- 23 Ağustos 2019
- 125
- 212
- 33
- 40
Fulya Dora Hastanesine gidiyorun bugün öğrendik sezeryan herşey dahil 5 bin tl.Sezaryan fiyatlari istanbulda ozel hastanelerde Boyle tabi daha dusuk yerlerde vardir ama herhastaneye guven olmuyor.. gelir konusuna gelince herkesin goze aldigi bir limit vardir gelirinizden usttede ciksa fiyat birikimimizden harcayip cocuklarimiza kavusmak tek istegimiz
Muayeneye gidip de bunu sormamak tam bana yakışır bir davranış. Ama dediğiniz doğru. Hızlı yürüdüğümde oluyor daha ziyadeO durum bende de oluyor. Sanırım çok hızlı yürüyorum ondan oluyor ama dinlenince sertlik geçiyor veya yavaş dinlene dinlene yürüyünce çok sertleşmiyor.
İyi bir hastane duymuştum isminiFulya Dora Hastanesine gidiyorun bugün öğrendik sezeryan herşey dahil 5 bin tl.
Ayyy yerimm onu bennAmin canım inşallah. Benimki bir tane olduğu halde hareket ettikçe bir garip oluyorum seni düşünemiyorumAyrıca benimki takla atmaya başladı galiba aşırı garip hareketler ediyo
Bunu detaylı ultrasonda perinatalog söyledi canım. Bende kısa mı erken doğum riski var mı dedim normal bir oran şuan için öyle bir risk yok doktorunda rapora göre bilgi verecektir dedi. Youtube'da Kağan Kocatepe 25 mme kadar normal olduğunu söylüyordu o yüzden ben endişelenmedim ama bir dahaki kontrolde soracağım tekrar bakılsın bakalım ne diyecek.Benimde yaklaşık 1 ay önce 32mm çıkmıştı,yat dinlen vs demedi doktorum ama bundan sonra her ay muayenede ölçeceğiz demişti.Sana bişey söyledi mi kısa vs gibi
Hayir bilmiyorumKullanmayi biliyo musun canim bende cok iatoyorhm. Kucuk ufak tefek seyler yapmak istiyorum. Oncesinde kursa gidip dikisin detaylarini ogrenmem lazim
Bmyle aşağı düşüyormuş sanki heran doğurcakmış gibi hissediyor musun?Muayeneye gidip de bunu sormamak tam bana yakışır bir davranış. Ama dediğiniz doğru. Hızlı yürüdüğümde oluyor daha ziyade
Bence o boyu haftaya gore oranlayip soyluyorlar zaten 32 35 mm anladigim kadariyla yavru kesesinin bittigi yerden cervix denen kisma kadar olan mesafe 3 cm yok 2.8 cm felan diyorlar.. mesela 36. Haftada cervix acik da diyebilir.. o cm den eser kalmayadabilir.. bu haftalardaki oran bu olacak gibi 23. Haftamda 28mm idi ve prof doktorum gayet iyisin dedi.. dinleniyorsun herhalde diyede ekledi.. haftalar ilerledikce azalmasida gayet normal.. bu haftada 170 gr kadar bebek buyuyor bende iki bebek hesaplayinca 340 gr civarinda... yani az bisi degil vucuduna 3 te 1 agirlik daha ekleniyor.. suyu, eşi, kordonu susu busu bir suru agirlik..ilk gebelerde ozellikle..Bunu detaylı ultrasonda perinatalog söyledi canım. Bende kısa mı erken doğum riski var mı dedim normal bir oran şuan için öyle bir risk yok doktorunda rapora göre bilgi verecektir dedi. Youtube'da Kağan Kocatepe 25 mme kadar normal olduğunu söylüyordu o yüzden ben endişelenmedim ama bir dahaki kontrolde soracağım tekrar bakılsın bakalım ne diyecek.
Ayyy bende gecen gun daireye esimle raporu birakcam ama at gibi yurumek benim icinde gecerli.. kocam deyinceki yavaş yuru disardan arkadaslarin bu hasta felan degil doyecekler deyince kendime geldim.. onceki hayatim gibi hizli hizli biseyler yapiyorum ama ceremesini de cekiyorum.. yavas yurumek cok daha iyi geliyor.. hizli yuruyunce bendede oyle oluyor.. cocuklarin top gibi oldgnu hissediyorumBmyle aşağı düşüyormuş sanki heran doğurcakmış gibi hissediyor musun?Daha önce hiç doğurmadım ama ben bazen öyle hızlı yürüyorum ki sonra karnım taş gibi oluyor acaip ağırlaşıyorum diyorum kendime napıyorsun kızım hamilesin sen top değil karnındaki. Bence hızlı yürümeye bağlı olabilir sakin sakin yürümeyi dene bakalım kendini yormadan o zaman sıkıntın kalmayabilir canım. Ama için rahat etmiyorsa başka bir doktora da görün tabi.
Bence de zorlanmissin epey ki endiselendirdin beniBazen yazarak kendimi anlatmakta zorlandığımı düşünüyorumRahim kısalığı yok. 7.5 cm çıktı. Yumru da değil anlatmak istediğim. Betimleyemiyorum. Hani bir yerinizi arı sokar da şişer ya, öyle şiş hissediyorum vajinayı. Elime gelen birşey yok.
Yat, dinlen, yorma kendini de demiyor enteresan bir şekilde. Vücudum güçsüz, kilo artışı, kan değerlerinin düşmesi falan derken bünyeme de ağır geliyor artık herhalde.
Olabilir canım bir risk olsa doktorlarımız söyler zaten heralde. Ahh annelerimizi hamileyken daha iyi anlıyoruz. Bende dün annemle konuşuyorum doğum için ben ters geliyormuşum doktorlar birşeyler yapmış düzeltmiş. Sonra 2 saatte doğmuşum. Annem diyor ters olcağın o zamandan belliymişBence o boyu haftaya gore oranlayip soyluyorlar zaten 32 35 mm anladigim kadariyla yavru kesesinin bittigi yerden cervix denen kisma kadar olan mesafe 3 cm yok 2.8 cm felan diyorlar.. mesela 36. Haftada cervix acik da diyebilir.. o cm den eser kalmayadabilir.. bu haftalardaki oran bu olacak gibi 23. Haftamda 28mm idi ve prof doktorum gayet iyisin dedi.. dinleniyorsun herhalde diyede ekledi.. haftalar ilerledikce azalmasida gayet normal.. bu haftada 170 gr kadar bebek buyuyor bende iki bebek hesaplayinca 340 gr civarinda... yani az bisi degil vucuduna 3 te 1 agirlik daha ekleniyor.. suyu, eşi, kordonu susu busu bir suru agirlik..ilk gebelerde ozellikle..
Ben annemde hatirliyorum son haftalarda doktoru 2 cm aciklik var diyordu.. pazara gidiyorduk alisveris yapiyorduk.. anacigim oram buram agriyor diyordu ama bende kucuktum pek onu anlamiyordum.. simdi anliyorum dusununce duygulaniyorum istemsizce.. niye anlattim bunu bilemiyorum..
Aynen canım. Birde hergün sakin tempoyla yürümemiz lazım aslında ama ben bir türlü başlayamadım. İşten zaten yorgun geliyorum birde yürümek çok zor geliyor. Ama normal doğumda çok istiyorum onun için hergün çıkıp yürümem lazım sankiAyyy bende gecen gun daireye esimle raporu birakcam ama at gibi yurumek benim icinde gecerli.. kocam deyinceki yavaş yuru disardan arkadaslarin bu hasta felan degil doyecekler deyince kendime geldim.. onceki hayatim gibi hizli hizli biseyler yapiyorum ama ceremesini de cekiyorum.. yavas yurumek cok daha iyi geliyor.. hizli yuruyunce bendede oyle oluyor.. cocuklarin top gibi oldgnu hissediyorum
7,5 cm demek ne demek ben okudum yanlis okudum diye bisey yazamadim bebek icine kacmis resmen ya Sağlikli demekki kuzucuk yada yanlis bisey anlamisda olabilir yada keseden rahim cikisina kadar olan mesafeyi demis olabilir... bende kendi derdim gibi sirtima aliyorum herbiseyi sonra yuklerin altinda eziliyorum... Bak doktor diyorki 18. Hafta ile 24. Hafta arasinda 35mm 40mm cok guzel demek ve bunun altinda oldugu zaman onlari dusunmek, basit istirahatten daha sıkı istirahate ve orogestan ignesi ile desteklenmelidir... ozellikle 25 mm altinda olmasi riske giriyor ama erken dogum yapacak anlamina gelmiyor... onlem alin dmek oluyor(ozellikle 15 mm nin altinda) o zaman ciddi onlemler alma ihtiyaci doguracaktir diyor doktor bey..erken dogum riski gosterir ve premature dogumlarla sonuclanir... yani 34 haftanin oncesinde dogum riski demekmis.. bence arkadasin yanlisi var hic o kadar kalin rahim boyu uzunlugu yok videolardaBence de zorlanmissin epey ki endiselendirdin beniyapma bi daha bole seyler. Ben yapım geregi olsa gerek, birinin herhangi bi sikintisini, kendi derdim sayiyorum. Haliyle daha cok etkileniyorum. Elimden ne gelir die illa dusunerek izlerim haberleri bile.
Ama hala yazmakta zorlanmis oldugunu dusunuyorum, dogrusunu bilen duyan bir arkadas yazsin nolur, biz de ogrenelim, 7,5 cm rahim uzunlugu mumkun degil zannımca arkadasim.
Yumru yoksa, kisalik yoksa dert etmiceksin, evham yapmicaksin demektir bu, evham yapma da yaptirmada insana
Ya gun icerisinde yuruyorsan belkide yeterli kuzucumAynen canım. Birde hergün sakin tempoyla yürümemiz lazım aslında ama ben bir türlü başlayamadım. İşten zaten yorgun geliyorum birde yürümek çok zor geliyor. Ama normal doğumda çok istiyorum onun için hergün çıkıp yürümem lazım sanki
Ben bugün sordum 41 mm dediler ben de en fazla 40 diye duymuştumCanim 25 mm in ustu olan her sayi, bizim icin aynidir demisti dr. Evham yapman gereken bir sayi degil 32 ve kaldi ki baska doktor da 34 de cikabilir mm in. Zaten en fazla 40 mm var dahasi da yok duydugum. Her muayenede olctur ama tabi, icin rahat eder.
Ya ben size soyliyeyim kizlar bu doktorlar 40 mm gibi olcuyor ya bakiyorki normal standartlarinda kabataslak soyluyor.. en kesin sonuc vajinadan anlasilir. Ustten baktigi zamanda idrar kesesi iyice dolmaliki rahim boyunu net olcebilsin.. 25 30 mm ustunde gordugu surece sikinti olmadigi icin rahat konisuyor hocalarBen bugün sordum 41 mm dediler ben de en fazla 40 diye duymuştum
Aslında biliyorum 25 altının dikkat edilmesi gerektiğini ama doktorum normalde 38 mm olması gerekiyor şuan 32mm çıktı bu genetik bişey dedi.sorun var demedi ama bundan sonra dikkat edeceğiz demesi bile endişelenmeye yettiCanim 25 mm in ustu olan her sayi, bizim icin aynidir demisti dr. Evham yapman gereken bir sayi degil 32 ve kaldi ki baska doktor da 34 de cikabilir mm in. Zaten en fazla 40 mm var dahasi da yok duydugum. Her muayenede olctur ama tabi, icin rahat eder.
Benim vajinal ultrasonla ölçmüştüYa ben size soyliyeyim kizlar bu doktorlar 40 mm gibi olcuyor ya bakiyorki normal standartlarinda kabataslak soyluyor.. en kesin sonuc vajinadan anlasilir. Ustten baktigi zamanda idrar kesesi iyice dolmaliki rahim boyunu net olcebilsin.. 25 30 mm ustunde gordugu surece sikinti olmadigi icin rahat konisuyor hocalar
Hay agzina diline bal yagsin7,5 cm demek ne demek ben okudum yanlis okudum diye bisey yazamadim bebek icine kacmis resmen ya Sağlikli demekki kuzucuk yada yanlis bisey anlamisda olabilir yada keseden rahim cikisina kadar olan mesafeyi demis olabilir... bende kendi derdim gibi sirtima aliyorum herbiseyi sonra yuklerin altinda eziliyorum... Bak doktor diyorki 18. Hafta ile 24. Hafta arasinda 35mm 40mm cok guzel demek ve bunun altinda oldugu zaman onlari dusunmek, basit istirahatten daha sıkı istirahate ve orogestan ignesi ile desteklenmelidir... ozellikle 25 mm altinda olmasi riske giriyor ama erken dogum yapacak anlamina gelmiyor... onlem alin dmek oluyor(ozellikle 15 mm nin altinda) o zaman ciddi onlemler alma ihtiyaci doguracaktir diyor doktor bey..erken dogum riski gosterir ve premature dogumlarla sonuclanir... yani 34 haftanin oncesinde dogum riski demekmis.. bence arkadasin yanlisi var hic o kadar kalin rahim boyu uzunlugu yok videolarda
Masallh sana o zamanBenim vajinal ultrasonla ölçmüştü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?