2020 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    352
Ya hani normal dogum yapacaklar ya anestezi esliginde bu gangisine giriyordu ?siz normal mi dogurdunuz kesip aldilarmi? Yada genele gir cik kafa rahat ne oldu ne bitti anlamiyosun... sadece cicugun cikinca o ana sahit olamiyosun .. neyse guzel yazi gonderdiniiz ama ben hala dogurup yapilab anestezi eskigindeki neydi ismi?

Kötü kısımları unutuluyor ama. Sezeryan da olsa doğumun hep güzel anları kalıyor insanın aklında

Epidural normal doğumda da yapılıyor. Belli bir açıklığa geldikten sonra. Prenses doğum diyorlardı ilk zamanlar

Kötü kısımları unutuluyor ama. Sezeryan da olsa doğumun hep güzel anları kalıyor insanın aklında
Bi nebzede icimize su serptiniz inanin bebeklerime hasretimm ben, Allahim sagliklica dogsun aglaya aglaya bir hafta cekcez en kotu belki daha uzun... kolay bi is degil ameliyat bu.. herkes oluyor diyorlardi.. herkesin cani yaniyor yani.. herkes artik kanserde oluyor.. yani bunun ucu yok.. canimiz biraz tatli kaygilaniyoruz, ama hersey olacagina variyor ve herkes yasayarak tecrube ediniyor... yasayamadigim aciyi nerdeb bilebilrimki diyip ise koyulmak lazim

Ay evet kayisi kompostosu cok iyi cidden. Bana bir akrabamiz hastaneye getirdi o kadar iyi gelmisti ki. Hemen o gece wc cikmistim. Ertesi gunde eve gecmistim. Evde de hep ictim. Bunda kimbilir kac kg kayisi buzluga attim. Dogum zamani kullancam

Benimde teyzem kac gün pisirdi kadıncagız sagolsun. Kuru kayısıdanda oluyor, benimkiler hep kurudan yapılmıstı o yüzdenhic aklıma gelmedi kayısı atmak buzluga

Epidural normal doğumda da yapılıyor. Belli bir açıklığa geldikten sonra. Prenses doğum diyorlardı ilk zamanlar
Hayy seni severim ben epidural di onun adi heeee... hee prensesler gibi dogurtturuyolar biz ne etcezz bakalim.. benimki sezeryan zaten doktor sezeryan dedi bitti orda .. ya bide epidural baslatip sonra olmayinca sezeryana donende var.. acaba genel anestezide cok mu bekliosun uyanmayi felan.. yada cok mu ac birakiolar kusma felan olmasin diye... ameliyatlarda genelde bi gun oncesinden gece 12 den sonra yasaklanir ya.. ne bilim ameliyattan sobrada yok su saate kadar agzina visey sokma... e sut gelecek bide.. kizlar Allahin takdiri gibi sut kendiliginden mi geldigini hosseduyoruz yoksa ne yapiyoruz pompayla ceke ceke mi ... bebek ilk digdugunda hemen mama mi veriyorlar sutun gelmediyse... bazi anneler ilk etapta sutu yok yada az oldugu icib mecbur mama veriyor ama biberona alismasin diye kasikla yediriyor . Bana mantikli geldi siz anniskolar sizcee???

Vallahi kızlar kum torbası falan ben hic duymamıstım Simdi sizden duydum he ufak bir bastırdılar ama o da anestezinin etkisi gecmeden hic birsey hissetmedim. Eve cıkarkende su gecirmeyen bant yapıstırdılar yine acımadı eve gider gitmez dusumu aldım sadece ben cok nazlıydım iki büklüm gezdim hep

Yaaa kiyamam sana yaa... insallah bu daha guzel gecerr

Senin dediğin suni sancı olabilir mi acaba? Çünkü epidural ağrıyı dindirmek için yapılıyor. Sütüm hemen geldi benim. 6 aylıkken mastit olup bir göğsüm iyice azalana kadar da mama vermedik. Onu da geceleri bir kere veriyorduk sadece. Benim toraman, doktorun 'gak dese emzir guk dese emzir, yok öyle 3 saat 4 saat kuralı' demesi sayesinde sarılık bile olmadı. 3 aylıkken işe başlayacağım için ben 2 aylıkken biberona alıştırdım. Sütümü sağıp günde bir öğün biberonla verdi. Emmeyi de 2 yaşına kadar bırakmadı. Biraz şans işi sanırım o biberon olayı

İnsallah kuzum insallah hepimizin güzel rahat gecerde kolayca atlatırız. Bu sefer nazlanmayada fırsatım olamayacak bir cüce daha olacak bana ihtiyacı olan .. bakalım kendimden cok onu düşünüyorum.
Ayyy onuu severim benn ayy ne tatli aile olucaz kalabalik ve soframiza birer ikiser tabaklar eklenip kocamab aile olucaz.. insallah gormeyi nasip eder o kadar hasretimki.. evleneli 3 yil oldu iki yildir istiyordum kocamdan cok ben.. evcimen biriyim.. evde durmayi ivir zivir bir ugras ilkaki bulurum.. ama artik yeter evladim olsun artik tum ilgimi sevgimi verecegin zaman geldi gecti dedim.. Allahim duydu sesimi bana iki tane birden verdi.. Hayirlisiyla digdugu gunlere gelebilsek O zamanda sizinle olsun yine burdaji arkadaslarla olsun irtibati kesmek istemiyorum sahsen

masallah ne diyeyim ... bu sefer ne olcak burda yine kinuscaz cikip gitmek yok ne zaman musaitsek girip konuscaz.. derdimize derman, yada dertlere dermab olucaz insallah

Yok bu dedigimde suni sanc zaten veriolar ama gissetmiyosun 12 saatte kadin diguruyor belki daha uzun ama ne oluyor adi bilmiyom.. sadece sanciyi digurmayi cekmio yavas yavas gelio .. ikin diyi mesela hissetmedigi icin ikinuyo gibi yapiyo ama iste iyle bise anne mutlu aci yok diye hem normal yoldan hem ameliyat yok .. tabi alttan kesebilirler duruma gore... ama sonucta kolay toparlanir herhalde ... yinede belli olmaz tabi...

bende doğum şekillerine daldım birden bir heyecan korku kapladı içimi acaba 2. doğumu olacaklar epidural olan varmı önerir mi?
Peki o and uyanik olup olanlari bilmek zor degilmi bana cok korkutucu geliyor
Selamlar herkese,
Bir suredir bakamiyorum. Simdi okudum da ben de spinal anesteziyle mecburi sezeryan olmustum. Vuruldugu anda etki e tti, sarhos gibi hafif aptallastirdi da :) Basta cok midem bulandi kuscam sandim, yanima kap getirdiler ama kusmadim, hemen de gecti zaten. Dokunduklarini bile hissetmedim, sadece bebegi cikartirlarken karnima bastirdilar onu hissettim. Esim de yanimdaydi, cikardiklari anda gene olsun gene yaparim dedim, nitekim yaptim da :))
Bu sefer normal dogum yapmaya caliscam kizimla ilgilenebilmek icin ama sezeryan da olsa 2-3 gune rahat hareket etmeye baslaniyo zaten, genel anesteziyi hic istemem, ciktigi anin farkinda olmak ilk aglamasini duymak, sana getirdiklerinde koklamak cok baska bisey :)
Dogumdan sonra agrim var diye yurumedim ilk gun (cahillik), hatta kateteri cikarttirmadim tuvalete yuruyemem diye. O da buyuk hataymis, ertesi gun cikarttiktan sonra 1 gun boyunca ciglik cigliga yaptim idrarimi bile. 2. gun hemsire geldi napiyosun sen diye kaldirip yuruttu beni, cabuk iyilesmek icin sezeryan yerine elini koyup mumkun oldugunca dik durarak yurumek lazimmis sik sik. Dogum sonrasi bas agrisi, bulanti vs yasamadim, sadece dikis agrim vardi, dedigim gibi 2-3 gune hafifledi, 1 haftaya normal hayatima dondum. Umarim herkes kaldirabilecegi, saglikli dogumlar yapar
Bugun kontrole gidiyorum, normalde yoktu ama birkac gundur az bile yurusem adet agrisi gibi agrim oluyor, bir de sik sik basim donuyor. Ozellikle birkac saat araliksiz dersten sonra ayakta duramiyorum, derslerde her firsatta oturup dinlenmeye calisiyorum halbuki. dun arayip sordum, bugun dinlen yarin gel bi bakalim dedi. Muhtemelen dinlen dicek, bisey cikacagini sanmam ama gideyim icimiz rahat etsin :)
Seker yuklemesi konusulmus bi de hazir baslamisken onu da yazayim:) 24'te yapiliyor burda, hatta detayli da o zaman, ayni gunde yapilacak bakalim bacaklari acacak mi bizimki:)
Grip asisini da ilkinde de yaptirmistim simdi de yaptircam, ilk 4 ayinda bebegi korur dendigi icin.
Uzun zaman yazmayinca biraz fazla konustum :))
Herkese tatli haftasonlari simdiden

Normal dogumda sadece epidural takiliyor. O konuda bilgim yok ben normal dogurmadim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…