Evet bende herşeye bakılmıştı bi sorun istersenizBenim gebe kalmadan önce sürekli devam eden Demir eksikliğim vardı ilaç kullanıyodum zaten. Benim doktor gebe kalınca ilk üç ay d vitamini Demir ilacı önermiyorum dedi kesti. 9. Haftada prenatal life diye takviye başladı belki de o yüzden yapmıyodur ama yinede toksoplazma falan bu zamana kadar yapılması gerekir mi diye düşünüyorum
Ben hamileliğimin başından beri içiyorum biraz uyku yapıyor okadar bu haftalarda görülmesi normalSelam kızlar 10 haftalıgım dun kahverengı akıntı geldı doktora gıttım progstn basldı doktorama bebısımı gordum okadar hareketlıydıkı kıpır kıpırdı kalbı güm güm atıyordu cok sukur En son gordugumde fasulye kadrdı sımdı ellerı ayakları olusmus kocamn olmus
ilk bebeğimde iki hafta geriden geliyor normal demişti ilk gittiğim doktorRabbim sabir versin canim rabbım birdaha yasatmasin seninki apayri bir duyguneden olmuş igne kullanmadığın icinmi
benim de anlamlarda hiç böyle bir şey yaşanmadıBenimde 6.5 aylık kaybımdan sonra test yaptık ve coraspin ve oksapar kullanıyorum pıhtılaşmam var ama ilk çocuklarımda hiç bilmiyordum Rabbım bağışladı onları şükür inşallah vurulduğum her iğne şifa olsun yavruma sağ salim doğsun inşallah hepimizin yavruları
ah ne çok kişi aynı durumdayızBende de homozigot var canım. Ben evlenmeden önce ögrendigin.icin gebelik baslar başlamaz iğneye başlıyoruz. Doğumdan sonra da 3 ay daha kullanmıştım
Amiin Rabbime şükürler olsunEvet canim burda herkesin bir hikayesi var benimde 5 dusugum var geriye donup bakiyorumda gecmiyordu zaman artik anne olamayacagim dedim anda geldi mucizem ve inanirmisiniz 9 ay boyunca hic kiyafet almadigim bebegime hep kaybedecegimi saniyodum Rabbim imtihanimizi kolay eylesin binlerce sukurler olsun Rabbim ol desin yeterki binlerce kez sukurler olsun bu guzel duyguyu isteyen herkese taddirsin insallah
Bilemiyorum ki bana doktor o zamanlar homozigot iğne ve aspirin hetero ise aspirin yeterli olacaktır demiştiBende heterezigot çıktı iğne kullanmama gerek yok mu yani ? Çünkü 2 doktor gerek yok dedi devletteki ve özeldeki doktorum da kullanman lazım aksatma sakın dediler 30 haftada preeklampsi geçirdiğim için sanırım riske atmak istemiyorlar
Evet canim dogum sonrası anne icin yapılması gerekiyor demişti bana ilk çubuğundaki doktorum ve 3 ay devam etmiştik.ah ne çok kişi aynı durumdayız
evet bende de öyle
fakat bana doğumdan sonra 40 im yani lohusalık kanaması bitene kadar vurulmam yeterli olur demiştiler
buda yurt dışında şuan ki raporum sadece doğuma kadar bu yüzden yeni bir doktor ile görüşmek istiyorum
çünkü annenin doğum sonrası riski devam ediyormuş pıhtılaşma sebebiyle
Yok onlarda sikinti olmamistiAmin inşTüp bebek tedavisindeki iğnelerde morarttı mı peki
Canim benim cok uzuldum cok zor cok zorr rabbim baska acilar gostermesin sanailk bebeğimde iki hafta geriden geliyor normal demişti ilk gittiğim doktor
daha sonra kanamalarım hep devam etti
5 aylıkken yurt dışında bir anormallik var
Renkli ultrason a gönderdi
orada kan dolaşımında sıkıntı olduğu iki hafta içinde yeniden gelmem gerektiğini söylediler
iki hafta sonra gittiğimde bebeğimiz cennetlik olmuştu bile
Hemen yatışım yapıldı bir gün boyunca suni sancı verdiler
ertesi gün normal doğum ile cansız bedenini doğurdum
Otopsi yapılmasını istemedik
Allah verdi Allah aldı eziyet çekmesin toprağına kavuşsun istedik
5 ay sonra 8 haftalık bebeğimizin kaybettik
kürtaj oldum
sonrasında Pendik Marmara eğitim ve araştırma hastanesi de genetik ve kromozom testi olduk eşim ile birlikte
bende ki genetik problemden dolayı ana rahminde beslenmediler
bu tıbbi açıklaması
Rabbim böyle imtihan edecekmiş demek ki
Günaydın kızlar :) nasıl geçiyor günleriniz ben çok sabırsızım günler geçmiyor sanki en son 7 haftalıkken gitmiştim doktora 5 hafta sonra gel dedi o günden beri çıldıracağım zaman geçmiyor daha 18 gün var yaGünaydın hanimlar
Banada aynı süreyi vermisti bende boynumla ilgili doktora gitmem gerekti hastaneye gelmisken görüneyim dedim 9haftalıkkende görmüs oldumGünaydın kızlar :) nasıl geçiyor günleriniz ben çok sabırsızım günler geçmiyor sanki en son 7 haftalıkken gitmiştim doktora 5 hafta sonra gel dedi o günden beri çıldıracağım zaman geçmiyor daha 18 gün var yabebeğim iyi mi çok merak ediyorum bir sonraki randevu zamanı gelmek bilmiyor sizin de öyle mi :)
Olmadı canım çok şükürMerhaba canim.sende bos gebelik mi oldu
Benimde aynı cnm en son 7. Haftada gitmiştim bebiş 6+1 çıkmıştı doktor kalp atımı var gibi görünüypr ama dinlemek için çok küçük 3 hafta sonra gel dedi delirmek üzereyim bu perş gideceğim inş devamlı rüyalarıma giriyor umarım sağlıklıdır burda bir çok kişi cinsiyeti bile öğrendi ben daha kalp atışını bile duyamadımGünaydın kızlar :) nasıl geçiyor günleriniz ben çok sabırsızım günler geçmiyor sanki en son 7 haftalıkken gitmiştim doktora 5 hafta sonra gel dedi o günden beri çıldıracağım zaman geçmiyor daha 18 gün var yabebeğim iyi mi çok merak ediyorum bir sonraki randevu zamanı gelmek bilmiyor sizin de öyle mi :)
Canım senin haftalarında benim de dört gün gerideydi. Sonrasında o hesaba göre gittik ki iki gün ilerde ve ikili test yapıldı hiç beklemiyoduk. Olabiliyormuş böyle şeyler sormuştum doktora inşallah bebişin iyidir annesiBenimde aynı cnm en son 7. Haftada gitmiştim bebiş 6+1 çıkmıştı doktor kalp atımı var gibi görünüypr ama dinlemek için çok küçük 3 hafta sonra gel dedi delirmek üzereyim bu perş gideceğim inş devamlı rüyalarıma giriyor umarım sağlıklıdır burda bir çok kişi cinsiyeti bile öğrendi ben daha kalp atışını bile duyamadımbu perş sat a göre 9+3 olacağım ama bebiş hep 1 hafta geriden geliyor kendimi ne kadar sıkmayacağım desem de elde değil
beni doktorum başından beri 2 haftada 1 çağırıyor. o uçyüzden çabuk geçiyor zamanGünaydın kızlar :) nasıl geçiyor günleriniz ben çok sabırsızım günler geçmiyor sanki en son 7 haftalıkken gitmiştim doktora 5 hafta sonra gel dedi o günden beri çıldıracağım zaman geçmiyor daha 18 gün var yabebeğim iyi mi çok merak ediyorum bir sonraki randevu zamanı gelmek bilmiyor sizin de öyle mi :)
Bende biliyorım ovu testi yapmıstım ve sadece 4 kez ilişki oldu o ay... Biliyorum gününüMerhabalar.
Cinsiyet tahmini ile ilgili ben de bir iki kelam etmek istiyorum. Cinsiyet konusuna bir de bilimsel açıdan bahsetmek istiyorum.
Cinsiyeti belirleyen unsurlardan bir tanesi; beraber olduğunuz gün ile yumurtladığınız günün ne kadar yakın olduğu. Şöyle ki erkeğin sperminde bulunan XX 'dişi' kromozomları daha büyük, ağır, yavaş hareket ederler, daha güçlüdürler ve uzun yaşarlar. XY 'erkek' koromozomları ise daha küçük, daha hızlı hareket ederler ama kısa yaşarlar. Yani dişi spermler 3-4 gün yaşarken erkek spermlerin bu kadar yaşaması zordur.
Sonuç olarak eğer ki beraberliğimiz yumurtlama tarihinizden 3-4 gün öncesine denk geliyorsa cinsiyet yüksek ihtimalle kızdır. Çünkü erkek spermleri o kadar uzun ömürlü değildir. Beraberliğimiz yumurtlama günü ya da bir gün öncesi ya da sonrasıysa cinsiyet büyük ihtimalle erkektir. Çünkü dışı spermleri yeterince hızlı değildir ve erkek spermler yumurtaya daha hızlı ulaşır.
Benim bir oğlum var. İlk bebek düşünmeye başladığımızda sebepsiz yere olmuyordu, muhtemelen stres yaptığım içindi. Ben de yumurtlamamı takip etmeye başladım, yumurtlama günü ve ertesi günü denemelerimizle oğlum oldu. Bu ikinci hamileliğim, emzirmeyi yeni bırakmıştım ve benim için tamamen süpriz oldu çünkü yumurtlama günümle berberliğimizin alakası yoktu. Yumurtlama günüme 3-4 gün vardı. Ve dolayısıyla ben kız olduğunu düşünüyorum, gönlümdenden bu geçiyor.Ama sağlıklı olması en büyük önceliğin elbette.
13 mayısda cinsiyeti öğreneceğim. Bakalım tahminim tutacak mi. Siz ne düşünüyorsunuz, hatırlıyor musunuz yumurtlama tarihinizi, ya da aradaki mesafeyi?
(Bu arada ben ne zaman yumurtladığımı biliyorum çünkü akıntım ve ağrım oluyor, akıntının da yapısı farklı oluyor.)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?