin nefes al, tutabildiğin kadar tut ve yavaşça bırak. Ben salonumu ışıklandırdım, mumlar aldım bunlar bana huzur verdi. Kendime özel alan sağladım bunun da yardımı olmuştu. Ama sen bu hastalıktan çok daha güçlüsün. Beyin senin beynin, bizimle oynamasına izin verme. Allah yar ve yardımcın olsun canım, ne zaman istersen buradayım inşallah.
Hadi ya iştahın var mı kaç kilo ile başlamıştın? Ben yumurta geliştirici iğne kullandığım için hayatımdaki en yüksek kiloyla gebe kaldımBende baya almaya başladım
Canim basin sagolsun oncelikle Rabbim sabir versin beyin isterse insana yapamayacagi seyleri yaptiriyor evliligim 1. senesinde olumsuz seykerden dolayi cok icime kapandim devamli olumsuz seyler dusunurdum birgun bacaklarim kilitlendi his yok dr gittik o bile sasirdi daha sonra psikatr ilaclari kullandim baktim olacak gibi degil biraktimkendime ugras buldum bu donemlerde lutfen sana iyi gelen insanlarla konuus kendini ugraslar bul bak ne guzel hamileymissin en buyuk mucizeyi yasiyorsun ona orgu falan yap eminim annecigin hamile oldugunu duysaydi cok sevinirdi bebek herseyden etkileniyo biliyosun en azindan bebegine yetmek icin duzelmeye gayret et Rabbim yardimvin olsun canim
Yapıyorum battaniye örüyorum. Çok sağolun inşallah bende atlatırım bir an önceCanim basin sagolsun oncelikle Rabbim sabir versin beyin isterse insana yapamayacagi seyleri yaptiriyor evliligim 1. senesinde olumsuz seykerden dolayi cok icime kapandim devamli olumsuz seyler dusunurdum birgun bacaklarim kilitlendi his yok dr gittik o bile sasirdi daha sonra psikatr ilaclari kullandim baktim olacak gibi degil biraktimkendime ugras buldum bu donemlerde lutfen sana iyi gelen insanlarla konuus kendini ugraslar bul bak ne guzel hamileymissin en buyuk mucizeyi yasiyorsun ona orgu falan yap eminim annecigin hamile oldugunu duysaydi cok sevinirdi bebek herseyden etkileniyo biliyosun en azindan bebegine yetmek icin duzelmeye gayret et Rabbim yardimvin olsun canim
Bende 9 mayısta gidecem günler geçmiyor çok heyecanlıSelam kızlar kontrolü olanlar hayırlı haberlerle gelin inşallah. Darısıda bize olsun bende 9 mayısta gideceğim daha çook
Ben denemiştim canım ileri geri gitmiştibende bütün teoriler çöktü Çin takvimi tutuyor ama
Ya evet ilkkkbende ikisinde tutuyor bakalım haftaya belli olur insallah çünkü kıyafet almak biseyler almak istiyorum kendimi zor tutuyorum seninde ilk degilmi canim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?