- 28 Eylül 2019
- 1.028
- 1.691
- 48
- 37
Olabilir niye vermedi acaba diye kafama taktım detaylı raporumdakı degerleride anlamıyorumNormalde dediğin gibi kan sulandırıcı, aspirin vs. veriliyor ama demek ki sende şu an için verilecek bir durum yokMuhtemelen akış hızına göre ilaç veriyorlar. Lütfen internete bakma en basit bir şeyde bile kanser ilan ediyor pozitif düşünelim pozitif olsun Allahın izniyle ❤
Ben 100 lük coasprin kullanıyorum doktor öylesine verdi diyebilirim rahim kan akışı daha iyi olsun diye ikinci gebelik 30 lu yaşlar diye verdiKizlar dün bu damardan az kan akışıyla ilgili bişeyler okudum netten moralim bozuldu ya30. Haftalardan sonra sıkıntı olabiliyomuş preklmpsi riski oluyomş ilerleyen haftalar bebek 30 dan sonra gerılemeye başlıyomuş bunlari okudukca modum düştü bazıları aspirin kullanmış kan sulandırmak icin ama doktor bana hicbişey vermedi.. belkide şimdilk herşy yolunda diye vermedi. inşallah düzelir bazılarının sonradan düzelmiş.. cati agrımı kafaya takıyordum onda doktor rahatlatti şimdi bunu takarım
Ay hatirlatma, o temmuz sıcağında telef oldum, 2 temmuz benim de.40+0 da 11 temmuzda dogurdumson gunler anlatilmaz yasanirdi ve esimde evdeydi Allahtan :)
Başka bi doktora da mı gidip sorsamki kafam karıştı dün bi bilgim olmadıgı icin bu konuda doktora bişey demedım aspirin konusundaBen 100 lük coasprin kullanıyorum doktor öylesine verdi diyebilirim rahim kan akışı daha iyi olsun diye ikinci gebelik 30 lu yaşlar diye verdi
Ama catlak kremi lierac felan diyorlar kullanabilirsin yada dogal saf zeytin yagi en azindan deri gerilio bir anda catlamasindansa elastikiyet kazanmasini saglicaktir ve gerilmelerini onleyecektir... anladigim kadariyla seninki gerilio daha dayanamayip catlayip genisliyor..ozaman bu lazere gebelikten sonra bakmak lazım..Lazeri bende duymuştum da doğal birşeyler arıyordum.. Benim bu çatlakların pek krem sürmekle alakası yok.. Çünkü daha 3. ayım yeni bitmişti bir sabah kalktım göğüslerimin heryeri kıpkırmızıdoğumdan sonra bakacağız ozaman. Çok teşekkür ederim
kuzumm binde birr olacaksa bende olur sende olmaz... ikiz gebelerde daha da yatkin.. simdiden dert etmeyelim bakalim olunca bakicaz... Allah korusun en kotusunu dusunuyoruz.. en iyisini dusunelim iyi olsun... kotuyu getirme aklimizaYokk ama ilerleyen haftalarda görülebiliyormş,
Cocugun amniyon sivisi yeterliyse gerek gorulmuyorda olabilir kanama riskin varmiydi daha onceden sizin eger vardiysada vermemistir kan sulandirip, durduramama durumu yasanirsa diyerekten..Başka bi doktora da mı gidip sorsamki kafam karıştı dün bi bilgim olmadıgı icin bu konuda doktora bişey demedım aspirin konusunda
Canım çok geçmiş olsun inşallah bebişlerimiz sağ salim kucaklarız bencede sürme bende ilk kızımda badem yağı sürerim ama bir sancı başlardı bende dayanamazdım herkes abartıyorsun derdi Dr kullanma ozaman dediydi ve kullanmadım sonuçta bebeğinden önemli değilya sen de takma kuzucuklara kavuşacaksın inşallahKizlar hepinizden yazan yazamayab okuyan okumayan Allah razi olsun ne diyeyim.. kan degerlerim hepsi berbatlasmis hemde bir haftada.. karaciger enzimleri normal gozukuyor.. hemoglobin beyaz kan hucresi su bu degerleri kotu cikti.. Nst ye sancim olurda hissetmem diyerekten bagladilar.. gebelik kolestazindan suphelenildi.. bu haftalarda kolestaz olursak yada kolestaz baslagici bebeklerde ani kalp durmasi oluyor... o yuzden sikinti bunun cikmasi..hereketlerde yavaslama olursa yafa herhangi bir kanama, su gelmesi, duzenli kasilman mutlaka geliyorsun (hepiniz icin gecerli) son trimesterda kolestaz sekillenebilit ozellikle ikizlerde daha cok.. bende urtikerde olabilirmis... 8 saat acliktan sonra aclik safra asiti alinip bakilcakmis...ona gore degerlendirme yapabiliriz dediler... dermatologada gitsen aynini isterler dediler.. pis pis jelleri surduler zaten hastane ortaminida sevmiyorum bide yaticam bir gun manyak miyim.. yarin randevu aldim kendi doktoruma... geldigimde tum kiyafetleri makineye attim yikansin.. dus aldim kizlar
Duş aldim ılık suyla bu cok rahatlatiyor kim dediyse Allah razi olsun...Karnima bisi surmicem... saf zeytinyagi surersem surerim camasirlarima yumusatici kullanmicam.. bakalim ise yaricakmi.. suphelenilen seyler urtikerle gebelik kolestazi
Ben hamile kalmadan önce başladım hamilelikte devam ediyorum ve 32. Haftaya kadar devam etmemi söyledi kendi doktoruna da sorabilirsin bence aspirin kullanmama gerek var mı diyeBaşka bi doktora da mı gidip sorsamki kafam karıştı dün bi bilgim olmadıgı icin bu konuda doktora bişey demedım aspirin konusunda
Ayyy kuzum semos insallah yavru kuş ya .. artik ne yapayim.. hem genc kalinip hem ana olamiyorum diyecemCanım çok geçmiş olsun inşallah bebişlerimiz sağ salim kucaklarız bencede sürme bende ilk kızımda badem yağı sürerim ama bir sancı başlardı bende dayanamazdım herkes abartıyorsun derdi Dr kullanma ozaman dediydi ve kullanmadım sonuçta bebeğinden önemli değilya sen de takma kuzucuklara kavuşacaksın inşallah
Aspirin de kan sulandırma amacıyla veriliyor. Arkadaşım kullanmıştı 4-8 aylar arasında damardan kan akışı yavaştı. Eğer için rahat edecekse başka bir doktora daha görün ama ben şahsen doktorların bebek konusunda risk alacaklarını düşünmüyorum. Gerçekten gerekli görse önlem olarak bile verirdi.Olabilir niye vermedi acaba diye kafama taktım detaylı raporumdakı degerleride anlamıyorumdetaylıda çentiğe tire atmışlar her ikisinede yani negatif gbi ama sayısal degerler var onlar farklı sag sol damarlarda doktorda tam kapalı degl gbi bişey dedi ama bilemedım ya aspirin neden verılıyorkı acaba fydası ney? Baska bi doktoramı gitsem doktorumuda sevıyorum ama rahat bi kadın
Yoktu canım şükür kanama riski. Sivisi şimdi iyimiş kan sulndırıcı bebegin gelişiminde mi etkılı tam olarak neden verılıyor biliyomusun kuzum? Sonuclarının güzel cıkmasına sevındım ama kaşinti sebebi ne ki acaba bide devam edıyormuCocugun amniyon sivisi yeterliyse gerek gorulmuyorda olabilir kanama riskin varmiydi daha onceden sizin eger vardiysada vermemistir kan sulandirip, durduramama durumu yasanirsa diyerekten..
Galiba danışmak istiyorum birine daha ama kime bilmiyorum rastgele bi doktora gidebilirm anca yada devlette birne randevu alırımAspirin de kan sulandırma amacıyla veriliyor. Arkadaşım kullanmıştı 4-8 aylar arasında damardan kan akışı yavaştı. Eğer için rahat edecekse başka bir doktora daha görün ama ben şahsen doktorların bebek konusunda risk alacaklarını düşünmüyorum. Gerçekten gerekli görse önlem olarak bile verirdi.
Hangi şehirdesin canım? Belki yardımım dokunurGaliba danışmak istiyorum birine daha ama kime bilmiyorum rastgele bi doktora gidebilirm anca yada devlette birne randevu alırım
Kendine geldim kalktim ayiptir solemesi wc ye gittim.. karnim kizarik degil acilmis rengi yine basliyor .. ya cocuklar icimde calkalaniyor.. agri oluyor vallahi zibidiler durmuyorrYoktu canım şükür kanama riski. Sivisi şimdi iyimiş kan sulndırıcı bebegin gelişiminde mi etkılı tam olarak neden verılıyor biliyomusun kuzum? Sonuclarının güzel cıkmasına sevındım ama kaşinti sebebi ne ki acaba bide devam edıyormu
Bana da plesanta ön duvarda dedi.bnde bu kötü bişeymi dedim yok dedi.sadece görüntü alırken net bi görüntü alamayız dediBenim de plesanta ön duvardaymış canlar, rahim ağzını kapatmıyor o yüzden sorun teşkil etmiyor dedi doktor
Anladım canım, biz hiç güzel bir görüntü alamıyoruz belki de bu yüzdenBana da plesanta ön duvarda dedi.bnde bu kötü bişeymi dedim yok dedi.sadece görüntü alırken net bi görüntü alamayız dedi
İstanbul canımHangi şehirdesin canım? Belki yardımım dokunur
Tabı doktor vermeden kullanamam zatenKendine geldim kalktim ayiptir solemesi wc ye gittim.. karnim kizarik degil acilmis rengi yine basliyor .. ya cocuklar icimde calkalaniyor.. agri oluyor vallahi zibidiler durmuyorrAllahim agrida yapsalar hareketlerini hissedip saglikli olmalari fikri bile moralimi yerine getirmeye yetiyor.. normalde kan akisi yavastir... rahimde bebegin yeri, plesentanin yeri amniyon sivisinin idamesi, bebegin gelisiminin haftasina ayina gore az geride olusu.. yani bebegin gelisimi icin hepsi dikkate alinip kar zarar iliskisi gozeterek doktor kullaniriyor yada kullandirmiyor.. bence doktoruna gore hareket etmek en iyisi.. eger devamli yatis halindeysende kullandiriyor rahim hareketli olmadigindan kan akisi tam saglansin diyerektende verebiliyor ama bu ilaci almak iyimi desen bana gore vucut tolere edebiliyorsa hic kullanma.. tansiyon, nabiz kalp herbiseyi fazladan calisitirp yoruyosun vucudu olagan akisindan fazlasini istiyosun
2. Kanama riski eger yasarsan bu seferde kotu sonuclar dogurabilme riski olusuyor ama hep olasili durumlar.. o yuzden kullanio kullanmamayi birakalim doktorlarimiz karar versin ☺
Gecmis olsun hic ayaga kalkmayin inşallah yatarak 35 leri gorursunuz guzel düşünün bu sekilde geçiren cok insanlar varmerhaba arkadaşlar ayrıntılı ultrasonda plesenta previa total teşhisi koydular bana 1 ay sonrasına doktor kontrol vermişti dün gece aniden yataktan ıslaklıkla uyandım kanmam vardı hemen acil doktora gittik yatışım yapıldı kanamam şimdilik durdu. Doktor bından sonra kanamaların olacak dedi kanaman durdurulamayınca bebeği alacağız iniallah 32. Haftaya kadar gelebilirsin dediçok korkuyorum bebeğime ve bana bişey olursa diye. Çevrenizde karşılayınız mı hiç bu gibi durumlarla. Dualarınızı esirgemeyin arkadaşlar Bından önce de bir kaybım var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?