- 27 Haziran 2019
- 226
- 347
- 103
- 39
Iyi gecelerIyi geceler guzel anneler ve bebisleri
4 doz var sanirim Saglik Bakanligi tetanoz yaz google cikar..Şeker yüklememi yaptırdım bugün kızlar sağlık ocağında 3 kez kan alındı. İdrar tahlilide verdim muhtemelen enfeksiyon çıkacak yine koku var çünkü. Tetanozumunda 2. Dozunu vuruldum. Bana bidaha vurulacaksın demediler. Geçmiş sayfalarda yazmışsınızda etiketleyemedim 3. Dozu da mı varmış?
Iyi geceler guzel anneler ve bebisleri
Muslin bez,emzik,emzik kutusu,emzik askisi,eldiven,ilk zamanlar tirnaklari olabilir eldivene ihtiyac duyulabilir.önlük aklima extra gelen bunlar :)
Doğru bende öyle biliyorum. Ve bu sefer 4e tamamlatıp 10 sene kafam rahat olsun istiyorum. Çünkü geçen sene bacağını paslı tel çizdi vuruldum. birkaç sene önce elime çivi batmıştı galiba. gene vuruldum. 2 cepteyken 4e tamamlıyım da En azından 10 sene rahat ediyim diyorum4 doz var sanirim Saglik Bakanligi tetanoz yaz google cikar..
1. Doz 16. Haftasiyla-20. Haftasi arasiydi (sanirim)
2. Doz: ilk dozdan bir ay sonra
3.Doz: 2. Dozdan 6 ay sonra
4.Doz:3. Dozdan 1yil sonra (bunun suresini yanlis yazmis olabilirim)
Benim pek yaptirasim yok. Ikinci gebeligim bu. Ilkinde yqptirdim ac karni gidip iki defa kan alip beklemek o sekeri ac karna icmek mahvolmustum o gun. Tabi o zaman baska cocugum yoktu, simdi elimde kucuk bi bebekle ayni sıkıntılari yasamak istemedigimden yaptirmak istemiyorumArkadaşlar şeker yüklemesini yaptırmayı düşünmeyen varmı
Evet aslında çok yararlı ama markette satılanlar tam glikoz bombası ya..
Benim deeeeesürekli ‘ay canım bunu çekti’ ‘ay şu olsa da yesek’ nefes almadan yemek istiyorum. Ama reflüm beni durduruyor biraz
Valla iki farklı fikir olduğu için, ben de net bir fikre sahip olmadığım için en baştan beri hep ‘doktorum ne derse onu yaptıracağım’ dedim. Doktorum da bana şans tanımadı, 3 hafta sonra şeker taraman var dedibebek iri değil, suyum fazla değil, kilo almayı bırak verdim, risk gözükmüyor ama gel gör ki epey kiloluyum, işte bu risk olabilir. doktor da kilolu olman haricinde bana risk düşündüren bir şey yok dedi. Bakalım ak koyun kara koyun haftaya belli olacak
Ya en guzelide Allah korusun eger sutle bebegde bagisiklik kazandiriyorsa ne ala.. Allah korusun bisey olsa bebisin eline koluna anlamadan da olsa bagisikligi yuksek olabilme ihtimali olabilir.. cok emin degilim ama ona bi katkisi olabilme ihtimalide guzelDoğru bende öyle biliyorum. Ve bu sefer 4e tamamlatıp 10 sene kafam rahat olsun istiyorum. Çünkü geçen sene bacağını paslı tel çizdi vuruldum. birkaç sene önce elime çivi batmıştı galiba. gene vuruldum. 2 cepteyken 4e tamamlıyım da En azından 10 sene rahat ediyim diyorum
Ben de tetanozumun 2. Dozunu vurdurdum bugün bana 29. Hafta da tekrar gel gebelik takibi için dediŞeker yüklememi yaptırdım bugün kızlar sağlık ocağında 3 kez kan alındı. İdrar tahlilide verdim muhtemelen enfeksiyon çıkacak yine koku var çünkü. Tetanozumunda 2. Dozunu vuruldum. Bana bidaha vurulacaksın demediler. Geçmiş sayfalarda yazmışsınızda etiketleyemedim 3. Dozu da mı varmış?
Sezeryanci diyorlar basari icin ben oraya gidiyorumda huzursuz oldum biraz dogrusu normal istiyorum bir saglik sorunum olmadigi surece oncelik olarak. Onu sorucaktim tanidiklarinin dogumu nasl oldu :)Başarı Hastanesi’ne ben değil ama tanıdıklarım gitti. Yardımcı olabileceğim bir şeyse sor canım :)
Ayyyy senin göbek adın tetanos olmuş artk
Valla ben de başta yemedim, ki çok severim ama bugün pazardan aldım. Çünkü besin değeri inanılmaz yüksek. Kültür mantarlarında sorun olacağını düşünmüyorum şahsen
Hastanede cogunluk normal mi sezeryanmi acaba canim birde dogum ucretleri hakkinda bilgin varmi odalar falan nasil. Benim gittigim.hastane konusunda biraz kafam karisti . Hastane degistirme konusunda esimde geriliyor biyerde kalalim istiyor ama kendimi riske atmak istemiyorum .Ben nisaya gidiyorum canim. Asiye hanima
Ben 7-8 kilo aldim 24+6 oldukkizlar selam bir suredir okuyamiyorum is guc yogunlugu. Herkesler bebisleriyle iyidir umarim. Kilo guncellemesi yapsak mi? Merak ediyorum herkes ne kadar kilo aliyor. Ben 22 haftada 6 kilo aldim bile. Son iki hafta kilo alisim cok hizlandi. Daha da hizlanicak diyolar. siz ne durumdasiniz?
Çevremde bir kisi zorunlu sezeryan, 2 kisi istege bagli sezeryan bir kiside normal dogum yapti orada. İstatistik olarak bilemeyecegim. Benim ikinci gebeligim bu mecburi sezeryan olucam.Hastanede cogunluk normal mi sezeryanmi acaba canim birde dogum ucretleri hakkinda bilgin varmi odalar falan nasil. Benim gittigim.hastane konusunda biraz kafam karisti . Hastane degistirme konusunda esimde geriliyor biyerde kalalim istiyor ama kendimi riske atmak istemiyorum .
Kese ve su varken senin kemiklerine carpip o sesi cikarmaz canim. Ama bir sitede okumustum bebegin eklemlerinden geliyormus bazi haftalarda oyle sesler :)2. Ve 3. Gebeligi olan anneler, ben çıt çıt ses duyuyorum. Kizimda da duyuyordum ama nadiren. O zamanki doktorumdan net bir cevap alamadim. O zamanda arastirdim şimdide bakıyorum net birsey yok. Ama bunda gunde 5 6 kez o sesi duymaya basladim. Korkuyorum ne oluyor anlamiyorum. Derimmi çatlıyor, kemiklerime mi çarpıyor. Bebek hareket edince oluyor. Benim gibi olan varmi
Anladm canm tesekkur ederimÇevremde bir kisi zorunlu sezeryan, 2 kisi istege bagli sezeryan bir kiside normal dogum yapti orada. İstatistik olarak bilemeyecegim. Benim ikinci gebeligim bu mecburi sezeryan olucam.
Haftasonu fiyati sordum sezeryan 2650 dediler. Ama ocaktan sonra değişir tabi. Epidural +750 tl ucretli. Spinalde ucret yok.
Odalar orta ve kucuk. Cok buyuk oda hic gormedim
Herkes farkli seyler yaziyor. Ama ciddi anlamda cok fazla olmaya basladi tedirginligim artiyoKese ve su varken senin kemiklerine carpip o sesi cikarmaz canim. Ama bir sitede okumustum bebegin eklemlerinden geliyormus bazi haftalarda oyle sesler :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?