Merhaba ben de 24. haftamdayım birkaç aydır durumum sizin gibi.Ayrıntılı ultrasonda sorun çıkmadı bende o yüzden rahatladım herşeyi kafaya takmıyorum.Ama tutulmuş gibi oluyor kasıklarım hareket ettikçe engelliyor.Bu hafta randevum var onu sorucam doktora.Kızlar birşey soracağım artık son günlerde yatakta dönerken karnım hafif hassaslaşıyor sonra geçiyor. Şimdide mideme doğru bastırınca hafif acıyor. Preeklamsi geçirmiyorumdr değil mi ya korktum
Benimki de öyle der kesin, inan çekiniyorumBenim doktorum da diyo ki, bu hafta hic mesaj yazmadin, aklim kaldi sizde diyo
Soda tansiyonu yükseltiyor bir doktor arkadaşım söylemişti.O yüzden doktor günde bir taneden fazla içme demiş olabilir.Doktorum bugün öyle söyledi. Ben de mineralleri için içiyorum. Demek o yüzden tansiyonu olanlar etkileniyor.
Öyle canım haklısınHaklisin tabi R Renklirenkli bu konuda cok cok iyi bilir.. her zaman dikkatli olunki bebislerimiz mutlu huzurlu olsunlar.. sen gidip icinide rahatlat hemde onlemini al
Rabbim yardımcısı olsun insallahKızlar selam, bugün çok canım sıkkın. Benden bir hafta büyük hamile bir arkadaşımla buluşacaktık sabah mesaj attı acildeyim kanamam oldu diye. Bende yanına gideyim bari dedim. Gittim. Hocası geldi muayenede rahim kanalı açılmış kese aşağıya inmiş dendi ve bebeğin ciğerlerini geliştirici iğne yaptılar hemen. Daha 24 haftalık sonra apar topar özel hastaneden yenidoğan yoğun bakım ünitesi olan devlet hastanesine sevk ettiler ve ambulansla götürdüler. Giderken bişi de söylemediler ağladım arkasından sadece
Sonradan eşiyle görüştüm müşade altına almışlar hastanede doğumun gecikmesi için önlem amaçlı demişler. Tüp bebekti onun. Dua edin kızlar da en azından 4 hafta doğum olmasın
Hamilelerin duası kabul olur derler. Hem onun için hem hepimiz için hayırlı ve sağlıklı doğumlar nasip etsin Allahım
Hala etkisindeyim Allahım kimseye yaşatmasın
Asil benimki yicekti kotegi benden teyzesi, 21. Haftada 440 gr, 23 te 540 cikti. Kampa soktum, bakalim kac cikacak bi sonrakinde. Babasini da endiselendirdim azcikemrimizde oynuyor
Aynı durumu bende yaşıyorum canım bazen ayakları çıkacakmış gibi hissediyorum aşağıdan. Ama geçiyor sonra. Doktora hiç sormadım ama
İlk doğumumda bana gecelik giysen daha iyi olur demişlerdi.Kontrolde daha rahat bakarlar hemşireler diye.O zaman ağustos ayı olmasına rağmen çok üşüdüm narkozdan herhalde.Şimdi doğum martta kalın pijama koyucam yanıma gecelik te.Sorucam hemşirelere.Kızlar bişi sorcam ben cmt loğusa takımı bakıcam da gecelik mi alayım yoksa takım mı alayım. Sezeryan olabilirim de bilmiyorum şu an. Dr um normal doğumu bekleriz dedi ama sezeryan da olabilir. Siz sezeryan gibi akıl verin hangisi daha rahat olur. Gecelikle üşürüm takım daha iyi ama acır mı orası bilemedim
Seninnhaftana gore 550 gram diyor mesela sen 600 oldum diyonben aslinda kilo ogrenemiyorum canim yani soylemiyorlar ama acilin ultrason kismi olunca detayli bakti baya bende sansimi deneyim olcebildiniz mi dedim boyu cok zor ama kilosu 600dedi kocamada az almis dedim daha gecen hafta doktordaydin 1kilo mu alsin diyor bana tekrr 2ay sonraki detayli usg de gorucez bakalim insallah alırlar sadece bu hafta 150-200gr arasi alırlar yzmis takip ettigim uygulama
Kuzzum haftana gore agirligi ve rahim boyun cook guzel.. ya hep ayni ultrasonda bakilmis olman onemli hem haftana gore degerlendir bende gecen takmistim ama uktrasonlar farkli doktorlar farkliydi hem baktigin yer olmasi onemli bu birrr
İkincide senin haftalarinda 10 gun bir hafta neyse normaldir bende anca o kadar aliyordum.. agrin felan bilemiyorum tabi ama sen bide benim agrimi gorsennormal mi dersin acaba diyorum bilemiyorum tabi ben elim kolum yansa kapiya sikissa kopek dislese sesimi cikarmayan biriyim aliskinim aciya ama bu cicuklarda beni olduruyor altta diye hic dusunmedim ilk hamileligim diye belki oncem olmadigi icindir ama her hamileligide kiyaslamamak lazim...
baska doktora gidip degerlendiriomesini oneririm agrin oluyorsa kuzucum.. baska doktor baska agiz onemlidir.. icini ferah tutarsin belki o zaman
Seninnhaftana gore 550 gram diyor mesela sen 600 oldum diyonBi oncekiyle bi sinraki makine ayni olmasina dikkat et ha bide olcumler yanlis oluyor.. devletteki bizicim cucukleri az olcuyor ozeldeki tam haftama gore duzgun olcuyor ama ne ona inaniyom ne otekine.. saglikli diyorlar mi diyorlar kilolarida haftalarina gore yeterlimi yeterli herseyi dusunmuyon artik.. dusununce ah doyuramadim mi besleyenedimmi deyip uzuluyom cunku..
Merhaba benim oğlumun da doğumu 20 mart gözüküyor.Ailede ben koç,iki dede,amca,hala koç.Bir ailede yeteri kadar koç var balık yok hiç.Balık olsun diyorum ama bakalım.Keyfi yerindeydi ya hanfendinin, sezeryanda bile zor çıkardılar, balik gibi kacmaya kalktibakalim bu oglan ne kadar duracak iceride, icimden bi ses 34ten sonra ciksin gelsin iyice agirlasmadan diyor diger ses de 40+3u gorsun de bari koç olsun diyor
Merhaba ben ilk çocukta yanıma park yatak aldım.Takım olarak normal çocuk odası aldım.Kızım neredeyse dört yaşına kadar park yatakta yattı.Şimdi 8 yaşında odasında yatmaya alışamadı.Şimdi ikinciye hamileyim bana kalsa yanıma şimdilik park yatak yeter.Ama eşim kıza yaptık oğlana da yapıcaz ayrım olmaz diyor.Birçok tanıdığım oda yaptı yalnız yatmadıkları için beşik yanlarında olanlar var.kızlar oda yapanınız var mı:) haftasonu oda bakmaya gidicez çileğe falan, öneriniz varsa alrıım
Aynı ağrı bende de var.Bir de gündüz çok yürüdüysem kasık bölgelerim tutulmuş gibi oluyor akşam zor basıyorum.İlk hamileliğimde hiç böyle şeyler yaşamadım.Hafta içi randevum var sorucam doktora.Kızlar saglık ocagında kan verıyomusunuz sizde düzenli? Benim aklıma bişey takılıyo mesela t4 degeri diyelim onceki aydan biraz daha farklı cıkınca benım icime süphe düsüyo ya daha cok düşerse veya yukselırse diye anlatabıldımmı bılmıyorum sizinde farklımı cıkıyo her seferinde.. bide şu bacak baslangıc yerlerim ve özel bölgenin üstündeki kemik yataktan kalkarken öyle bi tutulmuş gibi agrıyor zor ayaklanıyorum sabahları kalkarken özellikle onuda kafama takıyorum cok
Masallah annesi masallah Allah saglikli uzun onur versin cocuklarimiza ve bizeJinekologum normalde ozelde randevum ayin10unda o yzden devletin aciline ciktim yani dogum yapıcağım hastaneninkine sonuclari verse oynama miktari yaziyor tahminu + _ 70 80 gr diye mesela sansima kontroldeyken kadini acil doguma cagirdilar dosyayi almak icin yarin tekrr ugruycam bi saat bekleyince ciktim iyiki herseyi bitirmis tam receteyi yapiyordu .. daha once hic soylemislerdi uzunluk o yuzden sana güveniyorum canim hic bi bilgim yok bu konuda☺☺ insan ne kadr dayaniklida olsa can tasiyoruz sonucta ayni olmuyorki film cekilirken esimde icerdeydi o neydi cok acitmadi mi dedi kendi bileust uste 2 ayri makina yapti sonrda elle muayne cok agridi gerçekten.. agrilar icin ilc verdi onlari alicam bu minik sipada karnimda kipir kipir abisi gibi dogunca yandim gibi geliyor bu kadar harekete
İkiside birbirinden manyakk desemYaa kuzuum senin ikizlerinin her biri 1er kilo olmus nerdeyse 2kilo yapar doymazlar mi hicc ,ben kendim aliyorumda bebeklere aldiramiyo muyum diye onu dusunuyorum senin 2doktor biri demese biri der mutlaka bi eksiklik gorselr
YaaağniAllah razi olsun oda evini barkini belki colugu cocugu yakininda varsafa birakti gelininin yanina geldi.. ama ha orda yemek yapip yiyi ha sende yapiyor.. fedakar bir anne oyle dusunuyorum:)) Kiymetlisin tatlim keyfini cikar.. bak kendini yorma sakin kalkip inmek sana yasak.. herbi isini yavascacik yap.. mecbur istiyecen yerdede esinden yardim iste.. bazen anlamayabilirler o yuzden devamli iste sen kendin yapmaya calisma...
Aynen ole demek ki ☺Bi yerden dengeleniyor demek ki canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?