Arada ne fark var epidural nasil spinal nasil??? Aciklanirsa sevinirimNormal dogum icin mi sezeryan mi?
Ben spinal sezeryan oldum. Yjne oyle dusunuyorum. Epiduralle arada farkları var
Düşünsene bebeğinin ilk ağlamasını duyacaksın bu muhteşem değilmiPeki o and uyanik olup olanlari bilmek zor degilmi bana cok korkutucu geliyor
Onceden ne dusunursek dusunelim zaten o an nasil olacagini allah bilir. Neden sezeryana almislardi seniDedigim gibi bu benim secimim degildi. Ben normal dogum bekliyordum. Bu sebeple karnim toktu. Hatta suni sancida aliyodum. Aniden sezeryana karar verilince bana sorulmadi bile.
Ben normalde panik atak biriyim anksiyete hastasiyim. Ama o anda tek dusundugum bebeğimin saglikla dogmasiydi, esimi gormeden doğuma alindim. Cok stresliydim. Bebek dogduktan sonra uzun muddet agladim. Bas agrisi ve mide bulantisi olunca igne yapıldı sonrA biraz sakinledim aglamam da durdu. Bebegimi gördüm, ilk aglamasini duydum. Temizlendikten sonra tekrar getirdiler mesela yanima.
Suan da bana genel anestezi daha korkutucu geliyo
Tesekkur ederim canimÇok geçmiş olsun canım
Kesinlikle oyle. Ben kendimi normale cok sartlamistim. Şimdi dusunuyorum bos yere o kadar israrci olmusum normalde. Doktorumda normal yanlisiydi benim o da cok etkiledi beni. 40 hafta dolmustu bebek hic asagi inmemisti, sancim hic yoktu. O son 2 hafta nerelere yurudum. Doguma 2 gun kala silivriye gittimOnceden ne dusunursek dusunelim zaten o an nasil olacagini allah bilir. Neden sezeryana almislardi seni
İkinciye bile bile gitmek cok baska bencede. Bende cogunlukla dusunuyorum neler olcak diyeBenimde ilk sezeryanım spinal oldu ama ben genelden korkuyordum istiyordum çok eahat geçirdim bel ağrısı bence hamilelikte gelen kilo ve bebeğin ağırlığı doğumlu birden gidince oluyor insanlar bunu spinale bağlıyor Allah nasip ederse bunuda böyle istiyorum bugün 14:45 te ayrıntılım var acaip stresliyim ya doğuma nasıl gideceğim bilmiyorum
Spinal ve epidural anestezinin arasındaki farklarArada ne fark var epidural nasil spinal nasil??? Aciklanirsa sevinirim
Spinal olmuşum bende demekki hep karıştırıyordum ikisiniSpinal ve epidural anestezinin arasındaki farklar
- Her iki anestezide belden omuriliğe doğru iğne ile ilaç verilir. Sadece Spinal anestezide ilaç omurilik etrafındaki dura zarını da geçerek içeride ki sıvının içine verilir.
- Epidural anestezide ise ilaç zarın dışına verilir. Spinal anestezide etkisi hemen görülürken, epidural anestezide 15-20 dakika sonra etkisini göstermeye başlar.
- Spinal anestezinin etkisi kısa sürer ve ilaç bir defada verilir. Tekrar ilaç verilerek etkinin süresi uzatılamaz. Epidural anestezide etki süresi daha uzun sürebilirken, tekrar ilaç verilerek anestezi uzatılabilmektedir.
- Epidural anestezide hastanın belinde takılı bir kateter ile ameliyat gerçekleştirilir ve ameliyattan sonra da bu kateterden tekrar ilaç verilerek ağrı hissini ortadan kaldırmaktadır. Spinal anestezide ise anestezinin uygulandığı bel bölgesi işlemden sonra kapatılır ve kateter konulmaz.
- Spinal anestezide ameliyattan sonra baş ağrısı görülme riski epidural anesteziye göre biraz daha fazla olmaktadır. Bel bölgesinde bir enfeksiyon varsa veya hastada kanama-pıhtılaşma gibi bozukluk söz konusu ise spinal ve epidural anestezi uygulanamaz.
- Bazen sezaryende hem epidural hem spinal anestezi birlikte uygulanır. Buna kombine epidural spinal anestezi denir. Gerçekleşecek doğuma göre size en uygun anestezi uygulamasına doktorunuz karar verecektir.
Belki hos olmicak sormam ama merak ediyorum o an yapilanlari aci olmasada vucudunda hissediliyormu?Kesinlikle oyle. Ben kendimi normale cok sartlamistim. Şimdi dusunuyorum bos yere o kadar israrci olmusum normalde. Doktorumda normal yanlisiydi benim o da cok etkiledi beni. 40 hafta dolmustu bebek hic asagi inmemisti, sancim hic yoktu. O son 2 hafta nerelere yurudum. Doguma 2 gun kala silivriye gittim
Bebek kakasini yaptı suyum gelince anlasildi. 3 cm acilmistim suni sanci aliyodum. Tam sancilar artmaya baslamisken kalp atislari dusmeye başladı. 10 dk bile surmeden sezeryana alindim
Evet hissediliyor baskı seklinde midem ondan bulanmis olabilir. Ama aci hissetmiyorsun zaten arada perde de var gormuyorsunBelki hos olmicak sormam ama merak ediyorum o an yapilanlari aci olmasada vucudunda hissediliyormu?
Olanlari hic bilmiyorsun ki ne ara kesi actılar, o anda ne yapiyorlar bilmiyorsun, anlamiyorsun. Zaten öncesinde sakinlestirici gibi birsey Veriyorlar serumla biraz aptallasıyorsun. Sadece yatıyorsun bebegi cıkarırken normal dogum gibi bastırıyorlar, birazcık oda hepsi o sonra bebis cıkıyor. Onu bile bilmiyorsun aglamasa ne oluyor farkında degilsin dogdu mu dogdu mu diye sormustum hep. Ameliyat ortamı cok rahatlatıcı sarkılar espiriler havada ucusuyor. Ben cok korkak birisiyim ama spinal sezeryanı yaşadıktan artık sonra genel olmam. Sonra yüzüne getiriyorlar hemen temizlemeden daha iste o an mucizelerin en büyügünü yasamıs oluyorsun. Sonra bileklik takıyorlar hem sana hem bebege aynısından bir kere daha bebisi gösteriyorlar sonra bebis dogru giyinmeye o sırada senin islemler tamamlanıyor dikis falan hop odadasınPeki o and uyanik olup olanlari bilmek zor degilmi bana cok korkutucu geliyor
Evet hissediliyor baskı seklinde midem ondan bulanmis olabilir. Ama aci hissetmiyorsun zaten arada perde de var gormuyorsun
Aynı saatte gireceğizz detaylıyaBenimde ilk sezeryanım spinal oldu ama ben genelden korkuyordum istiyordum çok eahat geçirdim bel ağrısı bence hamilelikte gelen kilo ve bebeğin ağırlığı doğumlu birden gidince oluyor insanlar bunu spinale bağlıyor Allah nasip ederse bunuda böyle istiyorum bugün 14:45 te ayrıntılım var acaip stresliyim ya doğuma nasıl gideceğim bilmiyorum
bilemiyorum tabi neden oldugunu. Herkeste farkli etkileri olurmuş zaten.ama ben sonrasinda bas ağrısı falan yaşamadım. İnşallah bunda da yaşamam :)belki tok karnına gitmis olmanında etkisi olabilir kuzum benim ki planlı sezeryandı hic birsey yemedim icmedim hic mide bulantısı yasamadım
Birşey görmüyorsunuz, dolayısıyla güzel şeyler hayal edip süreci kolay geçirebiliyorsunuz. Ben sadece dikiş anında tuhaf birşey hissettim ve midem bulandı. Hatta hemşirelerden birine kusacağım galiba dedim. Bana bir kap getirdi. Yana çevirip başınızı kusabilirsiniz dedi. Yana çevirince enteresan bir şekilde bulantı geçti. Tamamen psikolojikti sanırımPeki o and uyanik olup olanlari bilmek zor degilmi bana cok korkutucu geliyor
Cok saol canim uzun uzun anlatmissin. Insallah guzel ve rahat gecer hepimizin ki. Genelde bebegi gormuyo olmak sikinti ve ben o ani kacirmak istemiyorumOlanlari hic bilmiyorsun ki ne ara kesi actılar, o anda ne yapiyorlar bilmiyorsun, anlamiyorsun. Zaten öncesinde sakinlestirici gibi birsey Veriyorlar serumla biraz aptallasıyorsun. Sadece yatıyorsun bebegi cıkarırken normal dogum gibi bastırıyorlar, birazcık oda hepsi o sonra bebis cıkıyor. Onu bile bilmiyorsun aglamasa ne oluyor farkında degilsin dogdu mu dogdu mu diye sormustum hep. Ameliyat ortamı cok rahatlatıcı sarkılar espiriler havada ucusuyor. Ben cok korkak birisiyim ama spinal sezeryanı yaşadıktan artık sonra genel olmam. Sonra yüzüne getiriyorlar hemen temizlemeden daha iste o an mucizelerin en büyügünü yasamıs oluyorsun. Sonra bileklik takıyorlar hem sana hem bebege aynısından bir kere daha bebisi gösteriyorlar sonra bebis dogru giyinmeye o sırada senin islemler tamamlanıyor dikis falan hop odadasın ☺
bilemiyorum tabi neden oldugunu. Herkeste farkli etkileri olurmuş zaten.ama ben sonrasinda bas ağrısı falan yaşamadım. İnşallah bunda da yaşamam :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?