- 21 Nisan 2019
- 5.284
- 8.257
- 198
Hiç bilmiyorum canım o panikle aklıma bile gelmedi sormakAcikligi oldugu gun rahim olcun kacti acaba
Bana olabilir ama pek değil gibi demişti previa. Ama şimdi evet privia dedi. Ama hafif olanı dedi. Geçen hafta ayaklar aşağı idi. Dün başı aşağıda dedi dr.Hadi gozun aydin ama hep dikkat edecez arkadasim unuttun mu☺ Progestan candir.. herkeste ayni etkiyi gostermedigi gibi ark dedigi gibi sersemlik yapabiliyor.. sende previa onceden dememismiydi doktorun? Ben sende hatirliyorum yoksa baskasiylami seni karistirdim.. esin onde olmasi.. baskasida olabilir... ama yine erken birsey soylemeleri icin diyor soktorlar 34 35 e kadar bile yolu var duzelebilir birtanem.. agir yuk.. fazla hareket hizli kosturmaca isler yasak, belinin arkasi desteksiz oturmican yuk one binmesin diye... hani kasiginda hissediyirdun ya bebegin pozisyonu anterior mu posterior mu? Bas asagidami? Bas yukarimi? Bu da benim nacizane sorum sana.. moralinin duzelmesine cook sevindim.. ya uzulmicez onlem alicaz gerisi Allaha kalmis..
Sen iki ay kaldı diyorsun. Ben sayıyorum sayıyorum 3,5 ay var dahaEvet kuzum disimizi sıkıcaz artik bu kadar dayandik... ama dusununce amma uzunmus hee 9 ay ... ya hic gecmek bilmedi.. daha iki ay var neyse uzun kismi bitti.. yani ikiz gebelikte gercekten zormus... millet tarlalarda orda burda is yaparken bağda bahcede doguruveriyirmus ya... hayret yaa... kimbilir hangi sikintilarida vardir ama isten gucten firsatmi bulmuslar kadinlarimiz... simdi hersey elimizin altinda ama iste ... esim diyorki senin hamilelik surecin biyunca gittigin kadar doktora ben dogali berli gitmedimgulsem mi aglasam mi.. he iyi etmissin dedim.. keske imkaniniz olsa bizin yerimize siz vucudunuzda yer acip tasisaniz evlatlarinizi dedim.. ☺ bizde evimizin isini dogru durust yapip hazirlik yapariz mis gibi
Anladım canım hayırlısıyla atlatalım şu süreci inşallahBenim 20. Haftada 25mm cikti rahim kisaligim var magnezyum baslatti progestan da kullaniyodum
Sizinde alttan bakıyorlar değil mi? Normal olmasına sevindimBenim cumartesi 3.2 dedi canım asagida mi dedim normal dediler acilde
Ay bi hayırlısıyla tamamlasaydık sürecimiziYa inan ben de bilmiyorum. Hep eksik. Bebek depolardakini çekince yine baya düşmüş, dayanmış 14lere. Geçen yaz 1 ay boyunca tatildeydim, güneşlendim, damla kullandım ve döndüğümde gram oynamamıştı değerim, inanamadım
Hayırlı haberler inşallah
Canım baya oldu ama benim 19.haftada 39 mm ölçüldü. 28 mm’ye kadar normal. Seninki de gayet normal yani.
Canım sen de sağlık ocağında mı baktırıyorsun? Ben oradaki kan sonuçlarına güvenmemeye başladım pek. Bir de şeker sonuçlarında şey de çok fark ediyor, ilacı bile 12 saat önceden alıp öyle gitmek. Ben çok dikkatliydim yediklerim ve yürüyüş konusunda ama ferplex fol’ü yatmadan önce içtim sabah ölçtürdüm 103 çıktı. Bir sonrakinde dikkat ettim 12 saat aralık bıraktım 86 çıktı ki yürüyüş, yemeye dikkat dalan hak getire.
Bu saate kadar içmedim korkumdan biliyo musun? Ama en sonunda içtim çünkü başka doktor olsa güvenmezdim ama kendi doktoruma güveniyorum. Sağlık ocağı doktoru inatla 6 damladan fazla alman toksik etki yapar dediben bir şişeyi içtim, bir şey olmaz inşallah.
Bir de şeyi hatırladım sknradan, d vitaminim inatla yükselmediği için gebe kalmadan önce bir arkadaşımla konuşurken doktorunun söylediklerinden bahsetmişti. Damla olanlar gerçekten çok etkisizmiş. Günlük doz için 1 şişe ancak etkili oluyormuş. Bu ampuller daha etkiliymiş ama o da sık kullanıldığı zaman böbreklerde taşa sebep oluyormuş.
Ay aman ne karışık işler yabir 20yi görsem başka bir şey istemem.
Benim de previa ama hafif olanı dedi. Anlattıklarını bildiğim için bende çekiniyorum açıkçası. Ama şimdiki hocam konusunda uzman beni rahatlatıyor. Ben esas doğumda yapışıklık olmasından kanamadan da korkuyorum. Dr un konuda uzman mı bu çok önemli canım ya. Yatarak ayakta kalmayarak geçireceksin dönemi. Dua et durmuş kanaman. İnşallah 34 lere kadar bir daha da olmazmerhaba arkadaşlar ayrıntılı ultrasonda plesenta previa total teşhisi koydular bana 1 ay sonrasına doktor kontrol vermişti dün gece aniden yataktan ıslaklıkla uyandım kanmam vardı hemen acil doktora gittik yatışım yapıldı kanamam şimdilik durdu. Doktor bından sonra kanamaların olacak dedi kanaman durdurulamayınca bebeği alacağız iniallah 32. Haftaya kadar gelebilirsin dediçok korkuyorum bebeğime ve bana bişey olursa diye. Çevrenizde karşılayınız mı hiç bu gibi durumlarla. Dualarınızı esirgemeyin arkadaşlar Bından önce de bir kaybım var
Geçmiş olsun canımmerhaba arkadaşlar ayrıntılı ultrasonda plesenta previa total teşhisi koydular bana 1 ay sonrasına doktor kontrol vermişti dün gece aniden yataktan ıslaklıkla uyandım kanmam vardı hemen acil doktora gittik yatışım yapıldı kanamam şimdilik durdu. Doktor bından sonra kanamaların olacak dedi kanaman durdurulamayınca bebeği alacağız iniallah 32. Haftaya kadar gelebilirsin dediçok korkuyorum bebeğime ve bana bişey olursa diye. Çevrenizde karşılayınız mı hiç bu gibi durumlarla. Dualarınızı esirgemeyin arkadaşlar Bından önce de bir kaybım var
ozaman bu lazere gebelikten sonra bakmak lazım..Lazeri bende duymuştum da doğal birşeyler arıyordum.. Benim bu çatlakların pek krem sürmekle alakası yok.. Çünkü daha 3. ayım yeni bitmişti bir sabah kalktım göğüslerimin heryeri kıpkırmızıBu catlaklara kirmizi ve mor donemde lazerle cok ii cozum sunuyorkar beyazlasinca cok zorlasiyor geri donusu... yani genetik olarak cildiniz kremlede kendini kurtarabilirse ne Ala.. baska da canim bilmiyorum.. hamilelikte catlak kremi yada dogal saf zeytinyagi badem yagi oneriliyor... geriside sizin cildinizin esnekligine bagli.. bi oigment var adini unuttum( hamilelikte unutkan oldum ciktim) o eger cilt alti dokuda yeterli oranda mevcutsa coook kolay toparliyor hanimlar... bi iki seans lazerla fistik gibi oluyosun yada takviye edici kremlerle ama uzun soluklu oluyor... emzirme donemini lazer etkiliyormu bilmiyorum
Kanamam olana kadar söylenmedi çalışıyordum tüm gün ayaktaydım dün rapor verdiler yatak istirahatı dedilerBenim de previa ama hafif olanı dedi. Anlattıklarını bildiğim için bende çekiniyorum açıkçası. Ama şimdiki hocam konusunda uzman beni rahatlatıyor. Ben esas doğumda yapışıklık olmasından kanamadan da korkuyorum. Dr un konuda uzman mı bu çok önemli canım ya. Yatarak ayakta kalmayarak geçireceksin dönemi. Dua et durmuş kanaman. İnşallah 34 lere kadar bir daha da olmaz
Sana yorulma dinlen ayakta kalma yat denmemiş miydi peki?
Pupp ne ? Cok sukur bugun daha iyiyimm.. gozumubacsam k valti hazirlicam...gunydin cnmsen nasilsin cnm,nst ye girmistin,pupp oldun galiba sen ben de kizima hamile iken olmustum
Sen yine de her gittiğinde sor durumun nasıl olduğunu. bazen gözden kaçabiliyor dr lar tarafından. Birde doğumun kimle olacak onu da şansa bırakma canım yaBenim de plesanta ön duvardaymış canlar, rahim ağzını kapatmıyor o yüzden sorun teşkil etmiyor dedi doktor
Canim benim durumumda, tum alerji ve kan testleri normal cikti, ama yüzümde ve tum vucudumda kabarma ve kizarmalar vardi parca parca. Her gun tekrarliyordu. Kronik idiopatik urtiker teshisi koymuslardi, sebebi bilinmeyen demek. Tedavimi alerji doktoru yapti, haydarpasa numuneye gitmiştim.Urtiker oldugu nasil neyle anlasiliyor??
Çalışıyormusun kuzum unuttum memurmuydun? Gercekten 20 ile 30 arası geçmek bilmiyoSen iki ay kaldı diyorsun. Ben sayıyorum sayıyorum 3,5 ay var daha
Normalde geçen vakit geçmez oldu haftalar ilerlemiyor sankişu 30. Haftayı bir geçsem diyorum ona bile daha 8 hafta var
Bide dr yat dinlen diyince iyice korktum 34 leri bir görebilsek Allahım
Tabi geçen doğum yapan arkadaşım da etkiledi çokGerçi kader yazgısına çok inanırım kaderi böyleymiş diyorum. Ama dr lar dikkat et diyorlarsa etmek de lazım
Soruyorum kuzum her seferinde, doğuma kadar da sorarım inşallah. Doğum takipli doktorum tarafından yapılacak hayırlısıyla, serklaj ameliyatımı da o yapmıştı. Ne demek peki bilginiz var mı bu konuda, benimki de mi plesenta previa oluyorSen yine de her gittiğinde sor durumun nasıl olduğunu. bazen gözden kaçabiliyor dr lar tarafından. Birde doğumun kimle olacak onu da şansa bırakma canım ya
Bundan onceki kaybinizda ayni sikayetten mi kacinci haftanizda dusuk yaptiniz?... yani dusuk yapmaya vucudun yatkinligi bir dusukle denilemez kontrol altina alinir daha onemiyet verilir.. size soyle soyliim... kanamaniz durmus olmasi cok iyi bisey .. sonucta mudahale edemiyorlar kanamanin durmasina.. kaldiki bu sekilde kanamadan yattigimda cok arkadasim oldu.. previa olup ped dolusu hemde.. suyu geldi sanip kanamadan bebegi dustu diye dusunup hicbiseyi olmayanlari ben gordum... ben iki ay boyunca kanama gecirenler taburcu olup ciktilar ben hastanelerde kaldimmerhaba arkadaşlar ayrıntılı ultrasonda plesenta previa total teşhisi koydular bana 1 ay sonrasına doktor kontrol vermişti dün gece aniden yataktan ıslaklıkla uyandım kanmam vardı hemen acil doktora gittik yatışım yapıldı kanamam şimdilik durdu. Doktor bından sonra kanamaların olacak dedi kanaman durdurulamayınca bebeği alacağız iniallah 32. Haftaya kadar gelebilirsin dediçok korkuyorum bebeğime ve bana bişey olursa diye. Çevrenizde karşılayınız mı hiç bu gibi durumlarla. Dualarınızı esirgemeyin arkadaşlar Bından önce de bir kaybım var
Coook saol canim benim.. yedigim bisey dokunuyor ben bunu anladim.. seytan kulagina kursun sabah beri cok az kasinti istegi var.. oda normal karnim buyuyor diye dusunuyorum o tatli yirtarak kasinma arzum yok gibi gibi... karnimi acmaya korkuom yine tetiklicem diye... yediklerimi dikkat ederek her gun yedigim seylerden birini yiyerek bakicam insallah yumurta sut yigutt kefire alerjim yokturCanim benim durumumda, tum alerji ve kan testleri normal cikti, ama yüzümde ve tum vucudumda kabarma ve kizarmalar vardi parca parca. Her gun tekrarliyordu. Kronik idiopatik urtiker teshisi koymuslardi, sebebi bilinmeyen demek. Tedavimi alerji doktoru yapti, haydarpasa numuneye gitmiştim.
E sende preeklampsi yokki varmi??Kizlar dün bu damardan az kan akışıyla ilgili bişeyler okudum netten moralim bozuldu ya30. Haftalardan sonra sıkıntı olabiliyomuş preklmpsi riski oluyomş ilerleyen haftalar bebek 30 dan sonra gerılemeye başlıyomuş bunlari okudukca modum düştü bazıları aspirin kullanmış kan sulandırmak icin ama doktor bana hicbişey vermedi.. belkide şimdilk herşy yolunda diye vermedi. inşallah düzelir bazılarının sonradan düzelmiş.. cati agrımı kafaya takıyordum onda doktor rahatlatti şimdi bunu takarım
Normalde dediğin gibi kan sulandırıcı, aspirin vs. veriliyor ama demek ki sende şu an için verilecek bir durum yokKizlar dün bu damardan az kan akışıyla ilgili bişeyler okudum netten moralim bozuldu ya30. Haftalardan sonra sıkıntı olabiliyomuş preklmpsi riski oluyomş ilerleyen haftalar bebek 30 dan sonra gerılemeye başlıyomuş bunlari okudukca modum düştü bazıları aspirin kullanmış kan sulandırmak icin ama doktor bana hicbişey vermedi.. belkide şimdilk herşy yolunda diye vermedi. inşallah düzelir bazılarının sonradan düzelmiş.. cati agrımı kafaya takıyordum onda doktor rahatlatti şimdi bunu takarım
Yokk ama ilerleyen haftalarda görülebiliyormş,E sende preeklampsi yokki varmi??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?