Erken doğanlarda sarilik riski daha fazla diye biliyorum canim. Olacak oldu mu iri bebeklerde ya gec haftalarda doganlarda da oluyor. Allah hiçbirimize yaşatmasin36 haftada doğmuştu suyum geldi aniden ne oldu anlamadık o hafta biraz temizlik yapmıştım bu sefer kesinlikle bi iş yapmam sağlıkla gelsinler
Bizde bulaniyorTuzlamaya gelince bebegi zeytin gibi tuzlamaktan bahsetmiyoruz heralde........yikandigi suyuna yarim cay bardagi atilir bebek tuza bulanmaz yani
Aha ayni benTuzlama konusuna gelince beni tuzlamışlar Allah sizi inandırsın terlediğim zaman teke gibi kokuyorumAllah bilir tuzlanmasam ne olurdum
Gecmis olsun, inşallah cabucak atlatir kuzucuk.Kizim yine atesli bugun. Ondan yokum buralarda amma konusmussunuz yine :)
A Altibirlik61 ne yaptı kuzular
Atlatmiyor, atlatamıyoruz. 2.5 ay oldu surekli hasta :'(Gecmis olsun, inşallah cabucak atlatir kuzucuk.
Sanırım minik abla çok sık hasta oluyor. Oğlumun 3 yaş dönemi kabus gibiydi. 2 gün okul 5 gün hastane arası mekik dokuyordum. 4 yaş idare ederdi. 5 yaş itibariyle işler düzene girdi. Herkes hastalıktan kırıldı, bizimkinin burnu akmadı. Bağışıklığı güçlendirmek şart canım. Soğuk sıkım keçi boynuzu özü ve çörek otu yağı kullanmıştık. Üst solunum yolları için 3 ayda bitirilen bir ilaç vardı. O çok işe yaramıştı, bir de beta glukan. Hasta olmadığı dönem mutlaka araştır sen de. Kuzucuk daha fazla yıpranmasın. Çok geçmiş olsunKizim yine atesli bugun. Ondan yokum buralarda amma konusmussunuz yine :)
Bagisiklik guclendirmek icin herseyi yapiyorum. Balik yagi aldim, keciboynuzu ozu, pekmez bal vermeye calisiyorum. Hergun kefir veriyorum. Meyve yemiyordu. 1 haftadir hergun yarim elma yedirdim ara ara portakal suyu icirdim. Tam bitiyo gibi oluyo yeniden basliyo napcagimizi sasirdik artikSelam
Evde yine temizlik var. Bitse de ben de rahat etsem diye bir o köşede bir bu köşede uyukluyorum resmen
Sanırım minik abla çok sık hasta oluyor. Oğlumun 3 yaş dönemi kabus gibiydi. 2 gün okul 5 gün hastane arası mekik dokuyordum. 4 yaş idare ederdi. 5 yaş itibariyle işler düzene girdi. Herkes hastalıktan kırıldı, bizimkinin burnu akmadı. Bağışıklığı güçlendirmek şart canım. Soğuk sıkım keçi boynuzu özü ve çörek otu yağı kullanmıştık. Üst solunum yolları için 3 ayda bitirilen bir ilaç vardı. O çok işe yaramıştı, bir de beta glukan. Hasta olmadığı dönem mutlaka araştır sen de. Kuzucuk daha fazla yıpranmasın. Çok geçmiş olsun
cnm bebegin suyunun kokusunun tarifi soyle ben lab da calistigim icin de biliyorum sperm gibi kokuyor boyle camasir suyumsu gibi ama daha hafif malesef koklayarak ayirt etmeni soyleyecegim eger suyundan supheleniyorsan
Hareket hissetmiyormKizim yine atesli bugun. Ondan yokum buralarda amma konusmussunuz yine :)
evet cnm artik oyle olacak ,sonra daha da ileri de iki haftada bir sonra haftada bi kontrole cagiriyor32 de rutin bagliyorlar ole mi nstye ? Ben bu konuyu bilmiyorum da.
o zaman telaslanma cnmkokusu yok yani garip bir koku duymadım
Saglicakla dogursakta yani kucagimizda olsalar kanli canli gorsek yahuayy kizlar 32 ye az kaldi artik nst ye baglancaz minnaklarin kalp atisi icin sonra da pıtır pıtır yavaş yavaş dogurcaz ins.
Alerjisi var mı? Solunum alerjisinden çok çektik biz. Hemen bronşit ardından zatürreye çevirirdi, kulak enfeksiyonu olurdu. Bir dönem(2 sene kadar) alerji tedavisi gördük. Mutlaka iyi bir çocuk doktoru değerlendirin, bağışıklık için, gerekirse alerji için tahlilleri yapılsın bence canım. Seni tanıdım tanıyalı hasta olduğunu söylüyorsun. En azından yapılacak ne varsa yapılır da az rahatlar kuzucuk. Yaşadığım için biliyorum. Antibiyotik biterdi, 5 gün sonra yine enfeksiyon çıkardı. Kafayı yemek üzereydim. Meğer enfeksiyonluk eden alerji semptonlarının zıvanadan çıkmasıymışBagisiklik guclendirmek icin herseyi yapiyorum. Balik yagi aldim, keciboynuzu ozu, pekmez bal vermeye calisiyorum. Hergun kefir veriyorum. Meyve yemiyordu. 1 haftadir hergun yarim elma yedirdim ara ara portakal suyu icirdim. Tam bitiyo gibi oluyo yeniden basliyo napcagimizi sasirdik artik
Ya insallah kuzum yaaevet cnm artik oyle olacak ,sonra daha da ileri de iki haftada bir sonra haftada bi kontrole cagiriyor
Yani hafif sümük gib krem gibi yumuşaktı ama eminim kokusu yoktu benim garibime giden panik oldum şimdi yao zaman telaslanma cnm
Bazi gunler benimde öyle oldu. Ters yönde durunca yada uyuduklarinda olabilir. Bazende delirmiş gibi oynuyorlar. Az kipirti hissettim demistin daha once yinede huzursuz hissedersen doktora git rahatlarsin inşallahHareket hissetmiyormEsim daha gelmedi.. bilmem belki normaldir
Canim benim kizim ilk 6 aylikken bronsiolit gecirip hastanede yatti. Sonra rota gecirdi vs. Surekli hastalanirdi. Solunum tepkisi olurdu. Suan 28 aylik. 2 yasina kadar ateş hiç gormedik. Suan 2.5 aydir 3.ye ateşleniyor enfeksiyon vardi en son 10 gun once. Henuz antibiyotigimiz bitmedi.Alerjisi var mı? Solunum alerjisinden çok çektik biz. Hemen bronşit ardından zatürreye çevirirdi, kulak enfeksiyonu olurdu. Bir dönem(2 sene kadar) alerji tedavisi gördük. Mutlaka iyi bir çocuk doktoru değerlendirin, bağışıklık için, gerekirse alerji için tahlilleri yapılsın bence canım. Seni tanıdım tanıyalı hasta olduğunu söylüyorsun. En azından yapılacak ne varsa yapılır da az rahatlar kuzucuk. Yaşadığım için biliyorum. Antibiyotik biterdi, 5 gün sonra yine enfeksiyon çıkardı. Kafayı yemek üzereydim. Meğer enfeksiyonluk eden alerji semptonlarının zıvanadan çıkmasıymış
Oyy canim getirme aklina ole kotu seyler. Cok gecmis olsun. Detayli bi goster olmazsa, bahset korkularindan doktora da. Elbet bi cozumunu buluruz canim benim. Insan kiyamiyor minicik cocuklar hastalaninca ateslenince fln, kuzucuguna acil sifalarCanim benim kizim ilk 6 aylikken bronsiolit gecirip hastanede yatti. Sonra rota gecirdi vs. Surekli hastalanirdi. Solunum tepkisi olurdu. Suan 28 aylik. 2 yasina kadar ateş hiç gormedik. Suan 2.5 aydir 3.ye ateşleniyor enfeksiyon vardi en son 10 gun once. Henuz antibiyotigimiz bitmedi.
Kesinlesen toz ve lateks alerjimiz var. Ama suanki durumu alerjik degil. Eylul basinda ilk yuksek ateskendiginde havale gecirdi. O zamandan beri toparlayamiyoruz. Surekli bir kuru oksuruk var. Allah biliyor veremden şuphelenmeye basladim. Kalbim kan agliyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?