- 17 Şubat 2019
- 3.967
- 7.208
- 78
- 37
Ya hani normal dogum yapacaklar ya anestezi esliginde bu gangisine giriyordu ?siz normal mi dogurdunuz kesip aldilarmi? Yada genele gir cik kafa rahat ne oldu ne bitti anlamiyosun... sadece cicugun cikinca o ana sahit olamiyosun .. neyse guzel yazi gonderdiniiz ama ben hala dogurup yapilab anestezi eskigindeki neydi ismi?Neyi sordugunu tam anlayamadim. Asiri yorgunum ondan sanirim
Kisaca sezeryan sonrasini anlatayim. Saat 10 civari sezeryan oldum. Aksam 6 ya kadar hic ayağa kaldirilmadim. Acida hissetmedim. Kum torbasi konmadi,bastiranda olmadi. Kanamam biraz fazlaydi degistirirlerken zorlandilar hasta bakicilar kilomdan dolayı...
Aksam ebe gelip yuruttu. İlk kalkışlarım çok acılı oldu. Yalan soylemicem. Ama ben ekstra agri kesici istemedim. Orda hatali davrandim. Kaç defa dediler kabul etmedim. Hep yurumeye calistim. Wcye gitmeye basladiktan sonra annem destek oldu. Butun gece sabaha kadar sık sık yürüdük. Kaynanam ve annem kaldi yanimda. İki kisi cok iyi oluyor.
Tabi ben acı hissediyorum agri kesici kabul etmedigim icinde birsey diyemiyorum kimseye. Sadece anneme soruyorum anne ne zaman gecer vs en sonunda annem bana kizdi ve ebeye agri kesici yaptırdı. Rahatlattimi hatirlamiyorum. İlk gece gözümü kirpmadim. Zaten 1 hafta uyuyamadim diyebilirim.
Herneyse 2. Gun oglen eve ciktik. Evde yine ilk banyoma annem destek oldu. Kendim yikanabildim annem bekledi sadece yanimda. Sonra yine kendim desteksiz oturup kalkmaya basladim. Ayni aksam kizimin altini aldim egilmeden onu masada tuttum. Sonraki gunler daha hizli acildim. Ama evde de hep yurumeye devam ettim. Gaz sancim oldu biraz ama cok zorlanmadim hep rezene kimyon içtim meyve suyu ictim
Kötü kısımları unutuluyor ama. Sezeryan da olsa doğumun hep güzel anları kalıyor insanın aklındaBenim duyduğum baya yakinlarimdi. Kum torbasi gelmeyince sasirdim. Sonra ebe kanamaya bakti o ara hafif bir bastirdi refleksle ayy dedim bana bir bakisi vardi anlatamam
Sadece tam acılarim hafiflemis ohh be gecti demistim ki bir hemsire geldi bandaji degistirdi, pansuman yaptı. İşte ben orda benden gectim birde hemen ardından cikip eve gectik. Esim arabayi 30 yada 40ta kullanmistir herhalde aman dur hoplatma diye diye vardık
Anladim ikisi de karindan kesmeli yani kabaca.. benim beyinde son haftalarda coktu resmen algilana ankatamama ifade edememe sorunu yasiyorum... bebekler beni benden aldi resmen.. peki bazisida anestezi olayim ama notmal dogum olsun diyo o hangisi oluyorSezeryan benim canim
Epidural normal doğumda da yapılıyor. Belli bir açıklığa geldikten sonra. Prenses doğum diyorlardı ilk zamanlarYa hani normal dogum yapacaklar ya anestezi esliginde bu gangisine giriyordu ?siz normal mi dogurdunuz kesip aldilarmi? Yada genele gir cik kafa rahat ne oldu ne bitti anlamiyosun... sadece cicugun cikinca o ana sahit olamiyosun .. neyse guzel yazi gonderdiniiz ama ben hala dogurup yapilab anestezi eskigindeki neydi ismi?
Bu sıvı için havuç suyunu tavsiye ediyorlarmış. İnşallah güzel sonuçlar alırsınızbende haftaya cuma seker yuklemesi yaptiracagim 22+5 de yapacaklar kilom oldugu ve amniyo sivim kritik seviyede oldugu icin gebelik sekerinden şüpheleniyorlar:/
Bi nebzede icimize su serptiniz inaninKötü kısımları unutuluyor ama. Sezeryan da olsa doğumun hep güzel anları kalıyor insanın aklında
Ay evet kayisi kompostosu cok iyi cidden. Bana bir akrabamiz hastaneye getirdi o kadar iyi gelmisti ki. Hemen o gece wc cikmistim. Ertesi gunde eve gecmistim. Evde de hep ictim. Bunda kimbilir kac kg kayisi buzluga attim. Dogum zamani kullancam
Hayy seni severim benEpidural normal doğumda da yapılıyor. Belli bir açıklığa geldikten sonra. Prenses doğum diyorlardı ilk zamanlar
Yaaa kiyamam sana yaa...Vallahi kızlar kum torbası falan ben hic duymamıstım Simdi sizden duydum he ufak bir bastırdılar ama o da anestezinin etkisi gecmeden hic birsey hissetmedim. Eve cıkarkende su gecirmeyen bant yapıstırdılar yine acımadı eve gider gitmez dusumu aldım sadece ben cok nazlıydım iki büklüm gezdim hep
Yaaa kiyamam sana yaa...insallah bu daha guzel gecerr
Senin dediğin suni sancı olabilir mi acaba?Hayy seni severim benepidural di onun adi heeee... hee prensesler gibi dogurtturuyolar biz ne etcezz bakalim.. benimki sezeryan zaten doktor sezeryan dedi bitti orda .. ya bide epidural baslatip sonra olmayinca sezeryana donende var.. acaba genel anestezide cok mu bekliosun uyanmayi felan.. yada cok mu ac birakiolar kusma felan olmasin diye... ameliyatlarda genelde bi gun oncesinden gece 12 den sonra yasaklanir ya.. ne bilim ameliyattan sobrada yok su saate kadar agzina visey sokma... e sut gelecek bide.. kizlar Allahin takdiri gibi sut kendiliginden mi geldigini hosseduyoruz yoksa ne yapiyoruz pompayla ceke ceke mi ... bebek ilk digdugunda hemen mama mi veriyorlar sutun gelmediyse... bazi anneler ilk etapta sutu yok yada az oldugu icib mecbur mama veriyor ama biberona alismasin diye kasikla yediriyor . Bana mantikli geldi siz anniskolar sizcee???
Ayyy onuu severim benn ayy ne tatli aile olucaz kalabalik ve soframiza birer ikiser tabaklar eklenip kocamab aile olucaz.. insallah gormeyi nasip ederİnsallah kuzum insallah hepimizin güzel rahat gecerde kolayca atlatırız. Bu sefer nazlanmayada fırsatım olamayacak bir cüce daha olacak bana ihtiyacı olan .. bakalım kendimden cok onu düşünüyorum.
masallah ne diyeyim ... bu sefer ne olcak burda yine kinuscaz cikip gitmek yok ne zaman musaitsek girip konuscaz.. derdimize derman, yada dertlere dermab olucaz insallahSenin dediğin suni sancı olabilir mi acaba?Çünkü epidural ağrıyı dindirmek için yapılıyor. Sütüm hemen geldi benim. 6 aylıkken mastit olup bir göğsüm iyice azalana kadar da mama vermedik. Onu da geceleri bir kere veriyorduk sadece. Benim toraman, doktorun 'gak dese emzir guk dese emzir, yok öyle 3 saat 4 saat kuralı' demesi sayesinde sarılık bile olmadı. 3 aylıkken işe başlayacağım için ben 2 aylıkken biberona alıştırdım. Sütümü sağıp günde bir öğün biberonla verdi. Emmeyi de 2 yaşına kadar bırakmadı. Biraz şans işi sanırım o biberon olayı
Yok bu dedigimde suni sanc zaten veriolar ama gissetmiyosun 12 saatte kadin diguruyor belki daha uzun ama ne oluyor adi bilmiyom.. sadece sanciyi digurmayi cekmio yavas yavas gelio .. ikin diyi mesela hissetmedigi icin ikinuyo gibi yapiyo ama iste iyle bise anne mutlu aci yok diye hem normal yoldan hem ameliyat yok .. tabi alttan kesebilirler duruma gore... ama sonucta kolay toparlanir herhalde ... yinede belli olmaz tabi...Senin dediğin suni sancı olabilir mi acaba?Çünkü epidural ağrıyı dindirmek için yapılıyor. Sütüm hemen geldi benim. 6 aylıkken mastit olup bir göğsüm iyice azalana kadar da mama vermedik. Onu da geceleri bir kere veriyorduk sadece. Benim toraman, doktorun 'gak dese emzir guk dese emzir, yok öyle 3 saat 4 saat kuralı' demesi sayesinde sarılık bile olmadı. 3 aylıkken işe başlayacağım için ben 2 aylıkken biberona alıştırdım. Sütümü sağıp günde bir öğün biberonla verdi. Emmeyi de 2 yaşına kadar bırakmadı. Biraz şans işi sanırım o biberon olayı
bende doğum şekillerine daldım birden bir heyecan korku kapladı içimi acaba 2. doğumu olacaklar epidural olan varmı önerir mi?
Selamlar herkese,Peki o and uyanik olup olanlari bilmek zor degilmi bana cok korkutucu geliyor
Çok güzelmışBugün hastaneye ikiz bebek getirdiler pusetleri böyleydi çok hoşuma gitti bende yaptıracağım fiyatları gayet makul sayfanın
Normal dogumda sadece epidural takiliyor. O konuda bilgim yok ben normal dogurmadim :)Ya hani normal dogum yapacaklar ya anestezi esliginde bu gangisine giriyordu ?siz normal mi dogurdunuz kesip aldilarmi? Yada genele gir cik kafa rahat ne oldu ne bitti anlamiyosun... sadece cicugun cikinca o ana sahit olamiyosun .. neyse guzel yazi gonderdiniiz ama ben hala dogurup yapilab anestezi eskigindeki neydi ismi?
Yaş kuru farketmez güzel faydasi olur eminim. Hem süte de yarari olur inşallahBenimde teyzem kac gün pisirdi kadıncagız sagolsun. Kuru kayısıdanda oluyor, benimkiler hep kurudan yapılmıstı o yüzdenhic aklıma gelmedi kayısı atmak buzluga
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?