2020 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    352
Bana olabilir ama pek değil gibi demişti previa. Ama şimdi evet privia dedi. Ama hafif olanı dedi. Geçen hafta ayaklar aşağı idi. Dün başı aşağıda dedi dr.
Arterior pesterior ne onu bilemedim şu an
Previa olunca plesenta yapışıklığı olma ihtimali artıyor ve sezeryan doğum tercih ediliyor. Dün sordum ben sana normal doğum öneremem ki dedi. Riskli olur dedi. Diğer gebelere göre kendine dikkat etmen lazım ayakta çok kalma yorulma yürüme vs dedi. Sezeryanı değişik bi şekilde yapıyormuş. Tam anlamadım ama annede doğumda kanama riski olacağı için farklı bir metod uyguluyor sanırım

Sen iki ay kaldı diyorsun. Ben sayıyorum sayıyorum 3,5 ay var daha
Normalde geçen vakit geçmez oldu haftalar ilerlemiyor sanki şu 30. Haftayı bir geçsem diyorum ona bile daha 8 hafta var
Bide dr yat dinlen diyince iyice korktum 34 leri bir görebilsek Allahım
Tabi geçen doğum yapan arkadaşım da etkiledi çok Gerçi kader yazgısına çok inanırım kaderi böyleymiş diyorum. Ama dr lar dikkat et diyorlarsa etmek de lazım

Benim 20. Haftada 25mm cikti rahim kisaligim var magnezyum baslatti progestan da kullaniyodum
Anladım canım hayırlısıyla atlatalım şu süreci inşallah
Benim cumartesi 3.2 dedi canım asagida mi dedim normal dediler acilde
Sizinde alttan bakıyorlar değil mi? Normal olmasına sevindim
Ay bi hayırlısıyla tamamlasaydık sürecimizi

Benim de previa ama hafif olanı dedi. Anlattıklarını bildiğim için bende çekiniyorum açıkçası. Ama şimdiki hocam konusunda uzman beni rahatlatıyor. Ben esas doğumda yapışıklık olmasından kanamadan da korkuyorum. Dr un konuda uzman mı bu çok önemli canım ya. Yatarak ayakta kalmayarak geçireceksin dönemi. Dua et durmuş kanaman. İnşallah 34 lere kadar bir daha da olmaz
Sana yorulma dinlen ayakta kalma yat denmemiş miydi peki?

Geçmiş olsun canım Allah korktuğunu yaşatmasın, gereken zamanda sağlıkla gelsin bebişin

ozaman bu lazere gebelikten sonra bakmak lazım..Lazeri bende duymuştum da doğal birşeyler arıyordum.. Benim bu çatlakların pek krem sürmekle alakası yok.. Çünkü daha 3. ayım yeni bitmişti bir sabah kalktım göğüslerimin heryeri kıpkırmızı doğumdan sonra bakacağız ozaman. Çok teşekkür ederim

Kanamam olana kadar söylenmedi çalışıyordum tüm gün ayaktaydım dün rapor verdiler yatak istirahatı dediler

Urtiker oldugu nasil neyle anlasiliyor??
Canim benim durumumda, tum alerji ve kan testleri normal cikti, ama yüzümde ve tum vucudumda kabarma ve kizarmalar vardi parca parca. Her gun tekrarliyordu. Kronik idiopatik urtiker teshisi koymuslardi, sebebi bilinmeyen demek. Tedavimi alerji doktoru yapti, haydarpasa numuneye gitmiştim.

Çalışıyormusun kuzum unuttum memurmuydun? Gercekten 20 ile 30 arası geçmek bilmiyo

Sen yine de her gittiğinde sor durumun nasıl olduğunu. bazen gözden kaçabiliyor dr lar tarafından. Birde doğumun kimle olacak onu da şansa bırakma canım ya
Soruyorum kuzum her seferinde, doğuma kadar da sorarım inşallah. Doğum takipli doktorum tarafından yapılacak hayırlısıyla, serklaj ameliyatımı da o yapmıştı. Ne demek peki bilginiz var mı bu konuda, benimki de mi plesenta previa oluyor

Bundan onceki kaybinizda ayni sikayetten mi kacinci haftanizda dusuk yaptiniz?... yani dusuk yapmaya vucudun yatkinligi bir dusukle denilemez kontrol altina alinir daha onemiyet verilir.. size soyle soyliim... kanamaniz durmus olmasi cok iyi bisey .. sonucta mudahale edemiyorlar kanamanin durmasina.. kaldiki bu sekilde kanamadan yattigimda cok arkadasim oldu.. previa olup ped dolusu hemde.. suyu geldi sanip kanamadan bebegi dustu diye dusunup hicbiseyi olmayanlari ben gordum... ben iki ay boyunca kanama gecirenler taburcu olup ciktilar ben hastanelerde kaldim benimd onlar 36.-37. Haftasina geldiler iletisimimi koparmadim..cok sukur riskli haftayi atlattilar kanamali olan biri icin 34. Haftayi gormek inanin cok onemli.. ( doktorun mudahalesi progestan igne fitil duphaston..) baska mudahale edilemedi yani... ciger ilaci vuruluyordu bebekleri alirsak diyerekten.. gozlem altinda olman iyidir.. bol bol dua edicem sizin icin.. ama iyi olucaksin.. moral cok iyi..orda ben napicam nasil olacak dayanacam bu kadar hafta derken kizlar gule oynaya kanama olup bundan oncekide boyleydi hic bise olmadi dedi Yani kesinlikle hicbirseye dokunma.. surekli istirahat et.. cok gecmis olsun

Kizlar dün bu damardan az kan akışıyla ilgili bişeyler okudum netten moralim bozuldu ya 30. Haftalardan sonra sıkıntı olabiliyomuş preklmpsi riski oluyomş ilerleyen haftalar bebek 30 dan sonra gerılemeye başlıyomuş bunlari okudukca modum düştü bazıları aspirin kullanmış kan sulandırmak icin ama doktor bana hicbişey vermedi.. belkide şimdilk herşy yolunda diye vermedi. inşallah düzelir bazılarının sonradan düzelmiş.. cati agrımı kafaya takıyordum onda doktor rahatlatti şimdi bunu takarım

Coook saol canim benim.. yedigim bisey dokunuyor ben bunu anladim.. seytan kulagina kursun sabah beri cok az kasinti istegi var.. oda normal karnim buyuyor diye dusunuyorum o tatli yirtarak kasinma arzum yok gibi gibi... karnimi acmaya korkuom yine tetiklicem diye... yediklerimi dikkat ederek her gun yedigim seylerden birini yiyerek bakicam insallah yumurta sut yigutt kefire alerjim yoktur yani abarttim mi diyorum bende.. Ya atlatamadik su sikintilari... bunada sukur ne diyeyim

E sende preeklampsi yokki varmi??

Normalde dediğin gibi kan sulandırıcı, aspirin vs. veriliyor ama demek ki sende şu an için verilecek bir durum yok Muhtemelen akış hızına göre ilaç veriyorlar. Lütfen internete bakma en basit bir şeyde bile kanser ilan ediyor pozitif düşünelim pozitif olsun Allahın izniyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…