- 13 Ağustos 2014
- 1.928
- 1.727
- 133
kızlar bu kırmızı çatlaklara bir çözüm varmı acaba..Benim göğüslerim çatır çatır çatladı ve heryeri.. başka biryerde şuan çatlağım yok çözüm arıyorum
Çok geçmiş olsun İnşallah rahatlıkla atlatırsın.Hepimiz için geçerli birdenbire çıkabilir sorunlar.Ben her geçirdiğim gün için çok şükür bugünü de rahat geçirdim diyorum.Başta benim de çok sıkıntılıydı çünkü.Sayılı gün geçiyor Allah sabır versin hepimize.Kizlar hepinizden yazan yazamayab okuyan okumayan Allah razi olsun ne diyeyim.. kan degerlerim hepsi berbatlasmis hemde bir haftada.. karaciger enzimleri normal gozukuyor.. hemoglobin beyaz kan hucresi su bu degerleri kotu cikti.. Nst ye sancim olurda hissetmem diyerekten bagladilar.. gebelik kolestazindan suphelenildi.. bu haftalarda kolestaz olursak yada kolestaz baslagici bebeklerde ani kalp durmasi oluyor... o yuzden sikinti bunun cikmasi..hereketlerde yavaslama olursa yafa herhangi bir kanama, su gelmesi, duzenli kasilman mutlaka geliyorsun (hepiniz icin gecerli) son trimesterda kolestaz sekillenebilit ozellikle ikizlerde daha cok.. bende urtikerde olabilirmis... 8 saat acliktan sonra aclik safra asiti alinip bakilcakmis...ona gore degerlendirme yapabiliriz dediler... dermatologada gitsen aynini isterler dediler.. pis pis jelleri surduler zaten hastane ortaminida sevmiyorum bide yaticam bir gun manyak miyim.. yarin randevu aldim kendi doktoruma... geldigimde tum kiyafetleri makineye attim yikansin.. dus aldim kizlar
Duş aldim ılık suyla bu cok rahatlatiyor kim dediyse Allah razi olsun...Karnima bisi surmicem... saf zeytinyagi surersem surerim camasirlarima yumusatici kullanmicam.. bakalim ise yaricakmi.. suphelenilen seyler urtikerle gebelik kolestazi
Evet kuzum disimizi sıkıcaz artik bu kadar dayandik... ama dusununce amma uzunmus hee 9 ay ... ya hic gecmek bilmedi.. daha iki ay var neyse uzun kismi bitti.. yani ikiz gebelikte gercekten zormus... millet tarlalarda orda burda is yaparken bağda bahcede doguruveriyirmus ya... hayret yaa... kimbilir hangi sikintilarida vardir ama isten gucten firsatmi bulmuslar kadinlarimiz... simdi hersey elimizin altinda ama iste ... esim diyorki senin hamilelik surecin biyunca gittigin kadar doktora ben dogali berli gitmedimAz kaldi cnm m etme 2 ay sag salim atlatalim gerisi kolay
Kızlarcım hepinize merhaba
Valla birkaç gündür hiç giremedim ama dünden beri ben yokken yazdıklarınızı okuyorum maşallah yüz sayfayı geçmiş oku oku bitmedibenim de bugün kontrolüm vardı. Şükür bebişte bir şey yok, 886 gram olmuş miniğim doktorun tartısına göre 300 gram almışım, aferin sana dedi. Almıyorum kilo, sizce bu iyi bir şey mi dedim çok iyi dedi, rahatladım şeker yüklemesi de yaptırdım 1. Saat açlık 133 çıktı. Ama açken ve 2. Saatte bakılmadı anlamadım ama şükür şekerim yokmuş Zaten olsa çok üzülürdüm, hamilelikte o kadar çok şeyden kıstım ki bir de diyet yapmak çok ağır gelirdi Allah dağına göre kar veriyor işte d vitaminim yerlerde süründüğü için monovit damlasını komple kafama dikip içmem gerektiğini söyledi. Şaka yaptığını düşündüm ama ciddiymiş. Zaten önceden de şu d vitamini damlalarının pek etkili olmadığını duymuştum gebelikten önce d vitamini takviyesi kullanıyordum Solgar’dan yine ona devam edeceğim
Yani benden haberler bu kadarhepinizi, bebeciklerinizi kocaman öpüyorum ❤
Ben urtikerden cok cektim, nasil tatli kasindigini bilirim. Bende dogumdan sonra birdenbire başladı, 7-8 ay surdu tedavim. Bunda da dogumdan sonra yasamam insallah, insanin yasam kalitesini dusuruyor resmen.İnsallah minik kelebegimbiz gucluyuzz.. hey gidim gunduz islerden vakit buluo kasiyamiyorum.. aklima gelmiyor ama alev alev yaniyorr.. aksama oturunca elimi nereye koyacagimi kac gundur sasirdim.. cok pis kasiniyor ya hic bisi yoksa iyi zaten... raziyim bunada ama hastane isi cok zor.. ben orda gebeligimin 2. Ayindan 4. Ayina kadar yattim taburcu oldum yine yattim kalktim derken iki ay surundum... Su son trimesterida atlatalim yaa... baska bisi istemiyorumm...
Benim de aynı senin gibi oldu.Nasılsa almıyorum diye son iki ay koyverdim gitti amaBen 7 kilo aldım.16.haftaya kadar hiç kilo almamıştım.Dikkat ediyorum mümkün olduğu kadar yediklerime ama hızlı bi artış oldu.
Eskiden hastaliklar vardi ama bilinmiyordu bence onlarda bu sıkintilari cekiyorlardi.1 hafta tasisa esim yeter bana :)Evet kuzum disimizi sıkıcaz artik bu kadar dayandik... ama dusununce amma uzunmus hee 9 ay ... ya hic gecmek bilmedi.. daha iki ay var neyse uzun kismi bitti.. yani ikiz gebelikte gercekten zormus... millet tarlalarda orda burda is yaparken bağda bahcede doguruveriyirmus ya... hayret yaa... kimbilir hangi sikintilarida vardir ama isten gucten firsatmi bulmuslar kadinlarimiz... simdi hersey elimizin altinda ama iste ... esim diyorki senin hamilelik surecin biyunca gittigin kadar doktora ben dogali berli gitmedimgulsem mi aglasam mi.. he iyi etmissin dedim.. keske imkaniniz olsa bizin yerimize siz vucudunuzda yer acip tasisaniz evlatlarinizi dedim.. ☺ bizde evimizin isini dogru durust yapip hazirlik yapariz mis gibi
Kizlar hepinizden yazan yazamayab okuyan okumayan Allah razi olsun ne diyeyim.. kan degerlerim hepsi berbatlasmis hemde bir haftada.. karaciger enzimleri normal gozukuyor.. hemoglobin beyaz kan hucresi su bu degerleri kotu cikti.. Nst ye sancim olurda hissetmem diyerekten bagladilar.. gebelik kolestazindan suphelenildi.. bu haftalarda kolestaz olursak yada kolestaz baslagici bebeklerde ani kalp durmasi oluyor... o yuzden sikinti bunun cikmasi..hereketlerde yavaslama olursa yafa herhangi bir kanama, su gelmesi, duzenli kasilman mutlaka geliyorsun (hepiniz icin gecerli) son trimesterda kolestaz sekillenebilit ozellikle ikizlerde daha cok.. bende urtikerde olabilirmis... 8 saat acliktan sonra aclik safra asiti alinip bakilcakmis...ona gore degerlendirme yapabiliriz dediler... dermatologada gitsen aynini isterler dediler.. pis pis jelleri surduler zaten hastane ortaminida sevmiyorum bide yaticam bir gun manyak miyim.. yarin randevu aldim kendi doktoruma... geldigimde tum kiyafetleri makineye attim yikansin.. dus aldim kizlar
Duş aldim ılık suyla bu cok rahatlatiyor kim dediyse Allah razi olsun...Karnima bisi surmicem... saf zeytinyagi surersem surerim camasirlarima yumusatici kullanmicam.. bakalim ise yaricakmi.. suphelenilen seyler urtikerle gebelik kolestazi
Dogumdan onceki son 2 haftayi beylere tasitsak ne guzel olurduEskiden hastaliklar vardi ama bilinmiyordu bence onlarda bu sıkintilari cekiyorlardi.1 hafta tasisa esim yeter bana :)
Urtiker oldugu nasil neyle anlasiliyor??Ben urtikerden cok cektim, nasil tatli kasindigini bilirim. Bende dogumdan sonra birdenbire başladı, 7-8 ay surdu tedavim. Bunda da dogumdan sonra yasamam insallah, insanin yasam kalitesini dusuruyor resmen.
Bi de soyle dusunmek lazim, bu bahaneyle butun kan değerlerine vs hepsine bakilmis oldu, bisey ciksa bile en azindan vakitlice mudahale ederler. Urtikerde genelde tahliller temiz cikiyor, daha ciddi bisey olmasin da, o da gelip gecici zaten.
Soğuk su icin kudurturCanm benimde dünden beri öyle bende kafaya çok taktım şu anda...ama hareket hissedemiyorum bende ne yapsam bilemedim
Bende boğa aman aman :) oglum da balik olucak yalniz cok iyi ama oğul olucakmisiz müthiş ikiliBizde öyle eşim aslan ben boğa çok zoruz ben balığın inatçı olduğunu bilmiyodum hep duygusal olarak biliyorum
İnsallahhhhhhhhhhİnsallah sadece alerjidir canim. Cok gecmis olsun
Keske son 2 haftaya kalsak raziyim valla :)Dogumdan onceki son 2 haftayi beylere tasitsak ne guzel olurduo zamana kadar gene tasiniyor da, o son 2yi hala hatirliyorum cok zorlamışti beni
Bu catlaklara kirmizi ve mor donemde lazerle cok ii cozum sunuyorkar beyazlasinca cok zorlasiyor geri donusu... yani genetik olarak cildiniz kremlede kendini kurtarabilirse ne Ala.. baska da canim bilmiyorum.. hamilelikte catlak kremi yada dogal saf zeytinyagi badem yagi oneriliyor... geriside sizin cildinizin esnekligine bagli.. bi oigment var adini unuttum( hamilelikte unutkan oldum ciktim) o eger cilt alti dokuda yeterli oranda mevcutsa coook kolay toparliyor hanimlar... bi iki seans lazerla fistik gibi oluyosun yada takviye edici kremlerle ama uzun soluklu oluyor... emzirme donemini lazer etkiliyormu bilmiyorumkızlar bu kırmızı çatlaklara bir çözüm varmı acaba..Benim göğüslerim çatır çatır çatladı ve heryeri.. başka biryerde şuan çatlağım yok çözüm arıyorum
Canim ultrason jeliyle catlak kreminin kalintilari karisinca oyle bi reaksiyon gostermis olabilir mi yani insallah oyledirKizlar bakamadim foruma ama galiba bi kac arkadasta olumsuz biseyler demis doktor.. okuyamiyorum bende hastanedeyim.. suanda Nst taktilar... niye taktilar bilmiyorum.. kasintim var dedim daha dayanamadim.. bugunde aynisi olunca ve durmasi yok... yani gogsumde de olsa totomda olsa anlicam oralarimda geriliyor ama degil.. k ciger enzimlerim normal cikmis herhalde bir sikinti yok..birde aclik safra bakicaklarmis.. ac 8 saat durup aonrasinda aliniyormus... Allah yardimcim olsun hepimizin... bebek poposu gibi pisik oldum sanki... ne dokundu ne yapti bilmiyorum...
40+0 da 11 temmuzda dogurdumDogumdan onceki son 2 haftayi beylere tasitsak ne guzel olurduo zamana kadar gene tasiniyor da, o son 2yi hala hatirliyorum cok zorlamışti beni
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?