Niye geneli tavsiye etmiyorlarBen spinal ile doğum yaptım. Genel anestezi tercih etmiştim ama doktorum önermedi. Zaten doğum için gitmedigimden moralim çok bozuktu. Bilgi vermek amaciyla bir hemşire gelmişti. O an aklıma ne geldiyse sordum ve spinal için ikna oldum. Çok korkuyordum. O kadar ki anestezi uzmanı pozisyonu gösterdiğinde bacaklarımın titremesine engel olamiyordum. Ama çok başarılı bir dogumdu. Oğlumu ilk ben gördüm. Öptüm, o benim yanağımı yaladi. Hatta kulağında bir et beni var. Onu gördüm. Heh tamam, et beni var, artık kimse karistiramaz bebeğimi, götürebilirsiniz dediğimde tüm ameliyathane kahkahadan yikiliyordu. Bu hissi tekrar yaşamak için gerekli olmadıkça genel anestezi istemem. Aci hissetmedim fakat dikiş anındaki his midemi bulandırmıştı. Kusmak üzere olduğumu söyledim ama beceremedimDoktorum bu konuda çok basariliymis gerçekten. Rahat iyileştim ve enfeksiyon vs yaşamadım.
Amin inşallahBiz nazli gebeleriz sanirim, zamaninda ninelerimiz tarlada doguruyormus dediniz, yillar evveliyle ilgili guzel bi tespit belki ama su zaman sartlari goz onunde bulundurulursa, ben de nazliliktan degil, yasadiklarimdan dolayi kendimizi yormamamiz gerektigini soyledim.
Ayni dusunceleri paylasmadigim icin. Yazi dilim belki size o an sert gelmis olabilir hormonlardan ya da ben sert yazmisimdir o da kabul. Amacim kirmak fln degil kimseyi, olamz da, burdaki herkesin ortak bi amaci olduguna inaniyorum. Birinde bi sikinti ya da mutluluk varsa paylasip, bildigimiz kadariyla konusulsun istiyorum.
Amin, insallah hepimiz kucagimiza alip, paylasalim❤
Biz nazli gebeleriz sanirim, zamaninda ninelerimiz tarlada doguruyormus dediniz, yillar evveliyle ilgili guzel bi tespit belki ama su zaman sartlari goz onunde bulundurulursa, ben de nazliliktan degil, yasadiklarimdan dolayi kendimizi yormamamiz gerektigini soyledim.
Ayni dusunceleri paylasmadigim icin. Yazi dilim belki size o an sert gelmis olabilir hormonlardan ya da ben sert yazmisimdir o da kabul. Amacim kirmak fln degil kimseyi, olamz da, burdaki herkesin ortak bi amaci olduguna inaniyorum. Birinde bi sikinti ya da mutluluk varsa paylasip, bildigimiz kadariyla konusulsun istiyorum.
Amin, insallah hepimiz kucagimiza alip, paylasalim❤
Benim elestirim de size su olacak, benim yazdiklarim beni ve etiketledigim arkadasi ilgilendirir. Sizin birileri adina konusmaniza gerek yok bence. Rahatsiz da olabilirisniz yazdiklarimdan, normaldir. Gormemezlikten gelme sansiniz var, bence degerlendirin.yasadıklarınız elbette hic kolay degil Allah yardımcınız olsun bende yakından daha fazlasını yasamıs yasamıs olanlara sahit olan biriyim üstelik en son yegenim 6.5 aylık dogup yasamaz denilip hayata tutunmus bir bebek oldu. Ki bundan önce ne kayıplara ne acılara sahit olduk. Ama burada elestirim kendi adıma nacizene okuduklarımdan dolayı sunu söylüyorum ki burada birisi özellikle ilk gebeligi olan arkadaslarım en ufak olagan bir durumu yazmıs olsalar dahi malesef en kötüsünü yazıyorsunuz. Ki bu beni cok rahatsız ediyor mesela. Elbette kendimize ait tecrübelerimiz var ama cok detaylandırmamak gerek. Zaten bahsettiginiz ihtimal verdiğiniz kadar durumu vahim kisiler burada olmaz. Burada da nice kayıplara sahit olduk degil mi arkadaslarımız tarafından.. ki en son beni etkileyen hamileligi ters giden arkadasımızın yazdıgı bir cümle oldu “tesellim Allah beni secim yapmak zorunda bırakmadı” demisti. Cok cok üzülmüstüm. Uzun lafın kısası; ben pozitif olun yazamam cünkü hic hic kolay degil, evhamlanmayın diyemem tecrübeniz cok acı.. ama arkadaslarımızında en ufak sikayetnde paylasımlarında felaketleri sıralamasak iyi olur. Hepimiz de düzenli doktor kontrolündeyiz.
benim ilki epidural sezeryandi, ikincide normal dogurmayi denicem, olmazsa yine epidural sezeryan yaptiririm canim. genel anestezi fikri beni cok korkutuyor, tamamen bilincimi kaybedecek olmak hos degil, bir de 9 ay karnimda tasidigim bebegi ilk ben görmek isterimSelam kizlar.
İlki sezeryan olan anneler spinal epiduralmi yada genel anestezi mi yaptircaksiniz.
Ben kizimda normal dogum bekledigim için toktum. Acil sezeryana alininca spinal yaptilar. O anda şoktaydim igneden o an ki durumdan korkmadim. Bebeğimi gormek cok guzeldi. Ama normalde bende anksiyete var sagim solum belli olmuyor. Bunda ne yapsam bilemiyorum. Benim dogum yaptığımda hastanede dogum yapan arkadasim ben uyuşmadim hissedince bağırdım hemen bayilttilar dedi onada pek inanamadim ama yinede korkuttu biraz beni
Benim elestirim de size su olacak, benim yazdiklarim beni ve etiketledigim arkadasi ilgilendirir. Sizin birileri adina konusmaniza gerek yok bence. Rahatsiz da olabilirisniz yazdiklarimdan, normaldir. Gormemezlikten gelme sansiniz var, bence degerlendirin.
Bütün doğumlara 3 yıl civarı girdim.Avantaj ve dejavantajları var.Size soyle aciklayayim.Tabii bu soylediklerim sadece kendi goruslerim ve kendi tecrube ettiklerim.Niye geneli tavsiye etmiyorlar
şunuda eklemek istiyorum yazdıklarınıza genel anestezi aldığınızda bebeğiniz hızlı bir şekilde çıkarılmazsa verilen ilaçlardan oda etkileniyor... anne içinde bebek içinde daha az ilaç kullanılan spinal yada epidural en sağlıklı doğum şekli normal doğumdan sonra.ilk bebeğim spinaldi çok güzeldiBütün doğumlara 3 yıl civarı girdim.Avantaj ve dejavantajları var.Size soyle aciklayayim.Tabii bu soylediklerim sadece kendi goruslerim ve kendi tecrube ettiklerim.
Normal doğum
Adı ustunde normal.en fazla bir gun acı cekiyorsun ve bebegin kollarinda kalkip kendi isini kendin gorebiliyorsun.Bebeginle daha cabuk ilgilenip toparlanabiliyorsun.tabii acı kisiden kisiye degisiklik gostermekte.bazilari rahat atlatirken bazilari ise cok zorlaniyor.
Epidural normal dogum.
Normal dogum acisini azaltmakta ama tamamen gidermemekte.Olumsuz tarafi anestezi cok verilirse agri cok olmayacagi icin ikinma refleksi de azaliyor.Bu yuzden alt yirtilma olasiligi daha yuksek.
Genel anestezili sezeryan
Genellikle panik olan hastalara tercih ediliyor.Bence en cok olumsuz yani olan dogum sekli cunku.kendinize gelmeniz zaman aliyor.Bebegini emziremeyecek kadar cok sersemlesebiliyorsun.uyusma olmadigi icin daha taze olan dikis yerlerindeki aciyi hissediyorsunuz.Agri kesici tabikide yapiliyor ama agrinin yarisini anca aliyor ve cogu kisi icin yeterli olmuyor.
Spinal yani belden uyusturmali sezeryan
Dr larin en cok tercih ettigi dogum sekli hem anne dogum sonrasi anestezinin etkisi gecene kadar agri hissetmiyor.Hem bebegini ilk goren kendisi olu yor.hem tam uyutulmadigi icin kisinin kendisini toplamasi daha cabuk oluyor.
Daha mutlaka vardir uzar gider ama kisa olarak aklinizdaki soru isaretlerini gidermek istedim.Ben aksilik olmazsa tabikide normali dusunuyorum.
Benim ikinci hamileliğim . İlk haftalardan beri sayfayı takip edip okuyorum. Tabi ki hayat hep toz pembe değil. Bir şekilde olumsuz şeyler yaşıyoruz yaşadık ve ya yaşayacağız. Ama ben burada okuduğum olumsuz birşey olduğunda çok etkileniyorum. Rüyalarıma giriyor. İlk haftalarda rüyalarıma giriyordu. Hatta bir kaç hafta girip okumadım ki olumsuz çağrışımlar yapmayayım diye. Neyse zaman geçti bebek büyüdü ama endişeler bitmiyor.şu an yine detaylı bir olumsuzluk okuyunca kendimi fazla dinliyorum. Korkularım artıyor. Gruptanda faydalanıyorum girmeden de olmuyor. Yani bilgilendirmeler iyi ama çokta olumsuz konuşulmasa daha iyi.yasadıklarınız elbette hic kolay degil Allah yardımcınız olsun bende yakından daha fazlasını yasamıs yasamıs olanlara sahit olan biriyim üstelik en son yegenim 6.5 aylık dogup yasamaz denilip hayata tutunmus bir bebek oldu. Ki bundan önce ne kayıplara ne acılara sahit olduk. Ama burada elestirim kendi adıma nacizene okuduklarımdan dolayı sunu söylüyorum ki burada birisi özellikle ilk gebeligi olan arkadaslarım en ufak olagan bir durumu yazmıs olsalar dahi malesef en kötüsünü yazıyorsunuz. Ki bu beni cok rahatsız ediyor mesela. Elbette kendimize ait tecrübelerimiz var ama cok detaylandırmamak gerek. Zaten bahsettiginiz ihtimal verdiğiniz kadar durumu vahim kisiler burada olmaz. Burada da nice kayıplara sahit olduk degil mi arkadaslarımız tarafından.. ki en son beni etkileyen hamileligi ters giden arkadasımızın yazdıgı bir cümle oldu “tesellim Allah beni secim yapmak zorunda bırakmadı” demisti. Cok cok üzülmüstüm. Uzun lafın kısası; ben pozitif olun yazamam cünkü hic hic kolay degil, evhamlanmayın diyemem tecrübeniz cok acı.. ama arkadaslarımızında en ufak sikayetnde paylasımlarında felaketleri sıralamasak iyi olur. Hepimiz de düzenli doktor kontrolündeyiz.
Ama sizin bu tutumunuza gerek var, birilerinin adina agziniza geleni bana sayma hakkiniz var oyle mi ?Ben telefondan takip ettigim icin geri dönüp alıntılamadım ki; burası özel mesaj alanı degil görmeme sansımız olmuyor malesef ki eminim cok kiside bu durumdan rahatsız biz size kötü birsey söylemiyoruz yada sert cıkıslar yapmıyoruz ki bu tutuma gerek yok
Aynen benimde aklımdan geçti bu aralar pek yazmıyor.
Bn bikac gundur magnetlere bakiyorum pleksi ama cok sayfavar guvenilir mi diye bakiyorum tanidiginiz yada yaptiranlar var mi ? Son zamana klsin istemiyorum
Cok gecmis olsun canimAslinda cok dikkat ediyorum dediklerinizi cok okudum arastirdim ama gecmiyor. Sabrediyorum hala dikkat ediyorum bakalim insallah gecer
Sukur canim Allah bzmasin ne yapayim firsat bulamiyorum yazmaya takip edemiyprum canm sen nasilsin nasil bebisin
600 liraya da var, 5000 TL ye de. Aralarında çok büyük fark vardır canım. 3500 tl fiyat aldığının ekran görüntüsünü atar mısın merak ettim.Bana 3500 fiyat verdiler oda icin cok yuksek degilmi
Missboncum iki gundur bended agri vardi ilk hamileligim burayida okuyunca bazen ister istmez daha pimpirikli oluo insan dr a gittim icim rahatladi Allaha cok sukur bir ultrasonda bi sikintim yok rahim boyum3.5 cm dedi ve idrar testi sonucunu bekliyorum ordanda bosey cikmazsa cok guzel olacakBenim sol kasığımda 2 gün ağrımasa sonra başlıyor ağrımaya yazılanları okuyunca panik oldum acaba kasılma mı diye ve orda pıt pıt bişeyler atıyor
Ben aşırı kararsızım, ilk başta tam da senin gibi düşünmüştüm. Ama işte birkaç balon alıp şişirelim diye bakarken aklıma girdi süsleme olmalı mı diyeBizim hastane bebegin ve annenin yatagini susluyor cibinlik falan takiyor ve lohusa serbeti veriyor gumus serbetlikle :) kapi susu yoksa hosgeldin bebegim dye suste koyuyor varsa kendininki koyuyosun bende o sebeple sadece kapi susu ve cikolata alicam gelene cikolata ikram ederim serbette var zaten fazla gelen olmaz zaten yakinlarmz gelicek abartiya gerek yok bunlae olmasaydida susleme yapmazdim sadece yine kapi susu ve cikolata alirdkm eve ozenmek daha mantkli geliyor bana tabi herkesn geleni gideni hevesleri farklidir :)
Benim ikinci hamileliğim . İlk haftalardan beri sayfayı takip edip okuyorum. Tabi ki hayat hep toz pembe değil. Bir şekilde olumsuz şeyler yaşıyoruz yaşadık ve ya yaşayacağız. Ama ben burada okuduğum olumsuz birşey olduğunda çok etkileniyorum. Rüyalarıma giriyor. İlk haftalarda rüyalarıma giriyordu. Hatta bir kaç hafta girip okumadım ki olumsuz çağrışımlar yapmayayım diye. Neyse zaman geçti bebek büyüdü ama endişeler bitmiyor.şu an yine detaylı bir olumsuzluk okuyunca kendimi fazla dinliyorum. Korkularım artıyor. Gruptanda faydalanıyorum girmeden de olmuyor. Yani bilgilendirmeler iyi ama çokta olumsuz konuşulmasa daha iyi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?