2020 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    278
P Pelinimben buarada senle hamilelik oncesi yasadiklarimiz ayni canim sende benim gibi cok ugrasmissin ameliyatlar olmussun bende bir kapali kist ameliyati bir açik miyom ameliyati +2 kere polip aldirdim 3 tup bebek yapildi belki 50 tane doktor gezdim sirf bebegime kavusmak icin cok zor donemlerden gectik sonunda dualarimiz kabul oldu rabbim mücadelemizi gordu suan icimizde bir mucize var 🙏🙏bu arada bir miyomum riskli yerde oldugu icin duruyor ve dogum yaptiracagim doktor şunu dedi neyseki plesenta miyoma yakin degil yoksa bebek beslenemezdi dedi ama yeri iyi yerde dedi benim bunu duymam bile yetti uzulmem icin 😞sonra rabbime bi kez daha şukrettim 🙏
Canım sanırım çiğ inek sütünden bulaşacak bir hastalık var ve hamilelikte tehlikeli. Bu sütü tencereye boşaltırken filan doğal olarak etrafa bulaşıyor, kaşığa bilmem neye ya da eline... Eğer o hastalık varsa sütü kaynatsan bile kaynatma sürecinde o hastalık bulaştığı yüzeylerden yayılabilir diye sanırım bu şekilde diyorlar. Ama ev yoğurdu market pastörize sütü ile yapılırsa bence sorun olmaz.
canim bende bi unlu doktordan yillar once bisey duymustum eger acik sute guvenmiyorsaniz markette satilan gunluk sut alin en yakin olani o demisti ama sakın pastorize sut almayin cok daha zararli demisti ben gunluk sut aliyorum onu bi kac gun icinde tuketmeniz gerekiyor ama diger suylerin tarihi 1 yil duşunki nasil bir sut🤔

Merhaba, ben de aranıza yeni katıldım. 12 hafta ile bu hafta ikili test yapılacak. Ama takip yaptıracağım hastaneyi henüz seçemedim. Ankara'da olup deneyimini paylaşabilecek olan var mı? Hastane ve doktor adı ile birlikte. Liv-Başak Güler, Medicana-Ayşe Kırbaş ve Başkent hastanelerinden biri olabilir gibi. Ama hastane ile devam etmek mi yoksa muayenehanesi olan bir doktora gidip anlaşmalı bir hastanede doğum yapmak mı daha iyi karar da veremiyorum. Bu konuda tavsiyelere çok ihtiyacım var.

Siz muhtemelen coktan karar vermissinizdir ama baska karar verecek olan olursa diye ben yine de yazayim. Yakin zamanda basak guler sezaryan dogumumu yaptırdı. Herkese tavsiye ederim. Zaten onceden dis gebelik tedavimi yapmisti ve daha sonra da kistimi almisti. Herkesin soyledigi gibi cok güler yüzlü ve pozitif birisi. Daha once onunla normal dogum yapan 2 arkadaşım da cok memnun.

Basak hanim' in en sevdigim ozelligi de bir işlem yaparken her asamada bilgilendirmesi ve en ufak fiziksel aci verecek bir işlem yaparken bile hassas davranması. Bunu gecen yil kistim apse yaptiginda gordum. Ozellikle kadin dogum muayenelerimde gerilenler icin ideal doktor kendisi.

Liv' in en populer doktoru olduğundan cok onceden randevu almak gerekiyor. Ama sonuçta gebelik takibinizi yapiyorsa belirli haftalarda cagiriyor. Randevu yoksa bile hemsiresi yine de sizi aliyor. o konuda iciniz rahat olsun. Genelde cok beklemedim. Sadece bir defa sezaryana gitti ve 40 dk sonra gelecek dediler ve tam o kadar süre sonra geldi. En ufak soruma bile whatsapp tan yazınca cevap verdi. Covid surecinde hepimizin morali bozuk. Ama ne zaman muayeneye girip konussak icim rahatlamis bir sekilde ayrildim yanından.

Ayrica benim ikinci sezaryanim oldugundan sunu soyleyebiliyorum. İlk dogumumu da cok populer bir doktor yaptı ama sonrasında 3 hafta yattim ve bebegi kucagima verdiler hep cunku kendim alamiyordum. Emzirme yastigi dikişleri acittigindan ilk haftalar sagima soluma yastiklar koyarak ve yardımla emzirdim. Ayni sekilde uyurken de bir suru yastık kullaniyordum agrilarimdam dolayı. Ama bu sezaryandan sonra cok cabuk toparlandim. Rahatca cocugumu emzirebildim. 1 hafta esimden yardim aldim. Sonra tamamen kendim bakmaya basladim bebege. Ozellikle evde kucuk bir cocugum daha olduğundan cok buyuk nimet bu. Hep dua ediyorum basak hanima. Taburcu olurken ben sormadan, agri kesici igne yapmalarini soyledi mutlaka hemsirelere. O sayede eve ciktigim gun hic agri hissetmedim..bir de receteye madecassol yazdi. Meme ucu agrim olursa kullanmami soyledi. İlk doğumdan sonra emzirirken cok aci cekmistim. Kullandigim diger kremler ise yaramamisti..en son bu kremi kullaninca iyilesmistim. Bu sefer hic konusmadan basak hanim bunu verdi. O yuzden emzirirken de hafif aci basladigi an kullandim ve gecti acim. Onceki doktorum hic meme ucu agrisindan bahsetmemisti bile mesela.

Tek elestirim liv benim dogum yaptigim gun cok kalabalikti. Kadin dogum katina degil de baska bir kata aldilar ilk once, sonra yer bosalinca tekrar aldilar o kata. Ayrica odaya gelir gelmez bebegi emzirmek gerekiyor. Dogumdan sonraki ilk 1 saat bebek aktif ve sonra uyudugundan, sonrasinda emzirmek daha zor oluyor. Ben deneyimli olduğum icin hemen emzirmeye basladim. Ama acemi bir anneye emzirme hemsiresinin yardim etmesi gerekiyordu. Ayrica odaya ciktiktan sonra epidural agri butonuna basmak gerekiyor. Onu da unutmusuz. O anda kimse soylemedi. Bir sure sonra cok agrim oldu. İnlemeye baslayinca hemsire cagirdik. O soyledi. Butona bastik. Sonra gecti agri. Hani o surede bosuna agri cektim. Bir de pandemi yuzunden refakatçi disinda kimseyi odalara almiyorlardi. Bize de oyle soylediler. Ama ben aksam bir kac odada kalabalık oldugunu gördüm. Ona izin vermeleri dogru degildi. Bir de doguma babayi ya da dogum fotografcisini almıyorlar. Ama hastanenin kendi anlasmali fotografcisi dogumdan onceki gun cep telefonumdan(!) arayip fotoğrafçı hizmeti isteyip istemediğimizi sordum. anlasmali fotografciya izin veriyorlarmis.
Onun disinda hastane orta ustu kalitede. Hemsireler ne zaman cagirsak geldi ve güler yuzle ilgilendiler. Sik sik da cagirdik odaya. Bazilari genc ve acemi geldi sadece. Onceki dogumum tobbdaydi. oradakiler daha profesyoneldi.

Yine de sirf basak hanim icin yine liv'e giderim ihtiyac duyarsam.

Arkadaslar daha önceki gebeliginde ya da şimdi 20. haftadan sonra uçak yolculuğu yapan oldu mu? 2 gün sonra 4 saatlik ucak yolculuguyla Türkiye'ye geleceğim. Biraz endişeleniyorum kabin basıncı etkiliyor mu acaba bebeği diye

Arkadaslar daha önceki gebeliginde ya da şimdi 20. haftadan sonra uçak yolculuğu yapan oldu mu? 2 gün sonra 4 saatlik ucak yolculuguyla Türkiye'ye geleceğim. Biraz endişeleniyorum kabin basıncı etkiliyor mu acaba bebeği diye
Ben yapmadım fakat 7nci aya kadar bir sorun teşkil etmediğini duymustum yinede doktorunuza danışmanızı tavsiye ederim 😊

Kizlar ben kilo alamıyorum normalde zaten almak istemem de hosuma gidiyor ama acaba diyorum bebegemi birşey oldu
Kusmalarim azaldi son 2aydir 69da durdum
5ayim bitecek bu hafta.

Kizlar ben kilo alamıyorum normalde zaten almak istemem de hosuma gidiyor ama acaba diyorum bebegemi birşey oldu
Kusmalarim azaldi son 2aydir 69da durdum
5ayim bitecek bu hafta.
kiloalmak istemem zatende ama bebege mi birsey oldu diyorum

Ben yapmadım fakat 7nci aya kadar bir sorun teşkil etmediğini duymustum yinede doktorunuza danışmanızı tavsiye ederim 😊
Buralarda da doktor bakmıyor ki hiç soracak kimse yok. Hamile kalınca bildiriyorsunuz en yakininizdaki doğum Hastanesi'ne. Ordan size mektupla bir hamilelik planı geliyor. O planda yazan günlere göre kontrole gidiyorsunuz. Orda size o an hangi ebe atanmissa o bakıyor. Bir sonraki kontrolde ise başka ebe. Doktor ancak riskli durum varsa sizi görüyor
Türkiye'den çok farklı sistemi olunca, böyle soru soracak da kimseyi bulamıyorum 🤷🏻‍♀️

Valla canım doktorlar haklı yaptırmamanın riski daha büyük. Ben çok düzenli besleniyorum herşeyin şeker oranı karbonhidratı düzgün alıyorum diyetisyenle götürüyorum hep bu süreci ama o bile şeker yüklemesi yaptır diyor
doktor yaptır diyince kaçış yok zaten, evet gerçekten riski çok büyük, bunun yüzünden bebek kaybı yaşayanlar bile var, hiç risk alınmaması gereken bi durum.

Günaydın😊
Bende 3 kilo vermiştim canm yarım kilosunu aldım şimdiye kadar, doktoruma sorduğumda normal zaten bu aylarda artık istemesende en az 750 gram her ay alıcaksın dedi oyüzden endişe etme bence sende bebişin büyümeye devam ediyodur 😇karnın çıktı mı
kiloalmak istemem zatende ama bebege mi birsey oldu diyorum

Bende ilk aylar ve 8. Aydansonra riskli diye biliyorum, şuanda öZel bir durum yoksa sıkıntı yok diye biliyorum

Günaydın😊
Bende 3 kilo vermiştim canm yarım kilosunu aldım şimdiye kadar, doktoruma sorduğumda normal zaten bu aylarda artık istemesende en az 750 gram her ay alıcaksın dedi oyüzden endişe etme bence sende bebişin büyümeye devam ediyodur 😇karnın çıktı mı
karnim varda böyle kilo almamaya taktim
Bundanonce ksutum almadim
Suan kusmam 1haftadır yokgibi
Kilom ayni duruyor
Hani almamak iyide bebek ne alemde bilemedim

Merhaba, ben de aranıza yeni katıldım. 12 hafta ile bu hafta ikili test yapılacak. Ama takip yaptıracağım hastaneyi henüz seçemedim. Ankara'da olup deneyimini paylaşabilecek olan var mı? Hastane ve doktor adı ile birlikte. Liv-Başak Güler, Medicana-Ayşe Kırbaş ve Başkent hastanelerinden biri olabilir gibi. Ama hastane ile devam etmek mi yoksa muayenehanesi olan bir doktora gidip anlaşmalı bir hastanede doğum yapmak mı daha iyi karar da veremiyorum. Bu konuda tavsiyelere çok ihtiyacım var.
Canım ben başak hocaya gitmiştim kızımda Ankaradayken .... Çok memnun kalmıstım.. Çok iyi ilgileniyor güler yüzlü ve tel vermşti halen sorularım oldugunda sorabiliyorm. Bu bebeğimde hiç gitmedim ama ne zaman yazsam wp den cevap verir sağ olsun 😊
Ben seviyprum kendisini diğer hocaları bilmiyorum 🤷‍♂️

Ultrasonda büyüdüğüne her gittiğimizde şahit oluyoruZ 😇 oyüZden hiç takılma bence bizim depolardan besleniyolar ,zaten kusman durduysa toparlarsın sende, bende çok kusmuştum yeni yeni yemekten keyif almaya başladım yavaş yavaş başladım kiloda almaya😊
karnim varda böyle kilo almamaya taktim
Bundanonce ksutum almadim
Suan kusmam 1haftadır yokgibi
Kilom ayni duruyor
Hani almamak iyide bebek ne alemde bilemedim

Kızlar bende hala bu sırt üstü ve sağa yatmaya takmış durumdayım gece bir uyanıyorum sağ kol uyuşmuş ve sırt üstü yatıyorum , bebek oksijensiz kalacak da bir hasar bırakacak bebek bu yatışım yüzünden diye hiç rahat değilim 😭 :mad::KK61:

Kızlar bende hala bu sırt üstü ve sağa yatmaya takmış durumdayım gece bir uyanıyorum sağ kol uyuşmuş ve sırt üstü yatıyorum , bebek oksijensiz kalacak da bir hasar bırakacak bebek bu yatışım yüzünden diye hiç rahat değilim 😭 :mad::KK61:
Okadar takılcak birşey degl bence doktorum hiç uyarmadı beni şöyle böyle yat diye sola yatmak cok daha uygun ama farkettigin an sola dönersen sıkıntı olmaz inş

Ultrasonda büyüdüğüne her gittiğimizde şahit oluyoruZ 😇 oyüZden hiç takılma bence bizim depolardan besleniyolar ,zaten kusman durduysa toparlarsın sende, bende çok kusmuştum yeni yeni yemekten keyif almaya başladım yavaş yavaş başladım kiloda almaya😊
Sagolcnm haftaya kontrolum var inşallah iyidir

Back
X