- 24 Ağustos 2012
- 6.055
- 7.342
- 398
Kendi ailem ve eşimin ailesi biliyor onun dışında iş arkadaşlarım biliyor borde tüp bebek tedavisi gören arkadaşlarım var onlar biliyor .Akrabaların henüz bilgisi yok benim ailemde öyle ne zaman soyliycem deyip duruyorKızlar aileleriniz dışında kimler biliyor hamile olduğunuzu söylediniz mi ve ya aileleriniz başkalarına söyledi mi ?Galiba annem sevincinden söylemek istiyor birilerine ama ben engelliyorum korkumdan hani 3 aylık olmadan söylenmez falan diye şeyler okudum da
Bende kimseye söylemiyordum ama idari izin alabilmek için 6.Haftada gebelik raporumla dilekçe vermek zorunda kaldımKızlar aileleriniz dışında kimler biliyor hamile olduğunuzu söylediniz mi ve ya aileleriniz başkalarına söyledi mi ?Galiba annem sevincinden söylemek istiyor birilerine ama ben engelliyorum korkumdan hani 3 aylık olmadan söylenmez falan diye şeyler okudum da
Benim de aksama daha kotulesiyor cnmMide bulantısı ve kusma yaşayanlar hep sabah mı yaşıyor? Benim akşam yemeğinden sonra oluyor ne yediysem çıkıyor boşuna yiyorum resmen
Valla benim kayınvalidem sağolsun kız kardeşine söyledi artık tüm malatya ve beşiktaş-dikilitaş hamile olduğumu biliyor. Ama ben 8 yıllık evliyim ve herkes benden bebek haberi bekliyor. O yüzden kalp atışını duymadan kimseye sölemedik şimdi herkesden dua isteyerek söylüyoruz. Herkeste ediyor Allah razı olsun yer gök dua üstüne kurulu. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin diyorlar o bile yetiyor. 2 düşüğüm var çünkü millet artık doğurmadan hamile kaldığıma inanmıcakKızlar aileleriniz dışında kimler biliyor hamile olduğunuzu söylediniz mi ve ya aileleriniz başkalarına söyledi mi ?Galiba annem sevincinden söylemek istiyor birilerine ama ben engelliyorum korkumdan hani 3 aylık olmadan söylenmez falan diye şeyler okudum da
Allah yardımcın olsun canım birkaç gün bulandı da çekilecek gibi değil çok zor . Benim iştahım yerimde maşallah diyeyimBenim midem bulanıyor saat 2 gibi başlıyor. Bişiler yiyorum sürekli geçiyor ama. Akşam yemeğini çok zor yiyorumözellikle balık ve et hiç istemiyor midem ama hiç bir yediğimi çıkarmadım. O sebeple çok kötü geçiyor diyemem ☺ razıyım bu durumlara yeter ki sağlıkla gelsin minnoş cinsiyeti ben de çok merak ediyorum, ailem erkek diyor biz kız diyoruz. Alakası yok muhtemelen batılmama ben hep ekşi yiyorum ve canım ekşi istiyor. Bu rivayete göre kız olabilir ye ekşiyi doğur ayşeyi demişler erkek olursa öğrenecek çok şeyim var hiç erkek bebek yok etrafımda. Kıza alışığım ama ☺☺ bir ay sonra kontrol var, belki biraz belli olur ne dersin?
Hadi ya iyi dayanmışsın canım kalp atışına kadarCanım benim aile dışında kimse bilmiyor. Kimse kimseye söylemeyecek. Zaten ben elime öğrendikten iki hafta sonra, bebeğin kalp atışlarını duyduktan sonra söyledim. Ailelere de ikinci kontrolden sonra söyledik 9+2 deyken ☺ doğurup söyleseydin diye dalga geçtilerhatta ben bütün kontrollere tek başıma gittim, doktor odaya tek alıyor diye. Annem sen doğuma da tek gidersin diyor
Evet ağzından kaçıracak diye korkuyorum sorup duruyorlar diyor ne zaman doktora gitcen bida ne zaman söylücez diyor bilemedim ben de söyleseler mi acabaKendi ailem ve eşimin ailesi biliyor onun dışında iş arkadaşlarım biliyor borde tüp bebek tedavisi gören arkadaşlarım var onlar biliyor .Akrabaların henüz bilgisi yok benim ailemde öyle ne zaman soyliycem deyip duruyor
Canım seninki baya ortaya çıkmış zaten koronadan dolayıBende kimseye söylemiyordum ama idari izin alabilmek için 6.Haftada gebelik raporumla dilekçe vermek zorunda kaldımmüdürüm kaşlarını çatıp baktı iş yerim böylece öğrendi. Bu süreçte evde oluncada etrafımdaki herkes anladı zaten
Maşallah sana o zaman ne güzelAllah yardımcın olsun canım birkaç gün bulandı da çekilecek gibi değil çok zor . Benim iştahım yerimde maşallah diyeyimbence de alakası yok herhalde ya çünkü ben en başta sürekli tuzlu ve ekşi yiyordum tatlı görünce bile midem bulanıyor su ama bir haftadır falan tatlılara karşı iştahım arttı bakalım görelim inş doğru muymuş yanlış mıymış tekrar tartışırız burada belki belli olur ya içime doğuyor benim inş hemen öğreniriz senin karnın falan hiç belirginleşti mi benim kocaman oldu karnım gazdan muhtemelen bebeği falan hiç hissetmiyorum
Çok zor dayandım ama dayandım, bir daha kimyasal fln olursa üzülmesin diye bekledim. Sevincimiz yarım kalmasın istedimHadi ya iyi dayanmışsın canım kalp atışına kadarben eşimin ailesine söyletmedim kalp atışına kadar ama kendi annemle ablama söylemiştim dayanamayıp
Ah o kayınvalideler dayanamıyorlar mı acaba söylemedenValla benim kayınvalidem sağolsun kız kardeşine söyledi artık tüm malatya ve beşiktaş-dikilitaş hamile olduğumu biliyor. Ama ben 8 yıllık evliyim ve herkes benden bebek haberi bekliyor. O yüzden kalp atışını duymadan kimseye sölemedik şimdi herkesden dua isteyerek söylüyoruz. Herkeste ediyor Allah razı olsun yer gök dua üstüne kurulu. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin diyorlar o bile yetiyor. 2 düşüğüm var çünkü millet artık doğurmadan hamile kaldığıma inanmıcak
Benim de büyük ihtimal kendi göbeğim ama ben onu yine de bebişim diye seviyorumMaşallah sana o zaman ne güzel ☺☺ ben tatlı hiç yemiyorum canım istemiyor. Belli olsun yazarız buradan. Zaten herkesin hemen hemen aynı haftalarda belli olacak ☺ 12 den itibaren tahmin edebiliyorlarmış doktorlar ama 15-16 hafta arası net oluyor sanırım ☺ karnım şişmesi, daha doğrusu ben biraz göbek yapmıştım çünkü bebiş ten önce bir kere klomen tedavisi oldum, bir kere aşılama, bir defa da laparoskopi ve histeroskopi oldum. Kullandığım ilaçlar ve hareketsizlik göbek yaptıondan karnım zaten vardı ama bir şişkinlik var bende de 4-5 aylık gibi şişkinliğin üstesinden gelemedim ☺
Evet o sonradan aklıma geldi eşimi içeri almadılar kalp atışını duyunca ağladım o kadar duygusal bir andı kiÇok zor dayandım ama dayandım, bir daha kimyasal fln olursa üzülmesin diye bekledim. Sevincimiz yarım kalmasın istedim ☺☺ama zor oluyor dayanmak. İyi yapmışsın canım kalbi bekleyin ki daha güzel oluyor o zaman ☺ hatta ben kalp atışını kameraya aldımsen de öyle yapabilirsin doktorun müsaade ederse ☺☺
Aynen canım en büyük şoku müdürüm yaşadı kurumda 3 kişi bebek için ücretsiz izinde. 2 tane yeni hamile haberi duyunca adam kalpten gidecektiCanım seninki baya ortaya çıkmış zaten koronadan dolayı
Ben o yöntemlere bakmadım hiç bilmiyorum. Ultrasona girmeden doktorun odasına girmeden bir sürü sorum oluyor hatta telefona yazıyorum, ultrasonda o kadar mutlu oluyorum ki tek kelime sormadan çıkıyorumBenim de büyük ihtimal kendi göbeğim ama ben onu yine de bebişim diye seviyoruminş geç kalmadan erkenden öğreniriz senin ultrasonda nasıldı peki tahmin yöntemi varmış ya benim bebek sağ taraftaydı kesede . O yönteme göre kız çıkıyor ama çin takvimine bakınca erkek çıkıyor
Eşler giremiyor yazık ama ya, herkes bu anları dört gözle bekliyorEvet o sonradan aklıma geldi eşimi içeri almadılar kalp atışını duyunca ağladım o kadar duygusal bir andı kikeşke kayıt etseydim de eşime dinletebilseydim bir sonraki ravdeumda yine almazlarsa öyle yapmayı düşünüyorum teşekkür ederim
Bu aralar hamilelik artmış galiba ben de doktora gittiğimde bu aralar yeni gebelikle gelen çok var falan dediAynen canım en büyük şoku müdürüm yaşadı kurumda 3 kişi bebek için ücretsiz izinde. 2 tane yeni hamile haberi duyunca adam kalpten gidecektibi kişi öğrenince bizim kurumda herkes öğreniyor zaten
Benim gittiğim merkez o konuda çok iyi ya. Benim muayene olduğum odanın yanında bi yer var orda da ekran var. Hemşire ordan tüm talimatları yapılacakları not ediyor. Eşim de orda oturup herşeyi görüyor. Ordan telefona herşeyi kaydediyorEvet o sonradan aklıma geldi eşimi içeri almadılar kalp atışını duyunca ağladım o kadar duygusal bir andı kikeşke kayıt etseydim de eşime dinletebilseydim bir sonraki ravdeumda yine almazlarsa öyle yapmayı düşünüyorum teşekkür ederim
Kaçıncı haftada bitivek bu durum bılen varmı?? Cidden tadımız tuzumuz kalmadı bende 12 bitti 13 e girdim ama mide yanması bulantı devammm... gaviscon içmeyi dusunuyorum artıkDoğru söylüyorsun canım migde bulantısı ara ara geliyor hayattan soğuyorum bazen çok iştahlı olup doymuyorum bazen herşey kokuyor kötü geliyor ağzıma. Bizde sonra borcumuzu veririz inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?