2020 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    352
Fulya Dora Hastanesine gidiyorun bugün öğrendik sezeryan herşey dahil 5 bin tl.

O durum bende de oluyor. Sanırım çok hızlı yürüyorum ondan oluyor ama dinlenince sertlik geçiyor veya yavaş dinlene dinlene yürüyünce çok sertleşmiyor.
Muayeneye gidip de bunu sormamak tam bana yakışır bir davranış. Ama dediğiniz doğru. Hızlı yürüdüğümde oluyor daha ziyade

Amin canım inşallah. Benimki bir tane olduğu halde hareket ettikçe bir garip oluyorum seni düşünemiyorum Ayrıca benimki takla atmaya başladı galiba aşırı garip hareketler ediyo
Ayyy yerimm onu benn hay Allah 1. Trimesterimda kotu gecmisti... 3. Trimester da kotu gececek.. bugun tansiyonum dustu, fenaydim.. karnim buyudugunu ve yirtilacak gibi oldugunu hissediyorum.. Allah yardimcimiz olsun..Gulmelerimden cok simdide Allahim az hareket etsin korkuyorum erkenden pirtliyacakla diye.. Ya Rabbim sen buyuksun..

Benimde yaklaşık 1 ay önce 32mm çıkmıştı,yat dinlen vs demedi doktorum ama bundan sonra her ay muayenede ölçeceğiz demişti.Sana bişey söyledi mi kısa vs gibi
Bunu detaylı ultrasonda perinatalog söyledi canım. Bende kısa mı erken doğum riski var mı dedim normal bir oran şuan için öyle bir risk yok doktorunda rapora göre bilgi verecektir dedi. Youtube'da Kağan Kocatepe 25 mme kadar normal olduğunu söylüyordu o yüzden ben endişelenmedim ama bir dahaki kontrolde soracağım tekrar bakılsın bakalım ne diyecek.

Kullanmayi biliyo musun canim bende cok iatoyorhm. Kucuk ufak tefek seyler yapmak istiyorum. Oncesinde kursa gidip dikisin detaylarini ogrenmem lazim
Hayir bilmiyorum cok hevesliyim ve merakli.. apartmanda dikis nakis kursu acilacakti keske calisan bayanlara ozelde saatleri olsaydi simdiye kadar kesin giderdim ya hamileligimden once kendi bebeklerime (oyuncak) kiyafet ust bas dikerdim.. orgu orerdim felan.. simdi ev tipi dikis makinesi almak istiyorum amacim nakis yapmak degil.. ama cocuklarima sik seyler, pantolon pacasi duzeltebiirim.. anneme biseyler dikerim ne bilim heves girdi.. cocukken de biz annem yapardi eyy gidi gunler.. 20 li yaslarda boyle olacagimi biri soylese gulerdim herhalde ama yaş gectikce boyl oluveriyomusum (31 yasindayim) yapabilirim diye dusunuyorum uc dort gundur video izliyorum hala karar veremedim. Ne alcam konusunda bir yere gidip sorcam kimse de yok... yeni sayfa konusu acmistim buraya yazmanin sacma oldugunu platformdaki konunun disinda kaldigi icin arkadaslar rahatsiz olur diye dusundum. Velhasil actigim topictede bi Allahin kulu yazmadi napalim bi yerden baslicam.. sanada kolay gelsin kuzumm

Muayeneye gidip de bunu sormamak tam bana yakışır bir davranış. Ama dediğiniz doğru. Hızlı yürüdüğümde oluyor daha ziyade
Bmyle aşağı düşüyormuş sanki heran doğurcakmış gibi hissediyor musun? Daha önce hiç doğurmadım ama ben bazen öyle hızlı yürüyorum ki sonra karnım taş gibi oluyor acaip ağırlaşıyorum diyorum kendime napıyorsun kızım hamilesin sen top değil karnındaki. Bence hızlı yürümeye bağlı olabilir sakin sakin yürümeyi dene bakalım kendini yormadan o zaman sıkıntın kalmayabilir canım. Ama için rahat etmiyorsa başka bir doktora da görün tabi.

Bence o boyu haftaya gore oranlayip soyluyorlar zaten 32 35 mm anladigim kadariyla yavru kesesinin bittigi yerden cervix denen kisma kadar olan mesafe 3 cm yok 2.8 cm felan diyorlar.. mesela 36. Haftada cervix acik da diyebilir.. o cm den eser kalmayadabilir.. bu haftalardaki oran bu olacak gibi 23. Haftamda 28mm idi ve prof doktorum gayet iyisin dedi.. dinleniyorsun herhalde diyede ekledi.. haftalar ilerledikce azalmasida gayet normal.. bu haftada 170 gr kadar bebek buyuyor bende iki bebek hesaplayinca 340 gr civarinda... yani az bisi degil vucuduna 3 te 1 agirlik daha ekleniyor.. suyu, eşi, kordonu susu busu bir suru agirlik..ilk gebelerde ozellikle..
Ben annemde hatirliyorum son haftalarda doktoru 2 cm aciklik var diyordu.. pazara gidiyorduk alisveris yapiyorduk.. anacigim oram buram agriyor diyordu ama bende kucuktum pek onu anlamiyordum.. simdi anliyorum dusununce duygulaniyorum istemsizce.. niye anlattim bunu bilemiyorum..

Ayyy bende gecen gun daireye esimle raporu birakcam ama at gibi yurumek benim icinde gecerli.. kocam deyinceki yavaş yuru disardan arkadaslarin bu hasta felan degil doyecekler deyince kendime geldim.. onceki hayatim gibi hizli hizli biseyler yapiyorum ama ceremesini de cekiyorum.. yavas yurumek cok daha iyi geliyor.. hizli yuruyunce bendede oyle oluyor.. cocuklarin top gibi oldgnu hissediyorum

Bence de zorlanmissin epey ki endiselendirdin beni yapma bi daha bole seyler. Ben yapım geregi olsa gerek, birinin herhangi bi sikintisini, kendi derdim sayiyorum. Haliyle daha cok etkileniyorum. Elimden ne gelir die illa dusunerek izlerim haberleri bile.
Ama hala yazmakta zorlanmis oldugunu dusunuyorum, dogrusunu bilen duyan bir arkadas yazsin nolur, biz de ogrenelim, 7,5 cm rahim uzunlugu mumkun degil zannımca arkadasim.
Yumru yoksa, kisalik yoksa dert etmiceksin, evham yapmicaksin demektir bu, evham yapma da yaptirmada insana

Olabilir canım bir risk olsa doktorlarımız söyler zaten heralde. Ahh annelerimizi hamileyken daha iyi anlıyoruz. Bende dün annemle konuşuyorum doğum için ben ters geliyormuşum doktorlar birşeyler yapmış düzeltmiş. Sonra 2 saatte doğmuşum. Annem diyor ters olcağın o zamandan belliymiş Ama sende çok yürüdüm o yüzden çabuk açılma oldu dedi. Kardeşimi çok zor doğurmuş 3 kişi karnına falan bastırmış. Onda çok hareket etmemiş birde çok kilo almış ramazanda da oruç tutmuş güçsüz kalmış zor doğurmuş. Genelde doğum işi genetikmiş annem çok kolay doğurmamış 3 evladını ama doğurdum bir şekilde sağlıkla geldiniz diyor inşallah bizde çok acılar çekmeden sağlıkla doğururuz.

Aynen canım. Birde hergün sakin tempoyla yürümemiz lazım aslında ama ben bir türlü başlayamadım. İşten zaten yorgun geliyorum birde yürümek çok zor geliyor. Ama normal doğumda çok istiyorum onun için hergün çıkıp yürümem lazım sanki

7,5 cm demek ne demek ben okudum yanlis okudum diye bisey yazamadim bebek icine kacmis resmen ya Sağlikli demekki kuzucuk yada yanlis bisey anlamisda olabilir yada keseden rahim cikisina kadar olan mesafeyi demis olabilir... bende kendi derdim gibi sirtima aliyorum herbiseyi sonra yuklerin altinda eziliyorum... Bak doktor diyorki 18. Hafta ile 24. Hafta arasinda 35mm 40mm cok guzel demek ve bunun altinda oldugu zaman onlari dusunmek, basit istirahatten daha sıkı istirahate ve orogestan ignesi ile desteklenmelidir... ozellikle 25 mm altinda olmasi riske giriyor ama erken dogum yapacak anlamina gelmiyor... onlem alin dmek oluyor(ozellikle 15 mm nin altinda) o zaman ciddi onlemler alma ihtiyaci doguracaktir diyor doktor bey..erken dogum riski gosterir ve premature dogumlarla sonuclanir... yani 34 haftanin oncesinde dogum riski demekmis.. bence arkadasin yanlisi var hic o kadar kalin rahim boyu uzunlugu yok videolarda

Ya gun icerisinde yuruyorsan belkide yeterli kuzucum

Ben bugün sordum 41 mm dediler ben de en fazla 40 diye duymuştum

Ben bugün sordum 41 mm dediler ben de en fazla 40 diye duymuştum
Ya ben size soyliyeyim kizlar bu doktorlar 40 mm gibi olcuyor ya bakiyorki normal standartlarinda kabataslak soyluyor.. en kesin sonuc vajinadan anlasilir. Ustten baktigi zamanda idrar kesesi iyice dolmaliki rahim boyunu net olcebilsin.. 25 30 mm ustunde gordugu surece sikinti olmadigi icin rahat konisuyor hocalar

Aslında biliyorum 25 altının dikkat edilmesi gerektiğini ama doktorum normalde 38 mm olması gerekiyor şuan 32mm çıktı bu genetik bişey dedi.sorun var demedi ama bundan sonra dikkat edeceğiz demesi bile endişelenmeye yetti

Benim vajinal ultrasonla ölçmüştü

Hay agzina diline bal yagsin bilen biri cikti yahu su bilgili ve bilincli olmana hayranim canim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…