balikesirdeym buranin en iyi doktoruna gidiyorum olmadi ailemin yanına istanbula gidecegim :)Uzulme , aglama canim yaa, kiyamam sana. Tamam baska bi yol denesen. Baska bi doktor en yakinda. ? Ozel bakan yerler var ultrasonla, nerdesin sen ? Gerekirse en yakinda baska bi sehirde baktir fln. Rapor alin kari koca, kendini uzecegine netlestirip, nasil bi yol izlemen gerektigini bulalim iste
Git canim,eger oyle bi sansin varsa, en azindan icin ferahlasin. Ins bi seycigi yoktur kuzucugunun. Sadece bosa endiselendigimiz kalirbalikesirdeym buranin en iyi doktoruna gidiyorum olmadi ailemin yanına istanbula gidecegim :)
Ben de oldum 2.doz için 1 ay sonraya gün verdi canım .geçmiş olsun bu aradaKızlar cvplarınız için tşk ederim. Elimi kesen bıçak paslı olunca panik oldum tabiki. 2 farklı prof.a gidiyorum ikisi de hemen tetanoz ol dediler. Korktum açıkçası. Hemen oldum. Şimdi kolum ağrıyor hafif ve halsizlik varikinci dozu ne zaman olucam bilen varmı
Benim pazartesi canim, bugun de disaridaydik cok yoruldum, bebisi gormeye cidden ihtiyacim varKızlar detaylı yaptırmayan kaç kişi kaldıkbenim ayın 19unda randevum. Biz de hayırlısıyla bebeklerimizin sağlıklı haberini alalım inşallah daha 17 gün var vakit geçmiyor
el mahkum yapacak birsey yok Keske bir sponsor bulsam kayınpeder gibi
İstanbul bu fiyat ankara neden 8.500
Ben hastane cikis takimini çiçeksepetinden siparis ettim sorunsuz geldi canim. Kapi süsleri de baya guzel gorunuyor, icine sindiyse neden olmasın.Şeffaf pleksi uzerine yapistirilmistir yaziyor
Canım randevum Çarşamba günü . 8 kilo aldım toplamda . Göbeğimdeki kasılma geçmedi ama bayağı azaldı . Bir de ishalim iki gündür midem de bi tuhaf ağzımın içi zehir sankiKuzum doktoruna danissana belki tahlil ister.. magnezyum eksikligi onemli bi durum.. veyahut belkide rahmin genisliyor o yuzden.. kilo alma durumun nedir, gerginlik oluyor mu karninda? Cunku bendede kramp tarzi bir kere kalcamdan bacagima bir kere gobegime boyle bicak saplanir gibi kramp girdi Allahtan kisa surdu, ben ertesi gun doktordaydim, cok sukur biseyin yok dedi sapasaglamsin ama bizimkide tahlil isteme huyu yok ben kendim icin saglik ocagindaki doktorumdan herbi tahlilimi yaptiriyorum bakiyorum degerlerimizde doktor beyle bir sikinti gorurseo o zaman doktorla kontakt kuruyorum. ne zaman randevun? Gcmis olsun
Malesef kitaplarla çocuk büyümüyor canım. İlk çocuğum da ben de bunu yaptım. Kucağa dahi aldırmadı. Neymiş Kucağa alışırmış.çabucak büyüdü v eoişma oldum. İkinci de hiç kural koymadım doğru dürüst. Her çocuk kendine özel batırıyor canım. Tabi ki kitaplardan öğreneceğimiz çok şey var ama anne tavsiyeleri de bazen işe yarıyor. Zaten senin bebeğin karar verecek uygulayıp uygulamamana. Asla sallamam deyipte mecburen sallayan çok anne gördüm. Tek direttiğim iki erkek bebekte yürüteç kullanmamak olmak. Birazda inada bindirdimKizlar ben bebegimin ihtiyaç ve bakımı için sürekli birşeyler okuyor ve araştırıyorum . Doktorların yazdığı kitaplardan aldım . Ama etrafimdaki annecikler bana tavsiye vermeye basladi. Yani kendi bildiklerini bana empoze etmeye çalışıyorlar . Ve bu durum beni rahatsız ediyor . İnsanları kırmak da istemiyorum . Sonuçta herkesin çocuk yetiştirme şekli farklıdır. Ben de okuyup kendi mantığıma yatanı yapacağım. Ama her ağızdan bir ses şimdiden . Sizde de var mı böyle konuşmalar ve siz nasıl tepki veriyorsunuz. Beni rahatsız ediyor o yüzden paylaşmak istedim.
Tabiki de tecrübe ayrı bir olay. Ama herkesin bebeği farklıdır her kafadan ses çıkınca ortalık karisabiliyor bunu mutlaka yaşayan vardir. Bir de herkesin niyeti bir olmuyor malesef canım. Doğru bilinen bir sürü yanlış da var malesef anneler arasinda. Ama kabul etmezler .hayırlısı diyelim .Malesef kitaplarla çocuk büyümüyor canım. İlk çocuğum da ben de bunu yaptım. Kucağa dahi aldırmadı. Neymiş Kucağa alışırmış.çabucak büyüdü v eoişma oldum. İkinci de hiç kural koymadım doğru dürüst. Her çocuk kendine özel batırıyor canım. Tabi ki kitaplardan öğreneceğimiz çok şey var ama anne tavsiyeleri de bazen işe yarıyor. Zaten senin bebeğin karar verecek uygulayıp uygulamamana. Asla sallamam deyipte mecburen sallayan çok anne gördüm. Tek direttiğim iki erkek bebekte yürüteç kullanmamak olmak. Birazda inada bindirdim
Evet malesef bir sürü dogru bilinen yanlıslar var. Mesela kucaga almamak gibi o tamamen bebegin güven hissiyatıyla alakalı kücücük bir bebek kucak istediginden degil kendini güvende hissetmek isteyeceginden kucak ister, mesela bana birisi bunu söylediginde; bana ihtiyacı var bir daha bu zamanlara istesekte geri dönemeyecegiz zaman kıymetli birsey olmaz kucagıma almayı tercih ediyorum diyordum. Fakat yinede kuralları bebekler koyuyor bu da bir gercek. Ben geleneksel yöntemlerle büyütmeyecegim demek bence kötü birsey degil ukalalıkta degil bir secim.Tabiki de tecrübe ayrı bir olay. Ama herkesin bebeği farklıdır her kafadan ses çıkınca ortalık karisabiliyor bunu mutlaka yaşayan vardir. Bir de herkesin niyeti bir olmuyor malesef canım. Doğru bilinen bir sürü yanlış da var malesef anneler arasinda. Ama kabul etmezler .hayırlısı diyelim .
Aynen kucağa alıştirma derler hep ama kucağa almak gerekiyormuş. Dediğin gibi bu tercih meselesi ama bu annenin tercihi olmalı bir başkasinin değil. Ben şimdilik birşey demiyorum kimseye ama doğarsa isallah o süreçte dile getireceğim elbette. Anlayışlı olacaklardır umarim. Tamamen bir seçim kesinlikle.Evet malesef bir sürü dogru bilinen yanlıslar var. Mesela kucaga almamak gibi o tamamen bebegin güven hissiyatıyla alakalı kücücük bir bebek kucak istediginden degil kendini güvende hissetmek isteyeceginden kucak ister, mesela bana birisi bunu söylediginde; bana ihtiyacı var bir daha bu zamanlara istesekte geri dönemeyecegiz zaman kıymetli birsey olmaz kucagıma almayı tercih ediyorum diyordum. Fakat yinede kuralları bebekler koyuyor bu da bir gercek. Ben geleneksel yöntemlerle büyütmeyecegim demek bence kötü birsey degil ukalalıkta degil bir secim.
Cok rahatsız ediyorsa bunu dile getirmekte fayda var. Ben hep dile getirdim. İlk basta itici olsa da sonrasında alısıyorlar.
Çok haklısın canmEmzik konusunda çok katıydım.kararlıydım almayacaktım. Kızım o kadar gazlıydı ki sırf uyuyabilsin diye her markanın emziğini denemiştim. Ama almamıştı malesef. şimdi doğar doğmaz emzik alması için uğraşacağım. Asla sallamam derken Yeterki 2 saat uyuyayım diye ayağımda salladığım ama yine uyumadığı günleri asla unutamam. Eğer sallanmak işe yarasaydı hamak alacaktım eve. Bebek kendi kuralları ile geliyor dünyaya. 2 yaşına kadar gece beslenmesini kesemedim. Biraz yatağında biraz yanımızda yattı.Uyku eğitimi ile ağlatmak istemedim. Dün gece bile uyanmış yanımıza gelmişti. Bebekten önce yatağına alışsın istiyorum ama başaramıyorum. 3,5 yaşından sonra bebek anneden ayrılmaya, uzaklaşmaya, bireyşelleşmeye hazır oluyormuş. Bunun yanında Tabiki bazı kurallar çok katı olmalı. 6 aydan önce en gıdaya geçmemek gibi. Sırf emziğe alışsın diye pekmez yalatmadım. Büyüklere sorsanız muhallebi ile büyüttük derler. Bu anlayış geride kaldı. Kısacası zamanla insan neyi nasıl yapacağı konusunda bir orta yol buluyor.
Banada çok pahalı geliyor 13000 falan. O parayı verip doğum yapıcak arkadaşlrı eleştirmiyoruz tabikide ne haddimize ama. 13000 bin çok geliyor bama hemde aşırı çok. O parayla 5 doğum yapılırBugün tetanoz aşımı oldum pazartesi idrar ve kan tahlili yapılacak bana bu arada kızlar doğum için çok aşırı fiyatlar yazıyorsunuz ben daha sizler detaylıya pahalı derken 13 bin falan diyorsunuzbizim antepte detaylı ultrason en fazla 150 özel klinik olmazsa tabi doğumda en güzel hastanede en fazla 5000 olsun ama benim hastanemde 1600.e kuzenim sezeryan oldu geçen ay normal doğum 500 prenses istersen ayrı epidural fiyatı yani sizleri duyunca şok o oldumm
Balikesirde hangi doktora gidiyorsun?balikesirdeym buranin en iyi doktoruna gidiyorum olmadi ailemin yanına istanbula gidecegim :)
Erkeklerin nasil askerlik anilari varsa kadınlarında dogum anilark var. Keske herkes duyarli olabilip olumlu yanlarıyla anlatabilse :) 28 aylik kizim var ister istemez cocuklu yada hamile olan ortamda bu tarz seyler konusuluyor. Herkes kendi tecrubesinden anlatmak istiyor ama dogru ama yanlis. Sen bunlari duymayacaksin. Ben herkesi cok dinledim zamanla hıı hıı deyip kendi bildigimi okumayi ogrendim. Birde kim ne derse desin aslinda herseyi bebek belirliyor. Yani kitap okuman tabiki cok faydali birsey ama ordakileri birebir uygulayabilecegini dusunme, hersey bebege bagli olcak. Zaten bebek dogduktan sonra annelik icgudusu sana hep dogru yolu gostercek.Kizlar ben bebegimin ihtiyaç ve bakımı için sürekli birşeyler okuyor ve araştırıyorum . Doktorların yazdığı kitaplardan aldım . Ama etrafimdaki annecikler bana tavsiye vermeye basladi. Yani kendi bildiklerini bana empoze etmeye çalışıyorlar . Ve bu durum beni rahatsız ediyor . İnsanları kırmak da istemiyorum . Sonuçta herkesin çocuk yetiştirme şekli farklıdır. Ben de okuyup kendi mantığıma yatanı yapacağım. Ama her ağızdan bir ses şimdiden . Sizde de var mı böyle konuşmalar ve siz nasıl tepki veriyorsunuz. Beni rahatsız ediyor o yüzden paylaşmak istedim.
Ben 0 1 basla diye bi doktorun cocuk bakimi kitabini cok begenerek okumustum, birer tane de anneme ve kvye alip okutturdum ki onlar da ayni sekilde yaklaşsin cocuga. Neyse efenim cocuk dogana kadar hersey iyi güzeldi, benim yanimda cok bi farkli tavırları olmadi ama iki dk ben olmasam hemen bildikleri tarza döndüler ve birbirimizi yedik.Kizlar ben bebegimin ihtiyaç ve bakımı için sürekli birşeyler okuyor ve araştırıyorum . Doktorların yazdığı kitaplardan aldım . Ama etrafimdaki annecikler bana tavsiye vermeye basladi. Yani kendi bildiklerini bana empoze etmeye çalışıyorlar . Ve bu durum beni rahatsız ediyor . İnsanları kırmak da istemiyorum . Sonuçta herkesin çocuk yetiştirme şekli farklıdır. Ben de okuyup kendi mantığıma yatanı yapacağım. Ama her ağızdan bir ses şimdiden . Sizde de var mı böyle konuşmalar ve siz nasıl tepki veriyorsunuz. Beni rahatsız ediyor o yüzden paylaşmak istedim.
Ben de varım 14 kasımı bekliyorumBen kaldımmm ve bu hafta 2 ayrı doktora detaylım var ondan snraki haftada perinatologta var güzel haberler alalım inşallah gerçi bu hafta o kadar net hissediyorum ki hareketlerini.hareket ettikçe kıpırdamıyprum resmenama hala tekme atıyo vs diyemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?