2020 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    352
Benim kizim da 2950 dogdu, dogumdan cikinca hala hamile gibiydim, icerde bi tane daha unuttular mi diye suphelenmedik degil 80 falandim ben doguma girdiğimde iste, emzirirken gitti ama hemen gitmedi, 6 ay falan sonrasinda 65e indim, kizim 8 aylikken emzirmeyi birakip alerjilerimden dolayi kortizona ve devaminda xolair tedavisine basladim derken 1 sene sabit kaldi kilom. Tedavim bitince 2 kilo daha gitti, 63le de hamile kaldim iste. Yine 80le girsem iyidir, fazlasıni almadikca sorun degil.

Magnezyum 300 mg kullaniyorum. Doktor kalsiyuma gerek yok, magnezyum kullandigin icin dedi de. Bana garip geldi acikcasi.
Aranizda hem kalsiyum hem magnezyum kullanan var mi ? Varsa, ilacin adini ve mg yazabilir misiniz ?
canım benim vicium-D3 die bi marka içinde kalsiyum çinko magnezyum ve D vitamini var

Ozel sigorta olayi biraz karmasik, ekstra dogum paketi olmasi gerekiyor. Onda bile yine bi miktar katilim payi oduyorsun, minimum 1000-1500 tl civariydi 3 sene once ben dogururken. Ha bi de vip oda vs istersen o otelcilik hizmetlerine giriyor, geceligine bi o kadar daha aliyorlar.
Ozel sigortalarin da dogum paketlerinde bekleme suresi olabiliyor, bazi sigortalar belli hastaneleri karsiliyor falan derken karisik o is. Bi de riskli gebeliklerde ve cogul gebeliklerde kapsam dışı birakabiliyorlar.
Yani dogum isi maalesef biraz masrafli is, ben bu sefer haliyle dogumu almanyada yapacağım ve burdaki arkadaşlarima tekrar tekrar sordum hic mi odeme almiyorlar diye istanbulda hastane kapisindan girip selam versen cuzdani biraktigin icin bunye alışık değil parasiz hizmet almaya

Kan değerlerinde cikiyor mu bilmiyorum canim ama kasilmalar ve kramplar icin bana magnezyum yaziyor doktorum kalsiyumu gidayla tammliyor olabilir misin ? Kullandiginin icinde vardir belkide
Kullandigimin icinde yok canim, baktim. Kan degerlerimden bakilmadi galiba kalsiyum ya da magnezyum. Ben en iyisi dahiliyeden baktirip goreyim. Kendi doktorum yaptirmadi bununla ilgili tahlil. Tesekkurler

Evettt bende seninle ayni fikirdeyim ama mahkum birakiliyoruz bide tam ocak ayina girip doguranlar ya ozel saglik sigortalari karsiliyor bazisini ama kamuda calisanlar daha kotu... bakalim artik

Ayy bende aynıydım esimin kuzeni ilk hastaneye gelince yenge bi tane daha mi var karnin ayni demisti kendini cok sevmesem gercekten alinabilirdim karnim 2ayda anca inmisti normalde cabuk tooarlar denilmesine ragmen senin iyi gitmis yinede emzirmeyle saglik icin kullanmissin sonucta olagin sakasindayizda saglikli olduktan sonra alir veririz hamileyken dogumdan onceki kilomu gördüm artik icim cok rahat gidiyolarmis ☺ son aylarda zaten kendimi tutamiyorum bu 2ay bari dikkat ediyim diyorumda su 2hafyada 2kilo aldim bile

Evet baya karisikmis o kadar parayı sigortaya vermektense hastaneye odemek daha makul ustelik riskli gebelik olup olmiycagini son ana kadr kimse bilemez ,oyle sartlari oluyorki ufacik bi durumla bile iptal edebilirler bizde fransada mutuelle dedigimiz sigortayi oduyoruz esim dogumda lazim olur diye bana sormadan fiyatini yukseltmisti oysa burda hamileligin 7.ayindan dogumdan sonraki 10gune kadar ilac tedavi ne olursa olsun ucretsizmis epidural icinde para odemedik ,almanyada aynidir diye düşünüyorum

benim ilk sezeryanım eğitim araştırma hastanesinde idi çokta memnu kaldım şimdide öyle olacak inşallah neden devlet değilde özeli tercih ediyorsunuz?
Benimki tup bebek ve doktor surekli takibine girdim.. devlete gitsem beni alirlarmi dikisleri muntazam dikilirmi sanki oraya para verimce herseyi cok titiz yapiolar gibi geliyo paikolojik olsa gerek ya da bisey soylemiim

Benim biye istahim acilmadi ki bunyem kilo almaya ve vermeye cok musait.azicik fazla kacirsam yemegi midemi bulandiriyor yiyemiyorum.64 ile oruclara baslamistim ramazan bitimi 61 i gordum oylede hamile kaldim sonra ilk 3 ay bulanti kusma derken 2 kilo daha verdim 59 olmustum.2 hafta once tartildigimda kv delerde 61 cikmistim bunun yarim kilosu ayaz zaten :) esim sen hamile degilsin diyor :)

Kullandigimin icinde yok canim, baktim. Kan degerlerimden bakilmadi galiba kalsiyum ya da magnezyum. Ben en iyisi dahiliyeden baktirip goreyim. Kendi doktorum yaptirmadi bununla ilgili tahlil. Tesekkurler

Gecmis olsun canim insallah iyidir sonuarin icini ferah tut
Evettt bende seninle ayni fikirdeyim ama mahkum birakiliyoruz bide tam ocak ayina girip doguranlar ya ozel saglik sigortalari karsiliyor bazisini ama kamuda calisanlar daha kotu... bakalim artik

Evt cok haklisiniz gercekten fiyatlar ucmus ,peki cogul gebelikler mecburi sezeryan olarak geciyor mu yoksa 2bebek olunca dogum ucretide artiyor mu

Gecmis olsun canim insallah iyidir sonuarin icini ferah tut

Evt cok haklisiniz gercekten fiyatlar ucmus ,peki cogul gebelikler mecburi sezeryan olarak geciyor mu yoksa 2bebek olunca dogum ucretide artiyor mu
2 bebekte dogum ucreti artiyor cnm gittigin yere gore arttiriyorlar 2 kati olmasada 4 te 1 fazla aliyor cogu yer

Arkadaşlar merhaba. Ben ayda 1 devlet araştırma hastanesine sık sık da özele gidiyorum. Salı günü perinatoloji doktoruna gidicem. Bugün yine devlete gittim zaten araştırma uzman asistan ne varsa onlara bişeyler anlatıyor doktor gösteriyor. ekranı ben hiç görmüyorum aralarında konuşuyorlar. Bu arada ben 2li 3lü yaptırmadım. Bana doktor ense kalınlığı kaç demiştik dedi 1 demiştiniz dedim testlerin nasıldı dedi yaptırmamıştım dedim.
Topukları belirgin bebeğin dedi kötü bişey mi dedim hayır dedi ama bazı hastalıklarda belirteç dedi sevk etti perinatoloji ye öle sorular da sorunca çok tedirgin oldum ağlıyorum moralim bozuldu. Nette de araştırıyorum bişey göremedim
Rabbim büyük dua istiyorum sizden

Turkiyede ben acibadem sigortaliydim, kendi hastanesinde sozde sinirsiz karşılıyor dogumu, tabi %20 katki payiyla. Dogumdan cok hamilelik boyunca muayene tahlil ve ayrintili ultrasona saglam paralar odedigimizi hatirliyorum. Cocukta da surekli kontrole cagirip gerekli gereksiz herseye tahlil istemislerdi, baya ciddi rakamlar tutuyordu o tahliller. Almanyada ozel sigortam yok, zorunlu olan sigortayi yaptim bi nevi buranin sgksi. Onun icin de esasinda baya para kesiliyor maastan ama doktora katilim payi almiyorlar, cocuklarin tum ilaclari ve tedavileri ucretsiz. Hamilelikte sadece fetal dna ve toksoplazma testi ekstra ücretli, bir de 3ten fazla ultrasona girmek istersen onun ucretini doktor alıyor. Kalan hersey bedava.
Burda ozel hastane yok, evimin dibinde tam teşekküllü devlet hastanesi var orda dogurucam kismetse. Insanlar baya rahat, evde ya da ebelerin kliniklerinde doktorsuz doguran cok. Bizi turkiyede olumsuz hikayelerle o kadar cok korkutuyorlardi ki, sanki her dogumda basina bisey gelecekmis gibi panik olup al parasi neyse yeter ki bana iyi bak diyorsun. Etrafimda 40indan sonra ilk çocuğunu doğuran kadin kayniyor, turkiyede 30dan sonra riskli diye korkuturlardi halbuki. Kizimin arkadaşlarının anneleri hep ablam yaşında, ki 31 yasindayim ben de.
Insan oyle boyle bulundugu ortamin sistemine adapte oluyor iste, istanbuldayken orda yapilan hersey dogru geliyordu, sorgulamiyordum. 2 senedir buradaki sistemi gordukce cocuguma da kendime de ne kadar gereksiz tahlil yaptirmisim diye dusunmeye basladim.

Magnezyum 300 mg kullaniyorum. Doktor kalsiyuma gerek yok, magnezyum kullandigin icin dedi de. Bana garip geldi acikcasi.
Aranizda hem kalsiyum hem magnezyum kullanan var mi ? Varsa, ilacin adini ve mg yazabilir misiniz ?
Ben kullanıyorum. Osteocare. 2 tablette 800 mg, 250 mg magnezyum, 10 mg çinko biraz da D vitamini var

Hiç duymadım.
Doktorların söyleyiş tarzı bile çok şey değiştiriyor. Belki de önemsiz birşeydir. İçinizi ferah tutun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…