2020 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    352
Niye geneli tavsiye etmiyorlar

Amin inşallah

yasadıklarınız elbette hic kolay degil Allah yardımcınız olsun bende yakından daha fazlasını yasamıs yasamıs olanlara sahit olan biriyim üstelik en son yegenim 6.5 aylık dogup yasamaz denilip hayata tutunmus bir bebek oldu. Ki bundan önce ne kayıplara ne acılara sahit olduk. Ama burada elestirim kendi adıma nacizene okuduklarımdan dolayı sunu söylüyorum ki burada birisi özellikle ilk gebeligi olan arkadaslarım en ufak olagan bir durumu yazmıs olsalar dahi malesef en kötüsünü yazıyorsunuz. Ki bu beni cok rahatsız ediyor mesela. Elbette kendimize ait tecrübelerimiz var ama cok detaylandırmamak gerek. Zaten bahsettiginiz ihtimal verdiğiniz kadar durumu vahim kisiler burada olmaz. Burada da nice kayıplara sahit olduk degil mi arkadaslarımız tarafından.. ki en son beni etkileyen hamileligi ters giden arkadasımızın yazdıgı bir cümle oldu “tesellim Allah beni secim yapmak zorunda bırakmadı” demisti. Cok cok üzülmüstüm. Uzun lafın kısası; ben pozitif olun yazamam cünkü hic hic kolay degil, evhamlanmayın diyemem tecrübeniz cok acı.. ama arkadaslarımızında en ufak sikayetnde paylasımlarında felaketleri sıralamasak iyi olur. Hepimiz de düzenli doktor kontrolündeyiz.

Benim elestirim de size su olacak, benim yazdiklarim beni ve etiketledigim arkadasi ilgilendirir. Sizin birileri adina konusmaniza gerek yok bence. Rahatsiz da olabilirisniz yazdiklarimdan, normaldir. Gormemezlikten gelme sansiniz var, bence degerlendirin.

benim ilki epidural sezeryandi, ikincide normal dogurmayi denicem, olmazsa yine epidural sezeryan yaptiririm canim. genel anestezi fikri beni cok korkutuyor, tamamen bilincimi kaybedecek olmak hos degil, bir de 9 ay karnimda tasidigim bebegi ilk ben görmek isterim

Ben telefondan takip ettigim icin geri dönüp alıntılamadım ki; burası özel mesaj alanı degil görmeme sansımız olmuyor malesef ki eminim cok kiside bu durumdan rahatsız biz size kötü birsey söylemiyoruz yada sert cıkıslar yapmıyoruz ki bu tutuma gerek yok

Niye geneli tavsiye etmiyorlar
Bütün doğumlara 3 yıl civarı girdim.Avantaj ve dejavantajları var.Size soyle aciklayayim.Tabii bu soylediklerim sadece kendi goruslerim ve kendi tecrube ettiklerim.
Normal doğum
Adı ustunde normal.en fazla bir gun acı cekiyorsun ve bebegin kollarinda kalkip kendi isini kendin gorebiliyorsun.Bebeginle daha cabuk ilgilenip toparlanabiliyorsun.tabii acı kisiden kisiye degisiklik gostermekte.bazilari rahat atlatirken bazilari ise cok zorlaniyor.
Epidural normal dogum.
Normal dogum acisini azaltmakta ama tamamen gidermemekte.Olumsuz tarafi anestezi cok verilirse agri cok olmayacagi icin ikinma refleksi de azaliyor.Bu yuzden alt yirtilma olasiligi daha yuksek.
Genel anestezili sezeryan
Genellikle panik olan hastalara tercih ediliyor.Bence en cok olumsuz yani olan dogum sekli cunku.kendinize gelmeniz zaman aliyor.Bebegini emziremeyecek kadar cok sersemlesebiliyorsun.uyusma olmadigi icin daha taze olan dikis yerlerindeki aciyi hissediyorsunuz.Agri kesici tabikide yapiliyor ama agrinin yarisini anca aliyor ve cogu kisi icin yeterli olmuyor.
Spinal yani belden uyusturmali sezeryan
Dr larin en cok tercih ettigi dogum sekli hem anne dogum sonrasi anestezinin etkisi gecene kadar agri hissetmiyor.Hem bebegini ilk goren kendisi olu yor.hem tam uyutulmadigi icin kisinin kendisini toplamasi daha cabuk oluyor.
Daha mutlaka vardir uzar gider ama kisa olarak aklinizdaki soru isaretlerini gidermek istedim.Ben aksilik olmazsa tabikide normali dusunuyorum.

şunuda eklemek istiyorum yazdıklarınıza genel anestezi aldığınızda bebeğiniz hızlı bir şekilde çıkarılmazsa verilen ilaçlardan oda etkileniyor... anne içinde bebek içinde daha az ilaç kullanılan spinal yada epidural en sağlıklı doğum şekli normal doğumdan sonra.ilk bebeğim spinaldi çok güzeldi

Benim ikinci hamileliğim . İlk haftalardan beri sayfayı takip edip okuyorum. Tabi ki hayat hep toz pembe değil. Bir şekilde olumsuz şeyler yaşıyoruz yaşadık ve ya yaşayacağız. Ama ben burada okuduğum olumsuz birşey olduğunda çok etkileniyorum. Rüyalarıma giriyor. İlk haftalarda rüyalarıma giriyordu. Hatta bir kaç hafta girip okumadım ki olumsuz çağrışımlar yapmayayım diye. Neyse zaman geçti bebek büyüdü ama endişeler bitmiyor.şu an yine detaylı bir olumsuzluk okuyunca kendimi fazla dinliyorum. Korkularım artıyor. Gruptanda faydalanıyorum girmeden de olmuyor. Yani bilgilendirmeler iyi ama çokta olumsuz konuşulmasa daha iyi.

Ama sizin bu tutumunuza gerek var, birilerinin adina agziniza geleni bana sayma hakkiniz var oyle mi ? goz ardi et die bi sey var, kisinin isminin altinda, ondan bahsediyorum, boylece benim attigim mesajlari gormezsin , bence iyi uygulama. Boylece ikide bir de bana, bence sunu yaz bunu yazma die ogretmencilik oynamana gerek kalmaz.

Magnet hiç düşünmedim özellikle isimliler filan kimsenin kullanmayacağını düşünüyorum kendi ailemiz dışında.

Ben el işi kapı süslerine bakarken el işi anahtarlıklar buldum hoşuma da gitti. Ekran görüntülerini paylaşıyorum.

Bn bikac gundur magnetlere bakiyorum pleksi ama cok sayfavar guvenilir mi diye bakiyorum tanidiginiz yada yaptiranlar var mi ? Son zamana klsin istemiyorum

Eklentiler

• Screenshot_20191015_145448_com.instagram.android.webp
    35,9 KB · Görüntüleme: 19
  • Screenshot_20191015_145549_com.instagram.android.webp
    29,6 KB · Görüntüleme: 27
  • Screenshot_20191015_145558_com.instagram.android.webp
    30,5 KB · Görüntüleme: 25
Bana 3500 fiyat verdiler oda icin cok yuksek degilmi
600 liraya da var, 5000 TL ye de. Aralarında çok büyük fark vardır canım. 3500 tl fiyat aldığının ekran görüntüsünü atar mısın merak ettim.

Gerçekten çok hoş oda tasarımları var ama doğum yapacağım hastane odası da çok aşırı büyük, A sınıfı bir hastane olmayacak. O da önemli. Çok geniş alana kurulum yapıyor bazı oda süslemeleri.

Benim sol kasığımda 2 gün ağrımasa sonra başlıyor ağrımaya yazılanları okuyunca panik oldum acaba kasılma mı diye ve orda pıt pıt bişeyler atıyor
Missboncum iki gundur bended agri vardi ilk hamileligim burayida okuyunca bazen ister istmez daha pimpirikli oluo insan dr a gittim icim rahatladi Allaha cok sukur bir ultrasonda bi sikintim yok rahim boyum3.5 cm dedi ve idrar testi sonucunu bekliyorum ordanda bosey cikmazsa cok guzel olacak

Ben aşırı kararsızım, ilk başta tam da senin gibi düşünmüştüm. Ama işte birkaç balon alıp şişirelim diye bakarken aklıma girdi süsleme olmalı mı diye Neyseki daha yolumuz uzun karar veririz elbet.

Tam olarak bunu anlatmaya calısıyorum. Benimde ikinci gebeligim ve ilk haftalarda aynen bende okumamak icin girmiyordum. Hatta sadece mart annesi olacagımı yazıp cıkmıstım. Olumsuzluk su dönemde bizlere iyi gelen birsey degil. Allah hepimize sagsalim dogumlar nasip etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…