- 12 Temmuz 2019
- 1.633
- 2.201
- 48
- 30
Zaten ameliyat sirasinda hissetmezsin onemli olan sonrasiValla ben iki doğum şeklinden de korkuyorum . Nasıl olcak hiç bilmiyorum. Benim doktorda normal dogumcu imiş. Epidural sezeryanda acı değil sadece dokunuşları hissediyormussun öyle duyuyorum. Ya da genel anestezi olmak en temizi
Yok valla ne ağladım ne bağırdım.Tabi bunda doktorun da etkisi var bir de acıya dayanıklılık herkesin farklı.Ben çok kötü üşümüştüm bir türlü ısınamamıştım.Bir de kızım emmedi sarılık tehlikesi vardı onla uğraşmaktan acı falan düşünemedim herhalde.Agri kesiciyi alinca rahatlamistim bende ama oyle regl agrisi gibi hafif biseude degildi simdi durust oliyim narkozdan aciyla uyandigim icin agliyodum bagirarak .
Bana kum torbası falan koymadılar ama hemşireler bir ara karnımı bastırdılar diye hatırlıyorum arkadaşlarımın çoğunda öyle şeyler yapmamışlar.Zaten ameliyat sirasinda hissetmezsin onemli olan sonrasiNormaldede dikis atiliyo artik bunuda normallestirdiler mecburen ondada aci var ama sezeryanla.ilgli baska seyler duyuyorum kimi bana yaptilar diyo kimi yapmadilar diyo . Kum torbasi koyuyolar karnina bastiriyolar rahim toplasn diye givi seyler duyuyorum nekadar dogru blmiyorum heralde o korkuttu beni etkilenip ruyama girdi
Belki agri kesici vermislerdir uyanmadan once sen. Bana odada verdiler aciyo diye agliyorum diye hastaneyi inletmis olabilirim. Benim birazda pskolojikti tuplerim kapatildi kendimi hep tuttum ogune kadae ameliyata girerken titreme geldi bana sakinlestirici verdiler ayilincada narkozun etkisiyle patladim heralde agladim benimle birlikte herkes agliyoduYok valla ne ağladım ne bağırdım.Tabi bunda doktorun da etkisi var bir de acıya dayanıklılık herkesin farklı.Ben çok kötü üşümüştüm bir türlü ısınamamıştım.Bir de kızım emmedi sarılık tehlikesi vardı onla uğraşmaktan acı falan düşünemedim herhalde.
Herkese yapmiyolsr demekki boyle seyleri belki rahim kendini toplamiyosa falan yapiyolardir bilemiyorum her halukarda dogumun ikiside zor Allah yardimcimiz olsunBana kum torbası falan koymadılar ama hemşireler bir ara karnımı bastırdılar diye hatırlıyorum arkadaşlarımın çoğunda öyle şeyler yapmamışlar.
kan yeni mi vermiştiniz acaba ondan mı aç demedi ki benim 3 4 hafta oldu sağlık ocağında kan verdiğim.sizde yeni vermediyseniz aç gidip isteyin bence.ordan da takip edilsinSizinle beklenen doğum tarihimiz aynıymış. Ben geçen hafta 2.doz tetanoz için gittim. 20 Aralık’ta 30.haftada izlenim var dedi. O zaman sanırım bakılacak. Bana aç gel falan demedi.
Ben öğretmenin 37 yi aksilik olmazsa tamamlayacağım. Zaten 34.haftamda ara tatil başlıyor. 2 hafta evdeyim. Sonra 1 hafta gidip 37yi tamamlayacağım. Eğer gitmezsem 5 hafta kaybım oluyor . Doğumdan yaz tatiline kadar kullanmış olacağım . Sadece son bir kaç hafta rapor olayım olacak o kadar. Eylülde iş başıÇalışan anneler 32. hafta da mı 37. haftada mı çıkmayı düşünüyorsunuz? Benim eşim 32. de çık iyice soğuklar kar kış geliyor diyor. Ben 37'ye kadar dayaniyim bebeğimle daha çok vakit geçiriyim istiyorum.
Siz ne düşünüyorsunuz?
32 de çıkarsam zaten bu son ayım bir sonraki ay çalışmıycam. Çalışmamak cazip geliyor ama bebekle vakit geçirmek daha önemli :/
Ben açlık toklu için 3 hafta önce vermiştim birde tüm değerlere baktırmıştım. Şimdi arada zaten özelde kontrolüm olacak orada yaparsa doktor tekrar yaptırmam. Duruma göre karar vereceğimkan yeni mi vermiştiniz acaba ondan mı aç demedi ki benim 3 4 hafta oldu sağlık ocağında kan verdiğim.sizde yeni vermediyseniz aç gidip isteyin bence.ordan da takip edilsin
valla benim o kadr çok evde yatıp dinlenmeye ihtiyacım var ki ama mantıken doğum sonrası bebeğimle daha çok vakit geçirmek ağır basıyor.o yüzden 37 ye kadar zorlucam inşallah.Çalışan anneler 32. hafta da mı 37. haftada mı çıkmayı düşünüyorsunuz? Benim eşim 32. de çık iyice soğuklar kar kış geliyor diyor. Ben 37'ye kadar dayaniyim bebeğimle daha çok vakit geçiriyim istiyorum.
Siz ne düşünüyorsunuz?
32 de çıkarsam zaten bu son ayım bir sonraki ay çalışmıycam. Çalışmamak cazip geliyor ama bebekle vakit geçirmek daha önemli :/
Epidural sezeryanda bisey gormuyosun da hissetmiyosun da. Zaten bebek cikiyor agladi aglicak yok sana getirdiler agucuk bugucuk derken dikislerini atip cikariveriyorlar. Epidural 1 gun daha takili kaliyor, o ilk taze kesi acisi da boylece hissedilmiyor. Sonra da agri kesici veriyorlar, bi haftaya yakin onu kullaniyorsun, hic acimadan bitmis gitmis oluyor. Benim de doguma giderken bi fotografim var sezeryana alinirken, bi gorsen kurbanlik koyun gibi bakmışimValla ben iki doğum şeklinden de korkuyorum . Nasıl olcak hiç bilmiyorum. Benim doktorda normal dogumcu imiş. Epidural sezeryanda acı değil sadece dokunuşları hissediyormussun öyle duyuyorum. Ya da genel anestezi olmak en temizi
İlk doğumum sezaryen öyle korkulacak bir şey yaşamadım. Gayet iyiydi hem ameliyat hem sonrası. Tabi her doğum farklı yine bende tedirgin oluyorum ama doğum yapacak herkese mecbursa sezaryenden korkmaması gerektiğini anlatıyorum. Her bünye farklıBende sezeryandan cok korkuyorum . ameliyat oldum laparoskopi onda cok aciyla uyanmistim geciyor gidiyor gerci ogun bana 2. Ameliyati olabilirsin belki demisti doktorum acim dinince olucam gerekirse demistim hemen . unutuluyor o acilarda ama gecen gun ruyamda beni sezeryana karsi korkutuyolardi guya iste karnima bastirirlarmis biseyler biseyler o sezeryan acisindan kotuymus boyle seylerde duydukcs etkilendim demekki. Normal hevesim var zaten insaallah oyle olur saglikli bisekipde beklesinde haftasini bebegim insaallah. Doktorumda normal yanlisiydi hep oyle duymustum hatta eltime sezeryan diyorlardi doktoru ben buldum orada normal dogum.yapti ama 2 senede sezeryanci olmus. Son dk korkutup sezeryana aliyolar diyorlar . Tup bebek benimki saglikla.kucagima almak muhim olan ama son gunlerde sezeryan korkusu basladi
Çentikte demedi ama akışta azalma var dediBenimde sol da çentik, sağda çok az çentik var ama pek kabul etmiyorlar. Tek taraflı çentik çok sorun değil dedi doktorum. Aspirin kan sulandırdığı için verdi, 24 -25 haftada çentiği tekrar kontrol edip aspirini kesicek yada devam edicek. Sizde tekrar 28. haftalarda kontrol ettirebilirsiniz.
Bence calisabilir raporu alip bi dene, zorlanirsan istediğin zaman calisamaza çevirebilirsin. Ben kizima hamileyken 35e kadar calisabildim, sonra cok zorladi, doktorum calisamaz raporuna cevirdi ciktim izne. O haftalar sonra cok isine yariyor. Bi de üstüne sut iznini toplu ekleyip yillik izinlerle birlestirince 5 ay bitene kadar evde kalmıştım ben.Çalışan anneler 32. hafta da mı 37. haftada mı çıkmayı düşünüyorsunuz? Benim eşim 32. de çık iyice soğuklar kar kış geliyor diyor. Ben 37'ye kadar dayaniyim bebeğimle daha çok vakit geçiriyim istiyorum.
Siz ne düşünüyorsunuz?
hamileligin ileriki aylarinda cikan deri alti birikim yuzunden deri de kasintiya sebep olan alerjik bi durumPupp ne ? Cok sukur bugun daha iyiyimm.. gozumubacsam k valti hazirlicam...gunydin cnm
Bende öyle yapıcam canım.deterjan aldınmı? Yarın yıkicam ama deterjan konusunda çok kararsızım ne alayim diyeBen kızımda erkenden hazirladim cantayi. Hatta arabaya attik canta hep bizle gezdisonucunda 40 hafta da planlı dogum oldu. 2 gun kala cantayi bosaltip tekrar utuledim
Baskasina olan bizede olcak degil ama illa erken dogum riski hepimizde var muhakkak. Cok panik yapmadan hazirliklara baslariz. Bende bu hafta kiyafetleri yikayip utuleyip bir posede gecirip dolaba asarim diyorum. CanTa da bosuna tekrar kırışmasın
Ben kendimi iyi hissedersem 37.haftaya kadar çalışmayı düşünüyorum inşallahÇalışan anneler 32. hafta da mı 37. haftada mı çıkmayı düşünüyorsunuz? Benim eşim 32. de çık iyice soğuklar kar kış geliyor diyor. Ben 37'ye kadar dayaniyim bebeğimle daha çok vakit geçiriyim istiyorum.
Siz ne düşünüyorsunuz?
Chicconun aldimhanımlar emzik aldınız mı? düşünceleriniz ne model marka konusunda
Şuan 26 hafta içindeyim 27 haftada arıcaklar sanırım bekliyorumbir de beni bugun sağlık ocağından aradılar.bebeği izlemeye başlıcaz artık yarın aç gel hem tahlil yapalım hem kalbini dinleyelim dedi.başka aranan var mı
Doktorum 32. Haftada bırakıcaz dedi bana daha en başındaKan sulandiriciyo zaten en gec 37 haftada biraktirmasi gerekitor doktorun diye biliyorum 2 ay once arkadasim dogum yapti devlette ihmal uzerine kan sulandiriciyi birak dememisler. Biz bikac arkadas soyledik hemen git hastaneye sor diye randevusunu beklemeden gitti sordu . biraktirmayi geciyorum 38. Haftada yatis vermislerdi sirf cok kullandi kan sulandiriciyi diye ama kabul etmedi yatmayi. 40 haftada dogumu oldu 1hafta hastaneden cikisini vermediler. Doktorunuza ustune basa basa sorun kacinci haftada birakcaginizi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?