2020 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    352
balikesirdeym buranin en iyi doktoruna gidiyorum olmadi ailemin yanına istanbula gidecegim :)

Ben de oldum 2.doz için 1 ay sonraya gün verdi canım .geçmiş olsun bu arada

el mahkum yapacak birsey yok Keske bir sponsor bulsam kayınpeder gibi

İstanbul bu fiyat ankara neden 8.500

Burada da international olan medicana var orada daha ucuk fiyatlar arkadasım gecen sene 9.000 e yaptı orada dogumunuAllahtan benimki digerinde de uygun digerine göre

Oyyyy kurban olurum yavrum kimbilir nasıl dogurdu belkide tek kalmayı bekledi.. sükür ki hic birinde birsey yok veterinere götürecekmisin
[/QUOTE]
Bi terslik olmazsa hayir. Veterinerine mesaj attim genelde onerilmiyor yavrular cok kucukken goturulmesi. Insallah saglikla buyurler

Canım randevum Çarşamba günü . 8 kilo aldım toplamda . Göbeğimdeki kasılma geçmedi ama bayağı azaldı . Bir de ishalim iki gündür midem de bi tuhaf ağzımın içi zehir sanki nazara geldik galiba

Kizlar ben bebegimin ihtiyaç ve bakımı için sürekli birşeyler okuyor ve araştırıyorum . Doktorların yazdığı kitaplardan aldım . Ama etrafimdaki annecikler bana tavsiye vermeye basladi. Yani kendi bildiklerini bana empoze etmeye çalışıyorlar . Ve bu durum beni rahatsız ediyor . İnsanları kırmak da istemiyorum . Sonuçta herkesin çocuk yetiştirme şekli farklıdır. Ben de okuyup kendi mantığıma yatanı yapacağım. Ama her ağızdan bir ses şimdiden . Sizde de var mı böyle konuşmalar ve siz nasıl tepki veriyorsunuz. Beni rahatsız ediyor o yüzden paylaşmak istedim.

Malesef kitaplarla çocuk büyümüyor canım. İlk çocuğum da ben de bunu yaptım. Kucağa dahi aldırmadı. Neymiş Kucağa alışırmış.çabucak büyüdü v eoişma oldum. İkinci de hiç kural koymadım doğru dürüst. Her çocuk kendine özel batırıyor canım. Tabi ki kitaplardan öğreneceğimiz çok şey var ama anne tavsiyeleri de bazen işe yarıyor. Zaten senin bebeğin karar verecek uygulayıp uygulamamana. Asla sallamam deyipte mecburen sallayan çok anne gördüm. Tek direttiğim iki erkek bebekte yürüteç kullanmamak olmak. Birazda inada bindirdim

Tabiki de tecrübe ayrı bir olay. Ama herkesin bebeği farklıdır her kafadan ses çıkınca ortalık karisabiliyor bunu mutlaka yaşayan vardir. Bir de herkesin niyeti bir olmuyor malesef canım. Doğru bilinen bir sürü yanlış da var malesef anneler arasinda. Ama kabul etmezler .hayırlısı diyelim .

Evet malesef bir sürü dogru bilinen yanlıslar var. Mesela kucaga almamak gibi o tamamen bebegin güven hissiyatıyla alakalı kücücük bir bebek kucak istediginden degil kendini güvende hissetmek isteyeceginden kucak ister, mesela bana birisi bunu söylediginde; bana ihtiyacı var bir daha bu zamanlara istesekte geri dönemeyecegiz zaman kıymetli birsey olmaz kucagıma almayı tercih ediyorum diyordum. Fakat yinede kuralları bebekler koyuyor bu da bir gercek. Ben geleneksel yöntemlerle büyütmeyecegim demek bence kötü birsey degil ukalalıkta degil bir secim.
Cok rahatsız ediyorsa bunu dile getirmekte fayda var. Ben hep dile getirdim. İlk basta itici olsa da sonrasında alısıyorlar.

Aynen kucağa alıştirma derler hep ama kucağa almak gerekiyormuş. Dediğin gibi bu tercih meselesi ama bu annenin tercihi olmalı bir başkasinin değil. Ben şimdilik birşey demiyorum kimseye ama doğarsa isallah o süreçte dile getireceğim elbette. Anlayışlı olacaklardır umarim. Tamamen bir seçim kesinlikle.

Emzik konusunda çok katıydım.kararlıydım almayacaktım. Kızım o kadar gazlıydı ki sırf uyuyabilsin diye her markanın emziğini denemiştim. Ama almamıştı malesef. şimdi doğar doğmaz emzik alması için uğraşacağım. Asla sallamam derken Yeterki 2 saat uyuyayım diye ayağımda salladığım ama yine uyumadığı günleri asla unutamam. Eğer sallanmak işe yarasaydı hamak alacaktım eve. Bebek kendi kuralları ile geliyor dünyaya. 2 yaşına kadar gece beslenmesini kesemedim. Biraz yatağında biraz yanımızda yattı.Uyku eğitimi ile ağlatmak istemedim. Dün gece bile uyanmış yanımıza gelmişti. Bebekten önce yatağına alışsın istiyorum ama başaramıyorum. 3,5 yaşından sonra bebek anneden ayrılmaya, uzaklaşmaya, bireyşelleşmeye hazır oluyormuş. Bunun yanında Tabiki bazı kurallar çok katı olmalı. 6 aydan önce en gıdaya geçmemek gibi. Sırf emziğe alışsın diye pekmez yalatmadım. Büyüklere sorsanız muhallebi ile büyüttük derler. Bu anlayış geride kaldı. Kısacası zamanla insan neyi nasıl yapacağı konusunda bir orta yol buluyor.

Çok haklısın canm

Banada çok pahalı geliyor 13000 falan. O parayı verip doğum yapıcak arkadaşlrı eleştirmiyoruz tabikide ne haddimize ama. 13000 bin çok geliyor bama hemde aşırı çok. O parayla 5 doğum yapılır Yada bir doğum gerisi bebeğin herşeyini almaya yeter. Benim bulunduğum yerde devlet doktoru yok olsa bende asla özele gitmem ve pra vermem

Erkeklerin nasil askerlik anilari varsa kadınlarında dogum anilark var. Keske herkes duyarli olabilip olumlu yanlarıyla anlatabilse :) 28 aylik kizim var ister istemez cocuklu yada hamile olan ortamda bu tarz seyler konusuluyor. Herkes kendi tecrubesinden anlatmak istiyor ama dogru ama yanlis. Sen bunlari duymayacaksin. Ben herkesi cok dinledim zamanla hıı hıı deyip kendi bildigimi okumayi ogrendim. Birde kim ne derse desin aslinda herseyi bebek belirliyor. Yani kitap okuman tabiki cok faydali birsey ama ordakileri birebir uygulayabilecegini dusunme, hersey bebege bagli olcak. Zaten bebek dogduktan sonra annelik icgudusu sana hep dogru yolu gostercek.

Eger gercekten huzursuz oluyorsan o insanlarin bulundugu ortamlarda bulunmamaya calis

Kizim 40 haftalik dogdu son iki hafta arayan arayana, soran sorana. Yok neden normal dogum bekledin, neden kendin sezeryan olmadin. Sonra mecburi sezeryana alindim. İnsanlar heo yargilar ve bu sonsuza kadar surer :)

Ben 0 1 basla diye bi doktorun cocuk bakimi kitabini cok begenerek okumustum, birer tane de anneme ve kvye alip okutturdum ki onlar da ayni sekilde yaklaşsin cocuga. Neyse efenim cocuk dogana kadar hersey iyi güzeldi, benim yanimda cok bi farkli tavırları olmadi ama iki dk ben olmasam hemen bildikleri tarza döndüler ve birbirimizi yedik.
Onun disinda eve gelen misafirlerin hepsi bana akil vermeye calistiginda duymazdan geldim, kaale almadim. Millet cidden bayiliyor, ay terliksiz gezme sutun kacar, misafirlere güle güle deme sutun kacar. Cocugu çorapsız gezdirme, yeleği nerde bunun, cocuk dogmus temmuz ayinda.... Neler neler duyacaksin, binbir turlu sacmalik. Bunun onune gecme sansi da yok maalesef.
Hani gelen giden akraba vs bi daha karsina cikmiyor da, en fenasi anne ve kv, o ikisine de sizin yaptiginiz cok dogru olsaydi ikiniz de hasta cocuk yetistirmezdiniz diyorum cok darladiklarinda. Hani benim yaptigim da biraz kırıcı belki ama bazen cidden cok abartiyorlar ve sinirlerim hopluyor.

Ben de varım 14 kasımı bekliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…