- 12 Temmuz 2019
- 1.633
- 2.201
- 48
- 30
Canim benim cok haklisin Allah bebegini sana bagislasin. Bende hicbirsey almak istemiyordum tup bebek oldu yuzde 5 sansim vardi tuttuktan sonra rahatladim cokta degil aslinda yani igneye yuruyerek gittim sadece gerisinde yattim ufak tefek kalktim ama kanamam oldu biranda hastanede yattim blve 14 haftaya kadar doktor kaldirmadi beni yaticaksin diyip durdu . her wcye gittigimde yuregim agzimda gittim. Suanda da hala ayniyim inan doguma kadar surecek bu endise biliyorum. Esime bisey almayalim bekleyelm dedim korkularimdan dolayi ama o sabredemedi aldi herseyi neredeyse rabbim acilarini gostermesn bizlere bagislasn evlatlarimizi. Sana buyuzden korkma pozitif ol gibi cumleler kurmicam senin ne hissettigini anlayabiliyorum zaten sadece dua edebilirim senin icin ve hepimiz icin. Insaallah kucagimiza alip hepimiz burada mujdeleride vericegimz gunler gelicekKizlar anca bitti okumalarim, tek tek etiketleyemedim de.
Surda bi hatam var belirteyim, yorgunluktan oldu diyen bi doktor olmadi, tetikledigi dogru evet, orda bi yanlis anlasilma olmasin, asil sebep bu degil.
Bebegimi kaybettikten sonra aile hekimimin, sosyal bi hayati kaldiramayan ni bunyem oldugu icin, - enfeksiyon yuzunden dedi- ,
Kadin dogumcunun da acikligimi farkedene kadar, coktan yorulmamam, uzanmam gerektigi, ki fark edilmesi 3cm i buldugu icin, bir sonraki gebeligi kastederek, dikis+uzanma seklinde, bi oneride bulundular. Zaten tr de olsaydim da, calismayacaktim kisacasi. Cunku aciklik bi anda olan bi sey ve stres, yrgunluk, enfeksyon vs gibi seyler de bunu tetikliyor,
Cevrenizde illa ki, ilk uc ay dusuk tehlikesi atlatip da, doktoru tarafindan, uzan denilen bi bayan olmustur illa ki.
Benimkinin sebebi de su an sudur ki, dikisim var, uzun sure oturmam bile tehlike. Bu konuda bilgisi olmayanlardan, ricamdir, yorum yapmasin. Burda iki, uc bebegini dikise ragmen kaybeden kadinlarin, gruptaki yazdiklarini okumaya yurek elvermiyor cunku.
Ayrica evet evhamliyim, bebegimi kaybettigim haftaya yaklasirken tekrar ayni sertlesmeleri hissetmek bana bunu yaptiriyor.
Aranizda ben gibi, 5 aylik bebegi kaybedip, banyoda yikanilip, kefene sarilmasina sahit olan varsa, ona aldigi tum herseyi dagitan varsa ve yine su an ki hamileligi esnasinda korkmayan biri varsa, o yazsin kabulumdur.
Evet pozitiflik onemli ve sart da hatta, ki olmasam, su an bebegim icin o kadar kiyafet begenip de telefonuma kaydetmem,ve bunu sizinle paylasmam. Ama su an alamamam benim evhamimdandir. Deli gibi bebek odasi bakiyorum netten, bebek arabasi bakiyorum, 28 i gecmeden pek almayi dusunmuyorum, evet evhamimdan kaynakli.
Iyiligim icin soyleyenlerin, soylediklerinin de farkindayim, ok.
Sizden de bu duyguma saygi gostermenizden baska ricam da yok.
darisi basimizaMinnoşumun hareketlerini 2 haftadır hissediyordum ama ilk tekmeyi şuan itibariyle yemiş bulunuyorum kızlar
Cok cok saol. Ogrenmedigim ilac ismi kalmadi, yari jinekolog bile oldum canim benim. Erken dogsa bile, ne yapabilirim nasil yasatabilirim die. En son kontrolde doktoruma soyledim, hocam ben bu cocugu sag ve salim doguracagim, kararliyim ve sonra benden ne dilerseniz dileyin dedim. Ben bu kadar cabalayabiliyorum, benim yasadiklarimi yasayip, daha da pozitif olan varsa, tebrik ederim.Canim benim cok haklisin Allah bebegini sana bagislasin. Bende hicbirsey almak istemiyordum tup bebek oldu yuzde 5 sansim vardi tuttuktan sonra rahatladim cokta degil aslinda yani igneye yuruyerek gittim sadece gerisinde yattim ufak tefek kalktim ama kanamam oldu biranda hastanede yattim blve 14 haftaya kadar doktor kaldirmadi beni yaticaksin diyip durdu . her wcye gittigimde yuregim agzimda gittim. Suanda da hala ayniyim inan doguma kadar surecek bu endise biliyorum. Esime bisey almayalim bekleyelm dedim korkularimdan dolayi ama o sabredemedi aldi herseyi neredeyse rabbim acilarini gostermesn bizlere bagislasn evlatlarimizi. Sana buyuzden korkma pozitif ol gibi cumleler kurmicam senin ne hissettigini anlayabiliyorum zaten sadece dua edebilirim senin icin ve hepimiz icin. Insaallah kucagimiza alip hepimiz burada mujdeleride vericegimz gunler gelicek
Cumlemizden canim insaallah . maalesef saglik sorunlari insani doktor gibi yapiyor bende verem atlattim ameliyat tup bebektedavisi derken baya bilgilendim bukonularda . gogsumde kist cikti doktora gittigimde doktor bana saglikcimisiniz diye sordu insan yasadiklariylada buyuyor bilgileniyor aslinda . saglikla kavusalim evlatlarimiza insaallah❤Cok cok saol. Ogrenmedigim ilac ismi kalmadi, yari jinekolog bile oldum canim benim. Erken dogsa bile, ne yapabilirim nasil yasatabilirim die. En son kontrolde doktoruma soyledim, hocam ben bu cocugu sag ve salim doguracagim, kararliyim ve sonra benden ne dilerseniz dileyin dedim. Ben bu kadar cabalayabiliyorum, benim yasadiklarimi yasayip, daha da pozitif olan varsa, tebrik ederim.
Allah bin kere razi olsun canim benim. Cok saol ❤
tabiki saygı duyuyoruz ama dün bana yaptığınız yorum beni rahatsız etti açıkçası. Siz fe yazarken bence kimseyi kırmamaya özen göstererek yazın. İlk gebeliği olan da olabilir 3. de. Bana öyle yazdınız ki şaşırdım açıkçası. Neyse gelmiş geçmiş diyelim. Bu bebeğinizi Allahım size bağışlasın. Hepimizinkini öyleKizlar anca bitti okumalarim, tek tek etiketleyemedim de.
Surda bi hatam var belirteyim, yorgunluktan oldu diyen bi doktor olmadi, tetikledigi dogru evet, orda bi yanlis anlasilma olmasin, asil sebep bu degil.
Bebegimi kaybettikten sonra aile hekimimin, sosyal bi hayati kaldiramayan ni bunyem oldugu icin, - enfeksiyon yuzunden dedi- ,
Kadin dogumcunun da acikligimi farkedene kadar, coktan yorulmamam, uzanmam gerektigi, ki fark edilmesi 3cm i buldugu icin, bir sonraki gebeligi kastederek, dikis+uzanma seklinde, bi oneride bulundular. Zaten tr de olsaydim da, calismayacaktim kisacasi. Cunku aciklik bi anda olan bi sey ve stres, yrgunluk, enfeksyon vs gibi seyler de bunu tetikliyor,
Cevrenizde illa ki, ilk uc ay dusuk tehlikesi atlatip da, doktoru tarafindan, uzan denilen bi bayan olmustur illa ki.
Benimkinin sebebi de su an sudur ki, dikisim var, uzun sure oturmam bile tehlike. Bu konuda bilgisi olmayanlardan, ricamdir, yorum yapmasin. Burda iki, uc bebegini dikise ragmen kaybeden kadinlarin, gruptaki yazdiklarini okumaya yurek elvermiyor cunku.
Ayrica evet evhamliyim, bebegimi kaybettigim haftaya yaklasirken tekrar ayni sertlesmeleri hissetmek bana bunu yaptiriyor.
Aranizda ben gibi, 5 aylik bebegi kaybedip, banyoda yikanilip, kefene sarilmasina sahit olan varsa, ona aldigi tum herseyi dagitan varsa ve yine su an ki hamileligi esnasinda korkmayan biri varsa, o yazsin kabulumdur.
Evet pozitiflik onemli ve sart da hatta, ki olmasam, su an bebegim icin o kadar kiyafet begenip de telefonuma kaydetmem,ve bunu sizinle paylasmam. Ama su an alamamam benim evhamimdandir. Deli gibi bebek odasi bakiyorum netten, bebek arabasi bakiyorum, 28 i gecmeden pek almayi dusunmuyorum, evet evhamimdan kaynakli.
Iyiligim icin soyleyenlerin, soylediklerinin de farkindayim, ok.
Sizden de bu duyguma saygi gostermenizden baska ricam da yok.
kızlar doktor aslıhan yazıcıoğlunun instagra hesabndan normal doğum anlarını paylaşıyo geçen denk geldi izledim elim ayağım buz kesti ya... doğumdan hiiç korkmayan ben çok korkar oldum. ilk gebelik... normal doğum yaşayan varsa aydınlataiblir mi:)
Bende bir doktor vardi onun videolarina bakmistim adini unuttum cok guzeldi valla kolay dogumlardi heveslendim baya :) kolay olanlar heveslendiriyor insani benceBen daha hic dogum videosu izlemedim dogrusu izlemeyide dusunmuyorum insanin aklina ister istemez gelur cunki, ilk dogumum normladi hala cok korkuyorum ama yinede normal dogum istiyorum sezaryan gibi net bi zamani yok tabiki insanin son zaman stresi oluyor ama bebek ne zaman hazirsa o zamanda geliyor ve dogum sonrasi onun icinde guzel ilerliyor :)
Benim doktorum da benzer bi sey soledi hatta latince isimleriyle anlatiyordu ilk zmanalar ultrasonla ilgili seyleriCumlemizden canim insaallah . maalesef saglik sorunlari insani doktor gibi yapiyor bende verem atlattim ameliyat tup bebektedavisi derken baya bilgilendim bukonularda . gogsumde kist cikti doktora gittigimde doktor bana saglikcimisiniz diye sordu insan yasadiklariylada buyuyor bilgileniyor aslinda . saglikla kavusalim evlatlarimiza insaallah❤
Gozun aydin canım :)Kızlar dün biseyler hissediyodum boyle sanki karnimda deprem oluyor sarsinti gibi bir his yani biseyler oluyor icimde pitpitlar varama kondurmadim bugun iyice belli oldu Kizım tekmeliyor 18+5 te emin oldum suan yemekten yarim saat sonra hissettim uzandim devam etti maşaallah minigime . Cok sukur rabbime . Cok guzel bir duyguymus darisi henuz hissetmemislere . ❤❤
Nabiz devlet hastanesine her gittiğimde ölçülüyor.Kart verildi ilk gittiğimde hepsi oraya not alınıyor.nabız falan ne zaman ölçülüyor kızlar benim kontrollerde sadece tansiyon kilo baklılıyor... hiç nabız ölçülmedi
Cnm kimsenin kimseye soyle boyle demeye hakki yok zaten. Bazisi cok zor geciriyor hamileligini bazisi dag tas tepe cikiyor bise olmuyor. 9 ay pimpiriklenmek hicbisey kaybettirmez. Banada surekli biseyler soyleniyor ama kendime uyanlari kabul ediyorum sadece. Yengem mesela buzluktan asla bisey yemedi 9 ay ,telefonu eline almadi tv izlemedi vs . Kendni oyle korunmus hissediyorsa bu kimseyi ilgilendirmez. Keske herkes cok rahat bi4 hamilelik gecirse ama binbir turlu sey oluyor. Bir arkadasim 30. Haftatada ikizinden birini sonrada digerini kaybetti.. hersey bizm icnCok cok saol. Ogrenmedigim ilac ismi kalmadi, yari jinekolog bile oldum canim benim. Erken dogsa bile, ne yapabilirim nasil yasatabilirim die. En son kontrolde doktoruma soyledim, hocam ben bu cocugu sag ve salim doguracagim, kararliyim ve sonra benden ne dilerseniz dileyin dedim. Ben bu kadar cabalayabiliyorum, benim yasadiklarimi yasayip, daha da pozitif olan varsa, tebrik ederim.
Allah bin kere razi olsun canim benim. Cok saol ❤
Biz nazli gebeleriz sanirim, zamaninda ninelerimiz tarlada doguruyormus dediniz, yillar evveliyle ilgili guzel bi tespit belki ama su zaman sartlari goz onunde bulundurulursa, ben de nazliliktan degil, yasadiklarimdan dolayi kendimizi yormamamiz gerektigini soyledim.tabiki saygı duyuyoruz ama dün bana yaptığınız yorum beni rahatsız etti açıkçası. Siz fe yazarken bence kimseyi kırmamaya özen göstererek yazın. İlk gebeliği olan da olabilir 3. de. Bana öyle yazdınız ki şaşırdım açıkçası. Neyse gelmiş geçmiş diyelim. Bu bebeğinizi Allahım size bağışlasın. Hepimizinkini öylePozitif düşünelim pozitif olsun üzmeyin kendinizi siz de
Anladim canimBenim doktorum da benzer bi sey soledi hatta latince isimleriyle anlatiyordu ilk zmanalar ultrasonla ilgili seyleri
Tesekkur ederimmnGozun aydin canım :)
Diline saglik. Gecenlerde ikinci kez, dikise ragmen bebegini kaybetti kuzum, 26. Haftada. Kafayi yiyor haliyle kiz. Hicbir seyin tabiki garantisi yok, Rabbim ol derse olacak. Dedigin gibi keske kimse yasamasa ama sinav iste. Cok saolCnm kimsenin kimseye soyle boyle demeye hakki yok zaten. Bazisi cok zor geciriyor hamileligini bazisi dag tas tepe cikiyor bise olmuyor. 9 ay pimpiriklenmek hicbisey kaybettirmez. Banada surekli biseyler soyleniyor ama kendime uyanlari kabul ediyorum sadece. Yengem mesela buzluktan asla bisey yemedi 9 ay ,telefonu eline almadi tv izlemedi vs . Kendni oyle korunmus hissediyorsa bu kimseyi ilgilendirmez. Keske herkes cok rahat bi4 hamilelik gecirse ama binbir turlu sey oluyor. Bir arkadasim 30. Haftatada ikizinden birini sonrada digerini kaybetti.. hersey bizm icn
Ben spinal ile doğum yaptım. Genel anestezi tercih etmiştim ama doktorum önermedi. Zaten doğum için gitmedigimden moralim çok bozuktu. Bilgi vermek amaciyla bir hemşire gelmişti. O an aklıma ne geldiyse sordum ve spinal için ikna oldum. Çok korkuyordum. O kadar ki anestezi uzmanı pozisyonu gösterdiğinde bacaklarımın titremesine engel olamiyordum. Ama çok başarılı bir dogumdu. Oğlumu ilk ben gördüm. Öptüm, o benim yanağımı yaladi. Hatta kulağında bir et beni var. Onu gördüm. Heh tamam, et beni var, artık kimse karistiramaz bebeğimi, götürebilirsiniz dediğimde tüm ameliyathane kahkahadan yikiliyordu. Bu hissi tekrar yaşamak için gerekli olmadıkça genel anestezi istemem. Aci hissetmedim fakat dikiş anındaki his midemi bulandırmıştı. Kusmak üzere olduğumu söyledim ama beceremedimSelam kizlar.
İlki sezeryan olan anneler spinal epiduralmi yada genel anestezi mi yaptircaksiniz.
Ben kizimda normal dogum bekledigim için toktum. Acil sezeryana alininca spinal yaptilar. O anda şoktaydim igneden o an ki durumdan korkmadim. Bebeğimi gormek cok guzeldi. Ama normalde bende anksiyete var sagim solum belli olmuyor. Bunda ne yapsam bilemiyorum. Benim dogum yaptığımda hastanede dogum yapan arkadasim ben uyuşmadim hissedince bağırdım hemen bayilttilar dedi onada pek inanamadim ama yinede korkuttu biraz beni
Çok şükür benimki de hareket ediyor. Insallah tekrarlamaz. Karnım çok gergin icerde damarlar geriliyo sanki büyümeden mi kaynaklı bu agrilar? Ilk hamilelik olunca hicbi sey anlamiyor insan yaEvet hep oluyor bu ara cunku hic dinlenemiyorm. Hareketlerini takip ediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?