- 6 Temmuz 2019
- 1.627
- 3.457
- 53
Gözünüz aydınOraya iki erkekten sonra bir kız daha ekleyelim lütfen
Devlet hastanelerinde en büyük sıkıntı insana insan gibi davranılmaması bence. Ben katlanamıyorum, gerim gerim geriliyorum. Herkes kendi aleminde. Sorsan cevap veren yok. Sanırsın zorla koymuşlar onu oraya.Ya ben simdi 6 aydir bu hastaneye gidiyom simdiden sonra hastaneyi degistirip baska hastane baksam be bilim ya doktora ihanet gibibaska doktorlar bizle ilgilenirmi yoksa sana kim tup bebek uygulamasi yaptiysa orda ol, almiyoruz derler mi bilemedim... bilmiyorum ilk defa yasiyorum.. ama hastanede bugun sunu ogrendim profesor olunca 7500, uzman dr lar 3850 bu kadar fark...
Yine cok ucuk degilmiş uzman doktr fiyatlari sizinde.. ben olsam bende değişmek istemezdim doktorumu sevıyosam senın doktor uzamn mı prof mu ? bizmde oyle olmuştur kesin 3800 fln ya muayene ucretleri bile sureklı artıyo 2 sene once 80e gıdıyodum 125 basladım bu hamileliğimde, en son 140 olmuşYa ben simdi 6 aydir bu hastaneye gidiyom simdiden sonra hastaneyi degistirip baska hastane baksam be bilim ya doktora ihanet gibibaska doktorlar bizle ilgilenirmi yoksa sana kim tup bebek uygulamasi yaptiysa orda ol, almiyoruz derler mi bilemedim... bilmiyorum ilk defa yasiyorum.. ama hastanede bugun sunu ogrendim profesor olunca 7500, uzman dr lar 3850 bu kadar fark...
Hamile kaldigim ay test yapmamistim ama ondan once 4 5 ay takip etmistim tutuyordu.Ovulasyon testiylemi takip ettiniz programlar yanıltıyor benim programa göre birşwşmenin olduğu gün çatlamış olması gerekti ama testle takip ettim 3. Günü geöti
Benle de benziyorCanım seninle günlerimiz yakın ve başlangıç kilomuz ve şu anki kilomuz da neredeyse aynı. Bazen ben de kendimi tutamıyorum fazla kaçırdığım oluyor. Ama bazı günler de elimden geldiğince dengelemeye çalışıyorum. Dün görümcem beni görünce duba gibi olmuşsun tarzında birşey söyledi. Şaka yaptı aklınca ama çok canım sıkıldı. Bunu sık sık yapar zaten. Eleştirip tat kaçırmak hayat amacı gibi. Tv izlerken bile herkesi eleştirir. Onun kaşı yamuk bunun burnu büyük gibi şeyler. Ne hikmetse hiç te kimseyi beğenmez. Kendisi de 4 aylık hamile ve hamile olmayan birine göre bile aşırı zayıf ve inanılmaz solgun duruyor. Fakat ben hiç kimsenin yüzüne bu tarz şeyler söyleyemem. Tam tersi moral ve motive edici şekilde konuşurum. Ha bu arada ben kendimi biliyorum , boyum 1.68 ve kilom da 70 şu an. 66 ile başladım. Yani duba gibi bi durumum yok. Yani olsa ne olacak ki. Allah bize ve bebişlerimize sağlık afiyet versin. Kilonun ne önemi var. Senin mesajın üzerine böyle içimi dökmüş gibi oldum ama ölçülerimizin benzemesi de beni mutlu etti ☺
Cnm benmmde hic gogus ucum yoktu smdi cikti acaba doguma kadar cikicak olabilirmi senindeSana helall olsunnn!!! Valla alkisladim... sen hersekilde verirsin de kendini sagligini dusunen birisin.. bende 69kiloya ciktim 171 boyum ama kocam yuzun hala kucucuk diyo sunu diyo bunu diyo beni rahatlatiyor.. benim gogus ucum yok ve sutte emziremicem diye kaygiliyim.. ama dusunmicem sen konusunca konustum valla.. onlar saglikli olsunlarda .. biz herseyin ustesinden geliriz kilolalrida veririz, bebeklerede bakariz, yemekte yapriz, calisiriz da kariyerde Allah Allah
Neden yaptirmadiniz peki ikili ucluArkadaşlar merhaba. Ben ayda 1 devlet araştırma hastanesine sık sık da özele gidiyorum. Salı günü perinatoloji doktoruna gidicem. Bugün yine devlete gittim zaten araştırma uzman asistan ne varsa onlara bişeyler anlatıyor doktor gösteriyor. ekranı ben hiç görmüyorum aralarında konuşuyorlar. Bu arada ben 2li 3lü yaptırmadım. Bana doktor ense kalınlığı kaç demiştik dedi 1 demiştiniz dedim testlerin nasıldı dedi yaptırmamıştım dedim.
Topukları belirgin bebeğin dedi kötü bişey mi dedim hayır dedi ama bazı hastalıklarda belirteç dedi sevk etti perinatoloji ye öle sorular da sorunca çok tedirgin oldum ağlıyorum moralim bozuldu. Nette de araştırıyorum bişey göremedim
Rabbim büyük dua istiyorum sizden
Genelre karindan ama benim bas asagi oldugu icin kendini dondurmedigi icin mecbur son rutuslar vajinal oldu :) her ihtimali goz onunde bulundur derjmBu arada benim ayrintili ultrason randevum yarin. Fiks vajinal da bakiyorlar mi yoksa genelde karindan bakip goremezse mi vajinal bakiyor.
Ben Erkan coşkuna gidiyorum kuzum sen ?Evet canım çok yakınmışız beaahatta bandırma da drum
B3nimde cok yakin:) 66 ile hamile kaldim 72 oldum smdi .169 boyum. Simdiden boyle aldiysan asil kilo sonlarda aliniyor diyorlar 80le girsek cok iyi olur gercektenBenle de benziyorbenim de boyum 1.68 ama ben 64 kiloyken 68 e cikip oyle hamile kaldim su an 22. Haftada 73 civari. Benim doktor didikliyor surekli cok kilo aldin alma yediklerine dikkat et diye. Hedefim 78-80 le doguma girmek. Kilo verilir bu zamanlarsa geri gelmiyor kulak tikamak lazim
Dün gece bacağıma giren krampın acısına uyandım hala da o bacağım acıyorBende onu kullanıyorum çok iyi geldi bana emme tabletini
Kızımda da yaptırmamıştım bunda da yaptırmadık ense kalınlığı ve burun kemiğine bakıldı 2 doktor da normal çıkmıştıNeden yaptirmadiniz peki ikili uclu
Hamilelik gunlugunde sanci normal ama pozisyonla azalmasi gerek vs diyordu buyuk ihtimalle gobis buyuyor ondandir cnm ben her gun bir maden suyu iciyorum su ana kadar olmadi kramp tavsiye ederimDün gece bacağıma giren krampın acısına uyandım hala da o bacağım acıyorbirde vajinamdan göbeğimin sağ tarafına sancı giriyor sanki hep aynı yer ama. Ne oluyor anlamadım. Acaba magnezyum eksikliğimi başladı ki göbeğimdeki sancı normaldir inşallah
Ben Hayal Beye gidiyorum canımBen Erkan coşkuna gidiyorum kuzum sen ?
Ama sen cok haklisin!! Oyle doktorlarda Allah bizi uzak tutsun!! Yavrucugunu az kalsin aldiriyormus.. ya iste boyle doktorlar mumkunse baska doktora yonlendirsin, ben beceremiyorum anlamiyorum desinler demesede ben baska birinin daha gormesini istiyorum diye gurur yapmasinlar... yazik cidden!! Can bu ya.. Bu bebeyide sag salim kucaginiza almayi Allh nasip etsinKızlar benimde doktorum ve sezeryan ücretleri biraz pahalı ama; ben ondan vazgecemem onunla aramda bir bag kurdum ve gercekten iyi oldugunu tecrübeledim.
İlk hamileligimde doktor bilmedigimden baska bir doktora gittim. Doktor muydu felaket uzmanımıydı bilmiyorum. İlkinde memnun kaldık rutin tahlilleri istedi tahlil sonuclarını gösterdik troid 38.3 Dedi kızamıkcık var sende dedi ayrıca kan kesesi görüyorum dedi bu bebek düsecek dedi düsmezse zaten troid kızamıkcık yüzünden anomali olacak zeka geriligi olacak bir uvzu olamayacak bu bebegin acil kurulla alınması gerek dedi. Kurula sevk ediyorum kurulda görüsücez dedi biz nasıl yıkımla cıktık anlatamam esim ayrı aglıyor ben ayrı. Eve geldik. Ben baska doktora gidicem dedim simdiki doktorumun adını duymustum. Bir arastırayım dedim hemen ertesi sabah acil gittim. Yeniden tahliller yapıldı bebege bakıldı kan kesesi neredeymis dedi ben neden göremiyorum yok öyle birsey dedi.
troidim 7 cıktı dahiliyeciyle beraber Görüsüp uygun tedavi verildi kücükken kızamıkcık asısı olmusum oradaki deger bagısıklıgımı gösteriyormus.Doktor boyle saglikli gebelikler %90 dogumla sonuclanir dedi ve kizim simdi mart ayinda 4 yasinda olacak Allah in izniyle. Dogumum agrisiz acisiz gecti dogum izim neredeyse yok uyusuklugum yok yok sogukta dikisim sizliyor belim agriyor vs cok sukur hic biri yok. Simdi ben bu doktorumdan asla vazgecemem. Ne kadar olursa nerede olursa bende orada olurum. Yapamiyorum baska doktorlarda.
Evet bende pazar 23+0 oluyorum :))) bebisimide insallah zamanindan once gelmek istemezler zamaninda, azicik etli etli olsunlar yoksa el kadar bebe nasil tutarimYarin 22 lerde bitiyor 23+0 oluyorum :) su kasim ayini atlattikmi cok az kaliyor son trimestra giriyoruz :)
Ayyy cokkk sevindimm:)) Hadi bakalimOraya iki erkekten sonra bir kız daha ekleyelim lütfen
Turkiyede ben acibadem sigortaliydim, kendi hastanesinde sozde sinirsiz karşılıyor dogumu, tabi %20 katki payiyla. Dogumdan cok hamilelik boyunca muayene tahlil ve ayrintili ultrasona saglam paralar odedigimizi hatirliyorum. Cocukta da surekli kontrole cagirip gerekli gereksiz herseye tahlil istemislerdi, baya ciddi rakamlar tutuyordu o tahliller. Almanyada ozel sigortam yok, zorunlu olan sigortayi yaptim bi nevi buranin sgksi. Onun icin de esasinda baya para kesiliyor maastan ama doktora katilim payi almiyorlar, cocuklarin tum ilaclari ve tedavileri ucretsiz. Hamilelikte sadece fetal dna ve toksoplazma testi ekstra ücretli, bir de 3ten fazla ultrasona girmek istersen onun ucretini doktor alıyor. Kalan hersey bedava.
Burda ozel hastane yok, evimin dibinde tam teşekküllü devlet hastanesi var orda dogurucam kismetse. Insanlar baya rahat, evde ya da ebelerin kliniklerinde doktorsuz doguran cok. Bizi turkiyede olumsuz hikayelerle o kadar cok korkutuyorlardi ki, sanki her dogumda basina bisey gelecekmis gibi panik olup al parasi neyse yeter ki bana iyi bak diyorsun. Etrafimda 40indan sonra ilk çocuğunu doğuran kadin kayniyor, turkiyede 30dan sonra riskli diye korkuturlardi halbuki. Kizimin arkadaşlarının anneleri hep ablam yaşında, ki 31 yasindayim ben de.
Insan oyle boyle bulundugu ortamin sistemine adapte oluyor iste, istanbuldayken orda yapilan hersey dogru geliyordu, sorgulamiyordum. 2 senedir buradaki sistemi gordukce cocuguma da kendime de ne kadar gereksiz tahlil yaptirmisim diye dusunmeye basladim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?