Aynen öyle ve ben kızımın yatagını hala ayırmadım 3.5 yasında. Anne yanında 4 yasına kadar yatan bebeklerin pozitif psikolojik etkileri defalarca kanıtlanmıs. Hatta degil uyanıp yanımıza gelmek direkt aramızda yatıyor. Bir sürü ses yine cıkıyor bebek geliyor vs vs ama o psikolojik olarak henüz hazır degil. Yeni eve tasındık, evimizin bahcesi var odası bahceye bakıyor vs gibi bir dolu dıs etmen var. Ve ben cocugumu bu korku ile aglatmak istemiyorum. İzleyecegimiz yollar var ona göre zamanla alısacak.Emzik konusunda çok katıydım.kararlıydım almayacaktım. Kızım o kadar gazlıydı ki sırf uyuyabilsin diye her markanın emziğini denemiştim. Ama almamıştı malesef. şimdi doğar doğmaz emzik alması için uğraşacağım. Asla sallamam derken Yeterki 2 saat uyuyayım diye ayağımda salladığım ama yine uyumadığı günleri asla unutamam. Eğer sallanmak işe yarasaydı hamak alacaktım eve. Bebek kendi kuralları ile geliyor dünyaya. 2 yaşına kadar gece beslenmesini kesemedim. Biraz yatağında biraz yanımızda yattı.Uyku eğitimi ile ağlatmak istemedim. Dün gece bile uyanmış yanımıza gelmişti. Bebekten önce yatağına alışsın istiyorum ama başaramıyorum. 3,5 yaşından sonra bebek anneden ayrılmaya, uzaklaşmaya, bireyşelleşmeye hazır oluyormuş. Bunun yanında Tabiki bazı kurallar çok katı olmalı. 6 aydan önce en gıdaya geçmemek gibi. Sırf emziğe alışsın diye pekmez yalatmadım. Büyüklere sorsanız muhallebi ile büyüttük derler. Bu anlayış geride kaldı. Kısacası zamanla insan neyi nasıl yapacağı konusunda bir orta yol buluyor.
Ben 0 1 basla diye bi doktorun cocuk bakimi kitabini cok begenerek okumustum, birer tane de anneme ve kvye alip okutturdum ki onlar da ayni sekilde yaklaşsin cocuga. Neyse efenim cocuk dogana kadar hersey iyi güzeldi, benim yanimda cok bi farkli tavırları olmadi ama iki dk ben olmasam hemen bildikleri tarza döndüler ve birbirimizi yedik.
Onun disinda eve gelen misafirlerin hepsi bana akil vermeye calistiginda duymazdan geldim, kaale almadim. Millet cidden bayiliyor, ay terliksiz gezme sutun kacar, misafirlere güle güle deme sutun kacar. Cocugu çorapsız gezdirme, yeleği nerde bunun, cocuk dogmus temmuz ayinda.... Neler neler duyacaksin, binbir turlu sacmalik. Bunun onune gecme sansi da yok maalesef.
Hani gelen giden akraba vs bi daha karsina cikmiyor da, en fenasi anne ve kv, o ikisine de sizin yaptiginiz cok dogru olsaydi ikiniz de hasta cocuk yetistirmezdiniz diyorum cok darladiklarinda. Hani benim yaptigim da biraz kırıcı belki ama bazen cidden cok abartiyorlar ve sinirlerim hopluyor.
Ben şaşırdım gerçekten 10bin üstü ücretler duyunca şahsen benim o kadar gücüm yok hastaneler ne kadar acımasız bir kuruş vermeesen bişey yapmazLar ne yazıkki hayatın kanunu buBanada çok pahalı geliyor 13000 falan. O parayı verip doğum yapıcak arkadaşlrı eleştirmiyoruz tabikide ne haddimize ama. 13000 bin çok geliyor bama hemde aşırı çok. O parayla 5 doğum yapılırYada bir doğum gerisi bebeğin herşeyini almaya yeter. Benim bulunduğum yerde devlet doktoru yok olsa bende asla özele gitmem ve pra vermem
Ya kuzum benim ikiz belki o yuzden.. agirliklari iki kati basinc iki kati.. ben sabah 200, aksam 200 gece 200 seklinde fitil seklinde aliyorumDoktorummu onemsemiyor anlamiyorumki bende ben gece bitane iciyorum 200mg sanirim oda
Ya ilcelerdeki kadin dogum doktorlari kendi ultrasonlri net guzel olmadigi icin kirmizi yada yesil alan var o hastanelere bagli perinatologlar dogumevi, dogum hastanesi, egitim arastirma hastanesindeki doktorlara mhrs sistemi uzerinden giris yapiyorlar. Normalde biz perinatologlardan direkt randevu alamiyoruz bir sikinti gorur ve bisey diyemezlerse onlar yonlendiriyorlar.. bende ilcede oturuyrum. Perinatologa mhrs den hemen randevu alabildim yada siz hastaneye gidip kendiniz soyleyeceksiniz en erken ne zamana.. bu devlet hastanesindeki yontem yada ozelden iyi bir doktora goruneceksinizdaha once gittim doktora (tavsan dudak olabilir demisti devlet hastanesinde ki bi doktor) sehir hastanesi benim ultrasonlarim net degil patanolojiye git dedi. pataboloji randevusuz asla bakmam diyor ona randevu alamiyorum bugun ozele gittim o da bunu dedi ama dudaklarinda problem yok dedi anlamiyorum hicbir sey aglamaktan ölücem
Bak bisey net olana kadar suphelenmeb normal ama belkide hicbirsey yoktur. Masum yavrunu da strese koyma biz anneyiz herseye cok sukur yeteriz, yapariz, ustesinden de geliriz. Yapman gereken baska bi doktor bulman, benim sana tavsiyem perinatolog bulman. Yada kadin dogumcu ama perinatolog konusunda iyi donanimi olan bir jinekolog yada.. ama inaniyorumki hicbirseyi yoktur.. hep bunlar endise verir. Eminim doktor bakmis ama emin degil anlayamamistir o sekilde konusmustur.. Guzel haberlerini alacagimizada inaniyorum. Uzulme gidecegin yolu izle stres yapmabalikesirdeym buranin en iyi doktoruna gidiyorum olmadi ailemin yanına istanbula gidecegim :)
Ya kapi susu goremedim kizlarrr, kimin kapi susu?? Fotosunu tekrar atar misiniz??Ben hastane cikis takimini çiçeksepetinden siparis ettim sorunsuz geldi canim. Kapi süsleri de baya guzel gorunuyor, icine sindiyse neden olmasın.
Canimm cok gecmis olsun inan hamileligin sirri azicik rahat olmak, bol bol su iccen demektir sen ekstradanCanım randevum Çarşamba günü . 8 kilo aldım toplamda . Göbeğimdeki kasılma geçmedi ama bayağı azaldı . Bir de ishalim iki gündür midem de bi tuhaf ağzımın içi zehir sankinazara geldik galiba
Diyarbakırda hangi doktora gidiyrsn canımMerhabalar, perşembe gününden itibaren kızımda gittiğim doktora gitmeye başladım. Mardin'de yaşıyorum. Diyarbakır'daki hastanede devam edecem. Mardin'de tek bir özel hastane var ve onun da devletten farkı yok. 20. Haftadan sonrası önemli olduğu için artık ordan devam etmek istedim. Kızımdan da bildiğim üzere doktorun kendisi ayrıntılı ultrason yapıyordu ki öyle de oldu. Perşembe gittiğimde hemen ayrıntılı zamanın gelmiş dedi ve tüm organlara ayrıntılı baktı. Sorunsuz dedi. Kızımı 4 yıl önce onda doğurmuştum ve 4 yıl önceki dosyayı çıkarmıştı ben odaya gitmeden. 1 ay sonra gelmeden önce açlık tokluk şekerini ölçtürüp gel dedi. Kızımda gebelik şekeri çıkmıştı. Bu sabah evdeki cihazımla şekerimi ölçtüm, 172 çıktı, moralim bozuldu. Kızımda 140 üstü olmasa iyi olur demişti. Sanırım bunda da şeker çıkıyor. Diyet beni bekliyor
Yaaa yerim ama benimde kedişim var erkek.. Bu ara bana pekbir yanaşıyor kıskanıyor sanki anlıyorCok minikler. Tek basina dogurdugunu dusundukce kahroluyorum
Bende yaptırmadım haftaya ctesi 9 kasın çokkk heyecanlıyımmKızlar detaylı yaptırmayan kaç kişi kaldıkbenim ayın 19unda randevum. Biz de hayırlısıyla bebeklerimizin sağlıklı haberini alalım inşallah daha 17 gün var vakit geçmiyor
Memorial hastanesi yunus çavuş. Kızımda memnun kalmıştım. Sezeryanın ertesi günü ayaktaydım.Diyarbakırda hangi doktora gidiyrsn canım
Üniversite hastanesinde bir dr vardı ben ona gitmiştim 2 sene önce çok iyi dediler tavsiye ettiler Akın bey sanırımbalikesirdeym buranin en iyi doktoruna gidiyorum olmadi ailemin yanına istanbula gidecegim :)
mhrs randevu almami actilar ama alamıyorum her gece girdigimde randevu bulunamamaktadir diyor. ozelden iyi bir doktora gittim zatenYa ilcelerdeki kadin dogum doktorlari kendi ultrasonlri net guzel olmadigi icin kirmizi yada yesil alan var o hastanelere bagli perinatologlar dogumevi, dogum hastanesi, egitim arastirma hastanesindeki doktorlara mhrs sistemi uzerinden giris yapiyorlar. Normalde biz perinatologlardan direkt randevu alamiyoruz bir sikinti gorur ve bisey diyemezlerse onlar yonlendiriyorlar.. bende ilcede oturuyrum. Perinatologa mhrs den hemen randevu alabildim yada siz hastaneye gidip kendiniz soyleyeceksiniz en erken ne zamana.. bu devlet hastanesindeki yontem yada ozelden iyi bir doktora goruneceksiniz
alattin kacarBalikesirde hangi doktora gidiyorsun?
Diyetlik bir seker cnm dikkat etmeni oneririmMerhabalar, perşembe gününden itibaren kızımda gittiğim doktora gitmeye başladım. Mardin'de yaşıyorum. Diyarbakır'daki hastanede devam edecem. Mardin'de tek bir özel hastane var ve onun da devletten farkı yok. 20. Haftadan sonrası önemli olduğu için artık ordan devam etmek istedim. Kızımdan da bildiğim üzere doktorun kendisi ayrıntılı ultrason yapıyordu ki öyle de oldu. Perşembe gittiğimde hemen ayrıntılı zamanın gelmiş dedi ve tüm organlara ayrıntılı baktı. Sorunsuz dedi. Kızımı 4 yıl önce onda doğurmuştum ve 4 yıl önceki dosyayı çıkarmıştı ben odaya gitmeden. 1 ay sonra gelmeden önce açlık tokluk şekerini ölçtürüp gel dedi. Kızımda gebelik şekeri çıkmıştı. Bu sabah evdeki cihazımla şekerimi ölçtüm, 172 çıktı, moralim bozuldu. Kızımda 140 üstü olmasa iyi olur demişti. Sanırım bunda da şeker çıkıyor. Diyet beni bekliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?