- 2 Mayıs 2019
- 7.480
- 14.055
- 198
1 mm in gunahi olmaz canim. Cihaz kaynakli ufak bi hatadir. Sonuc olarak cok guzel mm in ,masallahin varBen bugün sordum 41 mm dediler ben de en fazla 40 diye duymuştum
Sorun olmadigindan dememistir doktorcagizAslında biliyorum 25 altının dikkat edilmesi gerektiğini ama doktorum normalde 38 mm olması gerekiyor şuan 32mm çıktı bu genetik bişey dedi.sorun var demedi ama bundan sonra dikkat edeceğiz demesi bile endişelenmeye yetti
Ya ben yorum yazamadim yanlis bisey yazarim bisey olur diye sonra bebek kesesi rahim disi ve dogum kanali cervix ve vajina duvari gibi bi resim ciziyordum.. ve surasi diye gistercektim ama yani videolarida izleyeyim deyince yok goremedim... can sikacak oranlar degil.. 20 den sonrasi icin cok dikkat etmek lazim.. ozellikle cocuklu hanimlar..cocuklarini alip tasimamali.. mumkun oldugunca is yapmamali.. guldurdun benide yaa.. bi taraftan da bebekler gayrete gelmis kule gibi olmuslar.. Allahim daha neler gorecegiz kimbilirHay agzina diline bal yagsinbilen biri cikti yahu su bilgili ve bilincli olmana hayranim canim.
Ya bu olatformda kimseyi etkilemek istemiyorum can canan sonucta.. ama arkadaslar yani bunlarda nitekim cihaz yanima paylari oldugu gibi 32 mm olmasida endise gerektiren bir problem olmadigini kaan kocatepe doktor bey aiyluyor 18-24. Haftalarda yani.. dikkat et ama bu kadarda gerilmeyin arkadaslar.. etkilemek istemiyorum kimseyi rahat olun da demiyorum ama stresten uzak elhamlanmayin elhamlanmaktansa baska bi doktora gorunun icinizi rahatlatinSorun olmadigindan dememistir doktorcagizendiselenecegimiz seyler vermesin Rabbim.
Ha yok ben endise etmekte kararliyim dersen, dinlen ayaklarini uzat, bi baska doktora gorun olctur en az 4 mm farkedecek ki sen istedigin sayiyi gorceksin merak etme.
Ya sana bise diyimmo hep imrendim 40 li rakamlarda olanlara doktor beni 16. Haftamdan beri olcuyor sanirim hic 40 li rakam duymadim 35 ustude duymadim 16.de 35li 21. Haftada 32 bu gittigimdede 28 mm dedi.. ve cok iyisin dedi.. elimden gelenide yapiyorum, temizlik yapmiyorum gun boyu uzaniyorum.. is yapacagim zaman yapip hemen koltugumda dinleniyorum.. ve progestan ilac kullaniyorum kasilma sancim olmustu 17 li haftalarda sen basla demisti doktorum..Benim vajinal ultrasonla ölçmüştü
Düşecekmiş gibi değil de sanki karnımdaki bütün can sağ üst tarafa toplanmış gibi. Pek yürümüyorum aslında. Ama geçen gün araba eşimde kalmak zorundaydı ve okula bir tur eve bir tur yürüdüm. Yaklaşık 2500 adım falan bir tur. 15 dk da yürümüşüm. Çok hızlı da sayılmaz. Bir de dün yarı mesafe yürüdüm. Yine aynı oldu. Not edeyim de sorayım ben bunuBmyle aşağı düşüyormuş sanki heran doğurcakmış gibi hissediyor musun?Daha önce hiç doğurmadım ama ben bazen öyle hızlı yürüyorum ki sonra karnım taş gibi oluyor acaip ağırlaşıyorum diyorum kendime napıyorsun kızım hamilesin sen top değil karnındaki. Bence hızlı yürümeye bağlı olabilir sakin sakin yürümeyi dene bakalım kendini yormadan o zaman sıkıntın kalmayabilir canım. Ama için rahat etmiyorsa başka bir doktora da görün tabi.
Tüp bebek olunca sanırım biraz daha evham oluyorSorun olmadigindan dememistir doktorcagizendiselenecegimiz seyler vermesin Rabbim.
Ha yok ben endise etmekte kararliyim dersen, dinlen ayaklarini uzat, bi baska doktora gorun olctur en az 4 mm farkedecek ki sen istedigin sayiyi gorceksin merak etme.
ikiz olduğu için biraz daha tolere etmiştir bende evdeyim işlerimi yapıyorum ama rahatsız hissedersem hemen uzanıyorum.benim ayrıntılıda çok geçe kaldı 24 hafta olduğunda randevum çünkü ancak o güne bulabildim.Onu da atlatırsam biraz daha rahat edeceğimYa sana bise diyimmo hep imrendim 40 li rakamlarda olanlara doktor beni 16. Haftamdan beri olcuyor sanirim hic 40 li rakam duymadim 35 ustude duymadim 16.de 35li 21. Haftada 32 bu gittigimdede 28 mm dedi.. ve cok iyisin dedi.. elimden gelenide yapiyorum, temizlik yapmiyorum gun boyu uzaniyorum.. is yapacagim zaman yapip hemen koltugumda dinleniyorum.. ve progestan ilac kullaniyorum kasilma sancim olmustu 17 li haftalarda sen basla demisti doktorum..
İnsallah kuzucum seni onceki platformdanda taniyorum biliyorum tupluyuzTüp bebek olunca sanırım biraz daha evham oluyor
ikiz olduğu için biraz daha tolere etmiştir bende evdeyim işlerimi yapıyorum ama rahatsız hissedersem hemen uzanıyorum.benim ayrıntılıda çok geçe kaldı 24 hafta olduğunda randevum çünkü ancak o güne bulabildim.Onu da atlatırsam biraz daha rahat edeceğim
Kan panikletti beni. Yoksa diğer ağrıları kanıksadım artık. İlk oğlumda çok sıkıntılar yaşadım. 28.hafta itibariyle hep evdeydim. Sancım da vardı. 3 haftada anca sıfırlandı. O yüzden biraz fazla evhamlıyım. Buna engel olamıyorum.Bence de zorlanmissin epey ki endiselendirdin beniyapma bi daha bole seyler. Ben yapım geregi olsa gerek, birinin herhangi bi sikintisini, kendi derdim sayiyorum. Haliyle daha cok etkileniyorum. Elimden ne gelir die illa dusunerek izlerim haberleri bile.
Ama hala yazmakta zorlanmis oldugunu dusunuyorum, dogrusunu bilen duyan bir arkadas yazsin nolur, biz de ogrenelim, 7,5 cm rahim uzunlugu mumkun degil zannımca arkadasim.
Yumru yoksa, kisalik yoksa dert etmiceksin, evham yapmicaksin demektir bu, evham yapma da yaptirmada insana
Valla canim haklisin, ama seni en iyi anlayanlardanim ben. Ben de 21+1 de bebegimi kaybedince, evhamin alasini yapmaya her an hazir ve nazirim zaten. Psikolojim yoruldu resmen. Ama sinirlandiriyorum kendimi olabildigince, 25 demedigi surece dugun bayram bana su an, acilma yok diyorsa da ayni sekilde.Kan panikletti beni. Yoksa diğer ağrıları kanıksadım artık. İlk oğlumda çok sıkıntılar yaşadım. 28.hafta itibariyle hep evdeydim. Sancım da vardı. 3 haftada anca sıfırlandı. O yüzden biraz fazla evhamlıyım. Buna engel olamıyorum.
Çok uykusuzdum ama 7.5cm dediğine eminim. Hatta ultrason kağıdının üstünde de 7.7 yazıyor. Şimdi internetten baktım da, üst sınır hakkında bilgi yok. 3.5 altı çok az risk, 2.5 altı ciddi risk diyor
Hayir bilmiyorumcok hevesliyim ve merakli.. apartmanda dikis nakis kursu acilacakti keske calisan bayanlara ozelde saatleri olsaydi simdiye kadar kesin giderdim ya hamileligimden once kendi bebeklerime (oyuncak) kiyafet ust bas dikerdim.. orgu orerdim felan.. simdi ev tipi dikis makinesi almak istiyorum amacim nakis yapmak degil.. ama cocuklarima sik seyler, pantolon pacasi duzeltebiirim.. anneme biseyler dikerim ne bilim heves girdi.. cocukken de biz annem yapardi eyy gidi gunler.. 20 li yaslarda boyle olacagimi biri soylese gulerdim herhalde ama yaş gectikce boyl oluveriyomusum (31 yasindayim) yapabilirim diye dusunuyorum uc dort gundur video izliyorum hala karar veremedim. Ne alcam konusunda bir yere gidip sorcam kimse de yok... yeni sayfa konusu acmistim buraya yazmanin sacma oldugunu platformdaki konunun disinda kaldigi icin arkadaslar rahatsiz olur diye dusundum. Velhasil actigim topictede bi Allahin kulu yazmadi napalim bi yerden baslicam.. sanada kolay gelsin kuzumm
Sağol canım yok stres yapmıyorum sadece merak diyelim aynı durumdakilere doktorları ne demiş..zaten doktorun söylediği beni en fazla 1 gün etkiler 2. Günü unutuyorumİnsallah kuzucum seni onceki platformdanda taniyorum biliyorum tupluyuzya evham yapma yinede.. yazdikca rahatladigini dusunuyorum.. Rahat ol diye degil ama rahat olman bebegin icin onemli vucut birak endorfin salgilasin bebegin rahat olsun... hep boyle dusunceler icerisinde olursak rahatlama mutluluk hormonu cocuga nasil gecicek kuzucuk.. 24. Hafta aslinda bebisinin daha rahat herbiseyini doktor gorecek ve sana cok daha guzel soyleyecek oyle dusun biraz rahatla guzel aonuclarinida insallah alİcaz
Bu 35-40 mm dediğiniz nedir?7,5 cm demek ne demek ben okudum yanlis okudum diye bisey yazamadim bebek icine kacmis resmen ya Sağlikli demekki kuzucuk yada yanlis bisey anlamisda olabilir yada keseden rahim cikisina kadar olan mesafeyi demis olabilir... bende kendi derdim gibi sirtima aliyorum herbiseyi sonra yuklerin altinda eziliyorum... Bak doktor diyorki 18. Hafta ile 24. Hafta arasinda 35mm 40mm cok guzel demek ve bunun altinda oldugu zaman onlari dusunmek, basit istirahatten daha sıkı istirahate ve orogestan ignesi ile desteklenmelidir... ozellikle 25 mm altinda olmasi riske giriyor ama erken dogum yapacak anlamina gelmiyor... onlem alin dmek oluyor(ozellikle 15 mm nin altinda) o zaman ciddi onlemler alma ihtiyaci doguracaktir diyor doktor bey..erken dogum riski gosterir ve premature dogumlarla sonuclanir... yani 34 haftanin oncesinde dogum riski demekmis.. bence arkadasin yanlisi var hic o kadar kalin rahim boyu uzunlugu yok videolarda
Hayırlı haberlerle gelin insallahYarin saat 15.40 da kontrolumuz var bakalim ayaz beyfendi nasılmış?yarin kismetse 23+5 oluyoruz
Rahim ağzı uzunluğuBu 35-40 mm dediğiniz nedir?
Yakisir aslinda kizinizin ismiyle :)Hayırlı haberlerle gelin insallahbenim oglus icinde adını Ayaz koy diye cok baskı gelmisti ☺ Kızımın adı Yaz oglusta Ayaz olsun dediler
Ay bende oyleyim yaBenim yaramaz idrar torbama 2 gundur krose atiyorsık wc ihtiyaci yoguyor :)
Canim yaHayir bilmiyorumcok hevesliyim ve merakli.. apartmanda dikis nakis kursu acilacakti keske calisan bayanlara ozelde saatleri olsaydi simdiye kadar kesin giderdim ya hamileligimden once kendi bebeklerime (oyuncak) kiyafet ust bas dikerdim.. orgu orerdim felan.. simdi ev tipi dikis makinesi almak istiyorum amacim nakis yapmak degil.. ama cocuklarima sik seyler, pantolon pacasi duzeltebiirim.. anneme biseyler dikerim ne bilim heves girdi.. cocukken de biz annem yapardi eyy gidi gunler.. 20 li yaslarda boyle olacagimi biri soylese gulerdim herhalde ama yaş gectikce boyl oluveriyomusum (31 yasindayim) yapabilirim diye dusunuyorum uc dort gundur video izliyorum hala karar veremedim. Ne alcam konusunda bir yere gidip sorcam kimse de yok... yeni sayfa konusu acmistim buraya yazmanin sacma oldugunu platformdaki konunun disinda kaldigi icin arkadaslar rahatsiz olur diye dusundum. Velhasil actigim topictede bi Allahin kulu yazmadi napalim bi yerden baslicam.. sanada kolay gelsin kuzumm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?