- 2 Mayıs 2019
- 7.480
- 14.055
- 198
Bende sen gibi dusunuyorum. Aldiklarindan bazilarini begenmemistim ilkinde zaten. Hevesim var, buyuk sabirla bekledigim bi bebek sonucta. Herseyin iyisini guzelini almak istiyorum. Bu sefer, sectiklerimin resmini atmayi dusunuyorumBen de bana sormadan aldılar diye sinir olmuştum ilkinde. Kendi zevkime göre almak isterdim. Alınmış olunca da insan kıyıp kenara koyup tekrar almak istemiyor. Bunda inşallah akıllanmışlardır da birşey almazlar diyorum
Alone hepsiburada indirim varken almistim insallah yine vardir...canım markası neydi çantanın bende bakayım
Ben de bana sormadan aldılar diye sinir olmuştum ilkinde. Kendi zevkime göre almak isterdim. Alınmış olunca da insan kıyıp kenara koyup tekrar almak istemiyor. Bunda inşallah akıllanmışlardır da birşey almazlar diyorum
Bebegin icin en guzel davranisi sergilemissin, ne mutlu sana.Ben gectim onlari seninkinler yine iyi cnm benim kendi ailem cocugun butun masraflari bizden diye esimin yaninda soz verdi çop bile almadilar gecende konuyu actim aileme para yok dediler aacik acik ya soz veriyorlar yapmiyorlar hadi soz veriyorsun neden yapmiyorsun soz vermeseler umrumda olmazdi ailemin maddi durumu da iyi cnm gercektende babamin bi gecede yemege verdigi para 300 500 yani o 500 e ben yavruma neler alirdim.yardim etmemelerinide gectim cnm ben esimin gozunde ailem kendi kendini kuculttu soz verip yapmadiklarinda en azindan sizinkinler yapicam falan dememis eskiden babamla can cigerdim sozde hamile kaldim umurlarinda olmadim en cok ihtiyacim olduklarinda yanlatimda olmadilar taktimmi desen toplasan 3 gun takmadim benim icin onemli olan yavrum
Aynenn oyle.. aliyorlarsa kendilerine.. ya herkesin basindan gecmis ilk ogullarini evlendirmisler sirada uc gelin daha yapicak zannimca onlara sakliyor kendiniBende sen gibi dusunuyorum. Aldiklarindan bazilarini begenmemistim ilkinde zaten. Hevesim var, buyuk sabirla bekledigim bi bebek sonucta. Herseyin iyisini guzelini almak istiyorum. Bu sefer, sectiklerimin resmini atmayi dusunuyorumalmazlarsa da en ufak dert etmem. Onlarin 3 kurusluk seylerine ihtiyacim yok benim, aliyorlarsa kendi ogullarina karsi sorumluluklarini getirmek icin alirlar. Keyifleri bilir.
Cocukklarin adina mi kariscaklar bi de, tam anlayamadimAynenn oyle.. aliyorlarsa kendilerine.. ya herkesin basindan gecmis ilk ogullarini evlendirmisler sirada uc gelin daha yapicak zannimca onlara sakliyor kendinideyip guluyorum... annemlerde cocuklarin ismi ne diyip duruyor kunye alacaklarmis.. yani isimde soylemek istemedim biraz daha gecsin.. sonra okunmus okunmamis diye muhabbet donsun istemiyorum.. Kuranda okunmamis ne bilim cocuk ismiyle yasar ama ben cocuklugumdan beri isimleri belliydi cocuklariminin Onlari koyacam icin az daha sabir dusunuyorum dedim
Bebegin icin en guzel davranisi sergilemissin, ne mutlu sana.
Ama ailelerin bu yaotiklari da hos degil. Seni esinin yaninda bozmus oluyorlar. Ne demek soz verip yapmamak yani , onlardan zorla soz mu aldiniz sanki. Cok kiziyorum bole yapan aillelere, kizlarini zorda birakiyorlar acik acik.
Esim benle evlenene kadar gecen surede, yuz bini gecmis para vermis. Benle evlendikten sonra da bi muddet verdi ta ki ben cirlayana kadar. Simdi kestik para pul isini. Kestik desem de tabi, dogum gunlerini es gecmiyoruz ya da ucak biletleri bize kakalaniyor da.emekli olunca 20 bin vercem dedi kp ve kv. Ortada sallanan bi soz kaldi. Neymis para kalmamismis, bizden tirtiklarken iyiydi. Esimi zorda biraktilar yanimda. Ve kv soz verip tutmayanlara acayip laf eder bi de. Kp beni sevmiyor artik cunku pinarin basina oturup adamin suyunu kesince dusman oldu neyseki esim gozunu acti.
Bana hep bi luks gelir. Anasi babasi dugun masrafini karsilayanlar, cocuklarina araba ev verenler fln. Bizim iki tarafta bizden ne koparirsa kar sayiyo. Iki tarafin da durumu cok cok iyi. Her gun dua ediyorum. Ben evladima bi gun bole yapmiyim die.
Ne birikmis icimde yahu
[/QUOTE
Iyi oldu iste cnm doktun icini rahatladin :)
Bebegin icin en guzel davranisi sergilemissin, ne mutlu sana.
Ama ailelerin bu yaotiklari da hos degil. Seni esinin yaninda bozmus oluyorlar. Ne demek soz verip yapmamak yani , onlardan zorla soz mu aldiniz sanki. Cok kiziyorum bole yapan aillelere, kizlarini zorda birakiyorlar acik acik.
Esim benle evlenene kadar gecen surede, yuz bini gecmis para vermis. Benle evlendikten sonra da bi muddet verdi ta ki ben cirlayana kadar. Simdi kestik para pul isini. Kestik desem de tabi, dogum gunlerini es gecmiyoruz ya da ucak biletleri bize kakalaniyor da.emekli olunca 20 bin vercem dedi kp ve kv. Ortada sallanan bi soz kaldi. Neymis para kalmamismis, bizden tirtiklarken iyiydi. Esimi zorda biraktilar yanimda. Ve kv soz verip tutmayanlara acayip laf eder bi de. Kp beni sevmiyor artik cunku pinarin basina oturup adamin suyunu kesince dusman oldu neyseki esim gozunu acti.
Bana hep bi luks gelir. Anasi babasi dugun masrafini karsilayanlar, cocuklarina araba ev verenler fln. Bizim iki tarafta bizden ne koparirsa kar sayiyo. Iki tarafin da durumu cok cok iyi. Her gun dua ediyorum. Ben evladima bi gun bole yapmiyim die.
Ne birikmis icimde yahu
Ben de küt küt soylemeyi, surat asmayi, laf vurmayi ogrendim. Kartlar onlarin masrafiyla dolup tasinca. Simdi de neyse o. Iyiyse iyi kotuyse kotu diyorum. Sirinligin luzumu yokmus, kimse fazladan deger vermiyormus.Ayyy cok tatlisin yaaa... hahahah yaparlar sizinkiler ama soyle o zaman sunuda siz yapin yada beraber yapalim diye eger bi dusunceleri varsa tabi guzel konusmaktan bisi cikmaz.. hem onlar bosyere alip kiyi bucak kullanmak istemedigin biseyle doldurmamis oluraun hemde iki taraf mutlu olurya annemler olsa ya ooooo ben neler derim.. diyroumda anacim battaniyeler bittimi?? Anacim perdeleri bitirdinmi anacim niye bitmedi ben kargodan malzeme gonderiyorum bulunduklari ile onlar hazirliklari yaoiyorlar aagolsun Ya herkesin konusmasi anlayisi bir degil.. ben acik net konusmayi sviyorum.. cekine cekine konuscama da hic konusmuyom.. sert ve soguk bilmis oluyorum umrumda mi HAYİRT
Cocukklarin adina mi kariscaklar bi de, tam anlayamadim
Beni de geriyor bu konu o yuzden aklima fln getirmiyorum. Yoksa kasilma oluyor resmen. Ayrinca konu acan arkadas sanirim, kp ve kv verdigi evde belese oturuyoruz die bi sey yazmis. Sanirim ev + olunca ok. Ama toruna kiyafet - olunca sikinti olmusYa benim kp kv durumlari cok cok iyi diyemem ama annemlere gore cok cok iyi.. Allaha sukur herkesin evi arabasi var ama babam annem kanser hastasi hastaneleri kendileri anca idare ediyorlar.. kpler herbiseyleri var emekli olduklari icin iyi.. neyse banada luks gelir ve Nasil aileler var felan derm bende Allah Alla gordum mu senama kimsenin agiz kokusunu cekemem... uc kurus verdiler diyede sevinmem bu saatten sonra bana yapmiyolar eger yapicaklaraa torunlarina yapiolar oyle degil mi?? Ayy bu konuyu acan mervetirann arkadasimiza cok tesekkur ediyorum uc haftadir konusmuyorduk yine sinirlerim zipladi
Kuzummmmm yaaaaYa ben oz turkce isim koymak istiyorum.. Arapca degil.. simdi annemler hani kizim okunmus olsa daha guzel olmaz mi diye dusunurler felan.. hele kv kp o zaman duyarsa aslinda diger taraf aylar oncesinde bi kasik suyunuz varmi ohtiyaciniz varmi diye sormaz ama ismi ne olcak ne dusundunuzmu felan diye sormaya basladilar geldikelrinden beri.. annemler duyunca belki onlarda duyar diye cekincemgecen geldiklerinde gorumcemle kaynimda ne olcak kp kv ismiyle baslatip gulduler.. hani ilk torun ya.. bnde cok istiyorsaniz size sirami veriyorum dedim rahat rahat isimleri koyun kendinizinkine ben henuz dusunmedim dedim ama fikir icin saol dediydim
Bebek için ciğer geliştirici iğne yapıldı, bana da sancıları kesecek ilaç verildi. 28deydim işte o zaman. Nst sancılarım 3 hafta falan devam etti. 2 hafta alttan muayene etmedi doğumu tetikler diye. Ama ettiğinde de açıklığı söyledi işte Başka hiçbir müdahale yapılmadan 38.haftaya kadar evde yattım. Sonra da normal doğmadı zaten sıpa, iyice yerleştiBen bir de o halde hala çalışmak istiyorum diye direniyordum. Bana bir gün " koridorlarda doğurmak istiyorsan birşey diyemem, git okuluna " deyip olayın ciddiyetini iyice belletmişti
Ben de küt küt soylemeyi, surat asmayi, laf vurmayi ogrendim. Kartlar onlarin masrafiyla dolup tasinca. Simdi de neyse o. Iyiyse iyi kotuyse kotu diyorum. Sirinligin luzumu yokmus, kimse fazladan deger vermiyormus.
Amaninnnn:))) yok yoook istemem.. bizim kp de evdeki ogluna ev aldi evlenince oturtmak icin.. biz kopek gibi calisiyoruzBeni de geriyor bu konu o yuzden aklima fln getirmiyorum. Yoksa kasilma oluyor resmen. Ayrinca konu acan arkadas sanirim, kp ve kv verdigi evde belese oturuyoruz die bi sey yazmis. Sanirim ev + olunca ok. Ama toruna kiyafet - olunca sikinti olmus
Benim sansim kv titizdir. Zaten senede en fazla 20 gun gorusuyoruz esimin izni o kadar. O sure zarfinda da evini vs supuremem acikcasi, benim evime de temizlikci geliyor. Suistimal etmeye hazirlar, o yuzden geri durdum basindan beri. Bi girisseydim, basimi kaldirtmazdi, bi de babamin maddi gucunden cekinceleri var acikcasi. Bana ayri davranirlar, eltimden.Haklisin buyuklerimiz yani ilerde inan bana bize ihtiyaclari olucak.. adim gibi biliyorum en iyi cocuklarinin arasinda durumu olan biziz.. borclarla debelenmekten yoruldum bu sene kadar hic darlanmamistim.. hastanelere odedigim paralarin haddi hesabi olmadi (annem kanser oldu babamda knserdi derken, kardesim unide okuyo bi taraftan onlari dusun, bi taraftan niye cocugumuz olmuyor bi taraftan esime kalsa cocuk yapmasakta olur bi taraftan doktora yap universite , iş) ama degerimiz yok ne zamab cocuklari evlenir aldiklari eşleri kiyaslarlar o zaman anlarlar.. ya kimse dort dortluk degil ne ben ne kimse ama ben cok vicdanli ve adaletli oldugumu dusunuyorum.. baska calisan bayanlar gibi git misafir gibi otur yemek masasini hazirla diye bisi olmaz giderim kendi evim gibi... ya nereye gidersem oyleyim.. hatta evlerini suoururum kv yeter kizim bu kadar derama ben temizlige cok onem veriyorum.. kendim oturamam yemek yiyemem huyumuda biliyorum.. neyse nerden nereye.. herkes kendine baksin kimseye muhtac olmayalim yeter.
Evet kp daha bi seyler hani baskin.. naptiniz? Nasil gidiyor? Hamile olali hele son zamanlarda kocami ariyot devamli inan parami istiyor diye dusunuyorum hic bu kadar sik aramazdi.. cinlerim tepeme cikiyor her aradiklarinda... neyse gorumcemle kaynin merakla yanlarindayken soruyorlar sonrada kayinpederle kayinvalidenin adini soyluyorlar benimkilerde biri kiz biri erkek ya.. bende dedim hiccc bosuna siranizi salmaya kalkmayin biriniz babamin ismini biriniz anneninizin ismini koyarsiniz dedim konuyu kapattim..Cocukklarin adina mi kariscaklar bi de, tam anlayamadim
Ya benim kp kv durumlari cok cok iyi diyemem ama annemlere gore cok cok iyi.. Allaha sukur herkesin evi arabasi var ama babam annem kanser hastasi hastaneleri kendileri anca idare ediyorlar.. kpler herbiseyleri var emekli olduklari icin iyi.. neyse banada luks gelir ve Nasil aileler var felan derm bende Allah Alla gordum mu senama kimsenin agiz kokusunu cekemem... uc kurus verdiler diyede sevinmem bu saatten sonra bana yapmiyolar eger yapicaklaraa torunlarina yapiolar oyle degil mi?? Ayy bu konuyu acan mervetirann arkadasimiza cok tesekkur ediyorum uc haftadir konusmuyorduk yine sinirlerim zipladi
Bosa aramiyorlar evet, o tedirginlik bende de var. Aklini celecekler, demagoji yapip kandircaklar die. Su hormonlardan dolayi daha fazla uzuluyorum.Evet kp daha bi seyler hani baskin.. naptiniz? Nasil gidiyor? Hamile olali hele son zamanlarda kocami ariyot devamli inan parami istiyor diye dusunuyorum hic bu kadar sik aramazdi.. cinlerim tepeme cikiyor her aradiklarinda... neyse gorumcemle kaynin merakla yanlarindayken soruyorlar sonrada kayinpederle kayinvalidenin adini soyluyorlar benimkilerde biri kiz biri erkek ya.. bende dedim hiccc bosuna siranizi salmaya kalkmayin biriniz babamin ismini biriniz anneninizin ismini koyarsiniz dedim konuyu kapattim..
Canim benimde aksam cok degisikti. Sanki yerine sigamamis yada bir sikintisi varmis gibiydi. Çırpındıkça çırpındı. Bugun baş aşagi ayaklar yukarida oldugunu ogrendim. Bide aşağıda cok hareker hissediyodum kafa ve eller muhtemelen cok fena huylaniyorum ya. Bu kiz sakin diyodum ben ama ayni ablasiInşallah öyledir şimdi mesajınızı okuyunca benimde içim biraz daha rahatladı. Bende öyle düşündüm ya yukarı çıkıyor ya da büyüyor diye ama insanin içine yine kuşku doğuyor işteamin inşaallah hepimiz sağ-salim kavuşalım genişlerimize,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?